Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ArgoaTerka

3.4.2022 14:15
ArgoaTerka

XXX.XXX.148.101

Zdravím :)
Na svou obhajobu, i když mi to od kritiky že jsem si žádného psa neměla brát když ho neumím vychovat nebo s ním zajít na cvičák, chci dodat že jsme psa neplánovali. Jenže můj mladší bratr kterému rodiče před pěti lety pořídili pejska se rozhodl odjet do zahraničí a pes nám tady samozřejmě zůstal.

Tak si spolu docela spokojeně žijeme, poslouchá, je hodný, klidný, venku může chodit bez vodítka jak je naučený od bratra.
Problém nastává když najde něco co se dá sežrat. A je jedno jestli je to kus nějakého rohlíku, ten bych chápala u všech psů, ale on sežere klidně i kdejaké hov#no 😅
Začala jsem ho venčit s nahubkem, aby nemphl nic sežrat. Jenže z toho je zase nešťastný on, protože si nemůže nosit paličky.
Prosím jde ho nějak odnaučit všechno venku sežrat?
Napadlo mě že je problém třeba ve výživě. On většinou třeba půlku doporu ené krmné dávky na den nesní.
Bratr říkal že vyzkoušel víc druhů granulí ale že mu žádné nechutnaly.
Měl Brit care a teď jsme přešli na Taste of the wild. Podle recenzí dobré granule. Ale asi na něj nejsou dost nóbl...? 😀
Maso u nás bohužel nepřipadá v úvahu, i když se mi to dost líbí, nemáme na to už prostor.

Budu moc ráda za rady. Děkuji za slušnou diskuzi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2022 14:19

košík nebo oči na stopkách a včas vyslovené naučené FUJ

dělat to ale nepřestane, jakože byste s ním mohla jít ven bez koše a nedávat pozor

3.4.2022 14:37
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Většinou stačí pestrá strava.
Něco těm granulákům někdy chybí.
Jedno krmení poctivé, druhé granule.
Nebo granule k masu jako příloha?

3.4.2022 14:43

Když jsme si spolu s běloušem začali, tahal mě k popelnicím a taky sežral cokoli k žrádlu, co jsme potkali.
Nějaký čas se předtím toulal a pak ho policie odchytila a dala do útulku, takže jsem to sice chápala, ale nedopustila.
Přiskočila jsem bleskově s povelem FUJ a vytahovala mu to z tlamy nebo někdy pomalu až z krku. Považuje si dobrého bydla, viděl, že to neprojde a vcelku brzo to pochopil. Odhadem tohle období mohlo trvat měsíc? Bohužel to úplně neodhadnu zpětně.
Dnes jde okolo pohozeného rohlíku, hodí po mně očkem a udělá okolo rohlíku celkem velký oblouk a nebo jde jen tak dál, jako by tam nic neleželo.
Nejsem naivka, že kdyby se nedej Bože ztratil, že by si nedal...ale vzdálí se ode mne max na 3 - 4 metry a furt se po mně otáčí, jestli taky jdu. Je to vděčňák a je mu s náma dobře.

3.4.2022 14:45

ArgoaTerka napsal(a):
Zdravím :)
Na svou obhajobu, i když mi to od kritiky že jsem si žádného psa neměla brát když ho neumím vychovat nebo s ním zajít na cvičák, chci dodat že jsme psa neplánovali. Jenže můj mladší bratr kterému rodiče před pěti lety pořídili pejska se rozhodl odjet do zahraničí a pes nám tady samozřejmě zůstal.

Tak si spolu docela spokojeně žijeme, poslouchá, je hodný, klidný, venku může chodit bez vodítka jak je naučený od bratra.
Problém nastává když najde něco co se dá sežrat. A je jedno jestli je to kus nějakého rohlíku, ten bych chápala u všech psů, ale on sežere klidně i kdejaké hov#no 😅
Začala jsem ho venčit s nahubkem, aby nemphl nic sežrat. Jenže z toho je zase nešťastný on, protože si nemůže nosit paličky.
Prosím jde ho nějak odnaučit všechno venku sežrat?
Napadlo mě že je problém třeba ve výživě. On většinou třeba půlku doporu ené krmné dávky na den nesní.
Bratr říkal že vyzkoušel víc druhů granulí ale že mu žádné nechutnaly.
Měl Brit care a teď jsme přešli na Taste of the wild. Podle recenzí dobré granule. Ale asi na něj nejsou dost nóbl...? 😀
Maso u nás bohužel nepřipadá v úvahu, i když se mi to dost líbí, nemáme na to už prostor.

Budu moc ráda za rady. Děkuji za slušnou diskuzi.

To máte tak velkého psa nebo malý mrazák? Kamarádka v dřevných dobách živila barfem 8 huskounů. Tenkrát granule nebyly.

3.4.2022 14:47

rapotacka11 napsal(a):
Většinou stačí pestrá strava.
Něco těm granulákům někdy chybí.
Jedno krmení poctivé, druhé granule.
Nebo granule k masu jako příloha?

ne, stravou to nebude

Nora má ke granulím kde co včetně opravdovýho barfu v podobě celých kuřat a stejně si to hovno venku dá, kdyby věděla, že to projde.

3.4.2022 16:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Vážně se zase musí řešit maso a velikost mrazáku, když zadavtelka hned v úvodu napise, ze masem krmit nebude?

A souhlasím s Bodlinkou, myslím, ze stravou to nebude. Mám psy na barfu a dělali by to taky. Naučila jsem hnusy měnit za něco fakt dobrého.. Ale nedělám si iluze a když nedávám pozor, tak občas se psů venku podaří něco do te tlamy vzít. A to krmim neprané dršťky a podobne mnamky. Takže proste ten kosik a učit “fuj” a měnit za něco lepšího 😉.

3.4.2022 17:04

marcelaamax napsal(a):
Vážně se zase musí řešit maso a velikost mrazáku, když zadavtelka hned v úvodu napise, ze masem krmit nebude?

A souhlasím s Bodlinkou, myslím, ze stravou to nebude. Mám psy na barfu a dělali by to taky. Naučila jsem hnusy měnit za něco fakt dobrého.. Ale nedělám si iluze a když nedávám pozor, tak občas se psů venku podaří něco do te tlamy vzít. A to krmim neprané dršťky a podobne mnamky. Takže proste ten kosik a učit “fuj” a měnit za něco lepšího 😉.

Zadavatelka píše, že krmení masem by se jí líbilo, ale že nemá prostor. Tak jsem se zeptala na velikost psa a mrazáku. Nic proti ničemu.

3.4.2022 22:17

marcelaamax napsal(a):

U nás tedy po přechodu na maso míjí všechno na zemi, a že se nám toho tady všude válí, hlavně po ránu. KFC zbytky s kostmi, gyros, sendviče s uzeninami, čínské nudle... Mekáč je naštěstí až na Václaváku. Může to být výchovou a věkem, ale souhlasí to s přechodem na barf u štěněte. Jen tuhle se po letech odvázal. Koukám, že něco žužlá a degustuje, tak na něj houknu: "Tvl, co to žvejkáš? Okamžitě odevzdej!" Bez známek vzdoru neprodleně vyflusnul do metrové dálky nějaký zbytek párku. Na něj moc chemie a minimum masa, asi. Ani "frolíky" a podobné chemikovy mňamky od kolegů pejskařů si nebere.

ArgoaTerka

5.4.2022 21:59
ArgoaTerka

XXX.XXX.132.89

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zadavatelka píše, že krmení masem by se jí líbilo, ale že nemá prostor. Tak jsem se zeptala na velikost psa a mrazáku. Nic proti ničemu.

Velikostí psa ani mrazáku to není. Je to velikostí bytu 😀 Jsme teď kvůli studiu v malém podnájmu a už se nám sem prostě moc věcí nevejde. Já vím, výmluva, vždycky ses tom dá něco udělat, stačí chtít že. Ale prostě s tím nic dělat nechci :)

6.4.2022 21:15

ArgoaTerka napsal(a):
Velikostí psa ani mrazáku to není. Je to velikostí bytu 😀 Jsme teď kvůli studiu v malém podnájmu a už se nám sem prostě moc věcí nevejde. Já vím, výmluva, vždycky ses tom dá něco udělat, stačí chtít že. Ale prostě s tím nic dělat nechci :)

V pohodě. Velikost bytu mě nenapadla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík