Chtěla bych se zeptat, co si myslíte o definované masové moučce v granulích (např. jehněčí masová moučka)? Na více stránkách čtu protichůdné názory - jedny tvrdí, že je to totéž co sušené maso a tudíž kvalitní, ale na jiných stránkách zase píšou, že jde o ten největší odpad a psovi by to nedali ... čemu věřit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moučka je moučka, chemicky konzervovaná, sušené maso je sušené maso, nepleťte si termíny.
Masová moučka : Produkt, který se získává tepelnou úpravou, sušením a mletím těl nebo částí těl teplokrevných suchozemských živočichů, jejichž tuk lze částečně extrahovat nebo fyzikálně odstranit; nesmí obsahovat rohovinu, štětiny, chlupy a peří, jakož i obsah žaludků a střev."
Přihodí se antioxidanty a narve se do bigbagu.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A31998L0067
Skupina živ. produktů se nejmenuje maso, ale takto:
http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100050263.html
zkrátka humus
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ta definice, co je v Evropě... neplatí pro moučky odjinud a také ne pro výslovně "drůbeží" moučku a ten pytel na dvoře není můj výmysl
https://www.eurocorptrade.cz/soubory/poultry%20meal.pdf
https://truthaboutpetfood.com/what-are-meat-meal-ingredients/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Maso je:
"‚Kosterní svalstvo (**) druhů savců a ptáků uznaných za vhodné k lidské spotřebě, s přirozeně obsaženou nebo přilehlou tkání, pokud celkový obsah tuku a pojivové tkáně nepřekračuje níže uvedené hodnoty a pokud maso tvoří složku jiné potraviny. Výrobky, na něž se vztahuje definice Společenství pro ‚mechanicky separované maso‘,
jsou z působnosti této definice vyňaty"
strana 5
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2001L0101:20021127:CS:PDF
Vždy si říkám, esi když jdu k řezníkovi a řeknu "kilo bůčku", mi dá hladký prášek v sáčku, nebo kus masa.