Odpovědnost za psa - hrazení operace po konfliktu

Sibiřský husky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lollilil

16.3.2022 13:29
Lollilil

XXX.XXX.148.8

Dobrý den, dnes za mnou přišla paní, že cca dva měsíce zpátky, když byl můj pes na volno proběhl za jejím a škrábl ho do oka. Byli už na jedné operaci a údajně půjdou na druhou, protože se jim to nehojí a požaduje po mně abych uhradila obě operace. Chtěla jsem se zeptat jestli má právo po mně vyžadovat náhradu za obě. Jednu chápu ale dvě mi přijdou příliš…
Děkuji za jakoukoliv odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2022 13:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

pokud váš pes toho druhého fakt škrábl do oka, pak platíte dokud to nebude zahojené.

máte pojistku?

floo

16.3.2022 13:52
floo

XXX.XXX.215.230

Přemýšlím proč to s vámi teda paní neřešila hned. A jak chce dokázat, že za to mohl váš pes.

floo

16.3.2022 14:10
floo

XXX.XXX.215.230

Kéž by to tak fungovalo. Mého psa kousl jiný pes do ucha, první šití mi paní zaplatila a to ještě s poznámkou, že můžu být ráda. A jelikož se to špatně hojilo a šití nás čekala další dvě, tak už mi neplatila nic.

16.3.2022 17:21
molok

XXX.XXX.160.41

Podle mne je toto otázka vždycky více morální než právní. Pokud nejsou svědci incidentu, nebyla přivolána policie, nejsou žádné záznamy třeba Vaší komunikace přes sms, kde jste škodu potvrdila, tak druhá strana nic nemá.

Osobně bych se styděl neuhradit plně nějakou škodu, která mou nedbalostí vznikla někomu druhému, samozřejmě do míry zdravého rozumu, abych neplatil někomu za něco, co nevzniklo mou vinou.

Z Vašeho popisu "dnes za mnou přišla paní, že cca dva měsíce zpátky, když byl můj pes na volno proběhl za jejím a škrábl ho do oka." není úplně jasné, zda jste se o tom, že Váš pes něco způsobil dozvěděla až po dvou měsících, jak se to mohlo stát, pes běhá po vesnici na volno atd.? Chtělo by to více podrobností, v jaké situaci a co ten Váš pes provedl, zda jste byla u toho nebo někdo jiný, jak jste to řešili po té situaci, jaký vztah máte s tou paní atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík