Strach ze psů po napadení štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nika00x

4.5.2022 19:01
Nika00x

XXX.XXX.114.84

Dobrý den,

mám doma nyní 3 měsíční štěně malého plemene, nyní 2 kg.

Bydlím v místě, kde se v okolí nachází mnoho psů. Při nedávném venčení, kdy jsem měla fenku na vodítku z vedlejšího vchodu vyběhli 3!!! velcí psi bez vodítka (kříženec, retrívr a třetí nevím). Než jsem ji stihla vzít do ruky, už byli u mě, fenku povalili na zem, začali vrčet, paní si je ani nepřivolala, já se do toho vložila a snažila se vytáhnout ji ven, skončila jsem naštěstí jen s malým kousancem. To byl takový mžik, že jsem vůbec nestihla správně zaregovat, skákali i po mně, sotva jsme stihli utéct, paní **** se ani neomluvila, psi ji neposlouchali... Fence se naštěstí nic nestalo, jen se po***** strachy a klepala další hodinu.

Mám ji teprve chvilku a snažím se ji co nejvíce socializovat, každopádně od tohoto incidentu je to úplná katastrofa. Bojí se každého zvuku, psa, vzít ji ven je bojovka. Jinak nám socializace šla krásně, hrála si s ostatními pejsky, pokud nám to bylo dovoleno, nebo je ignorovala, teď je to otočka o 180 stupňů.

Je tu prosím někdo s podobnou zkušeností a jak pejska co nejlépe znovu naučit nebát se? Vím, že musíme určitě začít od znova, ale ten její strach je hrozný.

Budu ráda za veškeré vaše tipy a rady.

Hezký den

4.5.2022 19:39
impact

XXX.XXX.195.92

Odkud jste?

Nika00x

4.5.2022 19:41
Nika00x

XXX.XXX.114.84

impact napsal(a):
Odkud jste?

Okraj Prahy.

5.5.2022 00:56
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Nika00x napsal(a):
Dobrý den,

mám doma nyní 3 měsíční štěně malého plemene, nyní 2 kg.

Bydlím v místě, kde se v okolí nachází mnoho psů. Při nedávném venčení, kdy jsem měla fenku na vodítku z vedlejšího vchodu vyběhli 3!!! velcí psi bez vodítka (kříženec, retrívr a třetí nevím). Než jsem ji stihla vzít do ruky, už byli u mě, fenku povalili na zem, začali vrčet, paní si je ani nepřivolala, já se do toho vložila a snažila se vytáhnout ji ven, skončila jsem naštěstí jen s malým kousancem. To byl takový mžik, že jsem vůbec nestihla správně zaregovat, skákali i po mně, sotva jsme stihli utéct, paní **** se ani neomluvila, psi ji neposlouchali... Fence se naštěstí nic nestalo, jen se po***** strachy a klepala další hodinu.

Mám ji teprve chvilku a snažím se ji co nejvíce socializovat, každopádně od tohoto incidentu je to úplná katastrofa. Bojí se každého zvuku, psa, vzít ji ven je bojovka. Jinak nám socializace šla krásně, hrála si s ostatními pejsky, pokud nám to bylo dovoleno, nebo je ignorovala, teď je to otočka o 180 stupňů.

Je tu prosím někdo s podobnou zkušeností a jak pejska co nejlépe znovu naučit nebát se? Vím, že musíme určitě začít od znova, ale ten její strach je hrozný.

Budu ráda za veškeré vaše tipy a rady.

Hezký den

Myslím si, že by bylo dobré najít hodného psa nebo štěně, kde by byl čas na překonání strachu a trochu se očuchat. Tam si myslím, že mířila Impact a chtěla vám nejspíš něco podbného nabídnout. Já sice do Prahy jezdím a mám psa, co miluje každého psa, ale neumí svou lásku zatím krotit, je zatím moc divoká a není moc psů, kterým by nebyl její temperament na obtíž.
Já tohle bohužel měla u druhého psa, bál se od štěnětě a sice se byl schopen s nějakými psy skamarádit, ale v drtivé většině jsme zpočátku bojovali s tím, že na každého ze strachu startoval. Přátelský k druhým psům se už do své smrti v devíti letech nestal. Jen se naučil je ignorovat a neštěkat na každého, kterého jsme potkali. Přitom nikdy žádného nekousnul, ale snažil se dělat bubu, aby nebyl kousnut on...no a vlastně nikdy kousnut nebyl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík