chocochoc

XXX.XXX.112.12
Ve kterém kalendářním měsíci je nejlepší nechat naočkovat dospělého psa? Má to smysl teď nebo počkat do podzimu? Myslím tím očkování na sliznici do nosu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nejake spesl doporuceni na obdobi neni.
imunita nastupuje z 3dny/3 tydny, revakcinace po roce.
cekat do podzimu asi treba neni.
kubakot

XXX.XXX.10.26
Psincový kašel je typický zánětlivý proces v průdušnici a průduškách podobně jako je tomu u lidí během nachlazení. Jde o nemoc rozšířenou po celém světě a většina psů se s ní během svého života alespoň jednou potká.
Na vzniku psincového kašle se podílí jeden nebo kombinace několika patogenů z rozsáhlých řad virů (bocavirus, psí adenovirus typu 2, psí koronaviry, virus psinky, psí herpesvirus, virus psí chřipky- H3N8, H3N2, méně často i další viry influenzy typu A, virus parainfluenzy, pneumoviry, reoviry…) a bakterií (Bordetella bronchiseptica, Streptococcus equi ssp. zooepidemicus, Mycoplasma ssp., mnoho sekundárních bakteriálních patogenů). z netu

Já nechávám naočkovat tak cca v září. Ale je fakt, že dotáhnout si to můžete z nějakých hromadných psích akcí po celý rok. Můj pes to chytil v parném létě na výstavě.

Já jsem nechávala očkovat v září a musím zaťukat, že na podzim i letos na jaře se nám psincák vyhnul.