Jak naučit štěně čůrat na podložku?

Jezevčík dlouhosrstý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elisss54

29.4.2022 17:06
Elisss54

XXX.XXX.88.38

Dobrý den, jdu s dotazem máme měsíc doma štěně kluka jezevčík trpasličí a jsou mu 3 měsíce a vůbec už nevím jak ho naučit chodit doma na plínu, když jdu s ním a dovedu ho tam, tak se tam vyčůrá, dám mu za to odměnu že je to tak správně, ale když u toho doma nejsem tak se mi vyčůrá i vykaka všude jen ne na tu plínu. Nevíte prosím někdo jak ho to naučit, už mi dochází nápady

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2022 17:17

Elisss54 napsal(a):
Dobrý den, jdu s dotazem máme měsíc doma štěně kluka jezevčík trpasličí a jsou mu 3 měsíce a vůbec už nevím jak ho naučit chodit doma na plínu, když jdu s ním a dovedu ho tam, tak se tam vyčůrá, dám mu za to odměnu že je to tak správně, ale když u toho doma nejsem tak se mi vyčůrá i vykaka všude jen ne na tu plínu. Nevíte prosím někdo jak ho to naučit, už mi dochází nápady

Tak ho na plínu neučte, mohlo by se vám stát, že ho tak max naučíte, že venčení doma je ok.

Štěně učíme na venčení venku.

29.4.2022 17:27

Elisss54 napsal(a):

Po sto dvacáté šesté. Pokud nejste troll (omlouvám se), tak na plínu NEUČIT. Už teď vidíte, že máte problém. Který jste si vyrobila sama. Vy s ním nechodíte ven?

Elisss54

29.4.2022 17:34
Elisss54

XXX.XXX.88.38

Chodíme ven co to jde, ale taky potřebuju jít do práce a jedná se mi o čas kdy jsem v práci, to ho mám prostě nechat ať si to teda dělá všude?

29.4.2022 17:39

Elisss54 napsal(a):
Chodíme ven co to jde, ale taky potřebuju jít do práce a jedná se mi o čas kdy jsem v práci, to ho mám prostě nechat ať si to teda dělá všude?

Odpoví povolanější, ale ano. Někde, kde se dají loužičky dobře utřít. Vymezený prostor.

29.4.2022 17:52
Dája6

XXX.XXX.68.120

Elisss54 napsal(a):

Dobrý den 😜,
plenu pryč a to doslova, za nějakou dobu budete nešťastná. Nechat pejska v místnosti jedné, stáhnout koberec a obrnit se nervama, je to malý tvor a pomalu se vše učí, ale vyprazdňování doma není dobré a ještě psa ktomu učit.
Dája

29.4.2022 18:07
BenaBak

XXX.XXX.248.173

Cesta do pekla a och*anyho a o*ranyho bytu. Kolegyně z práce tak učila jezevčíka, když jsem jí říkala, ať ho to neučí, že mu bude brzo jedno, jestli je to plínka nebo koberec, tak mi nevěřila, protože ťuňťa je šikovnej a ví, kam má chodit. A hle po roce poslouchám, jaký to je prase, protože je mu jedno, kde to pustí 🤦‍♀️ Samozřejmě je blbej pes! 🤔 Ale kdo chce kam...

29.4.2022 18:45
janaa

XXX.XXX.174.216

Elisss54 napsal(a):

A kdybyste měla štěně německý dogy,taky byste ho učili na plínku,pardon plenu, pardon plachtu?

29.4.2022 19:00
juhaj

XXX.XXX.164.121

Přesně tak. Neberte to tak, že máte malého psa, tak podložka půjde. Měli jsme v bytě střední psy, poslední čůral doma hodně dlouho, ale pes je závazek se vším všudy, tak i s učením venčení venku. Štěně to za chvíli bude umět a Vy budete mít klid a čistý a voňavý byt.
Zadejte si do vyhledavače tady podložky, učení na podložku a v hodně dotazech si přečtěte, co by Vás čekalo.

29.4.2022 20:25
aluska

XXX.XXX.168.15

mám jezevčíky 40 let, nikdy nechodili na plínu

30.4.2022 01:39
Fatia

XXX.XXX.134.127

Elisss54 napsal(a):

To ale stejně dělá, plína neplína, ne? Učte ho na venčení venku, brzy to pochopí a až bude větší, tak vydrží doma nečůrat, zatímco budete v práci.

30.4.2022 11:57

Elisss54 napsal(a):

Ona se věc má tak....máme doma štěně, co nevydrží dlouho nečůrat a tu loužičku udělá.
A jaký je rozdíl mezi mnou, která má všude koberce a tak když má štěně, tak na nejvíc profláklá místa položí kus lina a na to deky, které furt pere, která stáhne z chodby koberec a taky tam hodí deku....ono to poto štěně tolik nerozťape jako když udělá loužičku na hladké podlaze. Takže to u nás doma vypadá fakt zajímavě....navíc se furt pere...loužičky doma nekomentuju a chválím vyvenčení venku......
a mezi vámi, která se snaží naučit štěně chodit na plínu, což na první pohled vypadá praktičtěji........jaký že je mezi námi rozdíl??

Ten hlavní rozdíl je ten, že já neodměňuju vyprazdňování se doma, což vy s podložkou stopro děláte, protože to chcete štěndo naučit a pak teda nehrozí riziko, že pejsek to pochopí tak, že čůrat doma je ok.

Řeknu to takhle, ne každý pes učený v mládí na podložku je následně prasátko, které se venčí doma, ale 100% psů, které znám a kteří mají problém s čistotností (teď nemyslím pejsky s nějakým zdravotním problémem), byli pejskové "plenkoví"

A tak se může stát, že časem se váš dotaz "Jak naučit štěně čůrat na podložku?" změní na dotaz "Jak odnaučit psa čůrat doma na koberec...na gauč...na postel...atd atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík