Starý pes - tlumení bolesti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2022 14:06

Jdu si pro radu. Zatím jsem našemu psímu seniorovi dávala jen Alavis, ale mám dojem, že už přestává stačit a nožky ho bolí. Asi je čas nasadit analgetika.
Co byste doporučili? Má problém nejen s artrózou, ale i se zády, takže Librela asi ne...
Co jiného? Trocoxil? Rimadyl? Nebo Movalis, Recoxa?

Z čeho by mohl profitovat nejvíc?

29.4.2022 14:25

K játrům je šetrný Algifen. Ten bere Pan Pes.

29.4.2022 14:30
assil

XXX.XXX.121.3

Já dávala Trocoxil.

29.4.2022 14:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Aha, ten mám dokonce doma. Nevíte dávkování?

29.4.2022 15:51
impact

XXX.XXX.47.145

Já bych místo Alavisu přitvrdila na Bonharen / Hyaluronan.

29.4.2022 16:13

Aha, ten mám dokonce doma. Nevíte dávkování?

Na mého psa, cca 70 kg, tuším až 5 nebo šest denně, to je max. Dávám ráno a večer tabletu, když je bolavý, přidám. Pokud máte kapky, pak kilo psa - kapka.

29.4.2022 17:34

Opravdu funguje? Jenom se ptám. Já ho mám zafixovaný jako spasmolytikum.

29.4.2022 17:40
Dája6

XXX.XXX.68.120

Dobrý den 😜,
já ho taky dávala starému pejskovi a pomáhal. Úleva byla vidět do půl hodiny. Odzkoušeno.
Dája

29.4.2022 18:43
janaa

XXX.XXX.174.216

Zeptala bych se na Librelu, na osteoartritidy funguje skvěle a nezatěžuje další orgány. Pokud by nezabrala,tak Trocoxil,pak nezapomenout dávat i něco na ochranu žaludku a jednou za čas kontrolovat jaterky

29.4.2022 18:50

U známých psovi moc pomáhal Trocoxil. Pes byl pod kontrolou veta, pravidelné rozbory krve. Librela tenkrát nebyla, určitě by to byla také dobrá volba. Poraďte se s vetem? Nedávkovala bych psovi něco doma hned dle rady z internetu - to nic ve zlém proti espiro.

29.4.2022 20:24

U známých psovi moc pomáhal Trocoxil. Pes byl pod kontrolou veta, pravidelné rozbory krve. Librela tenkrát nebyla, určitě by to byla také dobrá volba. Poraďte se s vetem? Nedávkovala bych psovi něco doma hned dle rady z internetu - to nic ve zlém proti espiro.

V pohodě Máte pravdu, i já dávkuju na základě pokynů vetky.

29.4.2022 20:24

Já to s vetem proberu, dělám si předběžný průzkum, jaké jsou možnosti.

Dneska jsem mu dala Rimadyl, ten mám pro něj od veterináře. Chci v tom pár dní pokračovat a sledovat, jestli bude vidět zlepšení. A podle toho budeme vymýšlet, co dál.
On zatím chodí i běhá, ale po delším ležení chvíli kulhá na pravou přední, než to rozchodí. Takže si myslím, že už by to chtělo něco víc, než jen chondroprotektiva.

29.4.2022 20:34

Rimadyl by chtěl i něco na ochranu žaludku, než staříčka tímhle zatěžovat po více dní, domluvte se po víkendu s vetem na jiné alternativě. Pro staré psíky mám velkou slabost, tak ať najdete ideální léčbu a veteránovi se uleví.

29.4.2022 20:59

Rimadyl by chtěl i něco na ochranu žaludku, než staříčka tímhle zatěžovat po více dní, domluvte se po víkendu s vetem na jiné alternativě. Pro staré psíky mám velkou slabost, tak ať najdete ideální léčbu a veteránovi se uleví.

Dávám mu ho se žrádlem, aby nedráždil žaludek. Pár dávek mu neublíží, dlouhodobě ho dávat nechci.

30.4.2022 13:42
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mě vždy zabral Chondrocan. I na starou fenu, která se už nemohla pomalu postavit. Sice neskákala jako za mlada, ale stružku skončila.

1.5.2022 18:24
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Algifen je spasmoanalgetikum, tj. má jak analgetickou (metamizol), tak spasmolytickou (fenpiverin) komponentu.

1.5.2022 21:13

Pokus s Rimadylem ukázal, že pejsu záda a nožky bolí víc, než dával najevo. Teď s práškem běhá po zahradě s mnohem větším elánem, dokonce se iniciativně přidal k mlaďochům při cvičení. (na základě čeho poloslepý a totálně hluchý pes plní povely je mi trochu záhadou, asi má telepatické schopnosti 😇)

Takže v týdnu vyrazím k vetovi a budeme hledat nějaké dlouhodobější řešení, ze kterého by profitoval.😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík