Danby

XXX.XXX.39.142
Přijde mi, že malá plemena mohla vzniknout díky dávnému křížení psů s šakalem. V Chorvatsku dokonce takoví kříženci pobíhají ve volné přírodě. V USA k takovému křížení také dochází mezi šakali a vlky, potomek je pak mnohem přizpůsobivější k životu v okolí lidských sídel.
Na netu jsem našel že Sulimovův pes pochází z Ruska, a vznikl křížením Něnecké jelení lajky a šakala obecného. Důvodem šlechtění bylo zlepšení čichu ze strany šakala a skvělá huskyho odolnost vůči chladu. Aeroflot toto plemeno používá pro letištní bezpečnost k vyčmuchání výbušnin, které by nemohly odhalit stroje. U zrodu plemene stál Klim Sulimov z Vědeckého výzkumného ústavu DS Likhachev pro kulturní dědictví a ochranu životního prostředí.
Psi míšenci se šakali se těžko trénovali a tak byli pářeni zpět k huskyům. Pro zlepšení trénovatelnosti byli do linie připuštěni další psi - foxteriér a špic. Tito kříženci byli malí, obratní a trénovatelní a měli vynikající čich. Aby se vytvořilo plemeno, byli míšenci šakala psa šlechtěni společně po sedm generací. Výsledkem byl snadno cvičitelný pes s vynikajícím čichem, nazývaný podle svého stvořitele Sulimovští psi.
Sulimov říkal: "Mí psi kombinují vlastnosti pasteveckých psů arktických sobů, kteří dokážou pracovat při teplotách až -70°C, a šakalů, kteří si užívají teplo až do +40°C. Jsou to perfektní psi pro naši zemi."
Markova.

XXX.XXX.39.142
Malý šakalík
https://www.youtube.com/watch?v=_9ITy3aL6yw
Sulimov dog neboli Shalaika
Uživatel s deaktivovaným účtem

Markova.
napsal(a):
Malý šakalík
https://www.youtube.com/watch?v=_9ITy3aL6yw
Sulimov dog neboli Shalaika
Já tam teda šakala moc nevidím. Už podle držení ocasu.

Danby i Marková mají stejnou IP adresu. Proč různá jména ??

napsal(a):
Danby i Marková mají stejnou IP adresu. Proč různá jména ??
Proč dotaz na drůbeži ohledně Markovy choroby? Taky zvláštní.
Markova.

XXX.XXX.39.142
napsal(a):
Proč dotaz na drůbeži ohledně Markovy choroby? Taky zvláštní.
Co je na tom zvláštního? V každém vlákně mám jinou přezdívku, no a? Jen mi to ifauna automaticky vyplnila podle posledního příspěvku...
Janae.

XXX.XXX.160.6
To je ale vořech.
Markova.

XXX.XXX.39.142
Janae.
napsal(a):
To je ale vořech.
Popravdě jak na ně tak na různých videích koukám, tak bych možná měl strach aby mě takovej voříšek nepokousal. Ale třeba lišky se taky dají ochočit tak to asi jde i s nimi. Na vzhledu i povaze se určitě podepsalo i to mnohonásobné přikřížení různých plemen psů.

Markova.
napsal(a):
Co je na tom zvláštního? V každém vlákně mám jinou přezdívku, no a? Jen mi to ifauna automaticky vyplnila podle posledního příspěvku...
Ne, vy máte jinou přezdívku v jednom vlákně. A to není obvyklé.

Markova.
napsal(a):
Popravdě jak na ně tak na různých videích koukám, tak bych možná měl strach aby mě takovej voříšek nepokousal. Ale třeba lišky se taky dají ochočit tak to asi jde i s nimi. Na vzhledu i povaze se určitě podepsalo i to mnohonásobné přikřížení různých plemen psů.
Nějak tomu příspěvku nerozumím. Pokousat vás může jakýkoliv pes, bez ohledu na to, jestli je to voříšek nebo PP. Nepletete si pojem ochočení a domestikace?

Prosím, to není žádný husky, ale sobí lajka. 1/4 šakala. Šakal, kojot a vlk jsou předci psa, nebo pes existoval zároveň, můžeme si všichni vybrat.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nenets_Herding_Laika
Nechápu tady to lustrování... Chodím sem od samého začátku,kdy ještě vycházela i tištěná Fauna a musela jsem si za tu dobu třikrát změnit přezdívku.Po přestěhování,po zakoupení noťasu a teď naposledy proto, že mě to tady nepustilo z "chytrého" telefonu. Taky kamarádka když ještě neměla PC chodila sem z mého počítače pod svou přezdívkou.Takže opravdu netuším,proč má někdo tuhle potřebu slídit.Pokud se neděje nic urážlivého,závadného,ani na mysl by mi nepřišlo si něco o někom zjišťovat.
Markova.

XXX.XXX.39.142
napsal(a):
Ne, vy máte jinou přezdívku v jednom vlákně. A to není obvyklé.
Chápu, ale říkám že mi to ifauna automaticky vyplnila po posledním příspěvku k Markově chorobě, všiml jsem si toho až po odeslání příspěvku a nešlo to změnit, tak zůstávám pod touhle ať v tom není ještě větší chaos.
K té domestikaci / ochočení. Působí tak na mě tak starší psi - hledači bomb z videí. Takový šelmovský výraz, že bych si je moc hladit nechtěl. Ale věřím že když má někdo štěně a věnuje se mu jako mazlíkovi, tak je to jako s jakoukoliv psovitou šelmou a bude to kámoš.
Markova.

XXX.XXX.39.142

Mí
napsal(a):
Nechápu tady to lustrování... Chodím sem od samého začátku,kdy ještě vycházela i tištěná Fauna a musela jsem si za tu dobu třikrát změnit přezdívku.Po přestěhování,po zakoupení noťasu a teď naposledy proto, že mě to tady nepustilo z "chytrého" telefonu. Taky kamarádka když ještě neměla PC chodila sem z mého počítače pod svou přezdívkou.Takže opravdu netuším,proč má někdo tuhle potřebu slídit.Pokud se neděje nic urážlivého,závadného,ani na mysl by mi nepřišlo si něco o někom zjišťovat.
To není lustrování. Ale opakovaná zkušenost ohledně různých trollů, kteří zakládají další a další vlákna, jenom proto, aby se pobavili. Jsem už holt přecitlivělá.

Markova.
napsal(a):
Chápu, ale říkám že mi to ifauna automaticky vyplnila po posledním příspěvku k Markově chorobě, všiml jsem si toho až po odeslání příspěvku a nešlo to změnit, tak zůstávám pod touhle ať v tom není ještě větší chaos.
K té domestikaci / ochočení. Působí tak na mě tak starší psi - hledači bomb z videí. Takový šelmovský výraz, že bych si je moc hladit nechtěl. Ale věřím že když má někdo štěně a věnuje se mu jako mazlíkovi, tak je to jako s jakoukoliv psovitou šelmou a bude to kámoš.
V pohodě. Mně ifauna po letech vlastně taky změnila nick, aniž jsem to chtěla. Jenom mi to přišlo divné, že u vás se to stalo v jednom vlákně.
isisi

XXX.XXX.47.29
Toto mi skočilo do doporučených po předchozím videu a je vtipné jak se to štěkání kojota podobá takovým těm zaraženým vořechům z ulice
https://www.youtube.com/watch?v=v1E9RxLUAxY&list=WL&index=3