Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Krizenec

15.5.2022 09:19
Krizenec

XXX.XXX.230.90

Dobrý den,mám 18leteho křížence jezevčíka s čivavu,.Nedávno jsem mu našla útvar na hrudi,který se mu zvětšuje.Chtela bych radu , jestli tak starého pejska operovat nebo nechat být.Jinak pejsek nemá žádné problémy.Netrpi nechutenstvím,chodíme na procházky.Dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2022 09:37

Nejdřív je potřeba zjistit původ toho útvaru, dle toho se pak můžete rozhodovat, jak dále postupovat. Takže veterinář. Vet pravděpodobně odebere maličký vzorek (dělá se to jehlou, bez anestezie, sedace) a pošle jej na rozbor. Časová náročnost zákroku je pár minut i s konzultací, finančně řádově stovky korun.

15.5.2022 09:43

Krizenec napsal(a):
Dobrý den,mám 18leteho křížence jezevčíka s čivavu,.Nedávno jsem mu našla útvar na hrudi,který se mu zvětšuje.Chtela bych radu , jestli tak starého pejska operovat nebo nechat být.Jinak pejsek nemá žádné problémy.Netrpi nechutenstvím,chodíme na procházky.Dekuji

Viz Odetta.

15.5.2022 14:31
lesnížínka

XXX.XXX.42.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Viz Odetta.

Jak velký útvar, je teď, jak rychle roste? Je mu 18, nemyslím si, že dožije 19, už těch 18 je rarita. Takže bych ho s tím nechala dožít, určitě neřezala, pokud je to už teď velké.

15.5.2022 18:21

U jezevčíka to zas taková rarita není. Jezevčíci co jsem znala se všichni dožili víc jak 18, nejstarší 23.

Nejdřív bych jak píše Odetta zašla za veterinářem, zjistila co to je, případně nechala udělat předoperační vyšetření, zvolila šetrnější narkózu.

15.5.2022 21:09
Fatia

XXX.XXX.134.127

Já bych u 18 letého jezevčíka do útvaru nepíchala. Pokud mu nedělá problémy, nechala bych to být.

Přidejte reakci

Přidat smajlík