Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Australák-borderka

17.4.2022 21:06
Australák-borderka

XXX.XXX.61.53

Dobrý den, potřebovala bych poradit zda je lepší Australák nebo borderka?
Pejsek by byl na zahradě do té doby dokud by někdo nepřišel domů.
Pak by se vydal s pejskem na procházku.
Pejsek by měl i psychickou zátěž tak, že by se ne nudil.
Pokud máte s těmito plemeny nějaké zkušenosti tak je sem neváhejte napsat.
Děkuju

17.4.2022 21:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

další roztleskávačka 2 in 1, To vám nestačí jedno vlákno ?https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3937750/prosim-o-radu-majitele-borderek?from-list=1#a3937839

můžete být konkrétní ? asi ne , co

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2022 22:00

v takových podmínkách mám křížence KAO.

není to ideál, ale aspoň neničí zahradu a netočí se do kolečka, když jsem pryč.

18.4.2022 09:23

Australák-borderka napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit zda je lepší Australák nebo borderka?
Pejsek by byl na zahradě do té doby dokud by někdo nepřišel domů.
Pak by se vydal s pejskem na procházku.
Pokud máte s těmito plemeny nějaké zkušenosti tak je sem neváhejte napsat.
Děkuju

Ani jeden. A myslíte, že když založíte nové vlákno, že se naše odpovědi změní?

18.4.2022 10:02
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ani jeden. A myslíte, že když založíte nové vlákno, že se naše odpovědi změní?

Vy máte australáka, nebo borderu?

18.4.2022 13:04

Huskyjanina napsal(a):
Vy máte australáka, nebo borderu?

Ne. Žádného psa. A vím proč. Na rozdíl od zadavatelky. Která založila druhé (a stejné) vlákno.

18.4.2022 15:12
lilymax

XXX.XXX.30.130

Kupte si psa plyšového a budete oba spokojeni

18.4.2022 19:22
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Ne. Žádného psa. A vím proč. Na rozdíl od zadavatelky. Která založila druhé (a stejné) vlákno.

Co je špatnýho na tom, když se někdo zajímá o plemena, který ho zajímaj. Ale já už jsem si všimla, že vám vadí vše na co se tady lidi zeptaj.

18.4.2022 19:25

Huskyjanina napsal(a):
Co je špatnýho na tom, když se někdo zajímá o plemena, který ho zajímaj. Ale já už jsem si všimla, že vám vadí vše na co se tady lidi zeptaj.

když ono některý výběr je prostě nevhodný

asi jako husky do garsonky ke staré paní

18.4.2022 20:16
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

když ono některý výběr je prostě nevhodný

asi jako husky do garsonky ke staré paní

No a vidíte, já prodávala štěně 60leté paní, která s ním chodila 10 km denně a v zimě na běžky. A znám plno důchodců, co pořád mají smečku haskounů a i s nimi závodí, nebo mají aspoň jednoho. To, že si někdo myslí, že může rozhodovat o druhých, co a jak zvládnou, ale neznamená, že to tak je.

18.4.2022 20:39

Huskyjanina napsal(a):
No a vidíte, já prodávala štěně 60leté paní, která s ním chodila 10 km denně a v zimě na běžky. A znám plno důchodců, co pořád mají smečku haskounů a i s nimi závodí, nebo mají aspoň jednoho. To, že si někdo myslí, že může rozhodovat o druhých, co a jak zvládnou, ale neznamená, že to tak je.

to je sice pravda,

ale takoví lidé se obvykle neptají na internetu v anonymní diskuzi

a "pejsek by byl na zahradě do té doby dokud by někdo nepřišel domů.
Pak by se vydal s pejskem na procházku" mě nenaplňuje pocitem, že v tomto by byl aktivní pes šťastný.

i ta Nora by kolikrát ocenila, kdyby to bylo jinak, a to není zvíře, kterýmu uděláte radost prací.

18.4.2022 20:40

"To, že si někdo myslí, že může rozhodovat o druhých, co a jak zvládnou, ale neznamená, že to tak je."

ale když ona se zadavatelka táže
a táže se tak, jak se táže......

18.4.2022 20:52

Huskyjanina napsal(a):

Ne, všechno ne. Vadí mi, když někdo zakládá diskuzi pro diskuzi. A nová vlákna, když se mu odpovědi na tom původním nelíbí.

18.4.2022 22:03
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Ne, všechno ne. Vadí mi, když někdo zakládá diskuzi pro diskuzi. A nová vlákna, když se mu odpovědi na tom původním nelíbí.

To je ale jen vaše sugesce.

18.4.2022 22:16
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

"To, že si někdo myslí, že může rozhodovat o druhých, co a jak zvládnou, ale neznamená, že to tak je."

ale když ona se zadavatelka táže
a táže se tak, jak se táže......

A co jako? Já jsem zrovna příklad toho, že kdyby v té době, když jsem si pořizovala prvního huskyho, napsala sem na faunu dotaz na huskyho, tak by veškerý osazenstvo mě sepsulo, že jsem naprosto nevhodný zájemce o štěně. Jelikož jsem huskyho chtěla proto, že jsem četla knížky Londona a Curwooda a husky se mi líbil vzhledem. Absolutně nic jsem nevěděla o povaze a ani mě to nezajímalo Nakonec z jednoho jich bylo 11 a asi nejspíš byli spokojený, když se nesnažili ode mě utíkat a vůbec to nebyli tak hrozní psi, co se o nich člověk dočte. To samé, když jsem před půl rokem psala, že si beru štěndo BŠO, tak hned proč ta změna a jestli vim do čeho jdu. No pesan zatim na pohodu. A navíc jsem se ještě stala nedobrovolnou majitelkou koně a to o nich nic nevim No co, mám známejch plno koňáků, koník je v ustájení ve vsi vedle a já se můžu v klidu vše učit.

19.4.2022 01:00
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Huskyjanina napsal(a):
A co jako? Já jsem zrovna příklad toho, že kdyby v té době, když jsem si pořizovala prvního huskyho, napsala sem na faunu dotaz na huskyho, tak by veškerý osazenstvo mě sepsulo, že jsem naprosto nevhodný zájemce o štěně. Jelikož jsem huskyho chtěla proto, že jsem četla knížky Londona a Curwooda a husky se mi líbil vzhledem. Absolutně nic jsem nevěděla o povaze a ani mě to nezajímalo Nakonec z jednoho jich bylo 11 a asi nejspíš byli spokojený, když se nesnažili ode mě utíkat a vůbec to nebyli tak hrozní psi, co se o nich člověk dočte. To samé, když jsem před půl rokem psala, že si beru štěndo BŠO, tak hned proč ta změna a jestli vim do čeho jdu. No pesan zatim na pohodu. A navíc jsem se ještě stala nedobrovolnou majitelkou koně a to o nich nic nevim No co, mám známejch plno koňáků, koník je v ustájení ve vsi vedle a já se můžu v klidu vše učit.

Tak asi máte pravdu v tom, že i když je člověk naivní a neví do čeho jde, neznamená to, že to nezvládne. Prvního psa brácha prostě přinesl domů a já si teprve šla půjčit knížku ke kámošce o výchově psa, plus ona mě dost zásobila rozumy. Chudáka jsme zkoušeli krmit granulema Pedigree, protože ti psi v těch reklamách vypadají tak štastně že . No a nakonec, když jsme šli s kámoškou na procházku s jejím psem, kterého si pořídila jen rok po mě, tak v poslušnosti a šikovnosti by ten můj to jasně vyhrál na celé čáře, ale tam hrálo dost roli to, že já měla miniaturního NO a ona bígla a bílg je prostě bígl .
Na druhou stranu chápu i dost často negativní postoj fauňáku k těm neználkům, on každý není takový, že když to nejde, tak se to snaží vyřešit, ale klidně se pak psa zbaví.

19.4.2022 09:38

Huskyjanina napsal(a):
To je ale jen vaše sugesce.

Nemyslím si. Ale máte právo na svůj názor.

19.4.2022 09:46

Huskyjanina napsal(a):

Byla jste tehdy přesvědčená, že to zvládnete? Byla vaše touha tak silná, že jste to chtěla zvládnout? Řekla bych, že odpověď je ano na obě otázky.

A to je rozdíl mezi tehdy vámi a dnešními tazateli. Oni si jistí nejsou, proto se ptají. A ptají se, někteří, v několika příspěvcích v podstatě na to samé.

19.4.2022 10:59

Já si myslím, že autorka dotazu si stejně pořídí, co bude chtít, a nějaký rady tady to nezmění. Ten prvotní dotaz je ale prostě takový, že já bych psa taky nedoporučila.
Nevíme, kolik je tazatelce let, jak teda plánuje psa psychicky unavit, co dělá, jaké má zkušenosti. Takhle se dost blbě radí. Jenže když se na tyto věci zeptáme, tak je to špatně, co je nám po tom, viz dotaz v jiným vlákně. Tak ať se holčina zeptá v placené poradně, tam dostane jistě relevantní odpověď.
Já když chtěla psa určitýho plemene, tak jsem se neptala, pořídila si ho a život jsem mu přizpůsobila. A počítám, že tak to tady bylo u většiny zdejšího osazenstva.

19.4.2022 19:23
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Byla jste tehdy přesvědčená, že to zvládnete? Byla vaše touha tak silná, že jste to chtěla zvládnout? Řekla bych, že odpověď je ano na obě otázky.

A to je rozdíl mezi tehdy vámi a dnešními tazateli. Oni si jistí nejsou, proto se ptají. A ptají se, někteří, v několika příspěvcích v podstatě na to samé.

No a není lepší, když se ptají, než aby pořídili plemeno o kterym nic nevědí? A za další, dá se taky odpovědět jinak než ironicky. Dají se popsat veškerý problémy, který dotyčnýho s konkrétním plemenem čekají. Na druhou stranu nikdo kdo konkrétní plemeno nevlastnil, neví, jaký to plemeno doopravdy je. Takže ve výsledku to je tak, že se tady někdo na něco zeptá a dostane se mu ironických poznámek a pak, že by si měl koupit psa plyšovýho a další a další kecy, ale nikdo mu neřekne Jaká ta bordera, nebo australák doopravdy je. Takže já radím ať dotyčnej nepíše na nějakou ifaunu, ale zajde se podívat na akce s těmito plemeny, kde jsou lidi, který mají s nima reálný zkušenosti a ti mu poví co a jak.

19.4.2022 19:24

Huskyjanina napsal(a):

A proč jste se nepustila do lupuse, který reaguje prakticky stejně?

19.4.2022 19:25
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

A proč jste se nepustila do lupuse, který reaguje prakticky stejně?

Protože vy takhle reagujete absolutně na každýho, aniž byste měla nějaký zkušenosti, jak s borderama, tak s jezevčíkem atd.

19.4.2022 20:06

Huskyjanina napsal(a):
No a není lepší, když se ptají, než aby pořídili plemeno o kterym nic nevědí? A za další, dá se taky odpovědět jinak než ironicky. Dají se popsat veškerý problémy, který dotyčnýho s konkrétním plemenem čekají. Na druhou stranu nikdo kdo konkrétní plemeno nevlastnil, neví, jaký to plemeno doopravdy je. Takže ve výsledku to je tak, že se tady někdo na něco zeptá a dostane se mu ironických poznámek a pak, že by si měl koupit psa plyšovýho a další a další kecy, ale nikdo mu neřekne Jaká ta bordera, nebo australák doopravdy je. Takže já radím ať dotyčnej nepíše na nějakou ifaunu, ale zajde se podívat na akce s těmito plemeny, kde jsou lidi, který mají s nima reálný zkušenosti a ti mu poví co a jak.

Myslím, že se tu na diskuzi radí nadstandardně, a nemuselo by. Dotazy se opakují, některé méně často, některé velice často. Třeba ty na bordery, na australáky, na jorky, labradory, a další módní plemena. Takže je tu x diskuzí na stejné téma. Nedivím se, že se každému nechce pořád dokola opakovat a vypisovat odpovědi. Zdá se mi, že dnes chce každý všechno na klíč. V duchu já se zeptám a ať se snaží jiní. Nevidím snahu získat si informace jinak než dotazem, prohloubit znalosti, investovat do toho svůj čas a námahu.

19.4.2022 21:00

Huskyjanina napsal(a):
Protože vy takhle reagujete absolutně na každýho, aniž byste měla nějaký zkušenosti, jak s borderama, tak s jezevčíkem atd.

Na každýho ne. Jenom na Australak - borderka = Nikol borderky a Pam alias bu, petržel, čoko, kakao. Ne, nemám zkušenosti, ale hodně jsem se tady dozvěděla. Takže nemusím sahat na horká kamna, abych si ověřila, že pálí. Stejně jako bych si nepořídila borderku, protože vím, že na ni nemám. Jelikož jsem viděla u sousedů a kamarádky, jak to dopadá, když si někdo pořídí nevhodné plemeno.

19.4.2022 21:17
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Myslím, že se tu na diskuzi radí nadstandardně, a nemuselo by. Dotazy se opakují, některé méně často, některé velice často. Třeba ty na bordery, na australáky, na jorky, labradory, a další módní plemena. Takže je tu x diskuzí na stejné téma. Nedivím se, že se každému nechce pořád dokola opakovat a vypisovat odpovědi. Zdá se mi, že dnes chce každý všechno na klíč. V duchu já se zeptám a ať se snaží jiní. Nevidím snahu získat si informace jinak než dotazem, prohloubit znalosti, investovat do toho svůj čas a námahu.

Když se někomu nechce opakovat a vypisovat odpovědi, tak na to je rada úplně jednoduchá. Přejít to a neodpovídat vubec. Ale to si někteří jedinci nenechají ujít příležitost zvednout si sebevědomí srážením někoho jiného.

19.4.2022 22:24

Huskyjanina napsal(a):
Když se někomu nechce opakovat a vypisovat odpovědi, tak na to je rada úplně jednoduchá. Přejít to a neodpovídat vubec. Ale to si někteří jedinci nenechají ujít příležitost zvednout si sebevědomí srážením někoho jiného.

Tohle je diskuze. Každý může reagovat jak chce, pokud je to slušně.

20.4.2022 11:37
Huskyjanina

XXX.XXX.249.105

Tohle je diskuze. Každý může reagovat jak chce, pokud je to slušně.

Přesně tohle jsem tušila, že napíšete. No je to přesně o tom, co jsem psala výš

20.4.2022 12:16

Huskyjanina napsal(a):
Přesně tohle jsem tušila, že napíšete. No je to přesně o tom, co jsem psala výš

No a není to pravda?
Chcete určovat pravidla jak můžou diskutující reagovat? A proč zrovna teď? Chodíte sem roky a dosud jste problém neměla... Není v tom spíš něco osobního?

20.4.2022 16:07
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Ale kdepak, já přece nic neurčuju. Chodím sem roky a roky s tím mám problém.Jen jsem teď už ozvala. Mě prostě zajímá co vede k tomu, že banda starejch bab má za potřebí lynčovat třeba děcko, to jsou fakt s tim sebevědomím na tom tak blbě?

20.4.2022 16:44
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Huskyjanina napsal(a):
Ale kdepak, já přece nic neurčuju. Chodím sem roky a roky s tím mám problém.Jen jsem teď už ozvala. Mě prostě zajímá co vede k tomu, že banda starejch bab má za potřebí lynčovat třeba děcko, to jsou fakt s tim sebevědomím na tom tak blbě?

Tak vzhledem k tomu, že se vždy snažím slušně odpovědět, nebudu si brát tu "starou bábu" osobně .
A napsal vůbec někdo, jaký je mezi nimi rozdíl. Já se třeba zatím jen dozvěděla, že australák by měl být větší a trochu vyrovnanější.

20.4.2022 19:31

Huskyjanina napsal(a):

Tak mně to nedá. Lupus může napsat - další roztleskávačka, která založila druhé, stejné vlákno. Já ne. Protože nemám psa. Čili, kdybych vám předevčírem odpověděla, že mám už čtvrtou borderku, tak by můj příspěvek zůstal bez komentáře.? A nebyla bych tudíž stará bába s blbý.m sebevědomím?

20.4.2022 19:55

Huskyjanina napsal(a):

Pokud vím, nikdo zde nikoho nelynčuje a nelynčoval.
Jinak bába jsem a za věk se nestydím. Styděla bych se za své dítě nebo vnouče, které by trénovalo diskutující tak, jak to zde některé, obvykle nezaregistrované, nicky dokážou. A pokud uznám za vhodné se k nějakému takovému příspěvku vyjádřit, udělám to, a je mi jedno, jestli s tím budete mít vy problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík