Dobrý den,
ráda bych pomohla známé, která má velmi závažné problémy se svojí fenou, resp. hledám doporučení na odborníka za kterým jí poslat.
Ve zkratce: fena bull plemene 1,5 r, diagnostikované degenerativní neuro onemocnění, vrčí na majitelku, už několikrát i kousla (jednou z toho do obličeje), fena je v povaze labilní, opravdu je to hodně na hraně (za mě osobně už daleko za hranou), výchova byla spíš nic než moc
Hledám někoho "typ Šusta", kdo dokáže rozklíčovat, co se děje a případně poradit, jak nenásilnou formou situaci dál řešit. Ideálně v Praze a okolí. Majitelka doteď narazila jen na typy výcvikářů "zalehnout na zem a seřvat"...
Souběžně jde fena na další neuro vyšetření, aby se zjistilo, jestli není zakopaný pes tam. Za mě je celý jejich příběh jedno velké peklo už od začátku, ale majitelka se snaží situaci řešit a tak bych jí ráda pomohla, alespoň informací, koho oslovit. Sama si radit vůbec netroufám, zažila jsem několik problémových bullů, ale tohle je "úplně jinej level". Předem díky za jakékoliv tipy, vše předám majitelce.
Zkuste kontaktovat FB
https://www.facebook.com/Kolie-a-sheltie-v-nouzi-zs-315403289005984
Četla jsem tam o šeltiákovi Blue, který je sice mladý, ale má také nějaký degenerativní problém mozku a slečna, která ho měla doma, se k tomu hezky a odpovědně postavila a je z něj skoro "normální" pes.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebylo by řešením fenu nechat odejít?

"Souběžně jde fena na další neuro vyšetření, aby se zjistilo, jestli není zakopaný pes tam."
tohle je klíčové
a pokud je problémem "jen" labilita, pak by člověku schopnému číst s pochopením mohlo stačit si přečíst a číst a zase číst knihy F. Šusty, zejména Trénink je rozhovor, kde je takřka vše podstatné
v praxi uplatňovat větu "uč psa, jak se chovat má a ne jak nemá", neboli skutečně psa vést, ne potlačovat
v Praze konkrétního trenéra, krom FŠ, neporadím
ale opět hodím odkaz na videotéku koiry, kde člověk nalezne mnoho užitečného:
https://www.koira.cz/project/videoteka/
jo - a nesmím zapomenout na KLIKR , pro labily hyper pomůcka
Poskytujeme hlídání hafanů, stříhání,
VÝCHOVU a ...
https://www.facebook.com/Stafordi-spol-2068766243219904

S bully hodně pracuje Aleš Jarotek, ale je z Hradce Králové.

Jaké onemocnění. Může to souviset? Co o tom prozradil veterinář?
Ona ta paní neví, v jaké situaci pes kouše? Pokud ví, tak se s tím pracovat dá.
Esi neví, nemůžete to sem popsat?
Kdyby ani tým Šusta a podobní nenašli spouštěč, pak je to něco podobné rage syndromu a kromě samostatného pokoje a náhubku to řešení nemá; jediné.
Léky se nějak moc nedávají (jako u lidských schiz., bipol. atp.).
Všem moc díky za odpovědi, tipy předám.
Pro Balu:
Ano, i tohle řešení mě napadlo, i majitelka o tom uvažovala (obzvlášť po tom kousnutí do obličeje), ale ještě to nechce vzdát.
Pro Hmn_ a megi-the-dog:
Onemocnění s tím určitě souviset může. Další návštěva neurologa je na mojí urgenci, bylo to první, co mě napadlo. Přesnou diagnózu neznám, ale určitě to není žádná banalita. Prý bude hned v pondělí volat neuroložce, která fenu vyšetřovala jako štěně. Tak snad. Fena měla "jako epileptické záchvaty" už jako štěně, má mírnou ataxii, prostě peklo. Když majitelka začala vyjmenovávat problémy, koukala jsem jako puk. Jen pro zajímavost, je s PP... Agrese je dle majitelky "bez důvodu", ale čert ví, to bude potřeba opravdu vidět naživo.
Už od včera o tom přemýšlím, sama si říkám, jestli by pro fenu i majitelku nebylo uspání lepší (a bezpečnější). Ale to už není moje rozhodnutí, já můžu max. předat informace. Ještě jednou všem moc díky.