Katema

XXX.XXX.17.226
Dobrý den, mám takový asi blbý dotaz... Před měsícem jsme si pořídili nové štěňátko.Je to super nebojácný psík, ale snaží se sežrat úplně na co přijde. Sice trénujeme "nech to", ale to funguje jen doma a na procházce na nějaké nechávání kašle. Bohužel to vyústilo v situaci, že jakmile něco vezme do pusy, už prchá, abych mu to náhodou nevzala. Sice je vždy na vodítku, ale stejně se mi často nedaří ho včas zastavit. Bydlíme v Praze a odpadků a bůh ví čeho je tu na každém kroku fůra.
Dnes jsem ho opět neuhlídala. Sice jsem ho měla na vodítku, ale než jsem stihla zareagovat, odněkud vytáhl kuřecí kost. Po dlouhém a bohužel trochu násilném přesvědčování se mi mu jí podařilo z většiny vypáčit z pusy, ale asi kousek sežral a já teď trnu, aby mu nic nebylo.
Trochu trnu pokaždé, když jdeme na procházku, aby se mu něco nestalo. Nemáte nějaký nápad, jak ho lépe hlídat? Pořídit košík?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

1. "nech to" trénujete jak?
2. košík
když je na vodítku, je to snadné. Chce to oči na šťopkách. Musíte sledovat psa a zem a kosti a jiné odpadky vidět dříve, než on. Nepouštět ho čmuchat kolem popelnic, košů, rizikových zákoutí a křovíček... Na vodítku máte vy jeho, ne on vás, takže vy rozhodujete, jaký radius mu povolíte, kam ho necháte zaběhnout.
Katema
napsal(a):
Dobrý den, mám takový asi blbý dotaz... Před měsícem jsme si pořídili nové štěňátko.Je to super nebojácný psík, ale snaží se sežrat úplně na co přijde. Sice trénujeme "nech to", ale to funguje jen doma a na procházce na nějaké nechávání kašle. Bohužel to vyústilo v situaci, že jakmile něco vezme do pusy, už prchá, abych mu to náhodou nevzala. Sice je vždy na vodítku, ale stejně se mi často nedaří ho včas zastavit. Bydlíme v Praze a odpadků a bůh ví čeho je tu na každém kroku fůra.
Dnes jsem ho opět neuhlídala. Sice jsem ho měla na vodítku, ale než jsem stihla zareagovat, odněkud vytáhl kuřecí kost. Po dlouhém a bohužel trochu násilném přesvědčování se mi mu jí podařilo z většiny vypáčit z pusy, ale asi kousek sežral a já teď trnu, aby mu nic nebylo.
Trochu trnu pokaždé, když jdeme na procházku, aby se mu něco nestalo. Nemáte nějaký nápad, jak ho lépe hlídat? Pořídit košík?
Děkuji
Taky se s tím peru, teď v cca 8 měsících většinou provedeme výměnu, ona to pustí a dostane nějakou ňamku ode mě. U nás ve městě znám místa, kde se válí věci, většinou je to krmení pro toulavé kočky, tak to si to už dokážu v drtivé většině ohlídat, nebo pak děláme výměnu. V Praze mám teda oči na šťopkách, pražáci na sídlištích mají rádi odpadky v každém křoví, tu průjmová kupa, tu zvratky, tu chleba, tu kosti. Naše fenka, už u ní i celkem opadlo nadšení žrát všechno, co najde, ale stejně mě dokaže zaskočit. Jako třeba v jednom úseku najednou vepřová kost a za pár metrů kuřecí...to jako těžko člověk nabízí něco na výměnu. No a doma mi taky co chvíli něco ukradne a to jí musím pochválit, že se vůbec nebrání tomu, abych jí probrala rukou tlamu a už je tak dobrá, že některé menší věci umí schovat asi pod jazykem . Vídím, že něco žvýká, provedu kontrolu ustní dutiny, nikde nic, ona na mě chvíli kouká a pak zas pokračuje ve žvýkání a předmět se mi podaří vylovit až na podruhé. Jako mít doma děcko, co furt nechává něco někde válet a psa, kterému nic neunikne, to teda musí být jeden pořád ve střehu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bydlím v turistickém centru a jídlo se nám tu válí všude a pořád. A spousta dalších nebezpečných věcí. Vodítko, ani mě nenapadlo kouknout jinam než na štěně a jeho bezprostřední okolí. Kolikrát jsem s sebou ven brala i peroxid. Naštěstí s barfem ho to požírání přešlo. Od té doby se nepodívá ani na šunku, gyros nebo na kosti z KFC.