Setkal se někdo ,jaké jsou příznaky ,co od toho očekávat a čím léčit .
V podstatě před pul rokem jsem tu měla na fenu .. které teklo z oči ale jinak nic viditelného ,fenu jsem odčervila ,přeléčila oči , měla jsem ji doma asi 14 dní než se našel nový majitel. u nového majitele byla fena malátná a opět ji začaly téct oči , tak se udělalo kopro vyšetření .krom teda jineho a tam byl nález snad uplně všech parazitu + teda tu plicní červy .Mezitím jsem měla vrh štěnat kd bylo vše ok jen pak u jednoho štěněte se objevila malátnost, nežravost , těžké dýchání ,jakoby břichem ,nebyl prujem ani zvracení ,myslela jsem že jde o giardie ,fena na veterině dostala antb,probiotika,kapačku ,test nepotvrdil giardie .ale i tak dostala stomorgyl s tím že to muže být počáteční infekce . od té doby pak fena ok .O plicních červech jsem se dozvěděla až ted ,je možné e to byl přiznak těch červu ..
janaa
napsal(a):
Z kopro vyšetření se plicní červivost nepozná. Typické příznaky jsou hlavně kašel. Pokud majitel neuvede,že byl se psem někde,kde je vysoké riziko nakažení se,většina vetů nejdřív bude léčit jako psincovej kašel,virozu....zažila jsem fenu,co léčili na psincák tak dlouho,až umřela
jak se to tedy léči ? zkušenost ? doplnuji že žádný pes nema nějaký kašel či něco podobného , štěně které mělo problem nevypadá že by mělo nějake potíže ,občas při obranach nebo na vodítku při tahu chrčí ,ale to bych řekla je spíš tahem a přidušením ..ale tak nějak červík pochybností hlodá co kdyby ..
janaa
napsal(a):
Z kopro vyšetření se plicní červivost nepozná. Typické příznaky jsou hlavně kašel. Pokud majitel neuvede,že byl se psem někde,kde je vysoké riziko nakažení se,většina vetů nejdřív bude léčit jako psincovej kašel,virozu....zažila jsem fenu,co léčili na psincák tak dlouho,až umřela
Z kopro se to zjistí, ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Při podezření na plicní červy se dělá bronchoskopie, ne?

keissa
napsal(a):
jo to jsem četla jen jsem z toho nějak nepochopila zda je tedy přenos pouze s tím mezihostitelem a musí pes sežrat toho slimáka či podobnou potvoru a nebo je i přenos mezi psama v jedné smečce ..
Potřebují toho slimáka jako mezihostitele. Tak jako většina tasemnic.

keissa
napsal(a):
jak se to tedy léči ? zkušenost ? doplnuji že žádný pes nema nějaký kašel či něco podobného , štěně které mělo problem nevypadá že by mělo nějake potíže ,občas při obranach nebo na vodítku při tahu chrčí ,ale to bych řekla je spíš tahem a přidušením ..ale tak nějak červík pochybností hlodá co kdyby ..
Antiparazitiky.