Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Katyi

26.4.2022 11:20
Katyi

XXX.XXX.19.207

Dobrý den. Mám dotaz ohledně darování psa. Jeho původní majitelka mi psa darovala, což je posvěcené zprávami na mesengeru. Prostě se ho zbavila a myslím, že ráda a my jsme šťastní, že ho máme. Ovšem mi k němu zapomněla jaksi dat darovací smlouvu a papíry. Psa normálně zaregistruju na úřad. Má i číslo čipu a pasu. Které mám od předchozí veteriny. Je možné, aby ji třeba jednou cvaklo a pro psa si přijela? Nějak té zvláštni osobě už nevěřím a obávám se, že papíry nikdy neuvidím.. děkuji za odpovědi.

26.4.2022 11:33
eli22

XXX.XXX.58.39

Katyi napsal(a):
Dobrý den. Mám dotaz ohledně darování psa. Jeho původní majitelka mi psa darovala, což je posvěcené zprávami na mesengeru. Prostě se ho zbavila a myslím, že ráda a my jsme šťastní, že ho máme. Ovšem mi k němu zapomněla jaksi dat darovací smlouvu a papíry. Psa normálně zaregistruju na úřad. Má i číslo čipu a pasu. Které mám od předchozí veteriny. Je možné, aby ji třeba jednou cvaklo a pro psa si přijela? Nějak té zvláštni osobě už nevěřím a obávám se, že papíry nikdy neuvidím.. děkuji za odpovědi.

Myslíte jako průkaz původu? No a jestli zprávy na Messengeru jsou prokozatelné, tak bych se nebála. Ale zase proč by Vám ty papíry nedala?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2022 11:45

Prostě si tu darovací smlouvu (ještě lépe prodejní - za symbolickou částku, kterou v době podpisu bývalé majitelce dáte) napište a než si to paní rozmyslí, jděte za ní a nechte si to podepsat.

Nevím, co je myšleno papíry, ale duplikát papírů původu by vám snad na základě čipu nebo jiné identifikace mohla poskytnout chovatelská organizace? A pokud se jedná o očkovák, prostě založte psovi nový....

26.4.2022 11:47
aluska

XXX.XXX.197.205

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prostě si tu darovací smlouvu (ještě lépe prodejní - za symbolickou částku, kterou v době podpisu bývalé majitelce dáte) napište a než si to paní rozmyslí, jděte za ní a nechte si to podepsat.

Nevím, co je myšleno papíry, ale duplikát papírů původu by vám snad na základě čipu nebo jiné identifikace mohla poskytnout chovatelská organizace? A pokud se jedná o očkovák, prostě založte psovi nový....

Duplikát PP , samozřejmě po doložení dokladů nabytí psa , vystavuje ČMKU

Katyi

26.4.2022 12:28
Katyi

XXX.XXX.19.207

Říkám, že je nějaká švihlá. Nevím, co tím sleduje. Každopádně veterinář mi vystaví kopii pasu.

26.4.2022 12:34

Katyi napsal(a):
Říkám, že je nějaká švihlá. Nevím, co tím sleduje. Každopádně veterinář mi vystaví kopii pasu.

Čím co sleduje? Přečtěte si svůj úvodní příspěvek, tam o chování dotyčné osoby není písmeno. Pouze dotaz "co by, kdyby".

Takže tím chcete říct, že vám smlouvu nepodepíše? Nebo co teda ta osoba dělá nebo říká? Pokud se nedomůžete nějakého podpisu z její strany, tak si prostě dotyčnou konverzaci vytiskněte, ideálně i stáhněte z fejsbůku a uložte třeba na flashku, kdyby se něco stalo s počítačem, a pokud ta konverzace dostatečně prokazuje, že osoba psa darovala nebo odložila, mělo by to při dokazování stačit. Můžete se o tom ještě klidně poradit s advokátem.

26.4.2022 12:42
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Hlavně v tom textu musí zaznít, že psa daruje nebo něco v tom významu. Pokud tam je přijeď si pro něj, tak je to neprůkazné. Může tvrdit, že psa Vám dávala na hlídání nebo tak něco. Je nutné, aby v konverzaci jednoznačně vyznělo, že dochází ke změně majetkových poměrů.

26.4.2022 12:51

Jj, na to pozor, lepší je opravdu mít něco podepsané. Rodiče kolegy ze zaměstnání takhle darovali psa bez ničeho a když milý pejsek asi za měsíc pokousal jiného psa, tak slečna tvrdila, že ho měla jen na hlídání a že nic platit nebude a že psa nechce. Takže pes se jim vrátil a museli ještě platit šití na veterině.

26.4.2022 14:49
Šarina

XXX.XXX.200.119

šla bych za dárkyní a předložila bych ji darovací smlouvu k podpisu. Plus bych jí řekla, že ten podpis je v jejím zájmu, protože jinak je za psa stále zodpovědná. A šla bych za ní co nejdřív.

26.4.2022 15:22

Nebo aspoň dojít za ní se svědkem, aby před ním pronesla, že se psa zbavuje ve váš prospěch. Nebo si ji nahrát na diktafon na telefonu... Pokud tedy nebude ochotná cokoli podepsat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík