Štěňátka Borderkolie s PP

Prodám Border kolii - Štěňátka Borderkolie s PP narozená 22.04.2025 v CHS...
30000 KčB
XXX.XXX.33.38
Na konci května se nám narodí vrh borderek. Podle ultrazvuku jich čekáme 6+. Vím že novorozená štěňata nemají termoregulaci, do dvou týdnů vůbec a do měsíce velmi omezenou. Tím že se nám narodí kolem 22. května, jsem začala uvažovat jestli budou potřebovat externí zdroj tepla, jako infralampu, výhřevnou podložku atd. Konec konců bude léto a já mám strach, aby se nám nepřehřáli. Štěňata budou v bedýnce v domě kde je vždy minimalně 22 stupňů, do části bedýnky bude svítit slunce (samozdřejmě zam s nimi bude ještě matka, ale ta si sem tam taky musí odskočit). Pokud by byla venku zima tak jsem četla že by měla stačit láhev na teplou vodu zabalená v ručníku, ale byla bych ráda za jakoukoliv zkušenost nebo názor.
Uživatel s deaktivovaným účtem
V květnu v bytě - za mě nebude potřeba nic.
Měli jsme štěňata koncem července, v baráku. Výhřevnou podložku jsem měla připravenou... No a nakonec prvních 14 dní fena se štěňaty vůbec nebyla, a štěnda byla na podložce ze začátku téměř pořád, zvládla se odplazit pryč, ale většinou to bylo spíš naopak a štěně, které se dostalo mimo podložku řvalo a chtělo zpátky. Jak štěňata rostla, tak na podložce byla méně a méně, a když už jsem viděla, že lehají spíš mimo podložku, tak jsem ji přestala dávat. I kdyby u nich fena byla, tak bych tu podložku dala, ale určitě ne přes celou bednu, ale jen na kousek, aby si mohli vybrat, kde chtějí být. Já bych počítala se vším, a podložku (nebo jiný zdroj tepla) připravenou měla.
Myslim,ze bude zalezet,jak bude matka,zvladat porod,zda tedy vsechny stenatka zvladne ocistit sama a udrzet je v teple a jak se bude pozdeji o stenatka starat,je potreba byt u ni a pozorovat.Ihned po porodu je potreba aby byli vsechny stenatka v teple,jak jste jiz vyse, sama psala,novorozená štěňata nemají termoregulaci,takze je potreba, aby byli v teple,da se to take vyresit,výhřevnou podložkou,nebo i Termofonem - termolahvi,prodava se, za pak korun bud samotna,nebo i s obalem,takze nepali a zaroven si udrží teplo po delší dobu,take je lepsi,mekci,nez klasicka pet láhev na teplou vodu zabalená v ručníku
viz obrazek
Pro stena v byte bych teda mela nachystany ohrev i chlazeni.
Min.prvnich par dni se vyuzije zdroj tepla urcite.
Jankkka
napsal(a):
Myslim,ze bude zalezet,jak bude matka,zvladat porod,zda tedy vsechny stenatka zvladne ocistit sama a udrzet je v teple a jak se bude pozdeji o stenatka starat,je potreba byt u ni a pozorovat.Ihned po porodu je potreba aby byli vsechny stenatka v teple,jak jste jiz vyse, sama psala,novorozená štěňata nemají termoregulaci,takze je potreba, aby byli v teple,da se to take vyresit,výhřevnou podložkou,nebo i Termofonem - termolahvi,prodava se, za pak korun bud samotna,nebo i s obalem,takze nepali a zaroven si udrží teplo po delší dobu,take je lepsi,mekci,nez klasicka pet láhev na teplou vodu zabalená v ručníku
viz obrazek
Ještě nějakou čárku, prosím! A termofón.
napsal(a):
V květnu v bytě - za mě nebude potřeba nic.
Za mě naopak bude potřeba pro jistotu a zdraví vrhu buď termo podložka či termofor v prvních dnech života štěňat. A to i v bytě. Navíc záleží na umístění porodní bedny, průvan v bytě dělá své.
Zadavatelka
Konec konců bude léto a já mám strach, aby se nám nepřehřáli. Štěňata budou v bedýnce v domě kde je vždy minimalně 22 stupňů, do části bedýnky bude svítit slunce (samozdřejmě zam s nimi bude ještě matka, ale ta si sem tam taky musí odskočit)
V noci slunko nesvítí, konec května může být i v bytě chladný. Přehřátí zkorigujete, podchlazená či prostydlá štěňata se řeší hůře.
napsal(a):
Za mě naopak bude potřeba pro jistotu a zdraví vrhu buď termo podložka či termofor v prvních dnech života štěňat. A to i v bytě. Navíc záleží na umístění porodní bedny, průvan v bytě dělá své.
Zadavatelka
Konec konců bude léto a já mám strach, aby se nám nepřehřáli. Štěňata budou v bedýnce v domě kde je vždy minimalně 22 stupňů, do části bedýnky bude svítit slunce (samozdřejmě zam s nimi bude ještě matka, ale ta si sem tam taky musí odskočit)
V noci slunko nesvítí, konec května může být i v bytě chladný. Přehřátí zkorigujete, podchlazená či prostydlá štěňata se řeší hůře.
Mám naprosto stejný názor. Já jsem štěňata ohříval i v srpnu.