Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2022 21:13
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Ahoj, vím, že Novosádová ve svých knihách často zmiňuje, že je vcelku normální, že pes krmený syrovou stravou, občas vybleje kosti (a pak je třeba i sežere znova).
Ale mě přijde, že poslední dobou mi ty psi blejou nějak víc, až už mě to nepřijde dobrý.
Vlastně jakoukoli tvrdou kost, kterou dám, jedna nebo druhá kolie pravidelně vyblije. Blijou mi takhle oba. Většinou ne hned po nažrání, ale až třeba za půl dne, vyblijou nestrávené nebo napůl natrávené různé tvrdé části a úlomky.
Minimálně jednou týdně se mi oba z něčeho poblejou. Takže už teď vím, že když třeba dám večer masitá žebra, že ráno budu uklízet blijanecs úlomkama kostí.
Je to špatně? Mám to třeba omezit a zkusit dávat kosti spíš v mletinách?
Oba jsou na barfu od štěňátek, krom tohoto občasného blití prospívají dobře, průjmy nemají, ale to časté blití mě trošku znervózňuje.
Myslím že něco podobného tady u svých psů řešila marcelamax, ale nemůžu to dohledat. 😟

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2022 21:57

Když jim něco nesedne, přestala bych to dávat. Zrovna žebra bych s klidem vynechala, to radši sehnat vepřovou lopatku, když už chcete dávat podobný typ kostí. Jinak bych si vystačila s pěkně obaleným kuřecím skeletem, stehnem... Netřeba hned přecházet jen na mletiny, tam se kolikrát podíl kostí odhaduje hodně špatně.

5.5.2022 22:06

Jídlo není hračka na žvýkání, jídlo se vdechuje. To je evidentně názor mého psa. Takže kosti jen měkčí. Ideálně kuřecí a mletiny, př. i křídlo radši pomlátit. Troufnu si mu dát vcelku jen letky nebo krky. Navíc má rychlejší trávení, přes den toho moc nenaspí, takže už večer ho občas šimrá v zadku krční obratel od snídaně. Ráno bobky jednotné konzistence, tak víc kostí prostě dostává večer a pohoda. Kdysi měl i mletiny králík nebo husa, ale občas mi ráno blinknul hromadu ostrých střepů, prostě to ten žaludek dál nepustil. Holt smolík a dál to neřeším. Jinak tedy není poblión, jen když to někdy přežene s trávou. A možná lepší, než mu jí tahat ze zadku.

5.5.2022 22:08

Neprijde mi teda normalni, aby pes pravidelne zvracel kosti - at to pisou, kde chteji.
Nedavala bych to, po cem zvraci.

Vasi psi navic uz dokoncili rust - zase tolika kosti uz nepotrebuji. Mletiny jsou sazka do loterie - kolik ceho tam vlastne je -nemusi je zvracet, ale zase se muzou ucpat.

Celkove bych asi ubrala podilu kosti v KD, davala jen ty, co nedelaji problemy.

6.5.2022 07:46

se přidám
nedávala bych ty, které zvrací
pyreneják nezvracel, ale kusy byly ve stolici (právě žebra, křídla)
takže dostával jen krky, z křídel jen letky, skelety

6.5.2022 08:00
janaa

XXX.XXX.174.216

Normální to je,pokud polykají větší kusy. Proto taky nedávám,resp. kosti mají v mletinách a pak dostávají kuřecí křídla např. Na okus kosti nedávám,právě proto,že jak je to velký na spolknutí (z jejich pohledu),tak spolknou,a vyblili by to taky. Na žvýkání a čištění zubů dostávají sušený hovězí uši nebo celý sušený chrupavky

6.5.2022 08:23

kosti na okus jsou na okus, ze se spolknout nedaji, ne?
jen se nepocitaji pak do KD -kdyz jedine, co z toho vydoluji je morek

6.5.2022 08:26
janaa

XXX.XXX.174.216

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kosti na okus jsou na okus, ze se spolknout nedaji, ne?
jen se nepocitaji pak do KD -kdyz jedine, co z toho vydoluji je morek

Člověk by nevěřil,co dokáže pes ukousnout a spolknout,pokud je dostatečně cílevědomý a trpělivý Jasný,ultra mega obr hovězí asi nesežerou celou,ale i ty konce budou polykat po kusech. Já i ty žebra s masem považuju za kosti na okus, protože normální pes se tím bude zabývat,pokud to dostane vcelku, a okusovat si to po kusech a nepolykat jak labrador

6.5.2022 08:42

ale veril
jen uz jsem vychytala velikost a starnou mi

zahrada vetsinou vypada jako vykopane pohrebiste mamutu

6.5.2022 08:47
janaa

XXX.XXX.174.216

ale veril
jen uz jsem vychytala velikost a starnou mi

zahrada vetsinou vypada jako vykopane pohrebiste mamutu

Nj,to u nás nehrozí,my máme řbitov zvířátek,ale plyšovejch u kostí je to tak,že kdyby to čistě náhodou nedožral jeden (a to bych se hroutila,že je na smrt nemocnej),tak sežere druhej,nebo třetí,nebo čtvrtej....a tak dále když přijedme na návštěvu někam,kde tenhle hřbitov kostí mají,tak než návštěva skončí,prostor je uklizen

6.5.2022 08:58

kazdy mame svoje starosti

tady nehrozi plysacek zapomenuty nekde -vsechny zacinaji vybuchem ve vterine, jak jim ho dam - konci to tim, ze i ty veskere pozustatky jsou rozpraseny na atomy. uz nic nedostavaji

6.5.2022 09:01
janaa

XXX.XXX.174.216

kazdy mame svoje starosti

tady nehrozi plysacek zapomenuty nekde -vsechny zacinaji vybuchem ve vterine, jak jim ho dam - konci to tim, ze i ty veskere pozustatky jsou rozpraseny na atomy. uz nic nedostavaji

Tak já nikde nepíšu,že ty zvířátka jsou vcelku tu kousek vnitřností,tu kousek hlavičky, kožky.... ono na tu hektarovou zahradu se toho vejde každopádně sněží celoročně

6.5.2022 09:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ouško4 napsal(a):
Ahoj, vím, že Novosádová ve svých knihách často zmiňuje, že je vcelku normální, že pes krmený syrovou stravou, občas vybleje kosti (a pak je třeba i sežere znova).
Ale mě přijde, že poslední dobou mi ty psi blejou nějak víc, až už mě to nepřijde dobrý.
Vlastně jakoukoli tvrdou kost, kterou dám, jedna nebo druhá kolie pravidelně vyblije. Blijou mi takhle oba. Většinou ne hned po nažrání, ale až třeba za půl dne, vyblijou nestrávené nebo napůl natrávené různé tvrdé části a úlomky.
Minimálně jednou týdně se mi oba z něčeho poblejou. Takže už teď vím, že když třeba dám večer masitá žebra, že ráno budu uklízet blijanecs úlomkama kostí.
Je to špatně? Mám to třeba omezit a zkusit dávat kosti spíš v mletinách?
Oba jsou na barfu od štěňátek, krom tohoto občasného blití prospívají dobře, průjmy nemají, ale to časté blití mě trošku znervózňuje.
Myslím že něco podobného tady u svých psů řešila marcelamax, ale nemůžu to dohledat. 😟

Ano, řešila jsem to já, u obou psů úplně to samé, přestala jsem takové kosti dávat. Jakmile dostali žebra, nebo podobné tvrdší kosti, bylo zcela jisté, že v noci budou blejt - většinou malý úlomky kosti. Bohužel to samé se děje pokud dostanou obrovskou kost na okus - oni si k tomu prostě lehnou a jedou, drtěj, a vždycky kousky té kosti "odloupnou", takže to pak zvrací. Bylo mi to docela líto, protože ty obrovské kosti byly super na zabavení, ale bohužel, krom zvracení po nich byli i zacpaní, protože si toho asi odloupali víc než dost.... Nejsem si teď už úplně jistá, ale myslím, že to samé měli i po lopatce, to zvracení. Takže u nás to dopadlo tak, že dávám jen kuřecí kosti - ty jsou v pohodě - skelety, letky, křídla, stehna, krky. Občas ještě kachní křídla nebo krky...

A když máte stejný problém, zajímala by mě ještě jedna věc - co vaši psi a takové ty sušené věci? Nožky, uši, hrtany, křídla atd., zkoušela jste? Protože u nás je to po těchto mlsech úplně to samé jako v případě těch kostí - zaručené zvracení, u obou psů.

6.5.2022 10:12
Zoia

XXX.XXX.209.82

Naši psi po žebrech taky občas zvraceli, tak už jim to nedávám. Morkový jim nevadí, z těch jenom vyrobí dalekohled, a sušený věci - dávám šlachy, vazy, uši a slepičí pařáty - jsou v pohodě. Kuřata, občas králíka, kupuju v normálních obchodech pro lidi a dostávají to ve velkých kusech, a s tím taky nikdy problém neměli.

6.5.2022 10:42
Ouško4

XXX.XXX.68.89

marcelaamax napsal(a):
Ano, řešila jsem to já, u obou psů úplně to samé, přestala jsem takové kosti dávat. Jakmile dostali žebra, nebo podobné tvrdší kosti, bylo zcela jisté, že v noci budou blejt - většinou malý úlomky kosti. Bohužel to samé se děje pokud dostanou obrovskou kost na okus - oni si k tomu prostě lehnou a jedou, drtěj, a vždycky kousky té kosti "odloupnou", takže to pak zvrací. Bylo mi to docela líto, protože ty obrovské kosti byly super na zabavení, ale bohužel, krom zvracení po nich byli i zacpaní, protože si toho asi odloupali víc než dost.... Nejsem si teď už úplně jistá, ale myslím, že to samé měli i po lopatce, to zvracení. Takže u nás to dopadlo tak, že dávám jen kuřecí kosti - ty jsou v pohodě - skelety, letky, křídla, stehna, krky. Občas ještě kachní křídla nebo krky...

A když máte stejný problém, zajímala by mě ještě jedna věc - co vaši psi a takové ty sušené věci? Nožky, uši, hrtany, křídla atd., zkoušela jste? Protože u nás je to po těchto mlsech úplně to samé jako v případě těch kostí - zaručené zvracení, u obou psů.

To je úplně přesně jak u nás.
Ty velké kosti, co mají na konci takové ty kloubní hlavice, jsou schopný tak dlouho dlachnit, až to úplně celý užerou a když jim to zavčas neseberu, vyndávám jim z tlam jen ostrý torza toho prostředku.

Někdy se poblijou, někdy ne. Poslední dobou mě ale přijde, že blijou strašně často.

Včera, jak jsem psala ten příspěvek, se mi dokonce poblili po kostech ze slepice, ráno dostali každej křídlo a stehno, a večer už mi na procházce trhali trávu a když jsme přišli domů, oba hodili ven úlomky, připadalo mě jakoby natříštěný to stehno, zlomky té duté kosti.
Po kuřeti se to většinou nestává, tohle bylo poprvé, ale zas to byla slepice, tak ta je možná tvrdší?
Ale třeba kachní hlavy, běháky, ryby, cokoli měkkého je v pohodě.

Sušené maso mi bohužel nežerou, takže tam nemám zkušenost, jestli by se z toho taky poblili.

6.5.2022 10:49
janaa

XXX.XXX.174.216

marcelaamax napsal(a):

Kupodivu naši sušený věci neblijou,kupuju velké hovězí uši se záuškama a celé hovězí chrupavky

6.5.2022 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.10.72

Bavíme se tu o vepřových žebrech? Ta přece moc tvrdá nejsou, hlavně když koupíte to, čemu se říká ,,špice" (nevím, jestli i jinde) Hovězí jsem nikdy nedávala, psi nic tvrdého kousat nechtěli, takže ani kosti na okus. Nikdy nezvraceli. Chtěla jsem napsat, že bych kosti nedávala na noc, aby si i trávení odpočinulo, nebo právě myslím, že odpočívá. Ale Olie zase píše, že dává kosti právě na noc...

6.5.2022 11:22

Ouško4 napsal(a):
To je úplně přesně jak u nás.
Ty velké kosti, co mají na konci takové ty kloubní hlavice, jsou schopný tak dlouho dlachnit, až to úplně celý užerou a když jim to zavčas neseberu, vyndávám jim z tlam jen ostrý torza toho prostředku.

Někdy se poblijou, někdy ne. Poslední dobou mě ale přijde, že blijou strašně často.

Včera, jak jsem psala ten příspěvek, se mi dokonce poblili po kostech ze slepice, ráno dostali každej křídlo a stehno, a večer už mi na procházce trhali trávu a když jsme přišli domů, oba hodili ven úlomky, připadalo mě jakoby natříštěný to stehno, zlomky té duté kosti.
Po kuřeti se to většinou nestává, tohle bylo poprvé, ale zas to byla slepice, tak ta je možná tvrdší?
Ale třeba kachní hlavy, běháky, ryby, cokoli měkkého je v pohodě.

Sušené maso mi bohužel nežerou, takže tam nemám zkušenost, jestli by se z toho taky poblili.

Slepice je určitě tvrdší. Kuře brojler se vysokého věku nedožívá, tam se toho moc zosifikovat nestihne.

6.5.2022 12:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

lesnížínka napsal(a):
Bavíme se tu o vepřových žebrech? Ta přece moc tvrdá nejsou, hlavně když koupíte to, čemu se říká ,,špice" (nevím, jestli i jinde) Hovězí jsem nikdy nedávala, psi nic tvrdého kousat nechtěli, takže ani kosti na okus. Nikdy nezvraceli. Chtěla jsem napsat, že bych kosti nedávala na noc, aby si i trávení odpočinulo, nebo právě myslím, že odpočívá. Ale Olie zase píše, že dává kosti právě na noc...

U nás psi zvraci i vepřová zebra, obalena masem. A i jakékoli jiné veprove kosti 😉. Kdyby to nebylo u obou psů, tak si myslím, ze má pes nějaký problém, ale když je to u obou…. Jo a je jedno jestli tu kost dostanou ráno nebo večer…

6.5.2022 12:20
Ouško4

XXX.XXX.68.89

marcelaamax napsal(a):
U nás psi zvraci i vepřová zebra, obalena masem. A i jakékoli jiné veprove kosti 😉. Kdyby to nebylo u obou psů, tak si myslím, ze má pes nějaký problém, ale když je to u obou…. Jo a je jedno jestli tu kost dostanou ráno nebo večer…

Mě taky. Oba psi mi to takhle blejou, nezávisle na sobě. Někdy jeden...pak zase třeba druhej, včera mi to vyklopili chudáci oba 😟

Ale hodně dělá, že jak je mám doma, tak na ten blitek prostě přijdu.
Kdyby byli chovaní venku, třeba na zahradě, věřím že bych si toho nemusela vůbec všimnout, pokud bych fakt cíleně několikrát denně neprohledávala zahradu, protože to není bezprostředně po nažrání, ale fakt až za několik hodin.

6.5.2022 12:27
lesnížínka

XXX.XXX.10.72

marcelaamax napsal(a):

To je tohle zajímavé. U vás zvrací svorně oba psi, rozdílných plemen, stejné kosti...u nás stejný případ, jen měli oba průjmy...místo zvracení Taky jsem nechápala, jak tak rozdílní psi, můžou mít stejný problém, po stejných věcech.

6.5.2022 12:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ouško4 napsal(a):
Mě taky. Oba psi mi to takhle blejou, nezávisle na sobě. Někdy jeden...pak zase třeba druhej, včera mi to vyklopili chudáci oba 😟

Ale hodně dělá, že jak je mám doma, tak na ten blitek prostě přijdu.
Kdyby byli chovaní venku, třeba na zahradě, věřím že bych si toho nemusela vůbec všimnout, pokud bych fakt cíleně několikrát denně neprohledávala zahradu, protože to není bezprostředně po nažrání, ale fakt až za několik hodin.

Přesně, většinou je to fakt jen malý úlomek kosti se šťávami, být to venkovní pes, tak si člověk někde v trávě ani nevšimne.

7.5.2022 09:05
Fatia

XXX.XXX.134.127

Tak já mám asi pažravou kyselinu... Nebleje nic, občas na začátku, kdy jsem vychytávala co a jak a kolik. Vepřová žebra měla teď, je pravda, že dávám většinou žebro,k tomu třeba kus srdce, aby svaloviny bylo víc, krmná dávka není jen žebro. Zpracovala vepřovou nohu, koleno, žebra, husí či kachni skelet na polévku... Limitní je pro mě v podstatě to, abych byla schopna velký kus masa a kosti naporcovat na menší kousky velikosti jedné porce. A když dostane něco a okus, sežere to skoro celé, ale teď třeba po jehněčí noze zůstaly asi 4 tvrdé malé kostičky ležet na podlaze, ty nesežrala. Trávu s následným blitíčkem sice občas (tak jednou za měsíc) žere, ale není v tom žádná kost. Celkově nemám dojem, že by trávu žrala častěji než předchozí granulová psice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík