Zdravím,
chtěla bych poprosit o tip na opravdu kvalitní masové granule (s alespoň 30% sušeného masa) bez obilovin, chemie, kukuřice atd. Mám skoro dvouletého aktivního středně velkého pejska s citlivějším zažíváním. BARF u nás bohužel z více důvodů není možný. Momentálně krmen Wolf of Wilderness, ale ty mu přestaly chutnat a hodně po nich prdí, po obilných granulích (ND) měl průjem. Zdravotní problém na veterině vyloučen, pejsek má hezkou srst. Dívala jsem se na Puffins, ale k nim se recenzenti nevyjadřovali příliš pozitivně.
Mohli byste mi poradit?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Musíte napsat přesné názvy těch granul.
"nd low grain chicken adult maxi", "wow adult jehně" ...

Přidám se s dotazem - kolegyně se dostala díky vleklým rodinným problémům do velmi ošklivé finanční situace a nestíhá momentálně díky výpadku příjmů ze strany exmanžela (odmítá platit na své dvě náctileté děti jaksi zlomyslně schválně), stěhování do pronájmu za nehorázné peníze, nemožností eliminovat potřebu auta, protože bez auta se neobejde a vysokým cenám pohonných hmot a inflaci obecně...
Má ještě k tomu 3 kočky a 14letého křížence malinois plus něco, který je teď krmený Topstein pro seniory s rybou. Ano, dle složení to ani není pro psy, ale snad na výkrm pro prasata možná, ale tyhle granule mají výhodu, že jsou prý měkké, což ten starý pes dobře akceptuje a bez problémů je snáší.
Barf nepřichází v úvahu. Krmení psa, případně veta jí zafinancuji, dokud se z finančních problémů nevyhrabe nebo pes neodejte na druhou stranu, takže se ptám: existují jiné měkké granule, které jsou kvalitativně lepší level?

V rychlosti - jsou to ty s vlhkostí 14 a víc procent, někdy psané "polovlhké", semi-moist. Platinum atp.
Nejlepší, co si pamatuji naposled - Eden
https://www.masovegranule.cz/psi/granule/polomekke-granule/
Ale dejte pozor, aby pes zvyklý na určitou dávku tuku,... nedostal o hodně víc, ať to z něj nejde to... víte co :-)
Kachna má docela střízlivé hodnoty, ostatní jsem teď neviděla.... edit.: všecky tyto mají tuk/protein,... ok.

Díky, podívám se na to, Eden vypadá dobře.......vzhledem k tomu, že "tohle" je kukuřice se sádlem (a sádlo je na druhém místě), nemylsím, že by změnu na Eden či Platinum pes odnesl špatným trávením...
https://www.animalia.cz/detail/topstein-fish-crunchies-light-30-kg-15-kg-15-kg?gclid=EAIaIQobChMIy6rC7-P19gIVF813Ch3dYQUKEAQYASABEgIy__D_BwE
Jak "tohle" může někdo vůbec vyrábět jako krmení pro psy...nechápu.

A ty ceny no jo, má to minimální hardwarové požadavky splněny, no :D
mi šlo s tím tukem o to, že teda Downstein má 16 % tuku, tak aby pés nedostal o hodně víc, to nedělá dobrotu, ale vypadá to, že do polomokrých granul nemohou nacpat nijak nic moc víc, tudíž v pohodě to je.
Ještě Fitmin, Alpha spirit, Delicias, Platinum
https://www.fitmin.cz/p/fitmin-dog-purity-rice-semimoist-rabbit-lamb-4-kg#tabs-4

Další možností je krmivo pro malá plemena. Granulky jsou malé a křehké, takže i starý pes si s nimi poradí.
https://krmivo-psy.heureka.cz/acana-heritage-puppy-junior-17-kg/#specifikace/

Díky...objednala jsem poloměkkou "kachnu" z Edenu, 12 kg.
Jestli to nebude žrát, tak mu holt dokoupím kukuřičnou mouku na posypání a kostku sádla, no.
Tak uvidíme.

Mě tam dojímá to "aditiva CEE". Ale recenze super :D
"Moje hodnocení není důležité. Zeptejte se mojí psinky. Ale protože jí to chutná, tak krmivo je dobré." (heureka)

janaa
napsal(a):
Platinum si lidi chválí, vím,že to hodně berou i barfaři třeba na dovolenou,tábory....a měkké jsou.
Ad ten topstein, to snad ani není možný
A víte, co na tom nejlepší?
Kolegyně měla teď psa pár dní v práci, protože děti měly prázdniny, odjely a neměl ho kdo venčit a celý den by nevydržel (přece jen chodí ze školy dřív než ona z práce).
Psovi by věk nikdo nehádal, je štíhlý, vitální, aktivní, venku rychlý, zajímá se, čuchá si.
Prostě chodící reklama snů na kukuřici se sádlem...nechápu.

napsal(a):
Další možností je krmivo pro malá plemena. Granulky jsou malé a křehké, takže i starý pes si s nimi poradí.
https://krmivo-psy.heureka.cz/acana-heritage-puppy-junior-17-kg/#specifikace/
Kvůli zubům tvrdé granule prý už ne...na zubech ten věk vidět bohužel je.

12 kg bych nekupovala hned, spíše vzorek nebo 2 kg, ale tak esi to máte komu darovat :D fakt nemusí chutnat, např. megý tyhle měkké nejí, je to cítit jako maggi, guláš, mně to nevoní a ona to zjistila... ale Kocourek to také nejí (3 značky jsem zkoušela). Teoreticky tento Váš psík je zvyklý, tak snad ok.
Když ono to tu stravitelnost ale má, takže pes vypadá i funguje dobře. Kukuřici nejdřív změnili na popcorn a pak ještě na ty granule + sádlo je v pohodě + to dorovnali moučkou... ta má stravitelnost, výživnost obří.
Jo, mezi krmivy to je extra šrot, to jsem netušila, že ještě něco takového někdo vyrábí - tedy nechápu, že to někdo kupuje.

Ohledně chuti si nemyslím, že by byl problém, on patří mezi psy-popelnice, takže nepředpokládám potíž, ale i kdyby, tak to má kdo sežrat....bude případně na chvíli holt změna z masa na poloměkké amarouny...

napsal(a):
Kvůli zubům tvrdé granule prý už ne...na zubech ten věk vidět bohužel je.
Nejsou tvrdé na skus. Jsou maličké a křehké, i když suché.

Rozumím..děkuji.
Pes žere poloměkké, tak dostane poloměkké...uvidíme, no, jaká bude budoucnost.
Ta "kachna" mi přišla poměrově pro starého psa docela dobrá, nechci to zase úplně přehánět s fosforem, mě osobně by se víc líbila ta zvěřinová směs, když už teda mocí mermo amaroun by musel být, ale nebylo by to pak pro tak staré zvíře, tak uvidíme....ovšem jestli má čtrnáctiletá křižovatka v plánu žít do dvaceti, tak to budu muset i já asi přehodnotit
Nevím, zda si z této diskuze vzala něco zadavatelka pro svého 20měsíčního chodského psa, teď už je to zase její vlákno..děkuji všem

ten glycerin v tom Edenu - to je OK? v takovem mnozstvi

napsal(a):
ten glycerin v tom Edenu - to je OK? v takovem mnozstvi
Gratuluji, vyhráváte zlatého bludišťáka
Vypadá, že to asi může být možná problém.
Dle složení tam může teoreticky být něco mezi cca 17 (to si úplně ale nemyslím) a více než 4% glycerinu.
V reálu pes velmi nadšen, s velkou chutí žere, ale i taky bohužel na druhém konci zároveň ne úplně konzistentní výstup (ve smyslu v průběhu nocí od začátku přídavku nového krmení ke stávajícímu se opakovaně po...), i když zatím dostal jen menší množství nových granulí z celkové dávky....
Jinak mne nenapadá, co by tam mohlo jiného "popelnici" komplikovat trávení....
Tak uvidíme, jak to půjde dál .

tak to me mrzi, v tomhle jsem pravdu mit nechtela.
"Jinak mne nenapadá, co by tam mohlo jiného "popelnici" komplikovat trávení...."
ta zmena je tak obrovska, ze to mohlo udelat cokoliv