kakao

XXX.XXX.248.224
dobrý den mohla bych poprosit o radu ohledně těchto dvou plemen které se víc hodí pro canicross a které plemeno je pro aktivnějšího majitele děkuji za všechny odpovědi .
Uživatel s deaktivovaným účtem

kakao
napsal(a):
dobrý den mohla bych poprosit o radu ohledně těchto dvou plemen které se víc hodí pro canicross a které plemeno je pro aktivnějšího majitele děkuji za všechny odpovědi .
Vyjádří se povolanější, ale co jsem už tady pochytila, borderka potřebuje zaměstnat především hlavu. Jenom běháním ji neuspokojíte.
Osobní zkušenost mám jen s bockama (pár jich sama doma mám), ale s pár malinama jsem už taky měla co dočinění.
Aktivní jsou obě plemena, podle mě maliňáci jsou větší závisláci na pánovi, je to pes jednoho člověka. Bordery občas jsou docela samostatné jednotky. Jsou více závislé na práci než na samotném člověkovi.
Pokud chcete dělat canicross na profi úrovni, asi bych nešla ani do jednoho plemene. Pokud si chcete jen tak občas zaběhnout, stačí vám na to kdejaký pes, klidně i z útulku.
Pokud trváte na jednom z těchto dvou, rozhodně je potřeba si to dobře promyslet. Nezvládnutá boc/bom vám může velmi znepříjemnit život (i když každá asi trochu jinak). Já osobně mám pocit, že bordery potřebují víc zaměstnat hlavu než tělo a u maliňáků je to naopak. I když si malinu fakt přeju, mám i jasné plány a tak nějak vím, do čeho jdu, zatím jsem se k tomu nerozhoupala
Já dělám bikejoring s jednou mojí fenou boc - 14kg i s postelí a jde jí to velmi dobře a strašně jí to baví. Ale přijdeme domů po 10km, ona si na hodinku lehne a potom by šla znovu, takže za mě jí to úplně k životu nestačí.
Podtrženo, sečteno - na profi canicross bych brala ESPčko či nějakého ohaře typu pointer, maďar.
Ale kdybych si měla vybrat mezi těmito dvěma plemeny přímo na canicross... Já osobně bych asi šla do bom s tím, že jsem opravdu připravená na maliňácké šílenství, které k nim prostě patří