Moc prosím o doporučení lázní nebo termálů se psem. Koukám, že někde by to i šlo, jde mi spíše o osobní zkušenosti. Pes každopádně pojede s námi, máme pro to své důvody a já zase potřebuji řešit své zdravotní problémy. Děkuji předem za každou reakci.
PS: Zahraničí není problém, ale i když by bylo Mrtvé moře to nejlepší, tak tak daleko se mi nechce jet
Fatia
napsal(a):
Při pobytu na pojišťovnu by to mohl být problém, jako samoplátce stačí najít lázně a tam ubytování, kde psa povolí. Někdo by se samozřejmě o psa musel starat během procedur, aby na hotelu zatím neštěkal/nedemoloval.
Na pojišťovnu s... Další odborné vyšetření se mi podařilo vyjednat za více než čtvrt roku, takže si o tomto nedělám žádné iluze. Pes neničí, ale hlídá ... a měl vloni dva epi záchvaty, tak ideálně že by ho bylo možno co chvíli zkontrolovat, nebo se spíše se s druhou osobou střídat.
barevnalentilka
napsal(a):
Na pojišťovnu s... Další odborné vyšetření se mi podařilo vyjednat za více než čtvrt roku, takže si o tomto nedělám žádné iluze. Pes neničí, ale hlídá ... a měl vloni dva epi záchvaty, tak ideálně že by ho bylo možno co chvíli zkontrolovat, nebo se spíše se s druhou osobou střídat.
U lázní na pojišťovnu je fajn to, že je to na delší dobu. Nevím, jaké máte problémy, ale já byla v lázních na 4 týdny, to bych si dovolenou těžko mohla brát na takovou dobu a navíc jako samoplátce bych to těžko zaplatila. Většina kratších pobytů jsou sice příjemný relax, ale o léčebných účincích to pak není, tam to chce opravdu delší terpaii než týden. Jako samoplátce si budete moci procedury vybrat a asi i trochu šachovat s jejich časem, štěkajícího hlídače na hotelu... No nevím, já bych to to ostatním hostům prostě neudělala, taky tam jsou kvůli relaxu a to štěkající pes za zdí celkem narušuje. Jak berou psy v maďarsku netuším, ale pochybuji, že lázeňské domy/hotely přímo u termálů budou ze psů nadšení, přeci jen, pes vedle vody, co má léčit... To není nic moc představa i pro spoustu pejskařů.
Fatia
napsal(a):
U lázní na pojišťovnu je fajn to, že je to na delší dobu. Nevím, jaké máte problémy, ale já byla v lázních na 4 týdny, to bych si dovolenou těžko mohla brát na takovou dobu a navíc jako samoplátce bych to těžko zaplatila. Většina kratších pobytů jsou sice příjemný relax, ale o léčebných účincích to pak není, tam to chce opravdu delší terpaii než týden. Jako samoplátce si budete moci procedury vybrat a asi i trochu šachovat s jejich časem, štěkajícího hlídače na hotelu... No nevím, já bych to to ostatním hostům prostě neudělala, taky tam jsou kvůli relaxu a to štěkající pes za zdí celkem narušuje. Jak berou psy v maďarsku netuším, ale pochybuji, že lázeňské domy/hotely přímo u termálů budou ze psů nadšení, přeci jen, pes vedle vody, co má léčit... To není nic moc představa i pro spoustu pejskařů.
No právě plánuji tak týden. Asi to teda bude jen relax, ale i to je lepší pro mě než nic, a pokud by mě někdy poslali znovu přes ZP, tak to bude fajn, ale nepočítám s tím, že to bude ze dne na den.
Ani nechci procedury, jde o mi o tu solanku. A máte pravdu - uřvance ob pokoj nikdo nechce. Budu ještě zvažovat varianty. Pesa vůbec neštěká, ale jak je někdo blízko za dveřmi, tak prostě hlídá. A už párkrát jsme měli tu zkušenost, že ačkoli na to upozorníte koho můžete, tak prostě stejně se někdo takový najde.
barevnalentilka
napsal(a):
Kde prosím? Zatím stále vybírám.
Jsou to Kundratice .
Byla jsem tam 3x.
Procedury, strava
2x maximální spokojenost.
Naposledy asi v r. 2019-20 (?)
Procedury i strava horší.
https://search.seznam.cz/?q=kundratice+l%C3%A1zn%C4%9B&oq=kundratice&aq=1&sourceid=szn-HP&ks=10&ms=9308&thru=sug&sgId=MC4xMzU0NzA1NjY3MDk2OTc4MSAxNjUwNjMwNTQ5LjAwNg%3D%3D
Protože v hotelu, nota bene lázeňském, za sousedovic dveřmi hlídače nečekáte a pokud štěká víc než minutu v kuse, dost to může zkazit pobyt někoho, kdo si tam jel a zaplatil relax, dovolenou... Pokud bude doprovod, tak kvůli psovi oželet společné koupání a u psa se střídat. Nebo ubytování v nějakém apartmánu v soukromí, tudíš bez sousedů, na nějaké koupele můžete docházet i tak. Přes pojišťovnu samozřejmě pobyt nezískáte ze dne na den, to snad ani nemůžete čekat. Musí to schválit revozní lékař, musí se domluvit termín v lázeňském zařízení... Zas to má pak ty skutečné léčebné účinky. Dovolená to pak není, je to léčebný pobyl, stejně jako třeba v rehabilitačním ústavu a tam byste si psa taky nebrala, ne?
Ono je asi nejlepsi zavolat nekam na recepci a na ten pobyt se psem se zeptat. Dnes jsem tu v Konstantinkach videla labradora, bigla a jorka. Lidi tu ty psi maji. Mozna je ubytovavaji tak, aby to nerusilo ostatni? Kazdopadne tu proste lazenske domy pro pobyt se psem jsou. Maji to i na webu myslim u toho ubytovani k dohledani.
Fatia
napsal(a):
Protože v hotelu, nota bene lázeňském, za sousedovic dveřmi hlídače nečekáte a pokud štěká víc než minutu v kuse, dost to může zkazit pobyt někoho, kdo si tam jel a zaplatil relax, dovolenou... Pokud bude doprovod, tak kvůli psovi oželet společné koupání a u psa se střídat. Nebo ubytování v nějakém apartmánu v soukromí, tudíš bez sousedů, na nějaké koupele můžete docházet i tak. Přes pojišťovnu samozřejmě pobyt nezískáte ze dne na den, to snad ani nemůžete čekat. Musí to schválit revozní lékař, musí se domluvit termín v lázeňském zařízení... Zas to má pak ty skutečné léčebné účinky. Dovolená to pak není, je to léčebný pobyl, stejně jako třeba v rehabilitačním ústavu a tam byste si psa taky nebrala, ne?
Právě proto, že nečekám, že mi ZP pomůže hned, tak chci jet po vlastní ose. A ne, psa bych vzala jedině sebou, protože v současném stavu nedokážu být bez něj (rozuměj daleko). A neznám tyhle postupy, jsem v "tom" krátce.
Zatím jsme nikdy v lázních s pesou nebyli, ale jen v soukromí.
A proto mě oslovilo to Maďarsko - on to je hotel, nikoli léčebné zařízení, s vlastními termálními bazény. Tak se budem střídat :-)
Děkuji za zpětnou vazbu, je moc dobré vědět i jak to vidí ostatní.