Léčba kmenovými buňkami

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2022 08:21
nutelka

XXX.XXX.101.14

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s léčbou kmenovými buňkami?
Poranění šlachy, ne přetržení. Navržena chirurgická léčba s vnější stabilizací kloubu (dráty, šrouby v kosti).
Děkuji

15.4.2022 09:10
janaa

XXX.XXX.174.216

Před lety u osmileté feny, které se po operaci v lokti rozjel artritický zánět. Efekt 0

15.4.2022 09:14
lesnížínka

XXX.XXX.43.96

Kamarádka byla s berňuchou, s kolenem tuším tehdy. Po léčbě selhání ledvin a protože bylo těch případů víc, tehdy jsem četla, že se od ní ustoupilo. Je to cca 8let. takže teď nevím, jestli a jak se to ještě používá.

15.4.2022 09:16
nutelka

XXX.XXX.101.14

janaa napsal(a):
Před lety u osmileté feny, které se po operaci v lokti rozjel artritický zánět. Efekt 0

Hmhm. Znám několik lidí, jejichž koně byli touto léčbou vyléčeni. Jednalo se vždy o nepříliš vážné poranění šlach. Každopádně neznám nikoho, kdo byl měl kmenovými buňkami vyléčeného psa. A přestalo se o této metodě mluvit. Takže asi nic. Jen tak se při tonutí chytám stébla :-).

15.4.2022 09:24
janaa

XXX.XXX.174.216

nutelka napsal(a):
Hmhm. Znám několik lidí, jejichž koně byli touto léčbou vyléčeni. Jednalo se vždy o nepříliš vážné poranění šlach. Každopádně neznám nikoho, kdo byl měl kmenovými buňkami vyléčeného psa. A přestalo se o této metodě mluvit. Takže asi nic. Jen tak se při tonutí chytám stébla :-).

Hele,tohle bude 5 let zpátky,tehdy na to dělali studie, Musil nás tam protlačil,aby to bylo o fous levnější. Ale žádné zlepšení to nepřineslo

15.4.2022 10:13
marushka

XXX.XXX.80.3

Zabývá se tím MVDr. Musil. Bohužel ten je teď dlouhodobě nemocný.

15.4.2022 10:41
nutelka

XXX.XXX.101.14

marushka napsal(a):
Zabývá se tím MVDr. Musil. Bohužel ten je teď dlouhodobě nemocný.

...Veterinární nemocnice v Českém Brodu :-). Tam jsme v mládí mířili, když bylo s pejsky nejhůř. Kmenové buňky nemusí být takový nesmysl, když se tím zabývá tak renomované pracoviště.
Nevím, ty dráty v tenounké nožičce mě děsí .

15.4.2022 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.43.96

Kamarádka to taky měla od Musila.

25.4.2022 08:34
nutelka

XXX.XXX.101.14

Milí přátelé,

tak nakonec máme naději na léčbu bez operace. Veterinář nařídil dalších několik týdnů na vodítku. Načetla jsem si konzervativní léčbu achillovky u lidí, takže 3x denně masíruji čubě konopnou mastí nohu a k tomu jí dávám enzymoterapii pro zvířata. Také jsem zkoušela biolampu, ale nevím...to už je asi hodně alternativní léčba. Stav se každým dnem lepší, takže čuba už má spoustu energie, čili s ní při procházce na vodítku klusám. Prospívá nám to oběma . Život se zvířaty naučí člověka nečekané dovednosti.

25.4.2022 12:12
marushka

XXX.XXX.80.3

nutelka napsal(a):
Milí přátelé,

tak nakonec máme naději na léčbu bez operace. Veterinář nařídil dalších několik týdnů na vodítku. Načetla jsem si konzervativní léčbu achillovky u lidí, takže 3x denně masíruji čubě konopnou mastí nohu a k tomu jí dávám enzymoterapii pro zvířata. Také jsem zkoušela biolampu, ale nevím...to už je asi hodně alternativní léčba. Stav se každým dnem lepší, takže čuba už má spoustu energie, čili s ní při procházce na vodítku klusám. Prospívá nám to oběma . Život se zvířaty naučí člověka nečekané dovednosti.

Já sem chodím sporadicky, tak nevím pořádně, jaký problém řešíte. Ale u měkkých tkání nedám dopustit na lazer terapii. To je podle mě opravdu ověřená léčebná metoda a sama s tím mám velmi dobré zkušenosti. Akorát to chce aplikovat tak 2x týdně a zatím to není všude dostupné.

25.4.2022 12:32
nutelka

XXX.XXX.101.14

marushka napsal(a):
Já sem chodím sporadicky, tak nevím pořádně, jaký problém řešíte. Ale u měkkých tkání nedám dopustit na lazer terapii. To je podle mě opravdu ověřená léčebná metoda a sama s tím mám velmi dobré zkušenosti. Akorát to chce aplikovat tak 2x týdně a zatím to není všude dostupné.

Tak s laserem zkušenosti nemám. Také ultrazvuk je prý přínosný. Ano, nejspíš se jedná o nějaké starší zranění měkké tkáně, všechno směřuje na achillovku nebo svaly na zadní noze. Chrt - starty z nuly na šedesát dají zadním nohám zabrat. Na rentgenu byly kosti v pořádku. No, je to krásný pocit, když se vám zvíře pod vlastníma rukama zlepšuje.

25.4.2022 12:41
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Nemusí to být vždy přínosné.
Udělalo mi to hrozně zle.
Rozbouřilo mi to snad všechno.
Na to pozor.
Švagrovi to pomáhá - absolvuje to pravidelně.

25.4.2022 13:01
marushka

XXX.XXX.80.3

nutelka napsal(a):
Tak s laserem zkušenosti nemám. Také ultrazvuk je prý přínosný. Ano, nejspíš se jedná o nějaké starší zranění měkké tkáně, všechno směřuje na achillovku nebo svaly na zadní noze. Chrt - starty z nuly na šedesát dají zadním nohám zabrat. Na rentgenu byly kosti v pořádku. No, je to krásný pocit, když se vám zvíře pod vlastníma rukama zlepšuje.

Někdo taky sportovní psy tejpuje. Píšu jen možnosti.. taky mám sportovní psy, které je prostě pro top výkony potřeba udržovat v top kondici. Ideální je mít šikovného fyzioterapeuta. Ti jsou na tyhle drobná zranění mnohdy lepší než veterináři (samozřejmě po vyloučení vážnějších zdravotních problémů). Zkuste se zeptat chrtařů, tam určitě budou mít zkušenosti. Držím palce.

25.4.2022 14:26
lesnížínka

XXX.XXX.33.33

rapotacka11 napsal(a):
Nemusí to být vždy přínosné.
Udělalo mi to hrozně zle.
Rozbouřilo mi to snad všechno.
Na to pozor.
Švagrovi to pomáhá - absolvuje to pravidelně.

Teď mluvíte přesně o čem laser nebo ultrazvuk? Z laserem zkušenost nemám, na ultrazvuk chodilo hodně lidí s ostruhama a všem to pomohlo, následky žádné.

25.4.2022 15:32
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Budu vypadat jako ...
Nevím, co to bylo.
Asi to, co se objevilo a začalo používat dřív.
Na terapii jsem došla, zpět ne.

25.4.2022 16:26
nutelka

XXX.XXX.101.14

marushka napsal(a):
Někdo taky sportovní psy tejpuje. Píšu jen možnosti.. taky mám sportovní psy, které je prostě pro top výkony potřeba udržovat v top kondici. Ideální je mít šikovného fyzioterapeuta. Ti jsou na tyhle drobná zranění mnohdy lepší než veterináři (samozřejmě po vyloučení vážnějších zdravotních problémů). Zkuste se zeptat chrtařů, tam určitě budou mít zkušenosti. Držím palce.

Děkuji. No, ona ve sportovní kondici není, chováme ji jen pro radost. Ale někdy svoje dispozice utíkat rychle využívá, což je pro nepřipraveného psa spíš na škodu. Už jsem se tady na diskuzi po nějakém osteopatovi sháněla dříve, když kulhala na přední. Bylo to nakonec sklo v polštářku..
Hezký den

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2022 10:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11 napsal(a):
Budu vypadat jako ...
Nevím, co to bylo.
Asi to, co se objevilo a začalo používat dřív.
Na terapii jsem došla, zpět ne.

Mně třeba magnety taky koleno rozbouřily. Ale s tím jsem počítala. Pak už to bylo dobrý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík