Nalezen holub - prosba o pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2022 12:01
daniel1234čht

XXX.XXX.133.5

Ahoj,
v pondělí jsem našel holuba, co je zraněný a křídlo má dole. Nevypadá dobře, má i zraněné křídlo. Když ho vezme záchranná stanice Chomutov Zoo park, utratí ho. Paní nabídla, že holuba vezme a dá ho k veterináři, ale není jak holuba dopravit. Já sám nemám žádné auto a už od včera sháním odvoz, ale nikdo ho nechce odvézt do Prahy.
Děkuji za odpověď...

Jedná se o MOST.

Upraveno Adminem dne 12.5.2022 v 13:32 - interpunkce

12.5.2022 12:07
fikovnice

XXX.XXX.135.110

daniel1234čht napsal(a):
Ahoj,
v pondělí jsem našel holuba, co je zraněný a křídlo má dole. Nevypadá dobře, má i zraněné křídlo. Když ho vezme záchranná stanice Chomutov Zoo park, utratí ho. Paní nabídla, že holuba vezme a dá ho k veterináři, ale není jak holuba dopravit. Já sám nemám žádné auto a už od včera sháním odvoz, ale nikdo ho nechce odvézt do Prahy.
Děkuji za odpověď...

Jedná se o MOST.

Upraveno Adminem dne 12.5.2022 v 13:32 - interpunkce

Dal jste tento požadavek i na Ptactvo? Kdybych byla blíž, odvezla bych Vás tam.
...na druhou stranu holubi jsou ve městech přemnožení...a pokud je zranění nějaké nehezké, je lepší jej asi utratit.

12.5.2022 12:34
daniel1234čht

XXX.XXX.133.5

fikovnice napsal(a):
Dal jste tento požadavek i na Ptactvo? Kdybych byla blíž, odvezla bych Vás tam.
...na druhou stranu holubi jsou ve městech přemnožení...a pokud je zranění nějaké nehezké, je lepší jej asi utratit.

dal sem to vsude a nic

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2022 13:26

Proč byste ho vozili boha do Prahy? Odneste ho na nejbližší veterinu. Tam vám řeknou, zda vůbec má smysl zachraňovat.

12.5.2022 13:28
daniel1234čht

XXX.XXX.133.5

most zadný veterinař nevezme

12.5.2022 13:32
daniel1234čht

XXX.XXX.133.5

Most veterinář bere jen kočky, psy, morčata, králíky, potkany ale ne ptáky na tohle nemají vybavení..

12.5.2022 13:36

daniel1234čht napsal(a):
most zadný veterinař nevezme

A jak víte, že ho záchranná stanice utratí? A která paní nabídla, že ho vezme a dá k veterináří? Tak proč jste jí ho nedal?

12.5.2022 13:41

daniel1234čht napsal(a):
dal sem to vsude a nic

Na Okrasném ptacctvu nic nevidím.

12.5.2022 13:46
Varaxi

XXX.XXX.150.244

daniel1234čht napsal(a):
Most veterinář bere jen kočky, psy, morčata, králíky, potkany ale ne ptáky na tohle nemají vybavení..

V Mostě je víc veterin, zkuste je obvolat.

12.5.2022 13:58

daniel1234čht napsal(a):

Na ptáka nepotřebují žádné spešl vybavení. RTG snad mají všude. A aspoň by posoudili, jestli je to zranění povrchové nebo fraktura.

12.5.2022 14:58

Tak jsem si zadala do gůglu "veterina most ptáci". A hádejte? Zkuste to taky.
No a nebo holubí polívka. Moc dobrá, doporučuji.

12.5.2022 15:01
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Jo, a já zadala i pohotovost a hle:

Veterinka U Tlapiček, Jasmínová 293/35, Most
Provoz veterinární ordinace pro malá i hospodářská zvířata. Provedení vakcinace, RTG vyšetření, aplikace čipu, preventivních prohlídek. Nabídka prodeje krmiv a veterinární kosmetiky. Pohotovost po telefonické domluvě na tel: 731 476 364

12.5.2022 15:04

On je ten příspěvek vůbec zvláštní a pro mě ne moc srozumitelný.

12.5.2022 15:07
fikovnice

XXX.XXX.135.110

On je ten příspěvek vůbec zvláštní a pro mě ne moc srozumitelný.

Pro mě už začíná být srozumitelný...
Teda je tu asi i varianta, že se ptá dítě...

12.5.2022 15:09

fikovnice napsal(a):
Pro mě už začíná být srozumitelný...
Teda je tu asi i varianta, že se ptá dítě...

Dítě mě napadlo taky.

12.5.2022 17:23

Když budu chtít zachránit "obyčejného" holuba, tak ho vezmu na veterinu. Že neberou ptáky?? No nevím, běžně jsem chodila na veterinu s papoušky a jestli má pochroumané křídlo papagáj a nebo holub, tak to snad vyjde na stejno. Na veterině předpokládám, že mi řeknou, zda to má smysl léčit, že mi sdělí, kolik prachů za léčbu vysolím a já ho doma vykurýruju a pak ho vypustím a nebo to nebude mít smysl a nechám ho utratit.

Tak nějak nevím, jestli se nějaké záchranné stanice budou crcat s holubem, kterých je všude plno a některá města je i likvidují, protože jsou přemnožení a kadí na památky. Jinde je zase striktní zákaz krmení.....

12.5.2022 17:26
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ale zachránce holuba je z Prahy, Most je název tuším sídliště nebo čeho 😄!

12.5.2022 17:31
daniel1234čht

XXX.XXX.133.5

juhaj napsal(a):

Okres Most ano veterina je finančně náročná a drahá ale podle veterinář má šanci říct i bez křídla ale nebude každý zvíře má právo žít pokud to jde...

12.5.2022 17:41
daniel1234čht

XXX.XXX.133.5

A jak víte, že ho záchranná stanice utratí? A která paní nabídla, že ho vezme a dá k veterináří? Tak proč jste jí ho nedal?

Paní nemá jak se dostat do Mostu...

12.5.2022 19:31

daniel1234čht napsal(a):
Okres Most ano veterina je finančně náročná a drahá ale podle veterinář má šanci říct i bez křídla ale nebude každý zvíře má právo žít pokud to jde...

Nerozumím řeči vašeho kmene. Jste cizinec?

12.5.2022 19:32

daniel1234čht napsal(a):
Paní nemá jak se dostat do Mostu...

Jaká paní?

12.5.2022 19:46

juhaj napsal(a):

Tím spíš ho může vzít do Prahy. Tam je veterin až kam.

12.5.2022 20:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Nerozumím řeči vašeho kmene. Jste cizinec?

To by měl kliku, ptáka by mu léčili zdarma.

12.5.2022 21:45
Varaxi

XXX.XXX.129.250

rapotacka11 napsal(a):

Nechtějte vědět, jak to má špinavá mysl pochopila. :D

13.5.2022 05:58
fikovnice

XXX.XXX.133.8

rapotacka11 napsal(a):

13.5.2022 07:48

juhaj napsal(a):

Proč by dotyčný vykládal o chomutovském zooparku, kdyby se jednalo o nějaký Most v Praze? Navíc o Mostu na Praze 6 nevím... Leda že by pán pod nějakým bydlel.... Dneska i bezdomáči mají ajfouny...

Pro všechny, jak jsem to pochopila já: Pán našel holuba na severočeském Mostecku. Nesežral ho (což je pozoruhodné), anébrž kontaktoval zoopark, zda by holuba neřešili. Zoopark prohlásil, že holuba nemá cenu řešit, a těšili se, jak si na něm pošmákne rys nebo méďa. Pán se s tímto návrhem nesmířil, hodil na fejs do placu dotaz, kdo by holuba zachránil. Ozvala se mu nějaká dáma z Prahy (konkrétně šestky), že by se o holuba postarala (záchranná stanice? polívka? Detaily neznáme), ale že by jí ho musel dopravit. Pán nemá jak dopravit, paní nemá jak dopravit. Holuba za padesát korun, přičemž cesta Most-Pha-Most bude stát třeba tisícovku. Celonárodní záchranná akce je v běhu a holub zřejmě někde v krabici s domlácenou rukou začíná přemýšlet o polívce jako o fajn řešení.

13.5.2022 09:13
juhaj

XXX.XXX.164.121

daniel1234čht napsal(a):
tady

Tedy příspěvek ze včerejška ze 12,47. Píše se tam o Praze. Já taky myslela, že se jedná o město Most, ale že by paní že sídliště Most z Prahy 6 hledala kdo odveze holuba ve městě Most, to už je jak konspirační teorie. Je to celé zmatené. 😄

13.5.2022 09:17
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ono to MOST v úvodním příspěvku může znamenat hodně věcí:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Most_(rozcestn%C3%ADk)
Prostě je to celý zmatený. Zadavatel chce odvézt holuba a nikdo neví odkud kam.

13.5.2022 09:20
juhaj

XXX.XXX.164.121

juhaj napsal(a):
Tedy příspěvek ze včerejška ze 12,47. Píše se tam o Praze. Já taky myslela, že se jedná o město Most, ale že by paní že sídliště Most z Prahy 6 hledala kdo odveze holuba ve městě Most, to už je jak konspirační teorie. Je to celé zmatené. 😄

Jo, uz mi to docvaklo. Ja na telefonu přehlídla tu pomlčku, tak se omlouvám. Na Praze 6 ty nove sidliště maji své názvy, tak jsem si myslela, proc by tam nemohl být Most !

13.5.2022 09:30

Mě by teda spíš zajímalo, jestli holub zvládne ten stres z přepravy a ošetření, není-li zvyklý na manipulaci. Přece ptáci jsou stresaři, což mi potvrzuje i příhoda, kdy jsem jako dítě chtěla zachránit racka se zlomeným křídlem a než jsem jej donesla vůbec domů (byl to kousek), tak ze strachu natáhnul bačkory.

13.5.2022 09:42

Mě by teda spíš zajímalo, jestli holub zvládne ten stres z přepravy a ošetření, není-li zvyklý na manipulaci. Přece ptáci jsou stresaři, což mi potvrzuje i příhoda, kdy jsem jako dítě chtěla zachránit racka se zlomeným křídlem a než jsem jej donesla vůbec domů (byl to kousek), tak ze strachu natáhnul bačkory.

A tak městští holubi jsou už dost otrlí, si myslím.

13.5.2022 15:38
fikovnice

XXX.XXX.134.157

Já myslím, že to píše dítě...
Každopádně shrnutí "Buggyry" - no, nasmála jsem se!

Přidejte reakci

Přidat smajlík