Jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí červený

Prodám Jezevčíka dlouhosrstého - CHS z Habrových hájů nabízí k rezervaci št...
Dohodouz.pe
XXX.XXX.255.150
Příští týden si pojedeme pro štěňátko jezevčíka (7 týdnů). Časem (ideálně v září, po prázdninách) bychom si pořídili také kočku (kotě). Je to dobrý nápad nebo hloupý? Už teď zároveň se štěnětem kotě nechceme,o prázdninách hodně cestujeme a nechceme nechat novou kočku, potažmo kotě, na hlídání, až budeme pryč, ani ho tahat všude ssebou. Naopak pro štěně ty změny prostředí budou dobrá škola. Má smysl zvykat štěně už nyní na kočky, nebo až v těch cca 7 měsících to stačí? Pokud zvykat, jak? Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
z.pe
napsal(a):
Příští týden si pojedeme pro štěňátko jezevčíka (7 týdnů). Časem (ideálně v září, po prázdninách) bychom si pořídili také kočku (kotě). Je to dobrý nápad nebo hloupý? Už teď zároveň se štěnětem kotě nechceme,o prázdninách hodně cestujeme a nechceme nechat novou kočku, potažmo kotě, na hlídání, až budeme pryč, ani ho tahat všude ssebou. Naopak pro štěně ty změny prostředí budou dobrá škola. Má smysl zvykat štěně už nyní na kočky, nebo až v těch cca 7 měsících to stačí? Pokud zvykat, jak? Díky.
Nevím jestli to má smysl...u svých psů jsem vždycky viděla zásadní rozdíl mezi "naší" kočkou a "cizí" kočkou.
Dokonce i štěňata, která od chovatele byla na kočky zvyklá, pak následně cizí kočky ze zahrady vyháněli...resp. jí prohnali až k plotu, kde přeskočila mimo náš pozemek.
určitě to cenu má
a i když psi rozeznávají kategorie kočka naše a cizí, má cenu štěně učit klidnou reakci i na ty cizí. Ono to kotě po příchodu bude taky "cizí".
napsal(a):
určitě to cenu má
a i když psi rozeznávají kategorie kočka naše a cizí, má cenu štěně učit klidnou reakci i na ty cizí. Ono to kotě po příchodu bude taky "cizí".
Souhlasím. našeho ohaříka jsem vzala párkrát ke známým s kočkama, aby se poseznámil oťukal a spřátelil s vyrovnanejma kočkama zvyklýma na psy. Výsledek je ten, že je ke kočkám přátelský.
janae1
XXX.XXX.160.6
Má to cenu.
To, že cizí kočkuprožene neznamená, že ji zabije.
DOst možná, pokud by kočka neutíkala (stejně jako neutíká domácí), tak ji nechá být.
Já na to teda šla vždy obráceně, vždy jsem do baráku plného koček přinesla štěně, obráceně jsem to nikdy nezkoušela, protože život bez psa si umím představit, bez koček nikdy, takže vždy se v domě nějaké kočka nacházela.
z.pe
napsal(a):
Zvykala bych hned. My bohužel neměli příležitost, brácha má dvě kočky, ale venkovní a dost plaché, štěněte se bály. No a teď je psovi 16 měsíců a je v amoku, když vidí kočku. Na zvěř v lese už nevyběhne, s kočkama se to teprve učíme.
Můj měl u chovatelky kromě smečky 2 čičiny. Venku by je lovil, ale ke kočkám můžeme kdykoliv na návštěvu, prostě to má v hlavě napořád. Nežere je, hraje si, ale je opatrný. Ví, že nafraný tygr dokáže seknout. Zasyčí a srabík couvá. Jinak je to vrahounek s extrémním loveckým pudem.
Taky bych zvykala. My v okolí žádnou spřízněnou kočku nemáme, chovatel taky neměl, a oba flati byli z koček celý divoký. Kočka u nás byla vždycky těžší než srnka nebo králík, který vylítnou metr od nás. Jsem přesvědčená, že kdyby kočky znali víc zblízka, tak by to učení klidu, když je někde zmerčí, bylo o dost snazší.