Anadaleaaa213

XXX.XXX.156.148
Dobrý den,
Chtěla bych se vás zeptat na názor, případně poprosit o radu, jak postupovat. Máme pejska, voříška fenku, 3 roky a 13 kg, máme ji od štěnete z útulku. Fenka je moc hodná, nicméně asi trochu rozmazlená, hlavně co se týče pozornosti, protože jsme s ní víceméně pořad doma. Máme 4měsíční miminko, které dle mého názoru přijala hezky, důkladně jsme je seznámili hned od začátku, nikdy jsme ji neodstrkovali a režim má stále stejný, vlastně na tom ještě vydělala, že má víc procházek :)
Teď ale k otázce, myslela jsem si, že si ho nebude všimat, maximálne jednou olizne a půjde si po svých, ale ona k malému přijde a začne ho lizat a když jí človek po case neodežene, tak by snad nikdy nepřestala.. vůbec nechce přestat a občas vydává takové zvuky u toho, jako kdyby vrčela.. moc tomu nerozumím, ale znepokojuje mě to. Nechci ji od maleho odhánět, ale zároveň toto se nedá... když lezí na zemi pod hrazdou, tak ona se k němu furt cpe a chce ho olizovat a očmuchávat a furt na něj kouká pomalu z centimetru a mně je to vážně nepříjemne.. co si o tom prosim myslite, připadně co byste dělali?
Moc děkuju
A.
Uživatel s deaktivovaným účtem

a mně je to vážně nepříjemne..
Nepříjemné...jakože se bojíte, že by mohla mimču něco udělat?? Napadnout?? Kousnout??
Pokud ano, tak v tomhle neporadím, protože prostě nevím. Moje děti vyrůstaly s mojí ovčandou....starší syn se narodil, když byly ovčandě 3 roky. Přestože ovčanda neměla s miminy do té doby žádnou zkušenost a naopak absolutně nebyla dítětomil, tak jsem neměla jedinou pochybnost, že by dítěti ublížila. U ležícího mimina to bylo úplně na pohodu, jakmile začalo být děcko mobilní...lezlo, chodilo, tak jsme samozejmě hlídali, ale spíš proto, aby batole, které z toho ještě nemá rozum a motorika taky není ještě úplně na jedničku s hvězdičkou, neubližovalo čubině, byť nechtěně.
Co se týče olizování, tak rozhodně nejsem žádný cimprlich, ale vocamcaď pocamcaď. Mám aktuálně pyrenejku, které přezdíváme "lízalína". To je olizovací mašina. A přestože žádné děcko doma nemáme a z nějakého olíznuté se nezroutím, tak se od ní rozhodně nenechám olizovat "hodinu", tak když si myslím, že už to stačilo, že už mám ruku nebo ucho "dostatečně umyté", tak jí prostě řeknu, že stačí.
Xhci tím říct, že chválím, že pejskovi neupíráte kontakt s děckem, ale stejně tak jako budete svoje dítě učit, jak má dělat pejskovi malá a jak mu má dát piškotek a že nemá lézt za pejskem na jeho místečko a když pejsek hajá, tak ho má nechat hajat a podovně, tak prostě určujte pravidla i pro čubinu...."tak už jsi Honzíčkovi dala pusinku a to stačí".
Dítě leží...no tak fajn, klidně ho olízni, ořuchej a jestli chceš u něj ležet, tak tady je tvoje místečko, třeba jí tam dejte deku a lež tady, třeba půl metru od děcka a nebo si čubu zavolejte, ať je s váma a nebo jí pošlete na místo.
Raději pošlete čubu na místo, než nechávat blízko u děcka a nervózně sledovat.