Kdy je vhodná doba na pořízení psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2022 14:36
Caty

XXX.XXX.46.169

S ohledem na další diskuze zde přemýšlím o tom, kdy je vlastně v pořádku si pořídit psa. Na základce ne, nevíš, jak budeš stíhat na střední, na střední ne, nevíš, jak budeš stíhat na vysoké, na vysoké ne, nevíš, jak budeš stíhat při práci, pak zase ne, nevíš, jak to budeš zvládat až budou děti, když jsou malé děti ne, když povyrostou, nestíháš, protože je vozíš po kroužkách, když jsou dospělé, jsi už ráda, že zvládáš práci a chceš mít klid, energie ubývá a do důchodu už vůbec ne, při dnešním věku odchodu do důchodu není pravděpodobné, že se o toho psa postaráš po celý jeho život.
Tak nevím, nehrotíme to příliš?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2022 14:46

Vhodná doba na pořízení psa je tehdy, kdy je člověk připraven všechna zásadní rozhodnutí činit v souladu se zachováním welfare svého psa.

20.4.2022 14:47
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Kdy je vhodná doba na pořízení psa?
Když to mám v hlavě srovnané a vím, že pes něco stojí (nejen finančně), a přesto věřím, že to zvládnu. A taky se hodí „osoba B“, někdo, kdo mě zastoupí, když nebudu moci.
To je vlastně celé.

20.4.2022 14:54

tak zase trošku s nohama na zemi....

nezletilec si psa pořídit nemůže
psa si tedy musí pořídit rodič a na nezletilce delegovat péči
proti tomu snad nikdy nikdo není

pořizovat si psa v nějaké přechodné fázi života (studium např.), pokud člověk nemá spolehlivou variantu B (neboli někdo si psa v případě vezme), je blbost, právě pro tu přechodnost a neznalost budoucna

pořizovat si štěně někde před porodem, aniž by člověk byl kovaný kynolog a věděl a zvládal psa, je také nerozum, protože souběh dítě kalamita + štěně kalamita+člověk nevímcosdítětemaništěnětem není nepravděpodobný a patrně nepřinese nic pozitivního nikomu ze zúčastněných

pořídit si štěně k dětem, kdy už člověk ví, zvládá......no proč ne
proti tomu snad taky nikdo nevystupuje

20.4.2022 19:30
juhaj

XXX.XXX.164.121

Vhodná doba je ta, když je člověk seznámen s tím, do čeho jde, má dost času na výchovu a nejlépe není na to sám. Pak je jedno, když je člověku 13 nebo 30.
Asi by ubylo majitelů psů, ale zase by ubylo nešťastných psů i majitelů.

20.4.2022 20:59
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Caty napsal(a):
S ohledem na další diskuze zde přemýšlím o tom, kdy je vlastně v pořádku si pořídit psa. Na základce ne, nevíš, jak budeš stíhat na střední, na střední ne, nevíš, jak budeš stíhat na vysoké, na vysoké ne, nevíš, jak budeš stíhat při práci, pak zase ne, nevíš, jak to budeš zvládat až budou děti, když jsou malé děti ne, když povyrostou, nestíháš, protože je vozíš po kroužkách, když jsou dospělé, jsi už ráda, že zvládáš práci a chceš mít klid, energie ubývá a do důchodu už vůbec ne, při dnešním věku odchodu do důchodu není pravděpodobné, že se o toho psa postaráš po celý jeho život.
Tak nevím, nehrotíme to příliš?

Myslím ve chvíli, kdy nemá potřebu se na to ptát na internetové diskuzi.
Protože když jsem připravena nemám potřebu se ptát a když se musím ptát cizích, anonymních lidi, kteří mě neznají, kdy si mám pořídit psa, zda je vhodná doba, zda to zvládnu a jaké plemeno se ke mě hodí???
tak pro mě je to jasna známka, že ten člověk to nemá srovnané sam v sobě.

Stejně jako kdybych se sem šla zeptat:"myslíte, že jsem připravena otěhotnět? Zvládnu to ? A jakého si mám povahove k sobě vhodného partnera vybrat? Když se někdo takhle ptá, rozhodně není ta správná doba

20.4.2022 21:00
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já si psa pořídila na střední, zvládala jsem to i s cvicakem a brigádou, výlety, vandry, výcvik, procestoval se mnou kus světa, chvíli jsem s ním žila i v cizině. Je fakt, že jsem svůj život příspusobila psovi,nelituji, a konec se mi narodila první dcera, byli nejlepší kamarádi.
Je to sakra velký závazek, nelituji jediného omezení, milovala jsem ho,ale, asi ti napíšu hnusné, když umřel a mě přešel ten největší smutek,trochu se mi i ulevilo, najednou jsem byla volná, po práci, školce, jsem mohla s dcerou na hřiště, mohla jsem jet kam jsem chtěla, mohla cestovat např. Studentagency, .... Už je to nějaký ten rok, co mi odešel a pomalu uzrál zase čas na pejska

20.4.2022 21:27
Fatia

XXX.XXX.134.127

mohla cestovat např. Studentagency

Jo, tohle je k vzteku. Já když mám volbu, tak s nimi nejezdím právě proto, že mi jejich filosofie "nevozíme psy" zásadně nevyhovuje. Jenže... jsou pohodlný dopravce, na některých třeba i mezinárodních linkách mají bezkonkurenční služby. Nic mě tak nepotěšilo, jako kafe zadarmo společně s budíčkem v nočním vlaku ze Slovenska.

20.4.2022 22:00
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

juhaj napsal(a):
Vhodná doba je ta, když je člověk seznámen s tím, do čeho jde, má dost času na výchovu a nejlépe není na to sám. Pak je jedno, když je člověku 13 nebo 30.
Asi by ubylo majitelů psů, ale zase by ubylo nešťastných psů i majitelů.

Rozhodně by ubylo nešťastných psů, plných útulku, dotazů jak najít nového majitele a množíren

20.4.2022 22:11
tetrivek

XXX.XXX.82.5

Se psi jsem vyrůstala a doprovází mne po celý život. Měla jsem štěstí že rodiče mi vlastního psa, který byl jen můj pořídili ve čtyřech letech. Pes mne doprovázel školkou, školními léty. Paradoxně jsem měla štěstí a do všech škol jsem pouze dojížděla. Po letech mám pocit, že ve škole a na mateřské jsem se psům mohla věnovat naplno. Měla jsem štěstí a manžel je také velký blázen do psů. Dnes mám pocit, že ho musím sama krotit. Znáte to pořídíte si jednoho, časem dalšího a pak máte smečku. Doma mi říká, že to byl vždy jeho sen. Musím říct, že to byl i můj sen. A jsem ráda že to vypadá, že náš syn má rád psi jako my. Samozřejmě by to nikdy nešlo v dětství bez podpory rodičů, nebo teď vím že v tomhle ohledu se na sebe můžeme spolehnout. A život se psi se dá skloubit. Před každým pořízením štěněte jsme vždy přemýšleli na co ten pes bude, jaký bude a jestli z něho vychováme příjemného parťáka, který s námi bude rád žít.

20.4.2022 22:52

Ono když dva dělají totéž, tak to není totéž. Takže vhodná doba pro pořízení psa může být u jednoho člověka každá a u dalšího žádná.

20.4.2022 22:56
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono když dva dělají totéž, tak to není totéž. Takže vhodná doba pro pořízení psa může být u jednoho člověka každá a u dalšího žádná.

Ano, to je pravda, znam bohužel lidí, co si na střední pořídili psa a nakonec se starali rodiče, v tom lepším případě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík