Dobrman štěňata s PP

Prodám Dobrmana - Chovatelská stanice Fallen Diamond přijímá rezervace na š...
45000 KčKatyi
XXX.XXX.19.207
Dobrý den. Mám dotaz ohledně darování psa. Jeho původní majitelka mi psa darovala, což je posvěcené zprávami na mesengeru. Prostě se ho zbavila a myslím, že ráda a my jsme šťastní, že ho máme. Ovšem mi k němu zapomněla jaksi dat darovací smlouvu a papíry. Psa normálně zaregistruju na úřad. Má i číslo čipu a pasu. Které mám od předchozí veteriny. Je možné, aby ji třeba jednou cvaklo a pro psa si přijela? Nějak té zvláštni osobě už nevěřím a obávám se, že papíry nikdy neuvidím.. děkuji za odpovědi.
Katyi
napsal(a):
Dobrý den. Mám dotaz ohledně darování psa. Jeho původní majitelka mi psa darovala, což je posvěcené zprávami na mesengeru. Prostě se ho zbavila a myslím, že ráda a my jsme šťastní, že ho máme. Ovšem mi k němu zapomněla jaksi dat darovací smlouvu a papíry. Psa normálně zaregistruju na úřad. Má i číslo čipu a pasu. Které mám od předchozí veteriny. Je možné, aby ji třeba jednou cvaklo a pro psa si přijela? Nějak té zvláštni osobě už nevěřím a obávám se, že papíry nikdy neuvidím.. děkuji za odpovědi.
Myslíte jako průkaz původu? No a jestli zprávy na Messengeru jsou prokozatelné, tak bych se nebála. Ale zase proč by Vám ty papíry nedala?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Prostě si tu darovací smlouvu (ještě lépe prodejní - za symbolickou částku, kterou v době podpisu bývalé majitelce dáte) napište a než si to paní rozmyslí, jděte za ní a nechte si to podepsat.
Nevím, co je myšleno papíry, ale duplikát papírů původu by vám snad na základě čipu nebo jiné identifikace mohla poskytnout chovatelská organizace? A pokud se jedná o očkovák, prostě založte psovi nový....
napsal(a):
Prostě si tu darovací smlouvu (ještě lépe prodejní - za symbolickou částku, kterou v době podpisu bývalé majitelce dáte) napište a než si to paní rozmyslí, jděte za ní a nechte si to podepsat.
Nevím, co je myšleno papíry, ale duplikát papírů původu by vám snad na základě čipu nebo jiné identifikace mohla poskytnout chovatelská organizace? A pokud se jedná o očkovák, prostě založte psovi nový....
Duplikát PP , samozřejmě po doložení dokladů nabytí psa , vystavuje ČMKU
Katyi
XXX.XXX.19.207
Říkám, že je nějaká švihlá. Nevím, co tím sleduje. Každopádně veterinář mi vystaví kopii pasu.
Katyi
napsal(a):
Říkám, že je nějaká švihlá. Nevím, co tím sleduje. Každopádně veterinář mi vystaví kopii pasu.
Čím co sleduje? Přečtěte si svůj úvodní příspěvek, tam o chování dotyčné osoby není písmeno. Pouze dotaz "co by, kdyby".
Takže tím chcete říct, že vám smlouvu nepodepíše? Nebo co teda ta osoba dělá nebo říká? Pokud se nedomůžete nějakého podpisu z její strany, tak si prostě dotyčnou konverzaci vytiskněte, ideálně i stáhněte z fejsbůku a uložte třeba na flashku, kdyby se něco stalo s počítačem, a pokud ta konverzace dostatečně prokazuje, že osoba psa darovala nebo odložila, mělo by to při dokazování stačit. Můžete se o tom ještě klidně poradit s advokátem.
Jj, na to pozor, lepší je opravdu mít něco podepsané. Rodiče kolegy ze zaměstnání takhle darovali psa bez ničeho a když milý pejsek asi za měsíc pokousal jiného psa, tak slečna tvrdila, že ho měla jen na hlídání a že nic platit nebude a že psa nechce. Takže pes se jim vrátil a museli ještě platit šití na veterině.
Nebo aspoň dojít za ní se svědkem, aby před ním pronesla, že se psa zbavuje ve váš prospěch. Nebo si ji nahrát na diktafon na telefonu... Pokud tedy nebude ochotná cokoli podepsat.