Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ARES2

4.4.2022 16:20
ARES2

XXX.XXX.133.194

Dobrý den,
Mám dvou leteho křížence velkého plemene. Miluju ho nade vše ale má své nálady kdy je agresivní a již pokousal. Nevím co s ním. Prevychova možná nejdříve za půl roku kvůli plnému stavu u odborníka. Jenže to je moc za dlouho na to abychom to zvládli půl roku ještě sami. Snažila sem se dělat pro něj maximum, měla sem tu i toho pána co by mi ho vzal na prevychovu a dala na jeho rady ale i tak mu prostě jednou za čas přepne a je agresivní, jindy zase úplný beránek. A jelikož už pokousal i mě a skarede je zde myšlenka ho dát pryč. Nechci to udělat ani nad tím nechci přemýšlet ale po tomhle už nevím jak dál a tak se vás ptám zda mi někdo pořadí co mám dělat.
Je někdo kdo by ho vzal na prevychovu ihned ale musím s tím člověkem samozřejmě první mluvit protože ho nesverim kazdemu. Nebo kam ho popřípadě dát aby si s ním poradily a pomohli mu byt šťastný.
Trhá mi to srdce ale i tahle myšlenka zde je.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2022 16:33

A co Vám radili, že máte dělat? Co pes dělá celý den? V jaké situaci nefunguje?

4.4.2022 16:40
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Když ho tak milujete, jistě jste mu dopřála činnost,
kterou takový pes vyžaduje.
Výcvik základní poslušnosti, sport, stopy aj.
Od štěněte minimálně rok, nejlépe 2 roky
vyžití a vytížení. Oni to totiž potřebují a milují.
Pak mají psychiku v pořádku.
https://ivoeichler.cz/

4.4.2022 17:02

"tak se vás ptám zda mi někdo pořadí co mám dělat."

ani ne
protože v tom textu o psu není nic
žádný popis jak fungujete
žádný popis kdy a jak se TO stalo
prostě nic

jen je tam znát úvaha, že psa vycvičí někdo jiný
nic o tom, že to chce řešit majitel/psovod ARES2

4.4.2022 17:30
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Řekla bych, že to chce řešit darováním?

4.4.2022 17:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

navíc to, že pes funguje se mnou (cvičitelem) neznamená , že stejně bude fungovat s kdejakým joudou...zejména s tím, který je pro psa nečitelný, nedůsledný -zkrátka neakceptovatelný

takže jestli se chcete opravdu něco dozvědět, musíte napřed podat informace
kdy, jak ,co ? dělá pes a i co zároveň při tom děláte vy...

4.4.2022 18:00

Taháme se o tílko a pes mě pokouše.
Psané na fb.

4.4.2022 18:23

a to máme ještě taháme se jako si hrajeme/cvičíme
nebo taháme se jako chci psi uzmouti tílko, které si uzmul?

4.4.2022 18:30

Uzmul. Nevím, jestli to je stejný pes, jen mě to našlo na fb... jako je to zajímavé, co vše člověk označí za agresivitu, nezvladatelnost.
Jsem zvědavá, co vyleze ze zadavatelky. Co jí poradili a co teda dělá.

4.4.2022 22:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

rapotacka11 napsal(a):
Když ho tak milujete, jistě jste mu dopřála činnost,
kterou takový pes vyžaduje.
Výcvik základní poslušnosti, sport, stopy aj.
Od štěněte minimálně rok, nejlépe 2 roky
vyžití a vytížení. Oni to totiž potřebují a milují.
Pak mají psychiku v pořádku.
https://ivoeichler.cz/

Toho Ivoše Eichlera myslíte vážně ...?🤔
Viděla jste ho někdy v akci?

4.4.2022 22:51

ty jsi zla

5.4.2022 01:32
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Toho Ivoše Eichlera myslíte vážně ...?🤔
Viděla jste ho někdy v akci?

Ano.
Ne.
Účel světí prostředky.
A byla to taková první pomoc.

Je nebo bylo jich víc, kteří se tím zabývají.
Někoho jí poraďte.

5.4.2022 04:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

rapotacka11 napsal(a):
Ano.
Ne.
Účel světí prostředky.
A byla to taková první pomoc.

Je nebo bylo jich víc, kteří se tím zabývají.
Někoho jí poraďte.

Tam se čas zastavil v hlubokém Svazarmu a je doplněný několika promile pod kůží - to opravdu nechcete🤔

5.4.2022 08:16
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tam se čas zastavil v hlubokém Svazarmu a je doplněný několika promile pod kůží - to opravdu nechcete🤔

Takže to bude spíš chtít Rudu Desenského ne? Kámoš se s ním takhle radil při výchově psa a celkem mu pomohl.

5.4.2022 08:58
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Ještě:
Svazarm byl fuj?

U nás na cvičáku bylo pár zkušených bardů
a zbytek a bylo jich dost + - 15 let
a každý tam chodil rád.
Nikdo tam psy netýral. Je to jen o lidech.
Zažila jsem taky blba se psem, (ne tam)
ale byl to blb i bez psa.

5.4.2022 09:01

ARES2 napsal(a):
Dobrý den,
Mám dvou leteho křížence velkého plemene. Miluju ho nade vše ale má své nálady kdy je agresivní a již pokousal. Nevím co s ním. Prevychova možná nejdříve za půl roku kvůli plnému stavu u odborníka. Jenže to je moc za dlouho na to abychom to zvládli půl roku ještě sami. Snažila sem se dělat pro něj maximum, měla sem tu i toho pána co by mi ho vzal na prevychovu a dala na jeho rady ale i tak mu prostě jednou za čas přepne a je agresivní, jindy zase úplný beránek. A jelikož už pokousal i mě a skarede je zde myšlenka ho dát pryč. Nechci to udělat ani nad tím nechci přemýšlet ale po tomhle už nevím jak dál a tak se vás ptám zda mi někdo pořadí co mám dělat.
Je někdo kdo by ho vzal na prevychovu ihned ale musím s tím člověkem samozřejmě první mluvit protože ho nesverim kazdemu. Nebo kam ho popřípadě dát aby si s ním poradily a pomohli mu byt šťastný.
Trhá mi to srdce ale i tahle myšlenka zde je.

Ale tady nepotřebuje převychovat pes, ale vy. Takhle to totiž nefunguje, že pošlete někam psa a on se vrátí "opravený", víme? Vy musíte totálně změnit svůj přístup a přemýšlení a postoj ke psovi.
A jinak viz. výše ostatní.

5.4.2022 09:09
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Ona na to nemá.
Asi chce, aby psa někdo srovnal a poslal ho dál.
Jí měl někdo srovnat, když chtěla psa... sakra.

5.4.2022 10:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.248

rapotacka11 napsal(a):
Ještě:
Svazarm byl fuj?

U nás na cvičáku bylo pár zkušených bardů
a zbytek a bylo jich dost + - 15 let
a každý tam chodil rád.
Nikdo tam psy netýral. Je to jen o lidech.
Zažila jsem taky blba se psem, (ne tam)
ale byl to blb i bez psa.

Nemám ráda Svazarm, když se v hospodě vzpomíná na staré časy a po 6.pivu a 4 rumech na kuráž a pak se jdou cvičit psi "po staru"

5.4.2022 16:03

Já věřím, že někde možná svazarmovský cvičák byl dobrý. Já se tam s ovčandou byla kouknout jednou, protože primárně při jejím pořízení se počítalo s tím, že budu chodit na cvičák.
No byly jsme tam poprvé tzv. na kukačku a když jsem viděla, jak probíhá výcvik chůze u nohy, tak jsme tam byly i naposled, takhle jsem to prostě nechtěla a tak jsem se raději já totál začátečník s ovčandou cvičila sama a možná nám to trvalo o poznání déle a vlastně nic nebylo "předpisově", protože mě osobně to bylo na provozní poslušnost to bylo jedno, ale nakonec jsme i tu chůzi u nohy zvládly a i bez vodítka a i kdykoliv, kdekoliv.

ARES2

5.4.2022 18:13
ARES2

XXX.XXX.2.4

Cvičím s ním od štěněte. Od doby co jsem si ho dovedla nevydrží sám, čili ma separační úzkost. A když ho zavřu a je sám vyvádí jenže do prace se musí chodit takže když mák přijdu za ním je přepjaty. Denně s ním chodím na pole kde si hrajeme a cvičíme. Do roku sen ho cvičila doma sama a od roku s vycvikarkou. Problemy začali loni kolem prázdnin kdy ho obejmul pan kterého viděl 2x ani jeden sme to nečekali že tohle udělá skoro cizí člověk aniž bych mu to dovolila. Pes po něm skočil ale na štěstí se nic nestalo. Jenže od té doby se to opakovalo. Pes mi i přestal věřit což bylo pro mě nejhorší. Situace kdy se to stává neumím úplně vysvětlit, většinou je nějakou dobu hodný a pak v jednom dni chytne amok a pak zase dobrý. Jeden den si hrajeme a je vše fajn a druhý den by mu přepne. Občas kousl při dotyku a občas vyjel sám. A teď naposled sem byla skleněná ke kyblu a Machala sem hadru on přišel já ho oslovila a on se mi vrhnul do tváře. Stále se to po pracovní době kdy byl sám. Přišla jsem k němu a vše bylo v pořádku, pak najednou tohle. Vycvikari mi řekli že ty jeho výlevy jsou zastrašování ale stále nemáme řešení.

5.4.2022 18:46

ARES2 napsal(a):
Cvičím s ním od štěněte. Od doby co jsem si ho dovedla nevydrží sám, čili ma separační úzkost. A když ho zavřu a je sám vyvádí jenže do prace se musí chodit takže když mák přijdu za ním je přepjaty. Denně s ním chodím na pole kde si hrajeme a cvičíme. Do roku sen ho cvičila doma sama a od roku s vycvikarkou. Problemy začali loni kolem prázdnin kdy ho obejmul pan kterého viděl 2x ani jeden sme to nečekali že tohle udělá skoro cizí člověk aniž bych mu to dovolila. Pes po něm skočil ale na štěstí se nic nestalo. Jenže od té doby se to opakovalo. Pes mi i přestal věřit což bylo pro mě nejhorší. Situace kdy se to stává neumím úplně vysvětlit, většinou je nějakou dobu hodný a pak v jednom dni chytne amok a pak zase dobrý. Jeden den si hrajeme a je vše fajn a druhý den by mu přepne. Občas kousl při dotyku a občas vyjel sám. A teď naposled sem byla skleněná ke kyblu a Machala sem hadru on přišel já ho oslovila a on se mi vrhnul do tváře. Stále se to po pracovní době kdy byl sám. Přišla jsem k němu a vše bylo v pořádku, pak najednou tohle. Vycvikari mi řekli že ty jeho výlevy jsou zastrašování ale stále nemáme řešení.

Chcete říct, že od štěněte má separační úzkost a zavíráte ho, aniž byste tento problém vyřešili?

5.4.2022 20:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chcete říct, že od štěněte má separační úzkost a zavíráte ho, aniž byste tento problém vyřešili?

To jste dobrá, že jste takový text rozklíčovala.

6.4.2022 10:21
Fatia

XXX.XXX.134.127

ARES2 napsal(a):

Psi nejsou výrobek, takže to nebude fungovat, že ho dáte do opravny a vrátí vám fungujícího psa. Některý výcvikář psa zlomí a bude mu fungovat, jiný mu nastaví řád a pravidla a bude mu fungovat, ale ani v jednom případě vám nebude pes fungovat po návratu. Možná pár týdnů, ale ne dlouhodobě. Vy jste si psa rozbila, vy ho musíte opravit. Zmeňte výcvikářku, jestli se stávající to nefunguje. Nemusí být nutně špatná, jen to prostě vám či psovi nevyhovuje, neseplo se to celé dohromady. Začněte od začátku.

Pes vám přestal věřit = jste pro něj nečitelná, nesrozumitelná, nespravedlivá. Tohle pokud nezměníte, nezlepší se nic. Pes nepotřebuje externího výcvikáře, vy potřebujete pochopit, kde děláte chybu (v čem jste nečitelná, nesrozumitelná, nespravedlivá) a toto změnit!

Přidejte reakci

Přidat smajlík