Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2022 16:22
Blanka42

XXX.XXX.81.23

Ahojte, prosím o radu. V sobotu po půlnoci doběhla vyděšená fenka na benzinku,a supli ji do útulku.Fotky na Fb- v popisu bylo bázlivá, nedůvěřivá, pravděpodobně biti,zaujala mě,volám do útulku.Sla jsem tam a paní povídá: majitel volal.Takze žije asi zahradní domek, hodně zanedbaný a měl tam tři feny, matka a dvě dcery,jedna z nich Ela.Vsechny haraly.Pred týdnem se holky po sobě ohnaly,jinak nic.V pátek pan přišel domů a jedna dcera dorvana,hodně, polovina hlavy skalpována,zadní část,atd že to podle veterina vypadá,že ji ty dvě matka a dcera Ela tahaly,že jedna by to nedokázala.Ela je kříženec,když jsem ji viděla,špunt i když střední velikost,hlava trochu jezevčík ale někde tam je "bul". No a ten pátek teda pan ležel na veterinu a matku s Elou rozdělil a dál známým.Ela se na procházce vysmekla těm novým lidem,ti ji nehledali a v noci doběhla na benzinku.Po pár dnech v útulku je jasné,že neměla nikdy obojek, vodítko,asi ani ven moc nechodila,asi jenom v tom prostoru u pána.On že ji mít nemůže,když se dorvaly.No a já přemýšlela,že si ji vezmu.Pan o mě ví.Ale- dá se něco vyvodit z jednoho napadeni? Je normální,že cca 3 léta fena napadne ségru a matka se asi přidala?Já měla holku 11 let kříženec pitbul a buldoček,ale byl to můj první pes.Prosim názory, nevím teď jestli si ji vzít.Moc díky,Blanka

1.4.2022 16:25
impact

XXX.XXX.100.163

Konflikt mezi háravkami v jedné domácnosti, notabene mezi stejně starými, je vcelku běžný. Blbý je, že se ty feny pak nenávidí na život a na smrt.

Že se stará fena přidala na stranu silnější mladší feny, taky není nic neobvyklého.

Já bych z toho vyvodila to, že ji můžou při příštím konfliktu taky zabít a rozhodně by se mezi ně neměla vracet.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2022 16:32

Mě by zajímalo, esi tomu, co tu zadavatelka napsala, sama rozumí.
Útočnice = matka + Ela?
Ela = v útulku?
Napadená + matka = doma?

Je to jednoduché - když se musíte ptát cizích lidí a ne sebe, tak si toho psa neberte.

1.4.2022 16:36
impact

XXX.XXX.100.163

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě by zajímalo, esi tomu, co tu zadavatelka napsala, sama rozumí.
Útočnice = matka + Ela?
Ela = v útulku?
Napadená + matka = doma?

Je to jednoduché - když se musíte ptát cizích lidí a ne sebe, tak si toho psa neberte.

Noooooo, tak evidentně neumím číst..

1.4.2022 16:38
Blanka42

XXX.XXX.81.23

Feny jsou rozdělené, agresorka v útulku ( pan neví,kdo útočil,ale matka a Ela bez šrámů) ta třetí hodně dorvana. Spolu už nebudou.

1.4.2022 16:41
janaa

XXX.XXX.174.216

Dívejte se na to odproštěná od emocí a sepište si ten nejhorší možný scénář:
- může,nemusí napadat jiné psy obecně,každopádně už se pokusila jiného psa zabít,byť v tandemu,tudíž by nikdy neměla být se psy nejištěná a bez koše
- nevíte nic o minulosti,ale dá se předpokládat nulová socializace - tedy může/nemusí napadat lidi, nebo děti,nebo hlučné lidi, nebo lidi s deštníkem,lidi s lopatou...dosaďte si co chcete
-může/nemusí napadat ostatní zvířata
- přivolání bude na nule,může mít velký lovecký pud - bude chodit celý život na vodítku
-nikdy nebyla sama, s vysokou pravděpodobností bude mít separačku, štěkat,výt, demolovat
-nikdy nebyla zvyklá žít vevnitř, nikdy nebyla naučená čistotnosti, z druhé strany taky nebyla socializovaná,tedy seznámená s ruchem venku,pohybem venku na vodítku,obojku
-dalších sto věcí
Ano,dá se s tím pracovat, pomalu, dlouho,ale dá. Některé věci už ale změnit nemusíte. Máte na tohle schopnosti, podmínky, "koule"? Není to sranda, a té feně se nemůže stát nic horšího,než si někde zvykat,a pak být zas někam poslaná a odstavená. Možná se vše povede a budete mít super parťáka,nebo budete celý život limitovaná a omezená psem,který je v tom nevině.....

1.4.2022 16:48
Blanka42

XXX.XXX.81.23

Rozumím a moc děkuji.

1.4.2022 23:23
fikovnice

XXX.XXX.134.143

Blanka42 napsal(a):
Rozumím a moc děkuji.

A napíšete sem, pro zajímavost, Vaše rozhodnutí?

2.4.2022 09:23
Blanka42

XXX.XXX.81.23

Dobré ráno,jsem pořád v kontaktu s útulkem,pan přinese v neděli očkovak, tak si s ním promluvím,aby mi o Ele co nejvíc řekl. Plus jsem předběžně domluvená,že během dalšího týdne se s Elou půjdu projít atd,první kontakt už byl přes mříže v kotci,ocuchla si mě,byla milá,tak mě pak zarazil ten příběh a jak psala paní, evidentně nebude žádná socializace,kontakt s jinými psy atd.

2.4.2022 10:36
fikovnice

XXX.XXX.135.182

Blanka42 napsal(a):
Dobré ráno,jsem pořád v kontaktu s útulkem,pan přinese v neděli očkovak, tak si s ním promluvím,aby mi o Ele co nejvíc řekl. Plus jsem předběžně domluvená,že během dalšího týdne se s Elou půjdu projít atd,první kontakt už byl přes mříže v kotci,ocuchla si mě,byla milá,tak mě pak zarazil ten příběh a jak psala paní, evidentně nebude žádná socializace,kontakt s jinými psy atd.

Děkuji Vám za odpověď a kéž má příběh nějaký dobrý konec!

3.4.2022 08:39
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Blanka42 napsal(a):
Ahojte, prosím o radu. V sobotu po půlnoci doběhla vyděšená fenka na benzinku,a supli ji do útulku.Fotky na Fb- v popisu bylo bázlivá, nedůvěřivá, pravděpodobně biti,zaujala mě,volám do útulku.Sla jsem tam a paní povídá: majitel volal.Takze žije asi zahradní domek, hodně zanedbaný a měl tam tři feny, matka a dvě dcery,jedna z nich Ela.Vsechny haraly.Pred týdnem se holky po sobě ohnaly,jinak nic.V pátek pan přišel domů a jedna dcera dorvana,hodně, polovina hlavy skalpována,zadní část,atd že to podle veterina vypadá,že ji ty dvě matka a dcera Ela tahaly,že jedna by to nedokázala.Ela je kříženec,když jsem ji viděla,špunt i když střední velikost,hlava trochu jezevčík ale někde tam je "bul". No a ten pátek teda pan ležel na veterinu a matku s Elou rozdělil a dál známým.Ela se na procházce vysmekla těm novým lidem,ti ji nehledali a v noci doběhla na benzinku.Po pár dnech v útulku je jasné,že neměla nikdy obojek, vodítko,asi ani ven moc nechodila,asi jenom v tom prostoru u pána.On že ji mít nemůže,když se dorvaly.No a já přemýšlela,že si ji vezmu.Pan o mě ví.Ale- dá se něco vyvodit z jednoho napadeni? Je normální,že cca 3 léta fena napadne ségru a matka se asi přidala?Já měla holku 11 let kříženec pitbul a buldoček,ale byl to můj první pes.Prosim názory, nevím teď jestli si ji vzít.Moc díky,Blanka

Je to naprosto normální a vcelku běžné, že když se začnou rvát dvě zvířata, tak se přidají ostatní přikusovači na stranu silnějšího.

3.4.2022 08:46
fikovnice

XXX.XXX.135.182

Huskyjanina napsal(a):
Je to naprosto normální a vcelku běžné, že když se začnou rvát dvě zvířata, tak se přidají ostatní přikusovači na stranu silnějšího.

Zdravím Vás po čase!
Jen takový dotaz: Dá se čekat toto chování i u koček, že? Už mnohokrát jsem přemýšlela, co bude, až třeba můj nejstarší kocour zestárne a dvě zbývající kočky (tedy kočka a kocour) ještě zůstanou při síle...

3.4.2022 10:58

impact napsal(a):
Noooooo, tak evidentně neumím číst..

Já taky ne. Ale pochopila jsem aspoň to, že se servaly 3 háravé feny. Asi. Jako sloh je příspěvek dost brutální.

3.4.2022 10:59

fikovnice napsal(a):
Zdravím Vás po čase!
Jen takový dotaz: Dá se čekat toto chování i u koček, že? Už mnohokrát jsem přemýšlela, co bude, až třeba můj nejstarší kocour zestárne a dvě zbývající kočky (tedy kočka a kocour) ještě zůstanou při síle...

Nevím. Ale minimálně tam odpadnou ty hormony... A když by se pořídilo kotě... A kočky nefungují jako smečka. A nemají ji tendenci vytvářet. Si myslím.

3.4.2022 11:34
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

fikovnice napsal(a):
Zdravím Vás po čase!

Taky zdravím. 🙂 Jak je to u koček to opravdu nevím. Ale když jsem byla malá, tak jsme měli 4 kočky a nikdy jsem nic takovyho nepozorovala.

3.4.2022 12:34
odberryho

XXX.XXX.62.254

fikovnice napsal(a):
Zdravím Vás po čase!

Kočky nejedou ve smečce. Mám teď tříletého, pětiletého a patnáctiletého kocoura. Nejstarší je sem tam terčem jednoho nebo druhého kocoura, ale nikdy ne obou najednou. Navíc nikdy se neperou. Mladší "blbě čumí" a provokují postojem těla, až staršímu rupnou nervy a jde jim vrazit facku. Jakýkoliv náznak v mé přítomnosti okamžitě zastavuji, prudiče odnáším. Když doma nejsme, jsou v klidu (vidím na kamerách). Ale jinak si spolu často hrají. I dědek má své každodenní návaly energie, kdy lítá jak prdlouš a honí se s nimi. Jen vydrží běhat o dost kratší dobu.

3.4.2022 13:55
janaa

XXX.XXX.174.216

Ale v psí smečce přeci taky nečíhají mladší,až starší bude slabý,aby ho sejmuli. Pokud je smečka sehraná a vztahy jasně nastavený,nikdo nikoho nechce sežrat, ani starýho,ani nemocnýho. Pochybuju,že tyhle tři feny měly idylickej vztah, a během pár dní hárání jim škráblo, a dvě šly zabít třetí tam to spíš vygradovalo

3.4.2022 16:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

navíc je v zadání am. pitbul...
už jsem to tu psal, v mojí smečce nikdy nevadili staří (hluší, slepí) , ale vadili kastráti a onkolog. pacienti ...

3.4.2022 23:21
fikovnice

XXX.XXX.133.115

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím. Ale minimálně tam odpadnou ty hormony... A když by se pořídilo kotě... A kočky nefungují jako smečka. A nemají ji tendenci vytvářet. Si myslím.

Děkuji "Kometko" za odpověď . Odpadnou hormony...máte na mysli, že mám všechny tři kastráty, že?

3.4.2022 23:23
fikovnice

XXX.XXX.133.115

Huskyjanina napsal(a):
Taky zdravím. 🙂 Jak je to u koček to opravdu nevím. Ale když jsem byla malá, tak jsme měli 4 kočky a nikdy jsem nic takovyho nepozorovala.

3.4.2022 23:29
fikovnice

XXX.XXX.133.115

odberryho napsal(a):
Kočky nejedou ve smečce. Mám teď tříletého, pětiletého a patnáctiletého kocoura. Nejstarší je sem tam terčem jednoho nebo druhého kocoura, ale nikdy ne obou najednou. Navíc nikdy se neperou. Mladší "blbě čumí" a provokují postojem těla, až staršímu rupnou nervy a jde jim vrazit facku. Jakýkoliv náznak v mé přítomnosti okamžitě zastavuji, prudiče odnáším. Když doma nejsme, jsou v klidu (vidím na kamerách). Ale jinak si spolu často hrají. I dědek má své každodenní návaly energie, kdy lítá jak prdlouš a honí se s nimi. Jen vydrží běhat o dost kratší dobu.

I Vám moc díky za reakci a také srdečně zdravím!
Věk mých čtvernožců je 9, 6 a 4 roky. Takže i nejstarší je stále při síle, navíc je to obrkocour, největší, jakého jsem za život měla. Ale kvůli jeho extrémní velikosti na to poněkud doplácí trochu neohrabaností. No a prostřední Vašimi slovy občas také "blbě čumí" , no a někdy následuje výpad! Nejstarší má mnohem víc síly, ale tím, jakej je dobrák, tak občas zaječí, ale nezaútočí... Když jsem u toho, koriguji...ale někdy jsem se neudržela a šeptla jsem:"Tak mu to vrať!"...tak fakt je UŽ KONEČNĚ schopen mu to oplatit. A to pak mlaďas má co dělat, aby zdrhnul a někde se schoval... Ale toto není na denním pořádku, nejsou na sebe ani jeden dokonce vůbec žárliví u žrádla. Snad jen na moji blízkost žárlí všichni a nejstarší se sám upozaďuje...

Každopádně, omlouvám se , vlákno a celá diskuze je o psech...

3.4.2022 23:31
fikovnice

XXX.XXX.133.115

lupus4 napsal(a):
navíc je v zadání am. pitbul...
už jsem to tu psal, v mojí smečce nikdy nevadili staří (hluší, slepí) , ale vadili kastráti a onkolog. pacienti ...

A jiné nemoci? Nebo máš vyloženě fakt zkušenost, že smečka vycítila "jen" onkologickou nemoc? Pokud by na jiné nemoci smečka nereagovala, přijde mi to zajímavé - že jsou schopni vycítit závažnost stavu a dle toho reagovat.

3.4.2022 23:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

jiné nebyly, jen 2x onko

3.4.2022 23:46
fikovnice

XXX.XXX.133.115

lupus4 napsal(a):
jiné nebyly, jen 2x onko

Aha...
Mně, když kocour onemocněl tím kočičím morem, a byl už skoro na druhém břehu, tak sám vyhledával samotu a ta nejvíc zasutá místa, co se v bytě dají vymyslet. Třeba jsem jej hledala po bytě a byl zapasovanej někde za nebo pod skříní, kde předtím nikdy nebyl. Ale tak to je myslím u koček běžné...

4.4.2022 10:56
Zoia

XXX.XXX.209.82

lupus4 napsal(a):
jiné nebyly, jen 2x onko

A vadili onkologičtí pacienti kvůli léčbě, nebo to smečka dopředu vycítila? Máme v rodině zkušenost s obojím, jen ve vztahu pes - člověk. Léčba zapříčinila, že pes začal na blízkýho příbuznýho, kterýho měl do tý doby rád, startovat, po ukončení léčby se k něm zas začal chovat láskyplně. A v druhým případě pes vycítil návrat rakoviny u majitelky dřív než lékaři, i když byla sledovaná.

4.4.2022 11:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

nebo to smečka dopředu vycítila?

díky nim, jsem to poznal pak já

4.4.2022 11:35
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zoia napsal(a):
A vadili onkologičtí pacienti kvůli léčbě, nebo to smečka dopředu vycítila? Máme v rodině zkušenost s obojím, jen ve vztahu pes - člověk. Léčba zapříčinila, že pes začal na blízkýho příbuznýho, kterýho měl do tý doby rád, startovat, po ukončení léčby se k něm zas začal chovat láskyplně. A v druhým případě pes vycítil návrat rakoviny u majitelky dřív než lékaři, i když byla sledovaná.

Můj druhý pes asi vycítil tu nemoc. Neměl rád tulení, táta ho pořád lákal do postele a on moc nechtěl a najednou mu začal sám lehávat buď nalepený na záda nebo, když ho bolelo břicho,tak se mu sám začal tulit na to břicho. Táta si liboval, jak mu to pomáhá a jak se mu vždy uleví a pak se ukázalo, že měl nádor na ledvině a maličký v močovém měchýři.

5.4.2022 13:29

fikovnice napsal(a):
Děkuji "Kometko" za odpověď . Odpadnou hormony...máte na mysli, že mám všechny tři kastráty, že?

Ano. Že s kastráty necloumají hormony.

Přidejte reakci

Přidat smajlík