Krizenec

XXX.XXX.230.90
Dobrý den,mám 18leteho křížence jezevčíka s čivavu,.Nedávno jsem mu našla útvar na hrudi,který se mu zvětšuje.Chtela bych radu , jestli tak starého pejska operovat nebo nechat být.Jinak pejsek nemá žádné problémy.Netrpi nechutenstvím,chodíme na procházky.Dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejdřív je potřeba zjistit původ toho útvaru, dle toho se pak můžete rozhodovat, jak dále postupovat. Takže veterinář. Vet pravděpodobně odebere maličký vzorek (dělá se to jehlou, bez anestezie, sedace) a pošle jej na rozbor. Časová náročnost zákroku je pár minut i s konzultací, finančně řádově stovky korun.

Krizenec
napsal(a):
Dobrý den,mám 18leteho křížence jezevčíka s čivavu,.Nedávno jsem mu našla útvar na hrudi,který se mu zvětšuje.Chtela bych radu , jestli tak starého pejska operovat nebo nechat být.Jinak pejsek nemá žádné problémy.Netrpi nechutenstvím,chodíme na procházky.Dekuji
Viz Odetta.

U jezevčíka to zas taková rarita není. Jezevčíci co jsem znala se všichni dožili víc jak 18, nejstarší 23.
Nejdřív bych jak píše Odetta zašla za veterinářem, zjistila co to je, případně nechala udělat předoperační vyšetření, zvolila šetrnější narkózu.