Lze psovi vytrhat zuby (špičáky), aby při rvačce neublížil druhému

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2022 10:41
turistkaa

XXX.XXX.158.132

Máme 2 psy, fenu a kastrovaného psa, stejné velikost. Fena po roce a čtvrt začala psa napadat a za posledních 14 dní jsme museli již dvakrát šít. Jinak spolu vycházejí dobře, hrají si, olizují se... Vím jistě, že útoky se budou stupňovat, řešení je mnoho, ale věřte mi, že tohle by bylo pro oba asi nejpříjemnější. Prosím pište jen k zadané otázce, věřte mi, že výchova v naší režii není možná, to je rada i 3 zkusených psovodů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2022 10:55

❓😲😵😖❗

Víc toho k zadané otázce fakt nemám...

24.4.2022 11:03

je to týrání dle zákona 246/1992Sb. v platném znění
bodka

24.4.2022 11:10

Kdo je tazatel? Troll? Pitomec?

24.4.2022 11:39
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

To už nejde zastavit.
Neuvěřitelný úpadek zdravýho rozumu.
Musím mít 2 psy i když je neumím vychovat.
Jak to asi dělají tady?
https://www.facebook.com/Stafordi-spol-2068766243219904

Zuby

24.4.2022 11:57
Zuby

XXX.XXX.69.119

No nic, nemá smysl debatovat dál. Vzhledem k tomu, že se mezi ně včera připletl malý syn, sahám po radikálni řešení, než se stane průšvih. Oddělení psů je dle mě větší týrání a pokusy o výchovu byly už hodněkrát a to pod vedením zkušených kynologů. Pokud má někdo zájem, budu ráda, když efektivně pomůže.

24.4.2022 12:00

Zuby napsal(a):
No nic, nemá smysl debatovat dál. Vzhledem k tomu, že se mezi ně včera připletl malý syn, sahám po radikálni řešení, než se stane průšvih. Oddělení psů je dle mě větší týrání a pokusy o výchovu byly už hodněkrát a to pod vedením zkušených kynologů. Pokud má někdo zájem, budu ráda, když efektivně pomůže.

asi je budete muset sníst. na česneku.

když teda výchova nepřipadá do úvahy a oddělení také ne.

24.4.2022 12:01

Zuby napsal(a):

Efektivní pomoc pro vás neexistuje. To by vám totiž někdo musel dát rozum.
Je mi z vás zle.

24.4.2022 12:01
Fatia

XXX.XXX.134.127

Zuby napsal(a):

To radikální řešení je porušení zákona proti týrání? Nějaký veterinář vám to udělá? Najděte pro jednoho nebo oba psy nové majitele, to je zodpovědné řešení, když je neumíte vychovat/oddělit/uhlídat/korigovat. Ne je operativně připravit o zuby. Když jim amputujete nohy, taky už se nebudou prát. Pes není plyšák, abyste mu mohla odpárat očička, když hrozí, že je dítko ukousne a spolkne.

24.4.2022 12:22

no hlavně po špičákách dojde na trháky a pak na řezáky...

24.4.2022 12:23
molok

XXX.XXX.160.41

Těžko se věří, že tři zkušení kynologové navrhnou vylámání zubů jako jediné řešení, protože samotné vylámání špičáků nevyřeší napadání psa ani nezamezí všem zraněním a vy budete stejně muset vyřešit to napadání, protože to není dlouhodobě příjemná situace pro toho psa. A snížit rizika zranění z aktuálního napadání dokáže lépe než chybějící špičáky například košík, docela bych se divil kdyby o něm kynologové nikdy neslyšeli. Dejte feně košík a najděte si někoho, kdo Vás naučí se psy pracovat a najít fungující řešení. Tím není porušování zákona ve formě týrání jednoho ze psů. Svůj příspěvek píšu stále v kontextu toho, že ten dotaz myslíte vážně, i když se tomu opravdu velmi těžko dá uvěřit.

24.4.2022 12:34
impact

XXX.XXX.47.145

Nechápu, jak si takovej de bil, co to vypustí z huby, může říkat zkušený psovod. A Vy narazíte rovnou na tři? Neuvěřitelné... Kde se taková koncentrace idi otů vyskytuje?

24.4.2022 12:35
turistkaa

XXX.XXX.245.108

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
asi je budete muset sníst. na česneku.

když teda výchova nepřipadá do úvahy a oddělení také ne.

Oddělení v úvahu připadá, jen na tom oba prodělají. Co se týče výchovy, já vychováat chci, ale vylámali si na tom zatím všichni, proto jsem zde požádala, aby mi někdo ukázal cestu, třeba zo bude taková, kterou jsme nezkoušeli. Ty zuby mi nikdo neradil, to mě napadlo samu, v zoufalství poté, co jsem psa odezdala na veterinu k šití...

24.4.2022 12:35

impact napsal(a):
Nechápu, jak si takovej de bil, co to vypustí z huby, může říkat zkušený psovod. A Vy narazíte rovnou na tři? Neuvěřitelné... Kde se taková koncentrace idi otů vyskytuje?

Stultorum mater sempiter gravida

24.4.2022 13:14
Fatia

XXX.XXX.134.127

turistkaa napsal(a):
Oddělení v úvahu připadá, jen na tom oba prodělají. Co se týče výchovy, já vychováat chci, ale vylámali si na tom zatím všichni, proto jsem zde požádala, aby mi někdo ukázal cestu, třeba zo bude taková, kterou jsme nezkoušeli. Ty zuby mi nikdo neradil, to mě napadlo samu, v zoufalství poté, co jsem psa odezdala na veterinu k šití...

oddělení je možnost jednoduchá, rychlá a fungující. V nepřítomnosti člověka nebo v situaci, kdy se psům nemohu plně věnovat, je to jediná možná cesta. Při konatktu ve chvíli, kdy se člověk bude psům věnovat a situaci vést, tak padnoucí košíky, pro oba. Tím i při přetočení do blbé situace nevzniknou poranění. Pořídila jste si dva psy. Buď na to mám, umím a chci, nebo se budu muset jednoho ze psů vzdát. Nejde psy zmrzačit jen proto, že sice chci oba, ale neumím, nevím a vzdala jsem to. Pracovat na poslušnosti, u každého zvlášť, při kontaktu velmi korigovat to "jjinak si hrají, olizují se". Dost možná si hraje jen jeden a ten druhý si to neužívá, nebo se hra snadno zvrtne. Výcvikáře najít jiného. Vyoperovat zuby je blbý nápad, ten rovnou zahoďte a hledejte jiné řešení. Tohle řešení není a nemůže být.

24.4.2022 13:22
Zrzavci

XXX.XXX.98.107

Košík, vodítko i doma, oddělení v mé nepřítomnosti a v momentech, kdy to nemám pod kontrolou a tvrdá práce na poslušnosti za jakékoliv situace. Pokud na to nemáte - což s dítětem těžko asi, tak musíte jednomu ze psů najít nový domov. Ten pes dostává od feny slušnou sodofku, je mi ho dost líto. Předpokládám, že plemeno bude nějaký teroš?

24.4.2022 13:23

turistkaa napsal(a):
Máme 2 psy, fenu a kastrovaného psa, stejné velikost. Fena po roce a čtvrt začala psa napadat a za posledních 14 dní jsme museli již dvakrát šít. Jinak spolu vycházejí dobře, hrají si, olizují se... Vím jistě, že útoky se budou stupňovat, řešení je mnoho, ale věřte mi, že tohle by bylo pro oba asi nejpříjemnější. Prosím pište jen k zadané otázce, věřte mi, že výchova v naší režii není možná, to je rada i 3 zkusených psovodů.

Co se stalo po roce a čtvrt? Víte jistě, že se útoky budou stupňovat (odkud ta jistota?)... řešení je mnoho, ale vytrhání zubů je pro oba asi nejpříjemnější... To přece nemůže nikdo myslet vážně. Nebo ano? A ti 3 zkušení psovodi...Opravdu existují? Výchova ve vaší režii není možná - tak v tom případě rada od bodlinky.

24.4.2022 13:29
Zrzavci

XXX.XXX.98.107

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Stultorum mater sempiter gravida

Jak trefné

24.4.2022 18:03

Dobrý den,

diskusní vlákno bude uzamčeno a zadavatele úvodního dotazu důrazně upozorňujeme, že Zákon č. 246/1992 Sb. - Zákon České národní rady na ochranu zvířat proti týrání uvádí, že za týrání se považuje také "provádět nebo nechat provést chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu nebo jiných vlastností zvířete, a to i v případě, že by uvedené zákroky byly provedeny za použití prostředků pro celkové nebo místní znecitlivění, prostředků snižujících bolest nebo jiných metod, nejde-li o případy uvedené v § 7 odst. 3 a 4,
zejména 1. kupírovat uši, ničit hlasivky nebo používat jiných prostředků k omezení hlasitých projevů zvířat anebo z jiných než zdravotních důvodů amputovat drápy, zuby, jedové nebo pachové žlázy
"

Vytrhnutí zubů z důvodů agresivního chování nebo jakéhokoliv jiného než zdravotního důvodu je tudíž proti zákonům ČR.

S pozdravem
Admin

Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.