Dobrý den. Hledáme mourovaté koťátko.
Byla to tulačka, kterou něco pokousalo a přejelo auto. Měsíc nechodila a vážně jsme si ji vapiplali. Proto se nyní dá poznat podle specifické chůze a slabších zadních nohou.
Nejhlavnější poznávací znamení je však oholené bříško a levá zadní noha. Její srst je mourovatá a poměrně dlouhá. Má jemnou bílou srst kolem očí a tlamičky. Je bez obojku a čipu.
Nezvěstná je již od 8. dubna od 14:30 v Kunčině (okres Svitavy)
Nebyla zvyklá venku, teprve poznával rozmanitost venkovního světa.
Slyší hlavně na čičání. Je neskutečně mazlivá a důvěřivá. Proto se bojíme, že si z něj někdo udělal terč a nebo si myslel že je bezpriorní a prostě si ho vzal
Za každou informaci budu moc ráda. Žádná zpráva o členu naší rodiny pro mě není bezcenná.
Volejte nebo piště na toto číslo: 724 436 712.
S odměnou v jakékoliv podobě můžete předem počítat.
Moc nám chybí. Nejprve jsme měli podezření na dravce, po konzultaci s ornitologem se ná to však ukazuje jako nereálné (pozn. náš soused sekal za plotem dřevo motorovkou - na to by si snad netroufl ne?)
Kdyby ho někdo třeba jen koutkem oka zahlédl, dejte nám prosím vědět.
Jestli jste to ještě neudělali, doporučuju kromě diskuzí sem: https://www.psidetektiv.cz/ztracene-kocky/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sýček
napsal(a):
Dobrý den. Hledáme mourovaté koťátko.
Byla to tulačka, kterou něco pokousalo a přejelo auto. Měsíc nechodila a vážně jsme si ji vapiplali. Proto se nyní dá poznat podle specifické chůze a slabších zadních nohou.
Nejhlavnější poznávací znamení je však oholené bříško a levá zadní noha. Její srst je mourovatá a poměrně dlouhá. Má jemnou bílou srst kolem očí a tlamičky. Je bez obojku a čipu.
Nezvěstná je již od 8. dubna od 14:30 v Kunčině (okres Svitavy)
Nebyla zvyklá venku, teprve poznával rozmanitost venkovního světa.
Slyší hlavně na čičání. Je neskutečně mazlivá a důvěřivá. Proto se bojíme, že si z něj někdo udělal terč a nebo si myslel že je bezpriorní a prostě si ho vzal
Za každou informaci budu moc ráda. Žádná zpráva o členu naší rodiny pro mě není bezcenná.
Volejte nebo piště na toto číslo: 724 436 712.
S odměnou v jakékoliv podobě můžete předem počítat.
Moc nám chybí. Nejprve jsme měli podezření na dravce, po konzultaci s ornitologem se ná to však ukazuje jako nereálné (pozn. náš soused sekal za plotem dřevo motorovkou - na to by si snad netroufl ne?)
Kdyby ho někdo třeba jen koutkem oka zahlédl, dejte nám prosím vědět.
Plakátky po okolí? Obcházení okolí po ránu a navečer?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.182
Zkusit i socialni media (Facebook), je mozne, ze existuje i nejaka FB skupina o ztracenych/nalezenych domacich mazliccich zamerena na vasi lokalitu.
Mistni utulek by mozna vedel/poradil, jak nejlepe rozhodit site.
Drzim palce, at se najde.
Zadavatelko, jako bývalá "chovatelka" venkovních koček (teď mám bytové) s Vámi velmi soucítím...a chápu! Měla jsem naposledy nekastrovaného kocoura a ke stáru se začal toulat. Býval pryč třeba i dva týdny a déle. Co já se kvůli němu nabrečela. Pak jsem přišla na to, že z neznámých důvodů na stáří chodil do vedlejší vesnice vzdálené asi 3km (dle vetky byl možná vyštváván z naší dědiny jinými kocoury).
Když jsem byla úplně zoufalá, vytvořila jsem asi milión :-) plakátků (viz výše "Kometa") a napsala tam fakt hodně vysokou odměnu za jeho nalezení. Tehdy mi fakt na penězích nezáleželo... U Vás je případ jiný, že jde ještě o kotisko. Jako variantu bych brala třeba to, že má kotě teď někdo doma u sebe a neví, že jej hledáte Vy...
MOC Vám držím pěsti a zkuste to s těmi plakátky - vyvěsit fakt všude možně, klidně i ve vedlejší vesnici!

"Jako variantu bych brala třeba to, že má kotě teď někdo doma u sebe a neví, že jej hledáte Vy..."
ano!
po příchodu kotěte Bertíka s obojkem jsem také hledala nějaký ten letáček, a že se psem prochodím dalece daleké okolí, a nic.....
Pokud by to byl kocourek, náš se začal toulat už asi v 5 měsících. V roce byl vykastrován a je klid, ačkoli pár let po kastraci stejně na týden zmizel. Teď je mu 12 let a má rád svůj klid. Mladý kocour nám zmizel letos v zimě, když bylo fakt nejhnusnější počasí. Je to takový na sebe moc dávající kocour, tak jsme ho už odepsali ( fotky vyvěšeny byly, na FB taky) a on přišel po devíti dnech jakoby nic. A ještě ke všemu nejspíš bydlel 100 metrů od nás u souseda na zahradě.
Vy máte asi kočičku, jestli mají taky takové sklony zkusit si samostatný život netuším, ale držím moc palce, aby se vrátila.
Vím, že to nechcete slyšet, moc vám přeju, aby to tak nebylo, ale asi je na místě předpokládat, že se mu mohlo něco stát a projít kolem silnic v okolí, jestli ho někdo nesrazil. Jestli se mu stala osudnou silnice, je pořád lepší s jistotou vědět a najít aspoň tělíčko než už napořád jenom dumat, co se mohlo stát a kde skončil.
Taky je možnost, že jestli ho někdo našel a nechal si ho, nemusí na výzvy reagovat už jenom proto, že ho nechce vrátit. Doufám, že většina lidí taková není, ale jsou i tací a málo jich určitě nebude.
Atheira
napsal(a):
Vím, že to nechcete slyšet, moc vám přeju, aby to tak nebylo, ale asi je na místě předpokládat, že se mu mohlo něco stát a projít kolem silnic v okolí, jestli ho někdo nesrazil. Jestli se mu stala osudnou silnice, je pořád lepší s jistotou vědět a najít aspoň tělíčko než už napořád jenom dumat, co se mohlo stát a kde skončil.
Taky je možnost, že jestli ho někdo našel a nechal si ho, nemusí na výzvy reagovat už jenom proto, že ho nechce vrátit. Doufám, že většina lidí taková není, ale jsou i tací a málo jich určitě nebude.
Ano, bývá to často, bohužel. Kamarádka tak našla u kolejí svého psa, já jsem na prochajdě se psy taky jednoho našla
lesnížínka
napsal(a):
Ano, bývá to často, bohužel. Kamarádka tak našla u kolejí svého psa, já jsem na prochajdě se psy taky jednoho našla
Bohužel a ty kočičky tam jsou častěji než psi, asi i z důvodu, že pes většinou proběhne a u kočky se mi kolikrát stalo, že přemýšlela, jestli je to nebezpečí a má utéct, naštěstí jsem žádné zvíře nesrazila, jednou teda zajíce. Jednou mi koťátko vběhlo pod auto, ale naštěstí dokázalo proběhnout mezi koly bez úhony.
Tak mám stopu!
Vypadá to že se jí opravdu někdo ujal. Z jiného okresu mě kontaktovala jedna paní a já mám ohromnou radost .
Už má jistě jinou rodinu, ale jen rozlučka s ní by byla skvělá. Jen mi vrtá hlavou, jeslti mě ještě pozná . Byla s námi jen dva měsíce a dva měsíce už je taky pryč. To je pro kočky dlouhá doba, ne?
Máte s tím někdo zkušenosti? Může ás kočka i po dvou měsících poznat ?

Pozná. Měla jsem doma dvě koťata něco přes měsíc, pak je adoptovala jedna rodina a po třech měsících mi je vrátila (stěhování...). Ani jeden neměl problém nás po třech měsících poznat, sami naskočili do auta, doma se kocourek hned cpal do koupelny, kde předtím bydleli.
Sýček
napsal(a):
Tak mám stopu!
Vypadá to že se jí opravdu někdo ujal. Z jiného okresu mě kontaktovala jedna paní a já mám ohromnou radost .
Už má jistě jinou rodinu, ale jen rozlučka s ní by byla skvělá. Jen mi vrtá hlavou, jeslti mě ještě pozná . Byla s námi jen dva měsíce a dva měsíce už je taky pryč. To je pro kočky dlouhá doba, ne?
Máte s tím někdo zkušenosti? Může ás kočka i po dvou měsících poznat ?
Ano, pozná. Dva měsíce zas nejsou až tak dlouhá doba!

Než jen tak čekat na navrátivší se kočenu, dala bych dobrý domov nějaké jiné. Třeba si našel také nový domov. Třeba se přijde ukázat a nebo se na zimu vrátí, ostatně to vám nebrání pořídit jinou. Se vzrůstajícími životními náklady páníků bude domov potřebovat mnoho nadále nechtěných zvířátek.