Wawe123

XXX.XXX.252.209
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na typ popřípadě značku ozkoušeného burákového másla pro psy. Máme doma štěně zlaťáka a chceme dát vždycky lžičku do Kongu, aby ho to bavilo víc.
Děkuji.
Zrzavci
napsal(a):
Jen tak dotaz - proč mu tam nedat tvaroh, Lučinu?
Lze použít to i to
Tvaroh a lučina mají úplně jiné výživové parametry než burákové máslo, tudíž ty potraviny nejsou libovolně zaměnitelné. Je třeba vědět, co a proč chci dávat. Ořechová másla jsou super pro psy, kteří potřebujou přibrat, pro psy v zátěži, v rekonvalescenci...oproti tomu tvaroh je bílkovinná bomba, což pro všechny psy taky není vhodné.
A mimo jiné to psům děsně chutná
Edit - a Lučina je slaná, tu nedávám. Max. vylízat prázdnou vaničku
Terven
napsal(a):
Lze použít to i to
Tvaroh a lučina mají úplně jiné výživové parametry než burákové máslo, tudíž ty potraviny nejsou libovolně zaměnitelné. Je třeba vědět, co a proč chci dávat. Ořechová másla jsou super pro psy, kteří potřebujou přibrat, pro psy v zátěži, v rekonvalescenci...oproti tomu tvaroh je bílkovinná bomba, což pro všechny psy taky není vhodné.
A mimo jiné to psům děsně chutná
Edit - a Lučina je slaná, tu nedávám. Max. vylízat prázdnou vaničku
Terven..............já se přiznám, že tohle už je pro mě trochu......... jinde. Burákový máslo??????? Jasně, já jsem třeba s Flekatou vyzkoušela taky zajímavý věci typu Jupík, když jí bralo - jako odměna - to, že si to vysosá a bude pak ale ochotná k nějaký spolupráci, to byl účel, hledat , aby byla ochotná ke spolupráci. Ale na normální relax? Už mi to přijde, jako že............. já nevím. Rozcapenost dnešního světa? Však mletý maso v kongu psovi udělá stejně nej radost, ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Arašídy nejsou ořechy. :-)) Určitě to víte, ale stejně mi to nedá.
A přírodní lučina má ve 100 g celých 0,55 g soli. To bych se zase nehroutila, jestli pes dostane lžíci lučiny občas do kongu (já lučinu nekupuju, takže i pes měl a další bude mít smůlu). Kdo si bere na cvičák tvrdý sýr, byl by vrahoun psů - i mozzarella, která je téměř bez chuti (s nadsázkou), má 0,7 g soli na 100 g výrobku… Eidam má 2 g soli na 100 g sýru…
Zrzavci
napsal(a):
Terven..............já se přiznám, že tohle už je pro mě trochu......... jinde. Burákový máslo??????? Jasně, já jsem třeba s Flekatou vyzkoušela taky zajímavý věci typu Jupík, když jí bralo - jako odměna - to, že si to vysosá a bude pak ale ochotná k nějaký spolupráci, to byl účel, hledat , aby byla ochotná ke spolupráci. Ale na normální relax? Už mi to přijde, jako že............. já nevím. Rozcapenost dnešního světa? Však mletý maso v kongu psovi udělá stejně nej radost, ne?
Neviděla bych to úplně jako rozcapenost. Proč?
Ořechový másla jsou momentálně snídaňovej hit, máme jich doma několik...nemusí to být zrovna burákový emérický.
Neměla bych problém s tím, dát lžičku psům. Ono to má takovou konzistenci, že psovi to lízání vydrží na dlouho a chuťově je to top.
A ono to lízání fakt relax je...vyzkoušeno na x nervních psech.
Já teda nejčastěji dávám lízat jogurt s trochou medu nebo kouskem banánu.
Terven
napsal(a):
Neviděla bych to úplně jako rozcapenost. Proč?
Ořechový másla jsou momentálně snídaňovej hit, máme jich doma několik...nemusí to být zrovna burákový emérický.
Neměla bych problém s tím, dát lžičku psům. Ono to má takovou konzistenci, že psovi to lízání vydrží na dlouho a chuťově je to top.
A ono to lízání fakt relax je...vyzkoušeno na x nervních psech.
Já teda nejčastěji dávám lízat jogurt s trochou medu nebo kouskem banánu.
Ořechový másla jsou momentálně snídaňovej hit,,
no a to je vono. :D neslyšite to, o čem to je?
Nějak mi uniká ten starej princip psa.
Já to prostě mám osobně jinak, vezmu tvaroh, lučinu, palouček - namatlám a psi si jedou svoje. Zrelaxujou se taky a dobře, podle toho, jak se dneska tvářili.
Burákový máslo mi přijde - no úplně ne přirozený, abych to diplomaticky nazvala. Pes je rád psem a nepotřebuje k tomu serepetičky typu burákový máslo. Ale........ať si každej maže, co mu libo jest. Já psům radši vyrobím játropaštiku.

si pripadam jako vykopavka :-D burakove maslo pro me nei zadny hit.
moji psi nemaji lizaci podlozky - co vylizuji jsou morkove kosti.
a kdyz jim to nejde? donesou mi je, at jim pomuzu morek vydolovat. A to mi smysl dava.
nezpochybnuji, ze psa lizani uklidnuje. ale co me zarazi je - proc se bezny pes potrebuje uklidnovat?
napsal(a):
Arašídy nejsou ořechy. :-)) Určitě to víte, ale stejně mi to nedá.
A přírodní lučina má ve 100 g celých 0,55 g soli. To bych se zase nehroutila, jestli pes dostane lžíci lučiny občas do kongu (já lučinu nekupuju, takže i pes měl a další bude mít smůlu). Kdo si bere na cvičák tvrdý sýr, byl by vrahoun psů - i mozzarella, která je téměř bez chuti (s nadsázkou), má 0,7 g soli na 100 g výrobku… Eidam má 2 g soli na 100 g sýru…
Arašídy nejsou ořechy, nicméně skoro každej eshop má arašídový máslo v kategorii ořechových másel, tak proto to píšu - a výživový parametry to má podobný.
Jinak k té rozcapenosti - jasně. Pokud budu třít bídu s nouzí a budu mít problém uživit sebe a členy rodiny, zcela samozřejmě pes bude žrát, co zbyde a nebudu mít problém s tím, dát mu cokoli v horší kvalitě.
Co ale moc nechápu - nedávat psovi jisté potraviny jenom z principu. Prostě proto, že je to pes.
A jo, já ořechový másla taky nedávám, ale mám k tomu jinej důvod, než že je to pro psy škoda.
napsal(a):
a kdyz jim to nejde? donesou mi je, at jim pomuzu morek vydolovat. A to mi smysl dava.
nezpochybnuji, ze psa lizani uklidnuje. ale co me zarazi je - proc se bezny pes potrebuje uklidnovat?
Morkový kosti dávám taky, ono se to s lízacíma podložkama vzájemně nevylučuje
proc se bezny pes potrebuje uklidnovat?
Možná proto, že je nervní, bázlivej, reaktivní, má špatný zkušenosti, špatnou minulost, blbý geny, nucenej klidovej režim...těch možností je fůra.

"nedávat psovi jisté potraviny jenom z principu. Prostě proto, že je to pes"
princip, ze krmim psa( cloveka) hlavne tim, co by pro nej bylo prirozene dostupne mi neprijde jako uplne spatny smer ani moda
a burakove maslo je neco, co se tady uplne bezne nejedlo.
ano -neni problem koupit neco, co prijelo pres pul sveta a dat to i psovi.
jen kdyz nedam - nestane se taky nic
Zrzavci
napsal(a):
Já to prostě mám osobně jinak, vezmu tvaroh, lučinu, palouček - namatlám a psi si jedou svoje. Zrelaxujou se taky a dobře, podle toho, jak se dneska tvářili.
Burákový máslo mi přijde - no úplně ne přirozený, abych to diplomaticky nazvala. Pes je rád psem a nepotřebuje k tomu serepetičky typu burákový máslo. Ale........ať si každej maže, co mu libo jest. Já psům radši vyrobím játropaštiku.
Jak už jsem psala, já taky burákový máslo nepoužívám, pro sebe ani pro psy.
Ale šlo mi o princip, že bych s tím neměla problém, pokud by to psovi neškodilo.
Píšete, že pes je rád psem...já prostě nechápu, proč by pes, co líže lučinu, měl být víc psem než ten, kterýmu chutná burákový máslo v kongu. Pes netuší, kolik to stojí, prostě vnímá, že mu to chutná.

Terven
napsal(a):
Morkový kosti dávám taky, ono se to s lízacíma podložkama vzájemně nevylučuje
proc se bezny pes potrebuje uklidnovat?
Možná proto, že je nervní, bázlivej, reaktivní, má špatný zkušenosti, špatnou minulost, blbý geny, nucenej klidovej režim...těch možností je fůra.
a pak si lidi nemaji myslet, ze psycho pes je neco normalniho....
napsal(a):
Morkovky jsou fajn, to souhlasím, jela jsem je taky, jen nejsou úplně pro psychopsa, kterej je ochoten si na tom rozštípat zuby . Vyrobila jsem si doma z petky homodomo vyblemtávací věc, ale ta podložka je praktičtější. Kupovala jsem nový házecí talíře, měli v akci podložku, tak jsem jim to vzala.
Běžný pes se uklidňovat nepotřebuje, ale pro psychopsa je to dobrá věc a radoval se z toho i ten normální (jestli se vižla dá normální nazvat )
napsal(a):
a pak si lidi nemaji myslet, ze psycho pes je neco normalniho....
Možná lepší než se tvářit, že problém neexistuje. Bude to asi tím, že dneska je oproti dřívějšku psů x násobně víc. A frčí x násobně víc plemen včetně těch se specifickými vlastnostmi, které v běžném provozu inklinují k problémům. A kvetou množírny, jsou plné útulky - to dřív neexistovalo. Logicky je na světě obrovská skupina psů s problémy. Že je někdo nemá, neznamená, že nejsou. Každej si nepiplá vymazlený štěndo z chovky.
Přiznám se, že jsem trochu alergická na lidi, kteří mají jako sport apriori zavrhovat věci jenom z důvodu, že dřív jsme se bez nich taky obešli.
K tomu burákovýmu máslu - už jsem psala, že ho nepoužívám a asi ani neplánuju. Ale dneska je svět jedna velká rodina, lidi cestujou, žijou v zahraničí. V Americe je burákový máslo zřejmě běžnější než u nás lučina a zahraniční zdroje často burákový másla k lízání doporučujou.
Mně se taky snadno může stát, že nebudu mít v lednici lučinu nebo palouček, ale mandlový máslo v komoře jo ...ono totiž mnohem dýl vydrží a pomalu ubejvá.
Takže mě dotaz na burákový máslo do kongu nepohoršuje.
Terven
napsal(a):
Jak už jsem psala, já taky burákový máslo nepoužívám, pro sebe ani pro psy.
Ale šlo mi o princip, že bych s tím neměla problém, pokud by to psovi neškodilo.
Píšete, že pes je rád psem...já prostě nechápu, proč by pes, co líže lučinu, měl být víc psem než ten, kterýmu chutná burákový máslo v kongu. Pes netuší, kolik to stojí, prostě vnímá, že mu to chutná.
Tím, že pes je rád psem jsem tak nějak vyjádřila svůj postoj k tomu, jak se ze všeho kolem psů stala móda. Nekrmí se masem, ale se BARFuje, psům se dělaj rovnou balíčky na mističkách se srdíčkama, psi se nosej v tašce - (i do potravin, kde pak jezděj v nákupním košíku) - místo aby chodili po svejch...........maj sice obojky s kamínkama Swarovski, ale venčej se na podložce místo aby lítali po trávě............. nevím, prostě mi to leckdy přijde už takový moc.
Jsem moc ráda, že se na psí život začlo nahlížet jinak a spoooooooooooousta se toho pro psy zaplaťnadbůch vylepšilo ale nějak se mi zdá, že se začíná vytrácet na druhou stranu ta normálnost, která je pro psy podstatná.
Nevím jaký je burákový máslo, ale konzistence třeba jako med? Přijde mi med přirozenější, než burákový máslo, který by pes nikdy v běžným životě nenašel, nejedl. Jasně, tu lučinu taky ne , ale přijde mi to zkrátka přirozenější, stejně jako tvaroh, než burákový máslo. Ale to si mě asi nevšímejte, je to prostě jen moje podivování, kam se tak jako poposouváme.
Mám to stejně, nenapadlo by mě něco takového dávat psu Ani netuším složení, jestli jsou to jen pomleté buráky, nebo je tam i něco nacpané navíc. Nejím to. Když nám to v 80letech neustále posílali příbuzní z USA, nikdo se toho ani nedotknul, po ochutnání jsme normálně uvažovali, jestli je to opravdu jako k jídlu Všechno se to vyhazovalo Pak jsem někdy před 8lety objevila recept na vánoční cukroiví, je i v těstu i náplni a chutná mi to, dělám ho hlavně pro sebe. Akorát se spotřebuje ta jedna doza. Ale že by mě napadlo, jen tak si ho někam namazat, nebo lžičkou do sklenice...ani omylem. Navíc ji prostě nemám, je spotřebovaná, koupím ji zase až na pečení

Šťouravě by mne zajímalo, jaké parametry musí splňovat "odzkoušené burákové máslo pro psy" - viz zadavatel vlákna a asi tedy hlavně troll.
Na druhou stranu, pokud je jeho největší starostí v rovině soužití se psem co matlat štěněti do kongu, je to šťastná bytost.
Takhle si třeba představuji správný pamlsek já (kajícně přiznávám, že tam burákové máslo ale bohužel pro zadavatele vlákna není, takže OT):
napsal(a):
Šťouravě by mne zajímalo, jaké parametry musí splňovat "odzkoušené burákové máslo pro psy" - viz zadavatel vlákna a asi tedy hlavně troll.
Na druhou stranu, pokud je jeho největší starostí v rovině soužití se psem co matlat štěněti do kongu, je to šťastná bytost.
Takhle si třeba představuji správný pamlsek já (kajícně přiznávám, že tam burákové máslo ale bohužel pro zadavatele vlákna není, takže OT):
Naši psi taky, ale zajímavý bralo je to hlavně když to bylo nový- resp. když jsme to našli. Jak srnčí parůžek, tak jelení paroh. Nejsou z toho až tak nějak hyn, jak píšou lidi, možná proto, že jinak mají kosti. To si právě radši vytáhnou na zahradě nějakou strarou obří kost, než parůžek, který tam leží někde vedle.

Arašídové "máslo" je většinou slušný hnus. Má 50 % tuku a čtvrtinu bílkovin.
Nějak se mi nepodařilo nabrat "lžičku". To už je to štěně po večeři, ne? :-)
Tak já naplněné kongy dávám psům už roky, a letos jsem pořídila i ty lízací podložky. A není to z toho důvodu, že bych psy potřebovala vyloženě nějak uklidnit, nebo že by to bylo "in", ale je to z toho důvodu, že se mi hodí pro psy něco na zabavení, co chvíli vydrží . Jakékoli větší kosti jim dát nemůžu - to drtí jako o život, rozeberou, sežerou úlomky a zvrací, a navíc toho z té kosti "odloupají" hodně a jsou zacpaní... U nás to prostě nejde. Nenašla jsem žádný mls, který by chvíli vydržel. A na tohle jsou ty zamrazené kongy super, stejně jako podložky. A pravdou teda je, že je na pasech vidět, jak jsou po vylízání takoví hezky uvolnění, vyklidnění... Já třeba ty kongy ráda dávám když přijede návštěva, protože mám velké vítače, kteří to moooc prožívají, a tohle je fajn, protože si jdou nejdřív vylízat ten kong, tím se i uklidní a pak už je to lepší. Takže já jsem ráda, že mám něco, co psy na chvíli zabaví, a psi to mají rádi, tak proč jim to nedávat?
Burákové máslo do toho teda nedávám, ani ho doma nevedeme, koupila jsem to jednou, a stejně jak psala Žínka - divili jsme se, jestli je to vůbec k jídlu . Ale věřím, že psům by to chutnalo, ti sežerou všechno
Zrzavci
napsal(a):
A když nemám doma žádnej tvaroh, lučinu ani palouček, ale burákový máslo jo, je něco na tom, dát mu burákový máslo nebo mu (teda jí) běžet do obchodu extra pro palouček?
Já mám teda burákový máslo ráda a kdyby na mě fena čuměla, že chce taky, tak jí lžíci dám. Nicméně zatím jsem neměla důvod jí ho přímo dávat. Bylo součásti glandexu, aby z toho asi šly upatlat ty bonbony a dalo se to nějak kloudně skladovat. Ale jinak mě nenapadlo jí to cpát, to jen tka pro upřesnění. Jen moc nerozumím, za co tenhle příspěvek teda "bojuje"... Nepoletím za ten pohled otevírat tvaroh, který bych doma ani nenašla. Co je teda blbě. To, že je doba, kdy můžeme mít doma x druhů burákových másel? Že si můžu dovolit dát lžičku psovi? Viděla jste psa někdy vyrábět tvaroh? Já ne, takže je to taky nepřirozený?
Atheira
napsal(a):
A když nemám doma žádnej tvaroh, lučinu ani palouček, ale burákový máslo jo, je něco na tom, dát mu burákový máslo nebo mu (teda jí) běžet do obchodu extra pro palouček?
Já mám teda burákový máslo ráda a kdyby na mě fena čuměla, že chce taky, tak jí lžíci dám. Nicméně zatím jsem neměla důvod jí ho přímo dávat. Bylo součásti glandexu, aby z toho asi šly upatlat ty bonbony a dalo se to nějak kloudně skladovat. Ale jinak mě nenapadlo jí to cpát, to jen tka pro upřesnění. Jen moc nerozumím, za co tenhle příspěvek teda "bojuje"... Nepoletím za ten pohled otevírat tvaroh, který bych doma ani nenašla. Co je teda blbě. To, že je doba, kdy můžeme mít doma x druhů burákových másel? Že si můžu dovolit dát lžičku psovi? Viděla jste psa někdy vyrábět tvaroh? Já ne, takže je to taky nepřirozený?
Ale však jsem psala Terven poté, z čeho to u mě vychází. Prostě celej ten kolotoč kolem psů jim z mýho pohledu nesvědčí. Pes je prostě pes a chce bejt psem a ne vždy je mu to umožňováno, zato se kupujou nesmyslný hovadiny. Je to jen můj názor. Mně prostě přijde přirozenější namatlat tam psovi třeba maso, nebo ten tvaroh či mu klidně vyrobit játrovou paštiku a ne shánět burákový máslo - Záměrně pro tento účel-jak zní dotaz a ten tak zní. Ať si každej dělá a matlá co chce. Jen se prostě podivuju nad tím občas nesmyslným kolotočem a kšeftem, který se z normálního žití se psem stal.
Pes tvaroh vyrábět přece nemusí, může si ho ukradnout. A v našich končinách na něj narazil vždy spíš, než na burákový máslo. Ale klidně, ať si psu každej patlá co chce, třeba dovežený velbloudí lejno. Já si pojedu dál svoje a svůj normální psí svět, když mi ho nenaruší nenormální Flekatá.
Moje psiska burákový máslo naprosto milujou. Feně ho teda dávám jen vyjímečně, má tendence tloustnout, ale maliňákovi ho dávám častěji, ten ten tuk hned vyběhá Mám doma běžně jako zdroj ''zdravějších'' tuků do diety a navíc mi chutná třeba s banánem. Taky cpu občas do míčku a dávám navíc zamrazit, obzvlášť v létě.
Jinak můžu potvrdit, že v zahraničí se to doporučuje pejskařům běžně, takže dost pochybuji, že by byl zadavatel troll.
Pokud nechcete kupovat a bojíte se co másla z obchodu obsahujou, je to jednoduchý vyrobit doma. Upražit arašídy v troubě a pak jen mixovat než se z toho stane máslo
Pes je prostě pes a chce bejt psem a ne vždy je mu to umožňováno, zato se kupujou nesmyslný hovadiny. Je to jen můj názor. Mně prostě přijde přirozenější namatlat tam psovi třeba maso, nebo ten tvaroh či mu klidně vyrobit játrovou paštiku a ne shánět burákový máslo
Hele zase na druhou stranu, co je dneska pro psa přirozený a co ne? Já se přiznám, že mám psy rozmazlené - doma spí výhradně na gauči, křesle, někdy i pelechu, ale na zem nelehnou, v noci jedině v posteli... Když se protáhne nějaké letní sezení venku, tak už se dobývají domů (a to mají gauče a křesla i venku) protože postel čeká . Navíc musí spát pod peřinou ... Je to pro psa přirozený?.... Mají spousty hraček a pořád kupuji další a další....Mají třeba ty kongy, podložky, ale i hlavolamy - to asi taky nebude úplně přirozený, když už jsme u toho?. Samozřejmě se snažím, aby měli i ten "psí" život, ale taky nemůžou dělat všechno, co by chtěli, a co by třeba zrovna pro ně i přirozený bylo - třeba si chytit nějakou kořist, lovit.... Válet se v kdejakém hnusu, sežrat si všechno, co kde najdou....atd...
Občas psům dám kousek banánu, ananasu a jiného ovoce, které pro ně asi taky přirozený není, ale nějak to neřeším . A vlastně protože jim dávám kousek skoro od všeho, co jím, tak kdybych jedla buráková máslo, tak by ho pravděpodobně znali i psi ... No a jestli někdo běžně burákové máslo doma nemá, a přečetl si někde, že je fajn to dát psovi, tak proč ne?
Já třeba úplně nesnáším, když se psi oblékají do nějakých šatiček, nefunkčního oblečení jen pro "parádu", nosí se neustále v taškách, lakují se jim drápky nebo barví srst....opravdu se s nimi nezachází jako se psy, ale jako s panenkami.... To je hnus, a to je podle mě nepřirozený.... Ale jestli se někdo ke psovi chová normálně, lítá s ním venku, dopřeje mu pohyb, čuchání atd... a občas mu dá lžičku burákového másla do kongu? No tak ať .
marcelaamax
napsal(a):
Pes je prostě pes a chce bejt psem a ne vždy je mu to umožňováno, zato se kupujou nesmyslný hovadiny. Je to jen můj názor. Mně prostě přijde přirozenější namatlat tam psovi třeba maso, nebo ten tvaroh či mu klidně vyrobit játrovou paštiku a ne shánět burákový máslo
Hele zase na druhou stranu, co je dneska pro psa přirozený a co ne? Já se přiznám, že mám psy rozmazlené - doma spí výhradně na gauči, křesle, někdy i pelechu, ale na zem nelehnou, v noci jedině v posteli... Když se protáhne nějaké letní sezení venku, tak už se dobývají domů (a to mají gauče a křesla i venku) protože postel čeká . Navíc musí spát pod peřinou ... Je to pro psa přirozený?.... Mají spousty hraček a pořád kupuji další a další....Mají třeba ty kongy, podložky, ale i hlavolamy - to asi taky nebude úplně přirozený, když už jsme u toho?. Samozřejmě se snažím, aby měli i ten "psí" život, ale taky nemůžou dělat všechno, co by chtěli, a co by třeba zrovna pro ně i přirozený bylo - třeba si chytit nějakou kořist, lovit.... Válet se v kdejakém hnusu, sežrat si všechno, co kde najdou....atd...
Občas psům dám kousek banánu, ananasu a jiného ovoce, které pro ně asi taky přirozený není, ale nějak to neřeším . A vlastně protože jim dávám kousek skoro od všeho, co jím, tak kdybych jedla buráková máslo, tak by ho pravděpodobně znali i psi ... No a jestli někdo běžně burákové máslo doma nemá, a přečetl si někde, že je fajn to dát psovi, tak proč ne?
Já třeba úplně nesnáším, když se psi oblékají do nějakých šatiček, nefunkčního oblečení jen pro "parádu", nosí se neustále v taškách, lakují se jim drápky nebo barví srst....opravdu se s nimi nezachází jako se psy, ale jako s panenkami.... To je hnus, a to je podle mě nepřirozený.... Ale jestli se někdo ke psovi chová normálně, lítá s ním venku, dopřeje mu pohyb, čuchání atd... a občas mu dá lžičku burákového másla do kongu? No tak ať .
Ale jooo, jasně, moji psi taky dostanou něco ...prostě "nenormálního já .... nevím...teď mě nic nenapadá, co prostě jím a tak jim taky dám. A taky jim kupuju krávoviny a když bych doma měla burákový máslo tak ho asi taky dostanou - nebo si ho ukradnou, jako Taliprdová, když vyloupila máslenku (mimochodem ona je fakt atomovej reaktor, očekávala jsem, že se poséře jako Lyjón - proč se probohá říká po... se jak Lyon??? - a ani to s ní nehlo. Nic, vůbec nic se nestalo, přes to, že sfedrovala celou kostku poctivýho másla z farmy)
. Ta moje reakce vychází z toho, že prostě místo toho, abych psu dala něco takovýho normálního, co běžně doma máme, budu mu shánět burákový máslo nejlepší doporučený značky páč to někde psali. Neviiim prostě mi to přijde diuný, páč sem stará pani. Mně nepřijde normální ani to, že výrobce granulí vyrábí psí jogurt. Psí joguuurt?? Voni nemůžou ten náš??? . V čem to probůh je jiný? Jsou firmy, který dělaj svačinky pro psy, firma, která dělá Enrichment balíčky....... očekávám, že budou zájezdy pro psy v dohledný době, páč se toho někdo taky jednou musí chopit. Podle mě prostě se to roztočilo do podivný spirály, z čokla se stal výbornej business, všeho moc škodí a nejvíc to vždycky uškodí těm psům. Však příklad - čůrací podložky - předpokládám, že to mělo být prapůvodně dočasný řešení problému a dneska to habakůk lidí používá pro psy jako normál - prostě chodí na podložku a fertig. Nemusej s ním pak ven. Haltina - kolik lidí vodí psa stabilně na haltině? Včetně mojí kynologicky negramotný a nevzdělatelný sestry , která si nutně - ani nechápu proč,protože psí srdce vyloženě nemá - musela vzít z útulku osmiměsíční psí hovádko, který pochopitelně se svým naturelem nemá šanci zvládnout. Když jsem tohle slyšela - nejsme v kontaktu - přemýšlela jsem, že ji nakonec asi i ubiju, i když jsem to měla udělat dávno.
Pro psy prostě není dobře, že se to takhle zvrhává ve všech směrech a lidí nevědí co jim už koupit. Tak to prostě já vnímám. Ale nenutim. Je to jen můj pohled. A čokle mám taky pěkně rozmachaný, to ne, že ne. Jen teda momentálně jsou klasický vořeši venkovský, co spěj na vyřazený matraci a nemaj gauč.Ten budou mít snad už na podzim a já se na to děsně těšim, jak se tam budem společně válet.
Atheira
napsal(a):
proč se probohá říká po... se jak Lyon???
Já to třeba teď od vás čtu/slyším úplně poprvé v životě.
Mám různý specialitky. Nicméně jediný vysvětlení, který by mohlo být schůdný asi?? , je, že je tím myšlen Lion - jako lef! Že kdysi práááááááááááádáááááááááááááááávno někdo viděl - nejspíš v ZOO - lefa konat potřebu a měl třebas zrovna střevní potíže ten lev a... protože cedulka lion, že jo.........tak takhle nějak by to mohlo vzniknout, ne?
Páč jinak to nechápu a nepředpokládám, že by mi na to odpověděli v nějakým jazykovým koutku

Ani já to nikdy neviděla, neslyšela. Není to z fotbalu? Internety říkaj, že slovník hovorové franc. zná něco jako "Lyon dostal na pr...".
Jinak to teda asi bude jen něčí soukromá hláška. Která je teda úplně blbá.
Ale jsem ráda, že má taky někdo kynologicky negramotnou ségru. Že v tom nejsem sama. I když... psa jsem jí rozmluvila, tak ségra má zatím jen kočku a má plán, že v létě ji vezme s sebou sem. Letadlem. Ale kočka nikdy neviděla přepravku a tak. A léto je za měsíc. A tak.
A to jsem si myslela, že jsem docela diplomat... ale tady mě vždy napadne jen profackování
V zahraničí se burákové máslo moc nedoporučuje, protože jak víme, oni neví, že kočka se nesuší v mikrovlnce, takže... kde jsem koukala, bylo upozornění, že to slinivka nemusí snést. A to je pravda.
Navzdory tomuto faktu... i můj pes má toleranci tuku šílenou - ale čistého tuku, jako je ta kostka másla např. Mastná konzerva nefunguje podle mých představ...
Zrzavci
napsal(a):
Mám různý specialitky. Nicméně jediný vysvětlení, který by mohlo být schůdný asi?? , je, že je tím myšlen Lion - jako lef! Že kdysi práááááááááááádáááááááááááááááávno někdo viděl - nejspíš v ZOO - lefa konat potřebu a měl třebas zrovna střevní potíže ten lev a... protože cedulka lion, že jo.........tak takhle nějak by to mohlo vzniknout, ne?
Páč jinak to nechápu a nepředpokládám, že by mi na to odpověděli v nějakým jazykovým koutku
No my zase odjakživa říkáme "blejt jak šakal" a všimla jsem si, že ne každý to používá.
napsal(a):
Ani já to nikdy neviděla, neslyšela. Není to z fotbalu? Internety říkaj, že slovník hovorové franc. zná něco jako "Lyon dostal na pr...".
Jinak to teda asi bude jen něčí soukromá hláška. Která je teda úplně blbá.
Ale jsem ráda, že má taky někdo kynologicky negramotnou ségru. Že v tom nejsem sama. I když... psa jsem jí rozmluvila, tak ségra má zatím jen kočku a má plán, že v létě ji vezme s sebou sem. Letadlem. Ale kočka nikdy neviděla přepravku a tak. A léto je za měsíc. A tak.
A to jsem si myslela, že jsem docela diplomat... ale tady mě vždy napadne jen profackování
V zahraničí se burákové máslo moc nedoporučuje, protože jak víme, oni neví, že kočka se nesuší v mikrovlnce, takže... kde jsem koukala, bylo upozornění, že to slinivka nemusí snést. A to je pravda.
Navzdory tomuto faktu... i můj pes má toleranci tuku šílenou - ale čistého tuku, jako je ta kostka másla např. Mastná konzerva nefunguje podle mých představ...
Joooooo - ten fotbal mě nenapadnul!!! Mohlo to z toho nějak vzniknout a pak se to už jen protočilo. No! Se mi ulevilo, že to nějakej podklad asi má
Moje sestra je divná. Asi za to nemůže, ale to na tom nic nemění. My už nejsme v kontaktu, takže jí nic rozmlouvat nelze, nicméně ona by si stejně z toho nevzala nic, měla by za to, že na ní dělám chytrou (to nelze s mým Kvíkvé, ale to vona neví). Utěšovat se můžu tím, že ten pes z útulku na tom aspoň trošku vydělal. Snad.
Vaše sestra neví, v jakým prostoru se přepravujou zvířata?
Já čekala, že nastane inferno, když to sežrala a vono v klídku. Se mi ulevilo tehdá. Chtěla jsem mít máslenku hezky roztomile na stole, přestěhovala jsem ji raději do linky. flekatá po přestěhování nabyla přesvědčení, že co se naučila v Prahé, už jako buran nepotřebuje a odhodila veškerý zábrany. A já jsem klesla tak hluboko, že jsem to jen odmávla, neb není prostor na to, začínat zase od začátku.
Atheira
napsal(a):
No my zase odjakživa říkáme "blejt jak šakal" a všimla jsem si, že ne každý to používá.
Přemýšlím, ešivá to znám a nebo jsem si to momentálně vyfabulovala, že to znám. ale je divný, že v Čechách, kde šakal nežije- ne oprava- nežil, se neříká spíš blejt jako čokl. Páč kdo zas mohl vidět blejt šakala, že jo - enem návštěvník ZOO.
jako Taliprdová, když vyloupila máslenku (mimochodem ona je fakt atomovej reaktor, očekávala jsem, že se poséře jako Lyjón - proč se probohá říká po... se jak Lyon??? - a ani to s ní nehlo. Nic, vůbec nic se nestalo, přes to, že sfedrovala celou kostku poctivýho másla z farmy)
Ona bude v tomhle ohledu dost podobná mému psovi, jak kradením, tak tím, že to s ní nic nedělá . Pes taky ukradl a nasoukal do sebe kostku másla, já čekala jak se po.... a nic... A ještě horší bylo, když vypil přepálený olej z pánve... to bych zvracela asi už během konzumace, jemu nic nebylo ani potom, žádný průjem . Stejně tak jako jsem dostala tip (po tom, co pes sežral kakao) na hořčici zamíchanou v horké vodě - prý se zaručeně pozvrací.... No tak hořčici s horkou vodou si dal naprosto s chutí, ještě chtěl přidat, a zvracení se nekonalo .

Psovi jsem to nikdy nedávala, ale pro lidi bych doporučila toto: http://mamachef.cz/2019/10/07/peanut-chicken/
A tento “přeliv” na sprostou českou čínu, to je taky moc dobré: https://jarmilasweet.cz/arasidova-omacka/

A blinká Amina! Pes 💩 a maluje. 😂
marcelaamax
napsal(a):
jako Taliprdová, když vyloupila máslenku (mimochodem ona je fakt atomovej reaktor, očekávala jsem, že se poséře jako Lyjón - proč se probohá říká po... se jak Lyon??? - a ani to s ní nehlo. Nic, vůbec nic se nestalo, přes to, že sfedrovala celou kostku poctivýho másla z farmy)
Ona bude v tomhle ohledu dost podobná mému psovi, jak kradením, tak tím, že to s ní nic nedělá . Pes taky ukradl a nasoukal do sebe kostku másla, já čekala jak se po.... a nic... A ještě horší bylo, když vypil přepálený olej z pánve... to bych zvracela asi už během konzumace, jemu nic nebylo ani potom, žádný průjem . Stejně tak jako jsem dostala tip (po tom, co pes sežral kakao) na hořčici zamíchanou v horké vodě - prý se zaručeně pozvrací.... No tak hořčici s horkou vodou si dal naprosto s chutí, ještě chtěl přidat, a zvracení se nekonalo .
No tak to se mi zvednul kufr jen jsem to četla s tím olejem. Fuj a ble. Představa toho másla se mnou neudělá nic, ale ten olej mi rozvibroval pajšl teda.
. No tak hořčici s horkou vodou si dal naprosto s chutí, ještě chtěl přidat, a zvracení se nekonalo
to je dobytek!
napsal(a):
A blinká Amina! Pes 💩 a maluje. 😂
znám obojí, umím si zase předstvit, jak bleje ta Amina -asi Pučálkovic, ale aby pes sejřil a maloval u toho, kde tohle zase někdo sebral?? Ledááá, teď jak jsem to napsala, že by jao myslel že tím hounem vytváří obrazce!
Co tam máme na vysvětlení dál?

Zrzavci
napsal(a):
Joooooo - ten fotbal mě nenapadnul!!! Mohlo to z toho nějak vzniknout a pak se to už jen protočilo. No! Se mi ulevilo, že to nějakej podklad asi má
Moje sestra je divná. Asi za to nemůže, ale to na tom nic nemění. My už nejsme v kontaktu, takže jí nic rozmlouvat nelze, nicméně ona by si stejně z toho nevzala nic, měla by za to, že na ní dělám chytrou (to nelze s mým Kvíkvé, ale to vona neví). Utěšovat se můžu tím, že ten pes z útulku na tom aspoň trošku vydělal. Snad.
Vaše sestra neví, v jakým prostoru se přepravujou zvířata?
Já čekala, že nastane inferno, když to sežrala a vono v klídku. Se mi ulevilo tehdá. Chtěla jsem mít máslenku hezky roztomile na stole, přestěhovala jsem ji raději do linky. flekatá po přestěhování nabyla přesvědčení, že co se naučila v Prahé, už jako buran nepotřebuje a odhodila veškerý zábrany. A já jsem klesla tak hluboko, že jsem to jen odmávla, neb není prostor na to, začínat zase od začátku.
Moje ségra ví, jak se přepravují zvířata. Když jí to já řeknu. Ona zas jako mě poslechne, ale za týden se zeptá znovu, jak že to měla udělat. A mezitím jí kočka zase whiskas. Za tři hodiny jsme se dostaly k tomu, že můj pes tu kočku pravděpodobně sní, nebo Kocourek (tamto je taky kocour)... a že ten její kocour nikdy nebyl venku, takže tady bude 14 dní zavřený v té přepravce nebo co s ním budeme dělat?
A s její nakupovací mánií (už je mi dopředu zle), kdy vobleze všecky obchoďáky ve třech krajích... tak říkám - a na vodítko je zvyklý? - ne, on to se vzteká.
Má pas? ségra: ????????
Tohleto kradení jídla/věcí jsem vyřešila tak, že banditu jsem zasypala jídlem a hračkami. Takže má všeho plné zuby :-)

Atheira
napsal(a):
Nene, to je "trvá ti to jak psovi sraní"
Tohle je “jde ti to jak když pes 💩 a maluje”. Nebo “jde ti to jak psovi pastva”.
K tématu 💩 samozřejmě nutno vypíchnout ještě placatý kámen. 🤣
napsal(a):
Moje ségra ví, jak se přepravují zvířata. Když jí to já řeknu. Ona zas jako mě poslechne, ale za týden se zeptá znovu, jak že to měla udělat. A mezitím jí kočka zase whiskas. Za tři hodiny jsme se dostaly k tomu, že můj pes tu kočku pravděpodobně sní, nebo Kocourek (tamto je taky kocour)... a že ten její kocour nikdy nebyl venku, takže tady bude 14 dní zavřený v té přepravce nebo co s ním budeme dělat?
A s její nakupovací mánií (už je mi dopředu zle), kdy vobleze všecky obchoďáky ve třech krajích... tak říkám - a na vodítko je zvyklý? - ne, on to se vzteká.
Má pas? ségra: ????????
Tohleto kradení jídla/věcí jsem vyřešila tak, že banditu jsem zasypala jídlem a hračkami. Takže má všeho plné zuby :-)
Vy máte taky pěkný rodinný matryjálek! Pevnej nerf přeju.
U hraček jsme to taky pořešili zasypáním. To jídlo u ní takhle nefunguje, je v podstatě jako dost bígl - ten taky, pokud bude mít hromadu - nejlépe nekonečnou - žrádla, tak bude žrát tak dlouho, dokoud nepukne a nikdy toho nebude mít plný zuby. Můj první pes to měl stejně, taky po bíglovsku - říkali jsme, že kdyby měl k dispozici nekonečnou lajnu buřtů, bude je žrát a žrát a žrát až do stádia, kdy pak z něj budou vylejzat ve stejný podobě, jako to sežral, i svázaný tím provázkem, protože už tělo nebude stíhat zpracovávat
napsal(a):
Tohle je “jde ti to jak když pes 💩 a maluje”. Nebo “jde ti to jak psovi pastva”.
K tématu 💩 samozřejmě nutno vypíchnout ještě placatý kámen. 🤣
Tak to z té vaší jedné my tady máme dvě verze. Když něco dlouho trvá, tak to výše zmíněné a nebo "to u toho ještě se..š a maluješ?"
napsal(a):
Arašídové "máslo" je většinou slušný hnus. Má 50 % tuku a čtvrtinu bílkovin.
Nějak se mi nepodařilo nabrat "lžičku". To už je to štěně po večeři, ne? :-)
Aha, tak já asi celou dobu mám na mysli jiný burákový máslo
https://aktin.cz/sufan-arasidove-maslo-100/jemne-330-g-34895?gclid=Cj0KCQjwspKUBhCvARIsAB2IYuscmaQWzvNu5CUzKZaGsOgtowE_uUuxjfVI0p6gGGVBD5zgpQ2AqTYaAmZ0EALw_wcB
nějaký ty paskvily s americkou vlaječkou na obale, co mívají v marketu, by mě nenapadlo kupovat. Ani pro lidi, ani pro psy.

Terven
napsal(a):
Aha, tak já asi celou dobu mám na mysli jiný burákový máslo
https://aktin.cz/sufan-arasidove-maslo-100/jemne-330-g-34895?gclid=Cj0KCQjwspKUBhCvARIsAB2IYuscmaQWzvNu5CUzKZaGsOgtowE_uUuxjfVI0p6gGGVBD5zgpQ2AqTYaAmZ0EALw_wcB
nějaký ty paskvily s americkou vlaječkou na obale, co mívají v marketu, by mě nenapadlo kupovat. Ani pro lidi, ani pro psy.
Já nechci nic říkat, ale když se podíváte do složení, tak to “Vaše” má taky 50 % tuku a 24 % bílkovin.
Zrzavci
napsal(a):
Tím, že pes je rád psem jsem tak nějak vyjádřila svůj postoj k tomu, jak se ze všeho kolem psů stala móda. Nekrmí se masem, ale se BARFuje, psům se dělaj rovnou balíčky na mističkách se srdíčkama, psi se nosej v tašce - (i do potravin, kde pak jezděj v nákupním košíku) - místo aby chodili po svejch...........maj sice obojky s kamínkama Swarovski, ale venčej se na podložce místo aby lítali po trávě............. nevím, prostě mi to leckdy přijde už takový moc.
Jsem moc ráda, že se na psí život začlo nahlížet jinak a spoooooooooooousta se toho pro psy zaplaťnadbůch vylepšilo ale nějak se mi zdá, že se začíná vytrácet na druhou stranu ta normálnost, která je pro psy podstatná.
Nevím jaký je burákový máslo, ale konzistence třeba jako med? Přijde mi med přirozenější, než burákový máslo, který by pes nikdy v běžným životě nenašel, nejedl. Jasně, tu lučinu taky ne , ale přijde mi to zkrátka přirozenější, stejně jako tvaroh, než burákový máslo. Ale to si mě asi nevšímejte, je to prostě jen moje podivování, kam se tak jako poposouváme.
Hleďte, pokud bych měla psy, co se vejdou do tašky, zrovinka dneska by se mi to moc hodilo. Dost často se při návratu odněkud potřebuju zastavit pro něco v obchodu a psy nechávám v autě, což jde jenom v chladnější části roku. Dneska bych je tam uvařila. A před krámem zásadně neuvazuju, fakt by se mi hodilo vzít je tam s sebou
A o kabelkových psech se často mluví, nicméně v praxi je nevídám. Maximálně vídám lidi, co berou prcky do náruče při setkání s jiným psem. A pokud je nosí někde na prochajdě, zřejmě k tomu mají důvod. Nikdo nenosí psa rád, pohodlnější je nechat ho běžet.
Uvědomuju si, že tím některé lidi pohorším, ale vážně uvažuju o pořízení kočárku, z vícero důvodů.
Nedávno měla pinčová klidovej režim. Není vyloučeno, že se to v budoucnu nebude opakovat - u kterékoliv z nich. Pak mám dvě možnosti - buď bude mít klidovej režim i ta druhá anebo budu muset praktikovat dvojí venčení. Což nebudu zvládat časově a feny stráví o dost víc času samy.
Navíc jednou budou starý a hůř pohyblivý. Pokud má někdo zahradu, stařík se mu plouží po zahradě a někdy možná dojde kolem pole k lesu. Já se nechci smířit s tím, že psího důchodce budu venčit jenom kolem betonovýho parkoviště a popelnic. Nebožku Terinu jsem občas nosila k lesu, dva psy tam nedonesu.
Mluvila jsem s několika lidma, kteří se vykašlali na to, jak koukají lidi a kočárek si nemůžou vynachválit. Například jednu paní v mým věku, která má dva psy zachráněný z množírny, jeden z nich má špatný pately. Něco málo ujde, ale ne moc. Druhej ujde víc. S manželem jsou turisti, kočár má terénní kolečka, nemusejí psy nechávat doma nebo být doma kvůli nim.
V jedné fb skupině se řešila babička, která denně se svým psem chodila na vzdálenou zahrádku. Pak se pes dostal do stavu, že už tam nebyl schopen dojít. Přitom by tam byl rád - a o zahrádku je třeba pečovat, žejo. Zvažovalo se kolo s vozíkem nebo košíkem, ale to je pro seniorku přecejen trochu riskantní. Nakonec byl odsouhlasen kočárek
napsal(a):
Já nechci nic říkat, ale když se podíváte do složení, tak to “Vaše” má taky 50 % tuku a 24 % bílkovin.
Já jsem o poměrech živin nepsala nic...a nevím, proč by tenhle měl vadit. Jsou to prostě 100% arašídy, mají poměr, jakej mají. Co na tom vadí? Moc tuku, moc bílkovin?
Spíš jsem reagovala na ten "hnus"...ty marketový arašídový pomazánky obsahujou i cukr a další ingredience.
Terven
napsal(a):
Hleďte, pokud bych měla psy, co se vejdou do tašky, zrovinka dneska by se mi to moc hodilo. Dost často se při návratu odněkud potřebuju zastavit pro něco v obchodu a psy nechávám v autě, což jde jenom v chladnější části roku. Dneska bych je tam uvařila. A před krámem zásadně neuvazuju, fakt by se mi hodilo vzít je tam s sebou
A o kabelkových psech se často mluví, nicméně v praxi je nevídám. Maximálně vídám lidi, co berou prcky do náruče při setkání s jiným psem. A pokud je nosí někde na prochajdě, zřejmě k tomu mají důvod. Nikdo nenosí psa rád, pohodlnější je nechat ho běžet.
Uvědomuju si, že tím některé lidi pohorším, ale vážně uvažuju o pořízení kočárku, z vícero důvodů.
Nedávno měla pinčová klidovej režim. Není vyloučeno, že se to v budoucnu nebude opakovat - u kterékoliv z nich. Pak mám dvě možnosti - buď bude mít klidovej režim i ta druhá anebo budu muset praktikovat dvojí venčení. Což nebudu zvládat časově a feny stráví o dost víc času samy.
Navíc jednou budou starý a hůř pohyblivý. Pokud má někdo zahradu, stařík se mu plouží po zahradě a někdy možná dojde kolem pole k lesu. Já se nechci smířit s tím, že psího důchodce budu venčit jenom kolem betonovýho parkoviště a popelnic. Nebožku Terinu jsem občas nosila k lesu, dva psy tam nedonesu.
Mluvila jsem s několika lidma, kteří se vykašlali na to, jak koukají lidi a kočárek si nemůžou vynachválit. Například jednu paní v mým věku, která má dva psy zachráněný z množírny, jeden z nich má špatný pately. Něco málo ujde, ale ne moc. Druhej ujde víc. S manželem jsou turisti, kočár má terénní kolečka, nemusejí psy nechávat doma nebo být doma kvůli nim.
V jedné fb skupině se řešila babička, která denně se svým psem chodila na vzdálenou zahrádku. Pak se pes dostal do stavu, že už tam nebyl schopen dojít. Přitom by tam byl rád - a o zahrádku je třeba pečovat, žejo. Zvažovalo se kolo s vozíkem nebo košíkem, ale to je pro seniorku přecejen trochu riskantní. Nakonec byl odsouhlasen kočárek
No tak já jsem psů v sámoškách v načančaných růžovoučkých kabeličkách viděla v Prahé dost. A se přiznám, že ač psy beru do obchodů typu Hornbach, atd. tak do obchodu, kde jsou potraviny bych psa nebrala ani malýho a ani v tašce. V restauraci pes jde, lehne pod stůl, nepřekáží a neoňufává. V obchodu je to jiný, tam prostě se psem nejdu.
Kočárek se psem ve stáří či nemoci pochopitelně svoje opodstatnění má, ostatně než mi odešla Bubi, tak jsem před dovolenou taky kočárek tehdy sháněla. Jen už na něj nedošlo. Tam v tom já osobně problém nevidím a nemám, je to pro toho psa to stejný, jako pro starýho člověka vozík, je venku, má jiný zážitky, než doma na pelíšku nebo na trávníku za domem.

Terven
napsal(a):
Já jsem o poměrech živin nepsala nic...a nevím, proč by tenhle měl vadit. Jsou to prostě 100% arašídy, mají poměr, jakej mají. Co na tom vadí? Moc tuku, moc bílkovin?
Spíš jsem reagovala na ten "hnus"...ty marketový arašídový pomazánky obsahujou i cukr a další ingredience.
Já to od Megí pochopila tak, že hnus jsou ty poměry. Že je to pro štěně prostě nálož… Tak pardon.

napsal(a):
Já to od Megí pochopila tak, že hnus jsou ty poměry. Že je to pro štěně prostě nálož… Tak pardon.
Jj., tohle se dava psovi pred extra vykonem😉 a to ti moji drobecci maji 50kg
Ne steneti v rustu a urcite ne casto

Já to vzala vše dohromady - někdo nahoře psal, že tvaroh je proteinová bomba,
tak já pravím, že tohle je proteinová bomba (a tuková) a že lžíce může být dost.
Pak mě třeba zajímal fosfor, protože je toho tam asi nějak zajímavě dost, když to všude zmiňují, ale nikde jsem ten údaj nenašla.
Jasně že ti, co jim na složení záleží, nekoupí emerickou pomazánku, to jsem nikoho urazit nechtěla.
Mimochodem v supermarketu jsem kvalitní "máslo" našla... akorát pes teda říkal... to nebudu opakovat.
Já jen že to, aby to lidé brali spíše jako olej, ne paštiku, pamlsek.

Anebo to nekomu nedojde a pak se divi, ze pes se chova jako adhd
Wawe123

XXX.XXX.252.209
Vám snad všem prcá ne? Burákový máslo je naprosto běžná součást jídelníčku u aktivně sportujících lidí. Nemám v plánu dávat kilo másla měsíčně, ale malá lžička na začátek konga, když vevnitř má zmražený jídlo je běžná věc u chovatelů. To co tady vypuklo je jenom jasná známka toho, že někteří lidé na internetu neumí vhodně vyjádřit svůj názor. Z těch 50 komentářů jsem našel tak 5, který mi odpověděli na jednoduchou mou položenou otázku a tím těmto lidem děkuji.
Tohle je diskuze, poradnu máte vedle, tady něco napíšete a už to žije samo. Buď se s tím smiřte nebo si zaplaťte tu poradnu. Tady vlastně není nikdo povinný vám ty odpovědi dávat.
edit: A na blbou otázku, blbá diskuze. U arasidovyho másla má být ve složení jedna věc. Když je jich tam víc, tak to nekupuju. Jednoduchý.
Wawe123
napsal(a):
Vám snad všem prcá ne? Burákový máslo je naprosto běžná součást jídelníčku u aktivně sportujících lidí. Nemám v plánu dávat kilo másla měsíčně, ale malá lžička na začátek konga, když vevnitř má zmražený jídlo je běžná věc u chovatelů. To co tady vypuklo je jenom jasná známka toho, že někteří lidé na internetu neumí vhodně vyjádřit svůj názor. Z těch 50 komentářů jsem našel tak 5, který mi odpověděli na jednoduchou mou položenou otázku a tím těmto lidem děkuji.
To spíš vám, podle týhle reakce. a když to tak všechno víte, proč se ptáte? Tak se zeptejte chovatele a máte to z první ruky a nebudete se muset brodit vám nesmyslnýma reakcema. Jak jednoduché, milý Watsone, teda pardon, milý Wave123456789 a 0

Já beru kilovku od Allnature u Maxe, stejná cena jako normální máslo, takže žádná extra zvláštnost. Taková Lučina je oproti tomu za raketu. Doteď jsem si ho kydala do masa a do omáček, př. vyráběla nugát. I když tedy origo nugát nemá s čokoládou nic společného. Ale dobrá inspirace, až bude otravovat, tak nebudu plýtvat jeho domácí paštikou a na parůžek mu máznu burákové máslo, ať si žvýká a dá pokoj.

Takže se to "máslo" dává na začátek kongu proto, aby o to pes vůbec jevil zájem.
Hm. U nás doma dostává pes, o co má zájem. Pamlsky, maso a tak. Návnada se dává u veterináře. Nebo naplácnout "máslo" na vanu, když se pes nechce koupat, tak von to žere a člověk meje psa. Ale krmit psa něčím, co ho nezajímá, takhle oklikou? To je smutné. Stejně jako psaný projev a psychický stav (trošku agresivní z ničeho, hmm)
Wawe123.
Zas to má číslo, což polovina tušila, co bude zač, eště že jsme to tak pěkně odklonily
do smysluplna.
Placenou poradnu nám seslalo samo nebe :D každýho tam pošlu, každýho! :-)
napsal(a):
Takže se to "máslo" dává na začátek kongu proto, aby o to pes vůbec jevil zájem.
Hm. U nás doma dostává pes, o co má zájem. Pamlsky, maso a tak. Návnada se dává u veterináře. Nebo naplácnout "máslo" na vanu, když se pes nechce koupat, tak von to žere a člověk meje psa. Ale krmit psa něčím, co ho nezajímá, takhle oklikou? To je smutné. Stejně jako psaný projev a psychický stav (trošku agresivní z ničeho, hmm)
Wawe123.
Zas to má číslo, což polovina tušila, co bude zač, eště že jsme to tak pěkně odklonily
do smysluplna.
Placenou poradnu nám seslalo samo nebe :D každýho tam pošlu, každýho! :-)
a to já bych některý poslala klidně mnohem dál než na poradnu :D

Zrzavci
napsal(a):
a to já bych některý poslala klidně mnohem dál než na poradnu :D
A to já budu mít škodolibou radost, kolik tam nechaj :-)

parůžek můj pes taky nechce
ale má radost z nového míčku, je to hrozná kravina, skrz míček je díra, takže v letu to dělá divnozvuk
jako když se něco retardovaného pokouší pískat
a svítí ve tmě (míček bez másla)
Zrzavci, to si budete muset pořídit, jak nehrajete na ty házeče míčků, tak tohle je docela odolný. A padá to megý z huby, je to kluzký nějak. Svítící Chuckit. Eště maj takovej zelenej znetvořenej, co odskakuje nevypočitatelně, ten nemáme,
protože je jasný, že hned první den bych trefila rokli a jakých bylo 169 korun (skoro litr másla), pak je oranžovomodrý bez děr a ten nevydržel ani měsíc přežvykování při aportování a mlácení do stromů (nedokážu hodit míček, aniž bych trefila strom), ale oranžový s dírou drží výborně a svítící taky.
Jinak se tady žerou sušený dršťky a plíce a ty plíce tentokrát smrdí o dost víc než obvykle, tak se značkou asi končím. A koupím burákový máslo.