Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2022 21:56
Berryšek

XXX.XXX.24.192

Dobrý den, můj Berry má nejspíš rakovinu konečniku přesně se bude vědět až po operaci, když mu odstraní nádory z konečníku a jeden má aji na bradě. Při Sono břicha mu zjistili zvětšenou prostatu ale chtěla jsem mu nechat dát chemickou kastraci jen nevím jestli je to dobrý nápad, nechci ho trápit dvouma operacema(chyrurgickou kastraci) taky má natrzeny váz v zadní patce na koleni a chtěla sem se zeptat zdali to nejde nak zpomalit či zastavit aby se utrhl úplně. Dekuji

3.4.2022 08:59
fikovnice

XXX.XXX.135.182

Berryšek napsal(a):
Dobrý den, můj Berry má nejspíš rakovinu konečniku přesně se bude vědět až po operaci, když mu odstraní nádory z konečníku a jeden má aji na bradě. Při Sono břicha mu zjistili zvětšenou prostatu ale chtěla jsem mu nechat dát chemickou kastraci jen nevím jestli je to dobrý nápad, nechci ho trápit dvouma operacema(chyrurgickou kastraci) taky má natrzeny váz v zadní patce na koleni a chtěla sem se zeptat zdali to nejde nak zpomalit či zastavit aby se utrhl úplně. Dekuji

Váš pes má bohužel vícero nemocí, včetně té nejzávažnější...
Takže bych všechny tyto eventuelní medicínské zákroky konzultovala s vaším vetem, který Vašeho psa dobře zná...předpokládám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2022 09:44

beryšek, u konečníku (ale i jinde, můj pes to měl na sedacím hrbolu na zádech) bývají hepatoidní adenomy (nádor hepatoidních žláz) - nezhoubné nádory. Jejich růst je hormonálně stimulován a řešením je kastrace, tedy krom odstranění samotných nádorů, pokud už jsou velké.

bych to probrala s vetem a měla v úvaze i tu chirurgickou kastraci v rámci jedné operace
bohužel typ nádoru bude znám až po...

3.4.2022 10:51

Berryšek napsal(a):

Viz ostatní. Konzultovat s veterinářem. Nebo veterináři. My vám těžko poradíme, když toho psa nevidíme a nemůžeme ho vyšetřit. Jak je starý?

3.4.2022 17:04
Berryšek

XXX.XXX.8.28

11 let a 9 měsíců a celý život mu nebylo nic skoro

3.4.2022 17:07

Berryšek napsal(a):
11 let a 9 měsíců a celý život mu nebylo nic skoro

Skoro 12 let, pes téhle velikosti... Už mohl dojít na konec své cesty. Musíte posoudit a rozhodnout vy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík