Odchov štěňat infralampa/ teplá podložka/ nic

Border kolie
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

B

21.4.2022 13:11
B

XXX.XXX.33.38

Na konci května se nám narodí vrh borderek. Podle ultrazvuku jich čekáme 6+. Vím že novorozená štěňata nemají termoregulaci, do dvou týdnů vůbec a do měsíce velmi omezenou. Tím že se nám narodí kolem 22. května, jsem začala uvažovat jestli budou potřebovat externí zdroj tepla, jako infralampu, výhřevnou podložku atd. Konec konců bude léto a já mám strach, aby se nám nepřehřáli. Štěňata budou v bedýnce v domě kde je vždy minimalně 22 stupňů, do části bedýnky bude svítit slunce (samozdřejmě zam s nimi bude ještě matka, ale ta si sem tam taky musí odskočit). Pokud by byla venku zima tak jsem četla že by měla stačit láhev na teplou vodu zabalená v ručníku, ale byla bych ráda za jakoukoliv zkušenost nebo názor.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2022 13:57

V květnu v bytě - za mě nebude potřeba nic.

21.4.2022 14:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Měli jsme štěňata koncem července, v baráku. Výhřevnou podložku jsem měla připravenou... No a nakonec prvních 14 dní fena se štěňaty vůbec nebyla, a štěnda byla na podložce ze začátku téměř pořád, zvládla se odplazit pryč, ale většinou to bylo spíš naopak a štěně, které se dostalo mimo podložku řvalo a chtělo zpátky. Jak štěňata rostla, tak na podložce byla méně a méně, a když už jsem viděla, že lehají spíš mimo podložku, tak jsem ji přestala dávat. I kdyby u nich fena byla, tak bych tu podložku dala, ale určitě ne přes celou bednu, ale jen na kousek, aby si mohli vybrat, kde chtějí být. Já bych počítala se vším, a podložku (nebo jiný zdroj tepla) připravenou měla.

21.4.2022 15:02
janaa

XXX.XXX.174.216

Na konci května v bytě při klasickém odchovu nebudete potřebovat nic. Samozřejmě můžete pro svůj pocit pořídit něco do zálohy

21.4.2022 15:34
Jankkka

XXX.XXX.125.26

Myslim,ze bude zalezet,jak bude matka,zvladat porod,zda tedy vsechny stenatka zvladne ocistit sama a udrzet je v teple a jak se bude pozdeji o stenatka starat,je potreba byt u ni a pozorovat.Ihned po porodu je potreba aby byli vsechny stenatka v teple,jak jste jiz vyse, sama psala,novorozená štěňata nemají termoregulaci,takze je potreba, aby byli v teple,da se to take vyresit,výhřevnou podložkou,nebo i Termofonem - termolahvi,prodava se, za pak korun bud samotna,nebo i s obalem,takze nepali a zaroven si udrží teplo po delší dobu,take je lepsi,mekci,nez klasicka pet láhev na teplou vodu zabalená v ručníku
viz obrazek

21.4.2022 16:38

Pro stena v byte bych teda mela nachystany ohrev i chlazeni.
Min.prvnich par dni se vyuzije zdroj tepla urcite.

21.4.2022 20:02
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Jankkka napsal(a):
Myslim,ze bude zalezet,jak bude matka,zvladat porod,zda tedy vsechny stenatka zvladne ocistit sama a udrzet je v teple a jak se bude pozdeji o stenatka starat,je potreba byt u ni a pozorovat.Ihned po porodu je potreba aby byli vsechny stenatka v teple,jak jste jiz vyse, sama psala,novorozená štěňata nemají termoregulaci,takze je potreba, aby byli v teple,da se to take vyresit,výhřevnou podložkou,nebo i Termofonem - termolahvi,prodava se, za pak korun bud samotna,nebo i s obalem,takze nepali a zaroven si udrží teplo po delší dobu,take je lepsi,mekci,nez klasicka pet láhev na teplou vodu zabalená v ručníku
viz obrazek

Ještě nějakou čárku, prosím! A termofón.

21.4.2022 20:21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V květnu v bytě - za mě nebude potřeba nic.

Za mě naopak bude potřeba pro jistotu a zdraví vrhu buď termo podložka či termofor v prvních dnech života štěňat. A to i v bytě. Navíc záleží na umístění porodní bedny, průvan v bytě dělá své.

Zadavatelka
Konec konců bude léto a já mám strach, aby se nám nepřehřáli. Štěňata budou v bedýnce v domě kde je vždy minimalně 22 stupňů, do části bedýnky bude svítit slunce (samozdřejmě zam s nimi bude ještě matka, ale ta si sem tam taky musí odskočit)
V noci slunko nesvítí, konec května může být i v bytě chladný. Přehřátí zkorigujete, podchlazená či prostydlá štěňata se řeší hůře.

22.4.2022 12:37
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za mě naopak bude potřeba pro jistotu a zdraví vrhu buď termo podložka či termofor v prvních dnech života štěňat. A to i v bytě. Navíc záleží na umístění porodní bedny, průvan v bytě dělá své.

Zadavatelka
Konec konců bude léto a já mám strach, aby se nám nepřehřáli. Štěňata budou v bedýnce v domě kde je vždy minimalně 22 stupňů, do části bedýnky bude svítit slunce (samozdřejmě zam s nimi bude ještě matka, ale ta si sem tam taky musí odskočit)
V noci slunko nesvítí, konec května může být i v bytě chladný. Přehřátí zkorigujete, podchlazená či prostydlá štěňata se řeší hůře.

Mám naprosto stejný názor. Já jsem štěňata ohříval i v srpnu.

22.4.2022 13:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

V bytě v květnu úplně zbytečný starosti, prvních 14 dnů se od nich máma nehne a i kdyby v chladu se slezou "na hromadu" a zahřejí se navzájem ...
je-li jim horko spí "nekontaktně" aby se ochladili...
dečka jen mámu od nich vypudí

Přidejte reakci

Přidat smajlík