Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katy30

6.4.2022 09:37
Katy30

XXX.XXX.224.136

Dobrý den, potřebuji poradit. Jestli někdo víte o dobré chovatelské stanici border kolií VÝSTAVNÍ LINIE, pište. Já už jsem zoufalá. Zdá se mi to, nebo se výstavní linie border kolií (alespoň u nás v ČR, v zahraničí jsem moc nehledala) už vůbec nechová? To už se dnes chovají samí pracáci? Jako super, zachování původu, dříve tak také vypadali, pásli ovce, skvělé, ale doba snad pokročila. Už snad můžeme odchovávat exteriérově pěkné - VÝSTAVNÍ borderky. Ne něco, co vypadá jako kříženec. Fakt bych si nechtěla za 30000 koupit border kolii, kterou by si lidé pletli s voříškem někde z ulice a kdybych s ní šla na výstavu, tak by mě div nevyhodili z kruhu. Uši šikmo, krátkosrsté vypelichané, nohy dlouhé jak žirafa…Přiložím dvě fotky - na první bude krásná VÝSTAVNÍ bordeka, kterou bych si přála. Na druhé fotce bude pracovní borderka, ta která se mi opravdu nelíbí a kvůli které jsem rozhořčená, protože kvůli ní jsou už jen takové a výstavní žádné. Ještě přidám video z výstavy, kde jsou krásné borderky - odkaz: https://youtu.be/_lPFwT7K5F4
Jaký máte názor na výstavní linie border kolií a pracovní linie border kolií? Jaké border kolie máte vy? Jaké jsou nejlepší chovatelské stanice border kolií? Dají se ještě sehnat výstavní borderky? Kde? Dejte odkaz na Chovatelskou stanici zaměřenou na výstavní linii, já žádnou nemůžu najít. Klidně napište jména výstavních šampionů, cokoliv.

"Upraveno Adminem 7.4.2022 v 23:03 - porušení autorských práv"

kompast

6.4.2022 09:50
kompast

XXX.XXX.32.203

Dobrý den, tohle vám pomůže?
http://bcccz.cz/gen/gen/nwDBbcccz/genealogie.php?gAct=chs (musíte se podívat jestli vůbec fungují)

6.4.2022 09:52
assil

XXX.XXX.121.3

Výstavních border jsou mraky, musíte koukat po konkrétních spojeních, jsou chovky, co mají oba typy. I když ta pracovní bordera na fotce je spíš extrém, obvykle i vypadají líp, jen mívají kratší chlupy než výstaváci.
A hledejte spíš na FB, spousta chs už ani webovky moc nevede.

Katy30

6.4.2022 09:55
Katy30

XXX.XXX.224.136

Děkuji za snahu😇. To bylo to první, na co jsem koukala. Neříkám, že jsem to jela úplně pečlivě, ale na většinu jsem se dívala a buďto nefungují, nebo jsou to právě ty pracovní odchovy😏

6.4.2022 09:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já teda hned na úvod píšu, že se v BOC nevyznám. Nicméně když zkouknu inzeráty třeba jen tady na ifauně, tak tam určitě nejsou samé štěnda po rodičích alá vaše druhá fotka...

Třeba tady přímo uvádí, že jde o výstavní linii https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3879256/border-kolie-s-pp-fcivystavni-linie/ (CHS neznám, rodiče jsem nezkoumala).

Zbytek inzerátů tady https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/ovcacti-a-pastevecti-psi/border-kolie/s-pp , já teda nevím, ale když jsem to v rychlosti projela, a mrkla na fotky rodičů, tak někteří byli normálně chlupatí tak, jak chcete...

Ale určitě poradí jiní, kteří se v borderkách více vyznají, pohybují...

6.4.2022 11:08
lilymax

XXX.XXX.147.44

z hlavy bych řekla třeba legemond nebo gasko prim, ale je jich spousta.

Zkuste se poptat na doporučení na fb skupinách (Borderky nebo Border kolie - fanklub plemene), ale to urážení pracáků si prosím nechte od cesty, jinak vám tam nikdo moc neporadí (a to právem).

6.4.2022 11:23
lilymax

XXX.XXX.147.44

Jinak na první fotce je MHT Pierce - 100% pracák importovaný z USA
Druhá fotka Aodhan Zunerry - 100% pracák importovaný z SK

Pracáci nemusí být jenom krátkosrsté nohaté bocky.

Spíš než na linii bych se zaměřila na to, co s tím psem budete dělat, proč ho chcete... Kritizovat umí každý

6.4.2022 11:42
lilymax

XXX.XXX.147.44

Ještě jedno srovnání - fena 100% výstavní linie

Opravdu se to jen podle linie nedá paušalizovat

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2022 11:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Křivé uši :D tak tento příspěvek řadím do Zlatého výběru k sirovému masu, barfovat psa, pokrývat psa a může můj pes mít štěňata.

Doufám, že chovatelé budou na toto tady upozorněni a rozmazlenci nic neprodají.

6.4.2022 11:52
janaa

XXX.XXX.174.216

Nevím,mě se zdá,že většina borderek jsou výstavácí, opravdu ten pracovní typ jsem snad viděla jednou. Každopádně nejrozumnější, co můžete udělat je jet na klubové výstavy, a tam se podívat, jaký typ psů by se vám líbil a porozprávět s chovateli. Každopádně i z nadějného spojení se může narodit štěně s vadami nebo nestandardní ve vzhledu, doufám,že s tím počítáte, a nebudete ho mít proto ráda míň. Pes krásný exteriérem a se zmršenou povahou je daleko větší průšvih než úžasný pes s křívým uchem a dlouhýma nohama

GG

6.4.2022 12:12
GG

XXX.XXX.173.164

Upřímě jako někoho, kdo má pracovní borderky mě teda Váš příspěvek docela uráží. Chápu, že každý má jiný vkus a také jsem nikdy nikomu necpala "moje" borderky, naopak jsem kamarádovi pomáhala vybírat fenu z výstavního spojení a teď mu pomáhám s výběrem krycího psa, takže by jste mohla alespoň zkusit to samé a to urážení pracáků si nechat pro sebe.
Spíše by jste měla být za ty pracáky ráda, protože díky nim se nakonec vyšlechtili i ti "výstaváci" a necpat tady někomu to, že se mají chovat JENOM ty krásné chlupaté koule, které ve finále ani nedoženou stádo ovcí.

Výstavních psů je taky v ČR hromada, zajeďte se někdy podívat na nějakou větší výstavu, bordera je tam vždy jedno z nejzastoupenějších plemen.
Tady můžete vidět aktuální a plánovaná spojení, stránka je pravidelně aktualizovaná: http://stenataboc.weebly.com/
Namátkou z "Aktuálních vrhů" je výstavní: Bohemia Corde, Brilla como el Sol, z Černobílých, Fitmin. Z "Očekávaných vrhů": Jessvera, Just In Style, Carwera, Bohemia Alké, Oaklet's Dogstory, Lusika, Crazy Bara, Foxy Fox,...takže si myslím, že je z čeho vybírat. Jen doufám, že až si vyberete podle vzhledu, tak pak Vás bude zajímat i povaha a zdraví.

6.4.2022 12:15
lilymax

XXX.XXX.147.44

Nevím,mě se zdá,že většina borderek jsou výstavácí, opravdu ten pracovní typ jsem snad viděla jednou.

Ale on žádný "pracovní typ" neexistuje. Bordera má tak široký standard, že se o typu úplně nedá hovořit.

Můžeme je dělit na pracovní, výstavní a dejme tomu "sportovní" linii, ale vzhledové rysy se mohou míchat skrz linie.

Spíš bych slečně doporučila si ujasnit, proč takového psa úplně chci, co s ním hodlám dělat a jak budu řešit případné "vady" na povaze, kterým bocky mohou mít spoustu.

6.4.2022 12:16
lilymax

XXX.XXX.147.44

GG napsal(a):
Upřímě jako někoho, kdo má pracovní borderky mě teda Váš příspěvek docela uráží. Chápu, že každý má jiný vkus a také jsem nikdy nikomu necpala "moje" borderky, naopak jsem kamarádovi pomáhala vybírat fenu z výstavního spojení a teď mu pomáhám s výběrem krycího psa, takže by jste mohla alespoň zkusit to samé a to urážení pracáků si nechat pro sebe.
Spíše by jste měla být za ty pracáky ráda, protože díky nim se nakonec vyšlechtili i ti "výstaváci" a necpat tady někomu to, že se mají chovat JENOM ty krásné chlupaté koule, které ve finále ani nedoženou stádo ovcí.

Výstavních psů je taky v ČR hromada, zajeďte se někdy podívat na nějakou větší výstavu, bordera je tam vždy jedno z nejzastoupenějších plemen.
Tady můžete vidět aktuální a plánovaná spojení, stránka je pravidelně aktualizovaná: http://stenataboc.weebly.com/
Namátkou z "Aktuálních vrhů" je výstavní: Bohemia Corde, Brilla como el Sol, z Černobílých, Fitmin. Z "Očekávaných vrhů": Jessvera, Just In Style, Carwera, Bohemia Alké, Oaklet's Dogstory, Lusika, Crazy Bara, Foxy Fox,...takže si myslím, že je z čeho vybírat. Jen doufám, že až si vyberete podle vzhledu, tak pak Vás bude zajímat i povaha a zdraví.

Pod to bych se mohla podepsat

7.4.2022 15:28
_Lucy_

XXX.XXX.87.82

To trošičku přeháníte, nezdá se vám? Výstavní BOC se chovají a ne málo, stačí hledat, zkuste nějaké fb skupiny. U BOC totiž lidi kolikrát nehledí na vzhled, ale na to, jak pes pracuje, je to totiž PRACOVNÍ plemeno. K čemu ji vůbec chcete? Příkladám fotku svého ošklivého pracáka, alá voříšek z ulice 😃

Přidejte reakci

Přidat smajlík