Fryddda

XXX.XXX.215.160
Pořídili jsme si huskyho, je to čtyř měsíční pes, a už když jsme ho brali domů tak byl velice smutný a bojácný. Máme ho už třetí den, celá odpoledne jsem byl s ním, ale stále se mě i ostatních členů rodiny bojí. Když ho dám na vodítko tak sedne nebo lehne hned u kotce a nechce se hnout. Pamlsek si z ruky dá, ale hned se jde zas schovat. Je to náš čtvrtý pes, a tohle jsem ještě neviděl. Je to u štěňat normální že se tak bojí?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Extrémně smečkový pes od prvního dne sám v kotci? Navíc patrně bez PP čert ví odkud, když se ptáte tady? A jaký důvod si pořídit zrovna husky? Kristova noho, ať je to troll...
Fryddda

XXX.XXX.215.160
napsal(a):
Extrémně smečkový pes od prvního dne sám v kotci? Navíc patrně bez PP čert ví odkud, když se ptáte tady? A jaký důvod si pořídit zrovna husky? Kristova noho, ať je to troll...
Takže když nežiju na severním pólu tak jsem si ho pořizovat neměl? A když je bez PP tak jsem měl říct majitelce ať ho utratí? Nejsi troll náhodou ty??
Ale jinak fakt dík za radu...
Ať ho ta hvězda utratí?
Ach bože, to by mě zničilo.
Znám několik takových,
taky nevědí kudy kam, prosím,
zachraň ty jejich zanedbané psy
jinak nedopadnou dobře .
https://search.seznam.cz/?q=mesi%C3%A1%C5%A1sk%C3%BD+syndrom&oq=mesi%C3%A1%C5%A1sk%C3%BD+syndrom&aq=-1&sourceid=szn-HP&ks=17&ms=11113&sgId=MC4wMTQ3ODA0NDg2NTkxMzY4NTggMTY0ODI4MDgxMC44NzI%3D
Rada?
Tento nesocializovaný pes bude potřebovat
moře trpělivosti, porozumění a času.
Takovýho psa je lepší pořídit k jinému,
klidnému, vychovanému psu, který mu je oporou.
Husky nemusí žít na severním pólu,
ale není to pes pro každýho.
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/?hledat=husky

-4 měsíce to je(může být) tak plus mínus první období strachu
- nevíš, jak dosud žil a co zažil
- 3 dny je nic, navíc v kontextu té odrážky výše...a ne dny, ale jen odpoledne
-+povaha psa, prostě to může být nějak bázlivý jedinec "od přírody"
chce to trpělivost, trpělivost a ještě jednou trpělivost
a jít krok po kroku
nejdřív si třeba jen sednout u toho kotce a psa krmit z ruky, a jen tak tam s ním posedět, být s ním
dát mu ne vodítko, ale provázek, jen ať na tom obojku něco má
a když už bude v pohodě u toho kotce, bude zvyklý na prokrmování, tak s ním třeba, v rámci toho prokrmování, jít objevovat zahradu
zkusit si hrát
a tak nějak
ono tohle je zas poměrně individuální záležitost, někdo si u toho kotce posedí hodinu a štěně je "jeho", u jiného psa to bude trvat třeba týden, měsíc.....
chce to cit
Fryddda

XXX.XXX.8.113
napsal(a):
-4 měsíce to je(může být) tak plus mínus první období strachu
- nevíš, jak dosud žil a co zažil
- 3 dny je nic, navíc v kontextu té odrážky výše...a ne dny, ale jen odpoledne
-+povaha psa, prostě to může být nějak bázlivý jedinec "od přírody"
chce to trpělivost, trpělivost a ještě jednou trpělivost
a jít krok po kroku
nejdřív si třeba jen sednout u toho kotce a psa krmit z ruky, a jen tak tam s ním posedět, být s ním
dát mu ne vodítko, ale provázek, jen ať na tom obojku něco má
a když už bude v pohodě u toho kotce, bude zvyklý na prokrmování, tak s ním třeba, v rámci toho prokrmování, jít objevovat zahradu
zkusit si hrát
a tak nějak
ono tohle je zas poměrně individuální záležitost, někdo si u toho kotce posedí hodinu a štěně je "jeho", u jiného psa to bude trvat třeba týden, měsíc.....
chce to cit
Dělám přesně jak píšete, když jsem vně kotce tak na mě už vrtí, skáče předníma na kotec, olizuje ruku...ale jak vlezu dovnitř tak jde k boudě, tak mu dávám pamlsky z ruky a dnes si už přišel i sám. Zahradu prozkoumal na vodítku jen velmi sporadicky... Dík za opravdovou radu.

Fryddda
napsal(a):
Takže když nežiju na severním pólu tak jsem si ho pořizovat neměl? A když je bez PP tak jsem měl říct majitelce ať ho utratí? Nejsi troll náhodou ty??
Ale jinak fakt dík za radu...
Zbytečně se čílíte. Jde o to, že když nemá PP, je pravděpodobně z množírny. A v tom případě nejspíš neproběhla socializace. A vy máte v rukou Černého Petra. Jako spousta dalších, kteří se tady ptali.

bych k němu nechodila do kotce, ale počkala, až přijde on za mnou
rozházela pamlsky na zem a šla vyměnit vodu (třeba), všechno komentovat, ukázat, psa zapojit (samozřejmě vše dle reakcí štěněte)
to je to, že se nedá napsat zcela konkrétní návod, ale je třeba se řídit psem
a to vodítko zatím ne, nechat mu jen šňůru přiměřené délky a na zahradu jít na volno
a až budete na zahradě v pohodě (jako že s tebou bude chodit, ne že ty sám a pes sám), tak až pak si tu šňůru vezmeš do ruky
a dál zase citlivě dle reakcí psa
článek k učení štěněte na vodítku
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/9173/jake-vybrat-voditko-pro-stene-a-jak-je-na-nem-naucit/
Fryddda

XXX.XXX.215.160
Tak děkuji všem za věcné rady. Dneska už by pejsek veselý a udělali jsme si krásnou procházku po zahradě a i v lese co nám navazuje na zahradu. Pes je přes známého, takže z mnozirny určitě není.

Fryddda
napsal(a):
Tak děkuji všem za věcné rady. Dneska už by pejsek veselý a udělali jsme si krásnou procházku po zahradě a i v lese co nám navazuje na zahradu. Pes je přes známého, takže z mnozirny určitě není.
Pardon za ten výpad, znám hodně rezignovaných chudáků, jak přišlo plemeno do módy. Tyhle typy povah jsou moje krevní skupina a o to víc je mi jich pak líto. A ten úvod zněl z mého pohledu hrozně.
Každopádně adekvátní zaměstnání takový pes potřebuje. Zjistěte si všechno kolem, tady jsou lidé přímo od zdroje, kteří vám poradí. Jestli les za plotem nemá rozlohu pár metrů a zbytek není město, tak pokud bude pes chtít a bude oká, tak může mít snový život s koloběžkou třeba...