Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lora204

27.3.2022 22:36
Lora204

XXX.XXX.128.72

Dobrý den, máme doma 2 roční fenku německého ovčáka a králíka ( cca 5 mesicu stary) a napadlo mě si za cca 2-3 roky pořídit druhého psa (chtěla bych australaka). Jen mám obavy, že to bude hodně náročné a že dva psi a kralik uz je moc. Pokud je tu někdo, kdo má s kralikem dvema psy zkušenosti, urcite budu rada kdyz mi napisete.
Jinak fenka uz je na zajdu pomerne zvykla a zajda se fenky vubec neboji, u maleho stenete vím, ze pokud od malinka vyrůstá s nějakým zvířetem, je potom s ním v pohodě:).

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2022 22:56

No tak si druhého psa pořiďte také jako malé štěně a je to :-) Při "nejhořším" budou mít dobrou večeři.

27.3.2022 23:06
eli22

XXX.XXX.58.38

Lora204 napsal(a):
Dobrý den, máme doma 2 roční fenku německého ovčáka a králíka ( cca 5 mesicu stary) a napadlo mě si za cca 2-3 roky pořídit druhého psa (chtěla bych australaka). Jen mám obavy, že to bude hodně náročné a že dva psi a kralik uz je moc. Pokud je tu někdo, kdo má s kralikem dvema psy zkušenosti, urcite budu rada kdyz mi napisete.
Jinak fenka uz je na zajdu pomerne zvykla a zajda se fenky vubec neboji, u maleho stenete vím, ze pokud od malinka vyrůstá s nějakým zvířetem, je potom s ním v pohodě:).

Dva už je smečka a ta se pak chová jinak než jedinec.

Lora204

29.3.2022 22:18
Lora204

XXX.XXX.128.72

eli22 napsal(a):
Dva už je smečka a ta se pak chová jinak než jedinec.

Vím, já se jen obávám, že na zajdu nebudu mít už tolik času ale zase žádné kroužky ani takového nemám, tak si říkám, že by se to nějak dalo zvladnout...🤷‍♂️

30.3.2022 08:27
aluska

XXX.XXX.197.205

Lora204 napsal(a):
Vím, já se jen obávám, že na zajdu nebudu mít už tolik času ale zase žádné kroužky ani takového nemám, tak si říkám, že by se to nějak dalo zvladnout...🤷‍♂️

To bylo spíš myšleno tak, že dva psi = smečka a snáz začnou lovit králíka

30.3.2022 12:23
eli22

XXX.XXX.181.79

aluska napsal(a):
To bylo spíš myšleno tak, že dva psi = smečka a snáz začnou lovit králíka

Přesně. Vlastní zkušenost. Smečka se chová absolutně jinak než "hodný" jedinec. A dva už smečka jsou.

Lora204

31.3.2022 18:04
Lora204

XXX.XXX.128.72

A kdyz bude stendo zvykle uz uplne od malinka, mohla by se u něj v dospělosti objevit nějaká ta agrese? Rikam si, že pokud bude na nej zvykli cely zivot, ještě k tomu by to nebylo ani nějaké lovecké plemeno, tak by z toho nemusel být nejaky problem🤷‍♂️ ale zase je pravda, že každý pes je jiny...

31.3.2022 18:40

Lora204 napsal(a):
A kdyz bude stendo zvykle uz uplne od malinka, mohla by se u něj v dospělosti objevit nějaká ta agrese? Rikam si, že pokud bude na nej zvykli cely zivot, ještě k tomu by to nebylo ani nějaké lovecké plemeno, tak by z toho nemusel být nejaky problem🤷‍♂️ ale zase je pravda, že každý pes je jiny...

To není agrese, ale přirozený lovecký pud. Prostě 2 psi a 1 králík není dobrý nápad.

1.4.2022 21:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lora204 napsal(a):

To není o zvyku. Taky mám fenu zvyklou odmala na drobný zvířectvo v klecích. Činčily, potkani, křečci, morčata... Nebojím se nechat ji kolem zavřených klecí, který respektuje, i si ty naše pohlídá, když jsou třeba venku a tak. Nebojím se o to zvíře venku z klece v mojí přítomnosti, ale na feně je vidět, že zatraceně dobře ví, že je to žrádlo a nedá si ho jenom proto, že ne že je zvyklá, ale v tomhle směru vycepovaná... Kdyby se takový zvíře bez mý režie rozběhlo třeba po zahradě, nedrží ji absolutně nic, aby ho nezakousla. - to bývá často největší problém. Ten pes může být s tím zvířetem i v pohodě... Pak přijde moment, kdy se někde rozeběhne, poskočí a je vymalováno.

Hodně bych si na vašem místě rozmyslela, jestli zvládnete být manažer dvou psů, kteří teoreticky můžou vnímat, že máte doma dobře dostupnou sváču
Primitivní pudy nejsou agrese. Taky mi známí vyprávěli, jak mají pejska a měli morčátko. Kamarádi. Zůstávali spolu bez dozoru, volně... pořád. Morčátko jednoho dne zmizelo... a ze psa pak vyšlo srstnatý hovno v dost podezřelý barvě.

edit: jo, každý pes je jiný, ale všichi psi maj jedno společný. Že jsou to šelmy, který mají v základním nastavení, že králíci se loví.

1.4.2022 22:10

Souhlasim s Atheirou s malym dodatkem - stenata jsou pirane, kousou, chteji si hrat a honit se a je velka pravdepodobnost, ze starsi kralik to proste nebude chtit snaset a zacne utikat jeste predtim, nez stene dostane rozum. Spirala lovec a lovna zver se muze roztocit o dost driv, nez cekate.

U nas je napeti porad, kralik mruci a dupe a ven muze, jen kdyz je pejsinda na zahrade.

2.4.2022 08:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ještě dodatek k tomuhle: Vím, já se jen obávám, že na zajdu nebudu mít už tolik času ale zase žádné kroužky ani takového nemám, tak si říkám, že by se to nějak dalo zvladnout..

Zadavatelko, jste dítě, já to beru... chcete dalšího psa, ať už z jakéhokoli důvodu. Ale v průběhu času se učíte zodpovědnosti a zodpovědnost plyne taky ze schopnosti umět uvažovat nad tím, jestli to všechno, co si na sebe chystáte uplést, zvládnete.
Nejde si pořizovat zvířata podle toho, že je zrovna chci a předpokládat, že na ta předchozí už nezbyde čas. Buď ho budete mít na všechna nebo nemáte podmínky pro pořízení dalších. Je to jednoduché.

Přidejte reakci

Přidat smajlík