Vyjíždí po malých dětech a velkých psech

Border kolie
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2022 18:07
Laurinečka

XXX.XXX.39.37

Dobrý den,

nedávno se nám naskytl problém. Máme štěňátko borderky bop (10 měsíců). Pejsek nám začíná vyjíždět po malých dětech (cca 2-5 let) a větších psech než je on. Vzhledem k tomu, že ho bereme všude na výlety tak je to pro nás docela problém.Je možné, že to je pouze nějaké pubertální období, ale radši se zeptám. Budu ráda za každou radu a informaci.

ellen_

18.4.2022 18:20
ellen_

XXX.XXX.224.136

V první řadě bych vyhledala kvalitního zkušeného trenéra/ výcvikáře, který má s tímto problémem zkušenost, vyhradí si na vás čas a najde vám řešení přímo “na míru”. Určitě doporučuji zjistit si, proč to pes dělá. Ublížilo mu nějaké dítě tohoto věku a proto na všechny děti tohoto věku vyjíždí, protože si myslí, že mu ublíží znovu? Pokud zjistíte příčinu problému, už bude jednoduché najít řešení. Chce to socializovat a zvykat ho na děti tohoto věku a větší psy. Vždycky zvykat na hodné, klidné děti a nekonfliktní, hodné, socializované psy. Odměňovat ho, naučit ho klidu.

18.4.2022 18:25
Laurinečka

XXX.XXX.39.37

Nikdy mu žádné dítě právě neublížilo proto se nám to zdá divné 😕. A my jsme ho teda podle mě socializovali dobře. chodí s námi opravdu všude a do nedávna (cca 1 měsíc zpátky) bylo všechno v pořádku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2022 18:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Chce to socializovat a zvykat ho na děti tohoto věku a větší psy. Vždycky zvykat na hodné, klidné děti a nekonfliktní, hodné, socializované psy. Odměňovat ho, naučit ho klidu."
ano
a na tohle nepotřebuje žádné "na míru", to je universální řešení
tady je důležité, aby člověk špatnou posloupností neodměňoval to, co nechce a tím psa k nežádoucímu chování neponoukal

18.4.2022 22:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dnes 18:34
Laurinečka
XXX.XXX.39.37

my meme 3 čivky a 1 boc. všichni šlapou jak hodinky a jsou super parťáci

až na takovou drobnost, že

19.4.2022 07:27
Laurinečka

XXX.XXX.39.37

přesně takhle to se nám děje jenom u toho borderáka. jinak opravdu poslouchají 😇

19.4.2022 08:30
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Malina na to kolik psů už po ní vyjelo, tak pořád se ke každému nadšeně hrne. U těch dětí to měla jen třikrát, jednou se bála skupinky školkových dětí, to se hned spravilo, když jsme potkali pár dětí stejného věku, kteří byli na ní hodný. Jednou mi štěkala na nějaký hlučný náctiletý, tak opět stačilo jedno hodný dítě a když jsme jich pár potkali a chovali se normálně a jednou teda zavrčela na malé dítě, co na ní maválo klackem tak, že to vypadalo, jako by jí chtělo praštit, tak jsem napomenula to dítě, že takhle ne a jak se má chovat. Když mi štěká na někoho, tak většinou pomůže "to stačí" a nebo když si k ní čupnu a uklidním jí. Táta na ní teda zkoušel i že jí okřikl nebo zkoušel plácnout, on je holt stará škola, a to teda mělo opačný efekt. Manžel taky to chtěl zkoušet nějak důrazně a nefungovalo to, spíš Malina štěkala víc, tak jsem mu pak ukázala, co dělám já a když to začal dělat stejně, tak uznal, že to na ní prostě zabírá. Malina je kříženec a je jí 8 měsíců.

19.4.2022 08:37
lilymax

XXX.XXX.147.44

Bordera co nemá ráda děti a psy, to je mi novinka

To je tak, když si nezjistíte, jaké problémy mohou nastat před pořízením tak specifického plemene jako je bordera.

Každopádně ne, není to pubertální období a samo to rozhodně neodezní, naopak se to bude stupňovat. Takže si rychle najděte trenéra, co těmhle psům rozumí a začněte makat než vám to přeroste přes hlavu (víc než teď).

19.4.2022 08:44
lilymax

XXX.XXX.147.44

Jo a ještě jedna věc, je možné, že tohle neodezní nikdy. Některé bocky prostě nedávají děti/psi, ale můžou se naučit ignorovat.

Jedna moje fena psy nemusí (spíš teda ze strachu a malého sebevědomí). Má svoje kamarády, ale sedne si s málo kým (většinou jen s dalšíma bockama, popřípadě australákama). Každopádně tréninkem se nám podařilo dostat do levelu, ve kterém psy z vysoka ignoruje a raději ze situace odejde, popřípadě dá jasně (ale né přehnaně) najevo, že o kontakt zájem nemá.

Bordery jsou prostě trošku asociální autisti no

Přidejte reakci

Přidat smajlík