Uživatel s deaktivovaným účtem

DemoKočka
napsal(a):
??? 🤔
Že na téma granule a jaké je tady bambilión příspěvků. Někteří jimi krmí, jiní je zatracují, další kombinují. Takže si stejně nevyberete.
lupus4
napsal(a):
granule s tak mlhavým popisem složení měnit za jiné se stejně "tajným" složením je podivná idea
a věřit, že "zpracují" uváděná množství čerstvého "masa" (rozuměj odpadu) za uvedenou cenu už snad nemůže být ani naivita ...
Složení:
50% čerstvého kuřecího masa z volného chovu, 20% čerstvé celé ryby (10% makrela obecná, 10% losos obecný), hydrolyzovaná rýže, dužina z řepy, pivovarské kvasnice, jedlé části z: mrkev, jablko, čekanka, kmín, rozmarýn, kurkuma.
Analýza:
N-látky 28%, vláknina 2%, tuky 15% (pouze živočišné z čerstvého masa a ryb), popel 9%, vlhkost 19%, vápník 1,2%, fosfor 1,1%.
Já nic neurčitého nebo tajného nevidím. Jak to myslíte? Krmím jimi, protože jiné nesednou nebo odmítá, tyhle jí s nadšením. Moje původní idea bylo barfovat, ale jako štěně měl po mase krvavý průjmy, z granulí mu nejvíce vyhovovali lisované a tyhle mi přijdou mnohem lepší než třeba yoggies.
napsal(a):
Že na téma granule a jaké je tady bambilión příspěvků. Někteří jimi krmí, jiní je zatracují, další kombinují. Takže si stejně nevyberete.
Tak zrovna o těch primal spirit, jsem našla na celé ifaune, tak 2 zmínky, když jsem si je hodila do lupy.
Opravdu by mě zajímalo vyjádření lidí, který s nimi mají reálné zkušenosti. 😊

DemoKočka
napsal(a):
Složení:
50% čerstvého kuřecího masa z volného chovu, 20% čerstvé celé ryby (10% makrela obecná, 10% losos obecný), hydrolyzovaná rýže, dužina z řepy, pivovarské kvasnice, jedlé části z: mrkev, jablko, čekanka, kmín, rozmarýn, kurkuma.
Analýza:
N-látky 28%, vláknina 2%, tuky 15% (pouze živočišné z čerstvého masa a ryb), popel 9%, vlhkost 19%, vápník 1,2%, fosfor 1,1%.
Já nic neurčitého nebo tajného nevidím. Jak to myslíte? Krmím jimi, protože jiné nesednou nebo odmítá, tyhle jí s nadšením. Moje původní idea bylo barfovat, ale jako štěně měl po mase krvavý průjmy, z granulí mu nejvíce vyhovovali lisované a tyhle mi přijdou mnohem lepší než třeba yoggies.
Mě by zajímalo to kuřecí z volného chovu. Nevím, co si pod tím představit. Ale pokud vyhovují, v pořádku.
lupus4
napsal(a):
zádrhel je v tom, že z volného chovu (větší náklady) se zpracuje pro lidskou spotřebu VŠE, vyjma peří, střev, hlav a pařátů
Ano, chápu. Ale v popisu mají, že na výrobu 1kg granulí se použije 2,3 kg čerstvých ryb a masa. Přímo takto formulované. To co jste jmenoval jsou přeci živočišné produkty, ne? Sice se v granulích tolik neorientuju, ale přeci si nemůžou jen tak psát pohádky. Tohle mě docela zaráží. Zatím většinou na ně lidé reagovali kladně, že jsou to jediné lisované, které dávají smysl.
Bio kuřata stojí okolo dvou stovek za kilo- celé,tedy nejen maso,ale včetně kostí. Takže to je cca 500 Kč náklad jen na to maso v 1 kg granulí, pokud by to bylo opravdu maso této kvality, resp. 250 pokud je teda půlka obsahu granulí kuřecí maso. Kilo granulí stojí 120 Kč? No,to bych to super truper masíčko šťastnejch kuřátek v krásných výbězích chtěla vidět Btw taky se tam nepíše o mase,ale o "čerstvém kuřecí". I kdyby měli dosah na zdroj za půlku,tak pořád je ta reálná cena za výrobu někde úplně jinde
Takže chcete říct, že o tom produktu lžou či je tam někde zakopaný pes? Já abych se přiznala, nejde mi tolik o cenu, jako o kvalitu, můžete mi tedy doporučit lepší lisované? S nějakým normálním obsahem tuku? 😅 Budu pomaličku zařazovat maso a postupně chci přejít na barf, takže je to dočasný, ale chci krmit hlavně kvalitně.

Maso z volného chovu se v krmivech doopravdy používá - v dotovaných zemích, např. Německo - Markus M. (a to ještě sponzorují chudé a továrna jim jede v eko režimu). A kilo granulí si dovolí prodat pod stovku... i pod 70 korun.
Samozřejmě se tam sypou vzhledově/velikostně nevyhovující a taky ne řízky, že, ale možné to je. Většina petfood továren používá drůbež bez řízků a třeba stehen, prostě co zbyde, takový obrovský skelet.
Akorát že Alpha spirit a jejich levnější verze Primal nemá maso z volného chovu.
Viz orig. stránky výrobce např. toto, protože tamto je vylhané složení nevím koho:
45% čerstvé ryby, 20% čerstvé kuře, rýže, řepná dužina, pivovarské kvasnice ( Saccharomyces cerevisiae ), dýně, hruška, ananas, tymián ( Thymus vulgaris ), koriandr ( Coriandrum sativum ), kurkuma ( Curcuma longa)
Přímo toto Wanderlust je v originále takhle:
50% čerstvé kuře, 20% čerstvé ryby, rýže, řepná dužina, pivovarské kvasnice ( Saccharomyces cerevisiae ), mrkev, jablko, čekanka, rozmarýn ( Rosmarinus officinalis ), kurkuma ( Curcuma longa) .
Vypadá to, že oproti Alpha je rozdíl v příloze - rýže - a nedali tam glycerin, Alpha je mokřejší, toto je víc "granule", takže za mě dobrý... akorát své vydřené peníze za tohle teda nedám, má zvířata to navíc nechcou ani jako pamlsek... ale nevidím nic závadného. Tedy... mně tyhle polovlhké granule hrozně smrdí...
No ale podle mě cena odpovídá (přestřelená jako všude) a složení není jedovaté.
Takže chcete říct, že o tom produktu lžou¨
jj, obvyklý "marketinkový" kecy pro mudly, zaregistrujte se tu a já vám pošlu podrobné vysvětlivky do SZ (soukr. zpráva) pokud tedy máte opravdu zájem
ale chci krmit hlavně kvalitně.¨
tak není vůbec proč váhat, páč přirozené, je krmit přirozeně
co máte za vejrostka a kolik váží ?

Volný chov je nasypaný např. v True nature (asi stovka za kilo), ale ony vesměs všecky lisované mají tuku málo, takže nic.
Navíc chcete jít z "konzervy" mokré do tvrdých válečků, pes se na to vybodne. Možná.