Uživatel s deaktivovaným účtem

Myjete psům misky po každém žrádle nebo jednou za čas?

To je vtip?
Pokaždé...a misku na vodu cca 2x denně (mají dlouhé chlupy na hubě).
Stejně tak ptákům vodu - vymytí 2x denně, nebo častěji - dle potřeby.

tak nějak když je nálada, misky jsou v kuchyni, tak když myju nádobí a padne mi na ně oko. cca několikrát týdně.

napsal(a):
To je vtip?
Pokaždé...a misku na vodu cca 2x denně (mají dlouhé chlupy na hubě).
Stejně tak ptákům vodu - vymytí 2x denně, nebo častěji - dle potřeby.
Já to myslela trochu jinak😉
Krmím psy 2x denně, ale kromě toho jim do misky sem tam něco hodím. Odřezky masa při vaření, nedojedené zbytky školní svačiny, lžíci jogurtu nebo vypláchnu krabici od kefíru...
Myjete misku pokaždé, když z ní pes něco sežere, nebo jen občas (=jednou, dvakrát denně)?

Po každém krmení misku na žrádlo. Kavkazanka dostává hlavní dávku večer, na to má jednu misku, a ráno syrové maso, a to dostává v jiné misce. A misku na vodu jednou denně.

Souvisí to jen okrajově, ale pro zajímavost přidávám: https://www.instagram.com/p/CaFov7eL8zK/?utm_medium=copy_link
K tématu - misku na vodu jsem myla několikrát denně, vždy, když jsem měnila vodu. Ohařík byl v tomto velmi náročný, ale kvalitu vody si hlídal sám a chodil si říct, že chce čistou misku a vodu (jakože klidně pětkrát za den), takže pro mě nulová mentální zátěž. Nikdy nepil ani z misky, ze které se už napil jiný pes. 🤷♀️
Misku na jídlo jsem většinou myla 2x denně.

U nás stejně jako u Bodlinky, nehrotíme to. Chlupy mu tam nepadají, do vody si nefluše... Navíc misku na jídlo vždycky tak vyleští, že vlastně netuším, kdy dostal čistou. Vodu měním 2 krát denně, misku vždycky proudem vody vypláchnu, když nedám novou.
Misky jsou venku, takže to nijak nehrotím. Misku na žrádlo jednou denně, než mu ho do ní dám, ji umyju. Pokud by byla vylízaná, tak jen opláchnu, nijak nedrhnu. Misku na vodu možná jednou za týden, když už je moc zařasovaná, jinak jen dolévám. Nikdy jsem nezachytila, že by se z ní nechtěl napít. Ostatně, co si pamatuju, všichni naši psi nejraděj pili vodu, která byla hóóódně odstátá, třeba z bedny, ve které se nechávaly namočené motyky, aby napadaly z topora. Nebo z hrnce od slepic, kam se voda víceméně jen dolévala. Takže to nemá co dočinění ani tak z hygienou psa, jako z hygienou rodiny, když jsou misky v bytě.

Lidi, a co na těch miskách po žrádle umýváte?

napsal(a):
Krmíme vařeným masem s rýži, zeleninou a vývarem. I když misku vylíže, čistá není.

aluska
napsal(a):
krmím syrovým masem se zeleninou. I když misky vylíznou, tak ( když jsem jsem je ještě pravidelně neoplachovala) , utvořil se na nich takový film ze slin
Já právě taky syrovým, ale misky jsou vylízany tak, že stačí jen opláchnout. Pořádně umývám jen ty od vody, tam se jakýsi film tvoří, jak do toho psi naslintají.

Maso dostávají pesani normálně na talíři, takže to myji hned, jak to sní. Misku od granclí, kde je mají nasypané nonstop, z toho sem tam uzobnou. Tak tu umyju tak jednou týdně, když vysypu zbytek granulí a nasypu nové. A misku na vodu?? My máte takový kyblíček, tak ten pokaždé, když dopl%nuju vodu, zbytek vody vyleju, kyblík umeju a napustím čistou. No a pesani se pak napijí venku ze špinavého květináče, kam napršelo....takže si nemyslím, že mytí je nějak důležité, protože na zahradě pijou z čehokoliv v čem je aktuálně voda....třeba i ze stojanu na slunečník, kde chybí zátka.

napsal(a):
Maso dostávají pesani normálně na talíři, takže to myji hned, jak to sní. Misku od granclí, kde je mají nasypané nonstop, z toho sem tam uzobnou. Tak tu umyju tak jednou týdně, když vysypu zbytek granulí a nasypu nové. A misku na vodu?? My máte takový kyblíček, tak ten pokaždé, když dopl%nuju vodu, zbytek vody vyleju, kyblík umeju a napustím čistou. No a pesani se pak napijí venku ze špinavého květináče, kam napršelo....takže si nemyslím, že mytí je nějak důležité, protože na zahradě pijou z čehokoliv v čem je aktuálně voda....třeba i ze stojanu na slunečník, kde chybí zátka.
U nás také psi nejraději pili a pijí z kýblů kam slívám vodu od králíků.Když je kýbl plný,tak s ním zalívám.Psům ta odstátá voda s nějakým tím bobkem chutná nejvíc.A nejenom psům,ale i kočkám,přestože mají na dvoře 5 nádob kde se voda denně mění.Jenže Alan tu čerstvou nejraději vycáká a pak se jde napít té uleželé.

Atheira
napsal(a):
Tohle je vtip, žejo?
Ne, fakt není. Já nemám co umývat, oni je olížou i kolem dokola. 🤦 Ta nejmladší jednou sežere i mě. 😂
napsal(a):
Ne, fakt není. Já nemám co umývat, oni je olížou i kolem dokola. 🤦 Ta nejmladší jednou sežere i mě. 😂
No já věřím, že je olížou, ale to bych stejným způsobem mohla olízat lžičku a vydávat ji za čistou návštěvě do kafe, vždyť na ní nic není vidět. Olízaný není čistý.

napsal(a):
Vylízaná miska vypadá čistě, ale je celá uslintaná. Jakmile ji namočím, klouže v ruce, jako slimák 🤫
Ciste ze zvědavosti...jak ty misky myjete? Normálně s nádobím? Nebo máte třeba zvlášť houbičku na psí nádobí? Mám psy částečně venkovní, krmím venku a misky teda myju az když to fakt potřebují. Po umytí houbičku vyhazuju a zároveň drhnu dřez, protože ty psí slinty přece jen nejsou nic moc.
libuko
napsal(a):
Ciste ze zvědavosti...jak ty misky myjete? Normálně s nádobím? Nebo máte třeba zvlášť houbičku na psí nádobí? Mám psy částečně venkovní, krmím venku a misky teda myju az když to fakt potřebují. Po umytí houbičku vyhazuju a zároveň drhnu dřez, protože ty psí slinty přece jen nejsou nic moc.
Mám v pracovně druhou kuch. linku, dřez a houbičku na takové nečisté věci. Ne, psu fakt nevadí, že jsem s ní předtím utřela na zemi rozlité mléko a pak mu s ní umyla misku, pak linku, pak kočičí misku...
napsal(a):
Ali, ale všichni nemají plemeno "popelnici"...a prosím neuraž se , ber to jako vtípek. O labroších a goldenech se říká, že jsou to takové popelnice... Flokáč tedy klidně zbytky nechával. Jenže se to moc neřešilo, přišly kočky a třeba to dojely. Holt, starovesnické způsoby ... Ale běda, kdyby Floky viděl, že mu kočky rejdí v misce, na to byl tedy - zcela logicky - šíleně háklivý!
libuko
napsal(a):
Já se zapojím stran tady té "technické" záležitosti: Kočičí misky nemyju ve dřezu na lidské nádobí, nýbrž v koupelně v umývadle. Nejsem vůbec háklivá, ale tady toto je jakási výjimka, raději umývám prostě jinde než tam, kde myju svoje nádobí, z něhož jím já. V koupelně mám vyčleněné hadříky, ale především kartáčky - osvědčil se mi kartáček na zuby - když v misce něco zaschne a já to hned neumyju (jsem třeba na dovolené) - tak odmočím a kartáčkem v horké vodě vymyju a vyčistím. A osuším také spešl "zvířecími" hadrami na nádoby.

libuko
napsal(a):
Myju normálně ve dřezu plastovou drátěnkou, kterou následně propláchnu horkou vodou. Neutírám, nechám oschnout.
Ostatní nádobí myju v myčce, pánve apod. houbičkou pod tekoucí vodou.

normálně, misky jsou v kuchyni, jak mi na ně padne teda to oko při mytí nádobí, tak je taky umyju
nádobí jako nádobí
nehledě na to, že Nora a kočky občas dostávají různé zbytky a ty žerou normálně z mých talířů, hrnců či pekáčů, takže rozdíl mezi psí miskou a talířem je jen kvantitativní.

Nevím no, asi to nijak extra neřeším. Vypláchnu, vytřu papírovou utěrkou, jednou za týden přihodím do myčky. Žádný zaschlý zbytky v misce nikdy nezůstanou.
Vzhledem k tomu, co všechno musím vytahovat, resp. vytahovala jsem psům coby štěňatům z huby a co beru do ruky na výcviku...

libuko
napsal(a):
Myčku nemáme. Psí misky myjeme s naším nádobím, žádnou sólo houbičku nepoužíváme. Psí žrádlo ani sliny nejsou jedovaté (co bychom asi museli dělat, když nás pes olízne, že?). Prostě se psími miskami zacházíme jako s naším nádobím. Vždyť ten pes je členem rodiny...
napsal(a):
Myčku nemáme. Psí misky myjeme s naším nádobím, žádnou sólo houbičku nepoužíváme. Psí žrádlo ani sliny nejsou jedovaté (co bychom asi museli dělat, když nás pes olízne, že?). Prostě se psími miskami zacházíme jako s naším nádobím. Vždyť ten pes je členem rodiny...
No však já to taky myju vedle jen proto, že to tam na ten zvířecí binec mám uspořádané. A naše misky venku vypadají poněkud jinak než ty, co mají lidi postavené v kuchyni

lesnížínka
napsal(a):
No však já to taky myju vedle jen proto, že to tam na ten zvířecí binec mám uspořádané. A naše misky venku vypadají poněkud jinak než ty, co mají lidi postavené v kuchyni
Taky krmíme venku... Misku se žrádlem tam má kavkazanka jen dokud žrádlo nesežere.

Misku na vodu 2x denně, nebo podle potřeby, prostě když doplňuju, nebo měním, tak zároveň umyju. Misku na žrádlo, když pes dojí. Myju společnou houbičkou. Utírám papírovýma utěrkama.

My jsme prasata a žereme ze stejných talířů jako psi......prostě když dávám Matesovi večeři, tak normálně na náš "lidskej" talíř, nemá žádný "svůj". Ginuš by ani ze psí misky nejedla, ta jedině z porcelánu. Takže nějaké umytí psí misky aq nebo kyblíku nějakou extra houbičkou to už fááákt nevytrhne.
Když jsem měla ještě Sáru, tak ta jak se dostala k hrnečku, kde byl ještě čaj, kafe, kakao, tak to dopila.....spotřeba hrnků strašná, protože si často dávám hrneček vedle gauče na okenní parapet. U Jacka to bylo horší, ten z hrnku pít neuměl nebo prostě měl takovou tlamajznu, že mu to nešlo, takže defakto čaj přecedil skrz tlamu z hrnku na stůl.
Nemluvě o tom, že jsem dávala běžně vylízat psům mísu třeba od rozmíchaného tvarohu, šlehačky...dolízat svůj talíř od bramborové kaše. Často krmím psy vidličkou, lžící....prostě ke slušnému vychování u psů patří i schopnost jíst příborem.
Většinou jde teda všechno stejně do myčky.
Řekla bych že jsou v tomto nějaké tři skupiny lidí..ti, co mají nádobí striktně pro psy a myjí extra, protože jinak je to přeci hnusanec....ti co dělají to samé, ale proto, že to je hygieničtější, no a pak ti, jako jsem já, co to neřeš, protože si myslí, že pokud talíř opravdu umyju, než ho znovu použiju, tak je jedno, jestli jsem z něho předtím jedla já a nebo pes.
Když jsem měla malý děti, tak psi běžně vylízávali zbytky vytuněnýho jogurtíku nebo tvarohu, kašičky atd tad.....z dětského talířku...no a vzhledem k tomu, že už jsou dospělé, tak to taky ve zdraví přežily .
A ještě bych dodala, že když jsem měla kočky, tak to bylo ještě horší....nej oblíbený místo na ležení uprostřed kuchyňskýho stolu, běžná kontrola na lince, jestli tam není něco dobrého popř. když se jim připravovalo jídlo, tak to musely kontrolovat.....možná že vy máte kočky vychovaný, aby tam nelezly, ale u nás to tak teda nebylo.

dám půl kuřete do misky a pes kuře vyndá a táhne po podlaze, Kocourek vezme kuřecí hřbet a odtáhne na parapet... talíře, příbory,... to vše umyje pes nebo koček, pak to dám do myčky... z vidličky umí megý jíst hezky... to mě někdy mrzí, že jsem psa nenaučila skládat nádobí do myčky... ale prostě misku na vodu vypláchnu, to oni mi přijdou nadávat, že tam spadlo neviditelné smítko, že to pít nebudou, ale jinak tady jsme u prasat a jsme zdraví
napsal(a):
Nevím no, asi to nijak extra neřeším. Vypláchnu, vytřu papírovou utěrkou, jednou za týden přihodím do myčky. Žádný zaschlý zbytky v misce nikdy nezůstanou.
Vzhledem k tomu, co všechno musím vytahovat, resp. vytahovala jsem psům coby štěňatům z huby a co beru do ruky na výcviku...
Já to mám úplně stejně. Psi misky vylízají do čista, a po každém krmení je opravdu nemyju. Přirovnání s olízanou lžičkou, kterou dám návštěvě - no tak návštěvě takovou lžičku samozřejmě nedám, ale kdybych z ní měla jíst zase já, tak proč ne? Třeba hrnek po kafi (a lžičku) si lehce opláchnu vodou, a za pár hodin z něj piju další kafe, se stejnou lžičkou, asi jsem teda prase no . No a z té psí misky taky nebude jíst někdo jiný, ale zase pes. Nevím, fakt to nehrotím. Misky na žrádlo většinou jen opláchnu vodou a nechám uschnout. Nepoužívám žádný jar nebo tak, jednou za čas je hodím do myčky, ale fakt ne denně. Vodu měním dvakrát denně a tam misky "projedu" houbičkou (ale zase bez nějakých prostředků), do myčky je zase hodím jednou za čas.
My máme misky na žrádlo venku, tak v minulosti to byl trochu punk, myli jsme jednou za čas. Pak jsme si řekla, že se polepším a od té doby je tak 3x za týden přihodím do myčky.
Misku na vodu myju při každým doplnění, to jest několikrát denně, to jsem dělala vždycky, protože jinak byla po stranách zevnitř trochu oslizlá.
Atheira
napsal(a):
Pobavilo mě, že fakt berete jako reálnou myšlenku, že kočky lze vychovat, aby někam nelezly... To neznám takovej svět. V kočičích bytech kočky lezou vždycky úplně všude a nikdo se nepodivuje.
Naše ne, po lince nikdy. Ale neptejte se mě proč, výchovou to není, oni jsou oba prostě takoví zvláštní Jejich max do výšek je televizní stolek

Atheira
napsal(a):
Pobavilo mě, že fakt berete jako reálnou myšlenku, že kočky lze vychovat, aby někam nelezly... To neznám takovej svět. V kočičích bytech kočky lezou vždycky úplně všude a nikdo se nepodivuje.
No tak já nevim, třeba to jde a známe to tady...napíšu, že to nejde a xy lidí, co mají kočky vychovaný a nikam jim nelezou mi napíše, ať si laskavě přečtu kočičího Šustu, že to samozřejmě jde, jen já jsem prostě měla rozmazlený kočičí fracky, co mi lezli všude.
Mouses se zatím taky drží. A dokonce, když lozí po okně a zpoza záclony čučí na stůl, že by si tudy zkrátil cestu, stačí významný pohled a upozornění, aby na to velmi rychle zapomněl a on se otočí a jde tedy zpátky cestou, kterou přišel.
Doufám, že mu to vydrží.
-...................................................................................................................................... na rozdíl od nejmenovaný flekatý s kterou jsem si po jejím příchodu k nám dala neskutečnou práci, aby ač pes jako hovado neběhala po lince a nekradla................. protože dneska ráno koukám na zem, co se to tam válí sakra za pytlík??? sebrala jsem to, vyhodila a při té příležitosti zjistila k čemu původně ten pytlík byl. Uchovával v sobě původně půlku chleba.Ta už tam pochopitelně nebyla. Ešivá se ta kunhůta doma posejří, bude si to po sobě uklízet.

Misky na žrádlo dávám jednou denně s ostatním nádobím do myčky. Misku na vodu umyju (jen pod vodou) pokaždé, když měním vodu. Venku mají ještě napáječku, tu myju dle potřeby (dle stupně za**anosti).
A Pan Bečka je naštěstí mops (a ne kocour) a navíc převážně venkovní, v životě mi nevyskočil na linku, na stůl, na skříň... pouze na gauč
Tak přátelé,pěkně vám děkuju. V návaznosti na diskuzi jsem zpytovala svědomí,protože misky opravdu vydrbu jednou za čas, a teď už jsem se na to pár dní chystala,protože uvnitř byly vyblejskaný,ale zvenku mastný, jsem se bála,aby mi nespadly (mám keramiku). Tak jsem je krásně vydrbala jarem v dřezu,trochu nechala uschnout, a že je uklidím. Samozřejmě odmaštěné čisté misky se mi vysmekly, jedna se rozflákla a rozsekla mi prst. Fakt jako dík
janaa
napsal(a):
Tak přátelé,pěkně vám děkuju. V návaznosti na diskuzi jsem zpytovala svědomí,protože misky opravdu vydrbu jednou za čas, a teď už jsem se na to pár dní chystala,protože uvnitř byly vyblejskaný,ale zvenku mastný, jsem se bála,aby mi nespadly (mám keramiku). Tak jsem je krásně vydrbala jarem v dřezu,trochu nechala uschnout, a že je uklidím. Samozřejmě odmaštěné čisté misky se mi vysmekly, jedna se rozflákla a rozsekla mi prst. Fakt jako dík
Nene, že ne? Vás někdo proklel, to jinak nejni možný už.
Nicméně taky nejsem úplně hygienicky přehnaná. Misky po žrádle vypláchnu a jednou za čas vezmu víc. Ohaři jsou naučení po žrádle svoje nádobí uklízet, takže mi je donesou, já to vypláchnu ve dřezu a uklidím. Misku s vodou taky vyplachuju pokaždý a umyju, páč ty žgryndy tam.... Nicméně všechno myju růčo. Kočičí misku, ale myju v umyvadýlku na WC, to mi přijde bezpečnější vzhledem k tomu, že se živý myšma a spol.
Vždycky jsem si chtěla pořídit misky keramický, ale nikdy na to nedošlo, páč bych jim sebrala tu radost, z toho, že si po žrádle ešče přivydělají tím, že po sobě uklidí. Takže na keramiku asi nikdá nedojde a asi je to, jak koukám, bezpečnější.

A kde se kupují přiměřeně velké keramické? Kam jsem se dívala, tam jsem našla ve velikosti tak maximálně na kokra a ještě to všechno na sobě mělo obrázky kostí nebo paciček. Líbily by se mi obyčejné keramické misky bez infantilností a v ohaří velikosti.
@janaa Střepy znamenají štěstí, tak snad to byl poslední incident na dlouhou dobu!

napsal(a):
A kde se kupují přiměřeně velké keramické? Kam jsem se dívala, tam jsem našla ve velikosti tak maximálně na kokra a ještě to všechno na sobě mělo obrázky kostí nebo paciček. Líbily by se mi obyčejné keramické misky bez infantilností a v ohaří velikosti.
@janaa Střepy znamenají štěstí, tak snad to byl poslední incident na dlouhou dobu!
V domácích potřebách - normální servírovací nádobí ;)
Já pro mopsle potřebovala něco těžšího (proto keramika) a ne moc hlubokého, protože placky. A mají takové jakoby talíře na polévku, ale ne moc hluboké. Mám je už spousty let a stály pár korun.
napsal(a):
Já pro mopsle potřebovala něco těžšího (proto keramika) a ne moc hlubokého, protože placky. A mají takové jakoby talíře na polévku, ale ne moc hluboké. Mám je už spousty let a stály pár korun.
pardon, já jsem si jen představila ohaře s tímhle nádobím Zas ale by měla Odetta furt a furt vygruntováno

napsal(a):
Bez obrázků je taky od Trixie "Keramická miska velká 2,1l/23cm - bílá/modrá" např. Měli u nás normálně ve zverimexu. Akorát že u mytí jsem jednu naštípla a druhá venku byla záhadně zničena. Možná vezmu kameninové.
napsal(a):
Ajo ale! Střepy = štěstí, takže tím pádem konec smolnýho období, pravdu máš!
Holky,mužskej odjíždí, a říká mi, nic nedělej a psy radši ani na zahradu nepouštěj
Odetta - mají je všude i velký, kupuju průběžně na netu, kouknu na objem. Fakt je,že se časem vždycky rozfláknou,ale to je spíš tím,že já je mám naskládaný na sobě, prásknou o sebe,a je tam prasklina a časem to praskne víc. Mě vyhovujou,že jsou těžký, takže s nima nikde necestujou,vzhledem k tomu,že jim je porozhazuju na podlahu v kuchyni,tak potřebuju,aby s tím nehýbali. Mě je teda design dost putna
Keramické misky, i velké, vídám normálně v chovatelských potřebách.
U nás to teda nehrozí. Fena jí chvíli měla, jenže pes po jídle nosí svojí misku a pak i feny misku, a zvedne i tu keramickou, takže ji pak akorát rozseká , proto jsme nadobro skončili u nerezových, navíc teda máme na misky stojany a tam bych stejně jinou než nerezovou nedala.
Zkoušeli jsme i nějakou takovou betonovou, prostě jsem hledala něco, co nezvedne a nebude nosit, jenže zvedl i tu

napsal(a):
Domácí potřeby v našich končinách - to je dobrý vtip. 😂
Já hledám spíš něco hlubšího, co zmagořelá vižla nepřevrhne - tvarově jako je ta šedá na obrázku.

Má to blbý tvar... keramické nádobí včetně misek z blbé Ikey jsem nikdy nerozbila... hluboký talíř FÄRGKLAR je přesně velikost pro psa. V sadě jich je osm, rozbít jeden za dva roky rozchodím... což ta cena psí misky

Hele ač se to nezdá, mopsle s tim taky děsně ramplujou, ale je to keramika - není to porculán - a drží už fakt řadu let. Je fakt, že ten tvar "válce" asi v normálním nádobí dostupný nebude.

tu keramiku pes v převrhne, když na ni šlápne přes okraj, váží málo... ale větší pes převrhne i tu kameninu... nevím, esi existuje něco těžšího... v kůlně mám dvojmisku pro slepice, taková ta hnědá spojená, to už něco váží... ale interiér to teda moc nepozvedne :-)
https://www.zbozi.cz/vyrobek/trixie-keramicka-miska-velka-bila-modra/

Zrzavci
napsal(a):
Zkoušeli jsme i nějakou takovou betonovou, prostě jsem hledala něco, co nezvedne a nebude nosit, jenže zvedl i tu
:D :D když musíš, tak musíš :D
Betonovou jsem taky kdysi koupila pro Hupu - největší ramplovač. Sice s ní nehla, takže jako dobrý, ale manipulace byla náročná i pro mně, takže jsem ji nakonec zavrhla.

Hm, hm, dík za podněty, zkusím pohledat.
napsal(a):
Hm, hm, dík za podněty, zkusím pohledat.
neinfantilní https://www.kockapes.com/keramicke-misky-4/miska-keramicka-pes-bila-modra-2-1l-23cm-tr-1ks/?gclid=EAIaIQobChMIrc6A5dT89gIVIAIGAB33TwtiEAQYGyABEgJEofD_BwE
Labinám stačí 1,4 nebo 1,6l https://www.krmivautoma.cz/keramicka-miska-1-4l-20-cm-bila-s-motivem-rostlin-berry/?gclid=EAIaIQobChMIrc6A5dT89gIVIAIGAB33TwtiEAQYHSABEgKfvvD_BwE

janaa
napsal(a):
neinfantilní https://www.kockapes.com/keramicke-misky-4/miska-keramicka-pes-bila-modra-2-1l-23cm-tr-1ks/?gclid=EAIaIQobChMIrc6A5dT89gIVIAIGAB33TwtiEAQYGyABEgJEofD_BwE
Labinám stačí 1,4 nebo 1,6l https://www.krmivautoma.cz/keramicka-miska-1-4l-20-cm-bila-s-motivem-rostlin-berry/?gclid=EAIaIQobChMIrc6A5dT89gIVIAIGAB33TwtiEAQYHSABEgKfvvD_BwE
Dík! Už tu na to koukám. :)
napsal(a):
Dík! Už tu na to koukám. :)
Hele - tadyklenc bys mu ešče navíc mohla říkat, že když je čokl venkovskej, bude žrát z venkovskýho nádobí!
https://www.zooroyal.cz/dd-home-keramicka-miska-jasper-piskovec-700-ml
a nebo se můžeš rozšoupnout a pro bufeťáka pořídit bufet :D
https://www.temples.cz/misky-pro-psy/dve-cerne-keramicke-misky-pro-psy-i-kocky-vuku-double-buffet/

janaa
napsal(a):
Je jich všude hafo, stačí pohledat a řídit se obsahem. Tohle jsem jen náhodně klikla
Když jsem to hledala posledně (což už je nějakou dobu teda), tak jsem nacházela právě max. 0,7 l, což bylo pro ohaříka žalostně málo. Tak nevím, jestli jsem jen neuměla hledat, nebo jestli zrovna nebyly. Ale super, určitě něco vyberu.

Zrzavci
napsal(a):
Hele - tadyklenc bys mu ešče navíc mohla říkat, že když je čokl venkovskej, bude žrát z venkovskýho nádobí!
https://www.zooroyal.cz/dd-home-keramicka-miska-jasper-piskovec-700-ml
a nebo se můžeš rozšoupnout a pro bufeťáka pořídit bufet :D
https://www.temples.cz/misky-pro-psy/dve-cerne-keramicke-misky-pro-psy-i-kocky-vuku-double-buffet/
👌😂
Zrzavci
napsal(a):
:D :D když musíš, tak musíš :D
Ale už jsem přišla na způsob , koupila jsem feně nový stojan na misky, který tam má takovou jakoby pojistku, že tu misku pes prostě nevyndá. Tak jsem si říkala, že to zkusím a později to koupím i psovi. Jenže on je taaaak smutnej, že tu feny misku nemůže vyndat, že mu to snad nemůžu udělat a musím mu nechat alespoň tu jeho .

Tahle je těžká. Měli jsme je pro králíky, ale to je snad fuk.
https://www.hradsky-sunk.cz/keramicka-miska-maxi-na-krmeni-i-vodu
napsal(a):
Tahle je těžká. Měli jsme je pro králíky, ale to je snad fuk.
https://www.hradsky-sunk.cz/keramicka-miska-maxi-na-krmeni-i-vodu
jestli to bylo na mě - tak tu zvedne. Vím, jaká to je, naši to mají taky pro králíky. Myslím, že ta betonová, co jsme měli, byla ještě těžší. Jako ta byla fakt těžká i na mě, ale on zvedne i to. Už to neřeším, stejně mají ty stojany a on má z té misky takovou radost .
marcelaamax
napsal(a):
Ale už jsem přišla na způsob , koupila jsem feně nový stojan na misky, který tam má takovou jakoby pojistku, že tu misku pes prostě nevyndá. Tak jsem si říkala, že to zkusím a později to koupím i psovi. Jenže on je taaaak smutnej, že tu feny misku nemůže vyndat, že mu to snad nemůžu udělat a musím mu nechat alespoň tu jeho .
NO PRÁVĚ! Vono je to bafčí. Tak seberte jim to, to nende. Takže halt keramika nebude, no. Jen se vždycky pokochám a prt.
Rituálky to jim nikdo nemůže brát u nás je po večeři mytí bedny. Mám klasickou řeznickou bednu s víkem,v tom rozmrazuju maso, zamíchám,nandám do misek,zbytek dám do lednice. A všichni jak dožerou, přešlapujou ve dveřích, protože bedna se myje na chodbě. Myje znamená, že jí vylížou dočista dočista tváří se u toho,jakože je tam ještě celá kráva
napsal(a):
Já mám jako misky čistě bílý hluboký talíře z pepca. Nejsem zrova fanda kýče, takže kupování misek v chovatelských potřebách jsem zavrhla.
Když jsem je kupovala, brala jsem ty menší, měli tam ještě hlubší a větší, ohaří velikosti by asi i odpovídaly.
edit: a jeden stál 25Kč, to se se stejně velkou psí miskou nedá srovnat
Atheira
napsal(a):
Já mám jako misky čistě bílý hluboký talíře z pepca. Nejsem zrova fanda kýče, takže kupování misek v chovatelských potřebách jsem zavrhla.
Když jsem je kupovala, brala jsem ty menší, měli tam ještě hlubší a větší, ohaří velikosti by asi i odpovídaly.
edit: a jeden stál 25Kč, to se se stejně velkou psí miskou nedá srovnat
To mate inteligentniho psa, u nas by to byla jednorazovka, protoze staci pri odchodu od zradla prislapnout okraj, ci se pokusit dukladneji olizat a je po taliri. Pouzivam takove bytelne misky z krumvirske keramiky pro kraliky a pod. a stejne mam spotrebu tak jednu na max. pul roku.

Já keramické nepoužívám od té doby, kdy jsem si sama jednu těžkou keramickou upustila v koupelně na dlažbu. Dodnes nechápu, jak to mohla dlažba přežít Druhou rozbil pes na terase a tím bylo vystaráno. Používám nerezové, ale ve stojanu s pogumovaným spodním okrajem, takže ačkoliv žížala do toho jde s plným nasazením, tak misky nekloužou. Navíc když trošku vybryndá kolem, tak se miska přilepí k podlaze a drží opravdu fest Na umytí stačí vyndat nerezovou vnitřní misku, ty černé svrchní odloupnu od podlahy a umyju jednou za čas.
Mám tyto:
napsal(a):
Já keramické nepoužívám od té doby, kdy jsem si sama jednu těžkou keramickou upustila v koupelně na dlažbu. Dodnes nechápu, jak to mohla dlažba přežít Druhou rozbil pes na terase a tím bylo vystaráno. Používám nerezové, ale ve stojanu s pogumovaným spodním okrajem, takže ačkoliv žížala do toho jde s plným nasazením, tak misky nekloužou. Navíc když trošku vybryndá kolem, tak se miska přilepí k podlaze a drží opravdu fest Na umytí stačí vyndat nerezovou vnitřní misku, ty černé svrchní odloupnu od podlahy a umyju jednou za čas.
Mám tyto:
S touhle tříská i mops
marcelaamax
napsal(a):
jestli to bylo na mě - tak tu zvedne. Vím, jaká to je, naši to mají taky pro králíky. Myslím, že ta betonová, co jsme měli, byla ještě těžší. Jako ta byla fakt těžká i na mě, ale on zvedne i to. Už to neřeším, stejně mají ty stojany a on má z té misky takovou radost .
Pro králíky jsme mívali takovou betonovou dvoumisku - prostě dvě spojené...a to bych si teda tipla, že Saurus neuzvedne. Jenže to je hlubokej socík, foto logicky nemám, ani nevím, zda se něco takovýho ještě vyrábí...
fikovnice
napsal(a):
Pro králíky jsme mívali takovou betonovou dvoumisku - prostě dvě spojené...a to bych si teda tipla, že Saurus neuzvedne. Jenže to je hlubokej socík, foto logicky nemám, ani nevím, zda se něco takovýho ještě vyrábí...
https://www.benco.cz/dvoumiska-betonova/?gclid=CjwKCAjw0a-SBhBkEiwApljU0pJE_OCdHDYq5P0v4lGTSMTLkNjf_juoJ4AONi-g8IhtoY8nTmMwPhoCXBIQAvD_BwE
Myslíš něco takového? Hele, ta miska, co jsme zkoušeli, byla betonová, a obří, fakt těžká..Já měla co dělat, abych ji zvedla... Ale on když chce, tak dokáže cokoli . Pak jsem se bála o jeho zuby a o naší dlažbu .
marcelaamax
napsal(a):
https://www.benco.cz/dvoumiska-betonova/?gclid=CjwKCAjw0a-SBhBkEiwApljU0pJE_OCdHDYq5P0v4lGTSMTLkNjf_juoJ4AONi-g8IhtoY8nTmMwPhoCXBIQAvD_BwE
Myslíš něco takového? Hele, ta miska, co jsme zkoušeli, byla betonová, a obří, fakt těžká..Já měla co dělat, abych ji zvedla... Ale on když chce, tak dokáže cokoli . Pak jsem se bála o jeho zuby a o naší dlažbu .
Jako jo, ta dvoumiska byla podobná...jen tedy kruhové průřezy...a i se mi zdála masivnější. Jako dítě, když jsem "házela hnůj" králíkům, krmila a napájela, tak jsem ji také neuzvedla... Ale to už je fakt šíleně dlouho. Až budu u tety, mrknu, zda je ještě třeba nemají a pro zajímavost bych ji vyblejskla. Ale dostala jsi mě - Saurus po nažrání se, bere misku i Ejbí a chodí s ní za Tebou, aby dostal přidáno...?
Mně teď nejstarší kocour dennodenně vylívá vodu - z jakékoli misky. Nechutná mu a já už nevím, co dělat!! Furt potopa, kdykoli přijdu domů... A už se mu i trochu podařilo vytopit sousedy pode mnou! Vylejvá to i z fontán, prostě ze všeho. Prý se nějak víc chlóruje voda či co a on je na to extrémně háklivej. Doufám, že neskončím u toho, že mu budu kupovat balenou vodu!

fikovnice
napsal(a):
Jako jo, ta dvoumiska byla podobná...jen tedy kruhové průřezy...a i se mi zdála masivnější. Jako dítě, když jsem "házela hnůj" králíkům, krmila a napájela, tak jsem ji také neuzvedla... Ale to už je fakt šíleně dlouho. Až budu u tety, mrknu, zda je ještě třeba nemají a pro zajímavost bych ji vyblejskla. Ale dostala jsi mě - Saurus po nažrání se, bere misku i Ejbí a chodí s ní za Tebou, aby dostal přidáno...?
Mně teď nejstarší kocour dennodenně vylívá vodu - z jakékoli misky. Nechutná mu a já už nevím, co dělat!! Furt potopa, kdykoli přijdu domů... A už se mu i trochu podařilo vytopit sousedy pode mnou! Vylejvá to i z fontán, prostě ze všeho. Prý se nějak víc chlóruje voda či co a on je na to extrémně háklivej. Doufám, že neskončím u toho, že mu budu kupovat balenou vodu!
Zkus vodu převařit a vychladit, to by mohlo pomoct.
Nebo mu ji nějak ochutit...
fikovnice
napsal(a):
No on nejdřív vezme svojí misku, ukáže nám ji, a pak si ji odnese do pelechu. Mezitím jde pro misku feny (fena zase jde zkontrolovat místo, kde žere pes, jestli něco nezbylo) a i tu si tam donese, teď už teda ne, protože má ten stojan, ze které ji misku nevyndá, takže už jen svoji . No a pak lehne a tu misku vylizuje, když mu jí nechám, tak jede fakt dlouho, ale většinou to nevydržím, nechám ho chvíli, a pak zabavuju.
Ty jo tak to je taky radost s tím kocourem, to teda neporadím, c os tím

fikovnice
napsal(a):
Máme taky hnusnou vodu, pro nás na pití, vaření i pro mopsle jí filtruju ve filtrační konvici.

Mě ty betonové misky hodně nevyhovovaly - měli jsme v nich vodu pro králíky a další drobná zvířata - těžké ( mokré snadno vyklouznou z ruky) a hlavně se v nich rychle tvořil takový nevymytelný sliz na stěnách + jako bonus praskliny, čili z hlediska hygieny určitě ne

elisak
napsal(a):
Taky už jsem premýšlela, že budu psům vodu filtrovat. Máme jí hrozně tvrdou, takže misky na vodu čistím každý druhý den octem.
My právě taky a chlorovanou k tomu. Ta přefiltrovaná má navíc (alespoň pro mě) moc dobrou chuť.
napsal(a):
Zkus vodu převařit a vychladit, to by mohlo pomoct.
Nebo mu ji nějak ochutit...
Irčo, jak to myslíš ochutit? On je právě háklivej, když to není čistočistá voda... Možná - snad - by pomohl nějaký výtažek z kozlíku (?), ale těžko říct... Někdo mi říkal, že se (možná kvůli COVIDu) začala voda víc dezinfikovat a podle mě mu prostě smrdí... Je to takový estét a gurmán!
elisak
napsal(a):
Taky už jsem premýšlela, že budu psům vodu filtrovat. Máme jí hrozně tvrdou, takže misky na vodu čistím každý druhý den octem.
Jo, voda je u nás též extrémně tvrdá - nánosy vodního kamene úplně všude...
Odoctovávala jsem právě jednu fontánu, ale ani dva dny naložení v octové vodě úplně nepomohly.

fikovnice
napsal(a):
Irčo, jak to myslíš ochutit? On je právě háklivej, když to není čistočistá voda... Možná - snad - by pomohl nějaký výtažek z kozlíku (?), ale těžko říct... Někdo mi říkal, že se (možná kvůli COVIDu) začala voda víc dezinfikovat a podle mě mu prostě smrdí... Je to takový estét a gurmán!
Nevím, jestli by to fungovalo i u koček, ale u starého pejsy mi funguje přidat do vody trošku vývaru. Jak je hodně starý, tak už zapomíná pít, "ovoněná" voda funguje.
Chudáci mí psi, já je nutím jíst jak prasátka z nérezu, keramika mě fakt nikdy nepadla. Jen jsme dřív používali plastové a s tím jsem byla nespokojená, pak jsme přešli na nerez, ale ta jezdila po dlažbě jak namydlená, takže nakonec melaminová s nerezovým vyndávácím vnitřkem. Mytí teda flákám, na vodu vypláchnu pokaždé, ale ta na jídlo, no jak se mi zdá nebo nezdá.