Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2022 15:21
nikoladvorakova1

XXX.XXX.12.123

Dobrý den,
mám 6 letou fenu. Vždycky při hárání se chovala zvláštně. Byla bez nálady, divně koukala, ale nikdy na nikoho nebyla agresivní. Teď, ale již během hárání několikrát zavrčela na přítele, když ji chtěl pohladit.Potom, co na něj zavrčela se ho bála, aniž by ji něco udělal a šla se schovat ke mně. Takhle se to stalo asi 3x. Předtím s ním neměla sebemenší problém. Přišlo mi i, že ho má daleko radši než mě a teď předvádí takovéhle chování. :( Je možné, že je to háráním. Přejde to? Jak to řešit?

Děkuju za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2022 17:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

To neznám - vrčení na lidi.
Ani při hárání. Dokonce ani u psů, co je někdo tloukl.
Buď ji něco bolí, nebo jí někdo něco udělal - nadává preventivně.
Ani neznám divné chování při hárání... kromě toho, že fena zapomene veškeré povely, to je u nás úplně normální.
Zajímavé, řešit v šesti letech.
Samo by to přešlo jak?

10.4.2022 18:05
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

nikoladvorakova1 napsal(a):
Dobrý den,
mám 6 letou fenu. Vždycky při hárání se chovala zvláštně. Byla bez nálady, divně koukala, ale nikdy na nikoho nebyla agresivní. Teď, ale již během hárání několikrát zavrčela na přítele, když ji chtěl pohladit.Potom, co na něj zavrčela se ho bála, aniž by ji něco udělal a šla se schovat ke mně. Takhle se to stalo asi 3x. Předtím s ním neměla sebemenší problém. Přišlo mi i, že ho má daleko radši než mě a teď předvádí takovéhle chování. :( Je možné, že je to háráním. Přejde to? Jak to řešit?

Děkuju za odpověď.

Jak se k ní jinak přítel běžně chová? Trestá ji i někdy? Nemyslím teď kvůli vrčení, ale když třeba neposlechne, nebo v jiných případech. Jaký jinak mezi sebou mají vztah. Poslouchá ho? Fena při hárání může být hodně náladová, tak ať ji teď přítel nehladí, pokud to feně vadí. At prostě vyžaduje normálně poslušnost, pokud byla zvyklá ho poslouchat. A za to odměnu. Jinak nějaký důvěrnosti, mazlení a hlazení bych po ní teď nevyžadovala.....
Edit.....to trestání jsem nemyslela, jako že by ji měl trestat, ale jestli se právě nestalo, že by ji v poslední době nějak nespravedlivě potrestal....

10.4.2022 18:39
nikoladvorakova1

XXX.XXX.12.123

Právě, že ji nijak netrestá, neměl k tomu důvod a nikdy by ji ani neuhodil nebo tak. Poslechne ho, ale mě tedy více. Je vidět, že její pán jsem já. Ale vztah mají skvělý. Hrají si spolu, chodí na procházky atd. Ona na něj zavrčí, on odejde a pak se vrátí a vítá ho, chce pomazlit. Takže právě vůbec nechápu, o co jí jde. 🤷🏻‍♀️ Budu doufat, že je to tedy tím háráním. Trpí i na falešnou březost, tak jestli to může být i třeba to? Doufám, že ji to tedy brzy přejde, děkuju za odpověď potřebovala jsem trošku uklidnit. :)

10.4.2022 19:42
lenocka

XXX.XXX.43.177

Nemusí být každé hárání stejné. Moje fena hárala teď počtvrté a chovala se dost jinak, než při těch předchozích. A bylo jí blbě, a to viditelně. Projevovala to i v chování ke svým psím kamarádům. Klidně by tu vaší mohlo něco bolet? Koneckonců nejedna žena trpí na bolestivou menstruaci. Pokud jinak nevykazuje viditelný diskomfort, nechala bych ji být než dohárá. Pokud by to nepřešlo, pak už bych řešila na veterině.

Přidejte reakci

Přidat smajlík