Vím, že se tady už najde spousta takových témat, jak cestovat se psem, jak to zvládá u moře on i místní okolí... ale nějak jsem nenašla žádné přímo ke kempům. Mě by zajímaly vaše konkrétní zkušenosti a lokality hlavně v Itálii nebo v Chorvatsku, prostě tam, kam se dá dojet autem.
Např. v Chorvatsku jsou někde přímo psí pláže, o tom vím, ale našla jsem kemp v Itálii, kde mají povoleno domácí zvíře za příplatek, tak jsem tam hned psala, jestli mají zároveň informace i o přilehlých plážích, zda nás odtud se psem pak nevyženou... A rovnou mi odepsali, že na pláže mají psi vstup zakázán. Zajímalo by mě tedy, jak to dělají ti lidé, kteří tam už s tím psem do kempu přijedou a pak toto zjistí?
Jinak jsem zde našla rady, že pes ve vedrech stejně přes den raději spí v apartmánu a do moře se s ním jde ráno a večer. Jenomže my právě máme všechno vybavení a jezdíme většinou právě do kempů. A tam toto asi nepůjde, nechat psa před stanem spát ve stínu (na šňůře) a odejít na pláž? Třeba na hodinu, dvě? V těch kempech v Chorvatsku psy vídám dost, ale nevím, jak to s nimi ti lidé dělají... Pláže jsou tam ale většinou i různé odstrčené od těch hlavních.
A jak to probíhá s venčením přímo v kempech? Samozřejmě bobek uklidím, ale nebude tam těm lidem vadit občůrávání keříků, tam jsou ty stany všude a těžko toho psa zadržím, že smí až někde na okraji u plotu? Kdyby tam všude ti psi čůrali, tak zase bude ten kemp asi pěkně smrdět.
Chtěla jsem se tedy zeptat, jaké máte konkrétní, klidně co nejvíce podrobné zkušenosti VY, CO JEZDÍTE SE PSEM DO KEMPŮ a jestli neznáte konkrétní místo v Itálii (kromě Bibione, o tom vím), kde jste neměli na pláži problém. Můj sen je už dlouho jet do Numany, ale tam mi právě napsali, že tam na ty pláže psi nikde nesmí :-(
Děkuji!
Uživatel s deaktivovaným účtem

hledala bych to obráceně - nejprve pláže přístupné psům a pak kempy u nich. Jsem jen cvičně teď zadala psí pláže v Chorvatsku...
Here we have listed the dog beaches we currently know about, if you have knowledge about other beaches, please leave us information about the beach in the comments field below.
Baska – Vela Beach
Island Cres – At Camp Kovacine, the ACI Marina Cres and in settlements Gavza
Crikvenica – Beach Podvorska
Komiža (Island Vis) – Beach Vartalac
Island Krk – Near the hotel Coral / at the diving center ‘Neptune’, the cape Silo
Island Lošinj – Various locations on the stretch of beach Veli Zal to Lanterna
Lovran – Coastal areas along the promenade to Ika
Medulin – Beach Hotel Hilde
Murter – Jezera
Njivice – Beach Kijac
Opatija – Beach Punta Kolova (between Opatija and Icici)
Porec – The Hotel Laguna Materada / in Old Červar
Pula – Štinjanska bay / Seagulls rock
Punat – Beach Mala Krasa 500 m from the beach Punta Debilj
Rijeka – Kantrida / Brajdica
Rovinj – Zlatni rt / Punta Corrente / Kuvi / Polari camp / village Villas Rubin
Split – Beach Kasuni
V Chorvatsku zkušenost nemám s kempy - my jezdili na tzv. robinsonské dovolené na samoty u moře. A tam se psy nebyl žádný problém, neb jsme tam byli sami. A měli svůj vstup do vody.
V Itálii už bývají "psí pláže" - třeba na Lido di Spina byl na jedné pláži prostor pro psy - pod slunečníky byly misky s vodou... ale byla to drahá sranda... Ale také skoro každé letovisko má malé "veřejné pláže" a tam se se psy chodí.
Nejjednodušší je zeptat se na emailech jednotlivých kempů - pokud psy ubytovávají, většinou můžou poradit, kam k vodě.
Osobně v teple do kempu raději volím destinace, kde psi nevadí a hlavně jim tam rozhodně není vedro - kempy v Holandsku, Dánsku, Německu často bývají psí a pláže taky.
V Chorvatsku to chce kemp, kde psy na pláž mohou. Xerxová sdílela super seznam.
Ale víceméně kdekoliv, kde to není oficiální pláž a nejsou tam lidé, tak nikomu koupání se psem nebude vadit. Největší problém jsou městské pláže, co jsem tak slyšela.
Jen k tomu Chorvatsku pozor bull plemena bez PP z FCI nemohou vstoupit do země. Nicméně jsem viděla ve skupinách, že dost lidí jezdí i tak, ale tam to bude o štěstí.
V Chorvatsku jsem psa měla, ale na ostrově v soukromí, v podstatě robinzonáda... jediný problém byl v tom, že se pes chtěl venčit v normální přírodě a ty trnité keře hned u asfaltky mu fakt nevyhovovaly. Byly to tehdy opravdu dlooouuuhé procházky napříč ostrovem .
Byli jsme se psem i v Normandii (víceméně levé ústí kanálu la Manche), a tam byla mořská voda opravdu silně projímavá. Začátek byl tedy krušný (hotel u pláže), ale pak byl zase o to větší klid... ;)
Být v nějakém kempu, tak bych ani jako pejskařka nebyla nadšená, že mi v tom vedru těch pár keříků kolem mého bydla občůrává nějaký (vlastní či cizí) pes...
Trochu vám do toho hodím vidle...
Já úplně nerozumím té touze vláčet psa do kempu k moři. Proč? Pro lidi je to vopruz, pes z toho nic nemá, hrozí několik závažných onemocnění s fatálními následky, pes stejně tráví podstatnou část dne někde v klimatizovaném apartmánu (to v lepším případě), slaná voda může udělat taky dost průšvihů, už samotná cesta je stres... Ptám se znova: PROČ?
Není jednodušší a lepší pro všechny nechat psa doma v klidu a užít si dovolenou?

My jsme byli párkrát v létě na nekoupací dovolené pouze na severu a v normálním ubytování. I když je to Afričan a nesnáší zimu, tak teplo "vocaď pocaď", má se rád. Ve třicítkách nejásá ani doma, natož někde mimo. Každopádně v ČR jsme stanovali mockrát a není nic jednoduššího, než vzít psa na krátkém vodítku a po cestě ven mu značkování prostě zatrhnout. Já mám základní povel "pokračuj". Ani nemrkne a jde.
Dasvo
napsal(a):
Já úplně nerozumím té touze vláčet psa do kempu k moři. Proč? Pro lidi je to vopruz, pes z toho nic nemá, hrozí několik závažných onemocnění s fatálními následky, pes stejně tráví podstatnou část dne někde v klimatizovaném apartmánu (to v lepším případě), slaná voda může udělat taky dost průšvihů, už samotná cesta je stres... Ptám se znova: PROČ?
Není jednodušší a lepší pro všechny nechat psa doma v klidu a užít si dovolenou?
No to jo, ale když není kdo by ho pohlídal? K dotazu, my jezdili do Bibione do apartmánů hned vedle psí pláže, ale na ní jsme chodili s pejskama jen brzy ráno a k večeru. Zbytek dne byli v apartmánu.

Zadavatelka neuvedla plemeno psa - je vhodné taky myslet na to, že někde není pes jako pes.
Kde můžete bez problémů pobývat s dogou, může být naopak problém třeba s rtw - viz jedno ze sousedních vláken.
A nechávat psa bez dozoru delší čas pospávat ve stínu v kempu na šňůře? Opravdu o tom ještě vůbec někdo může uvažovat?
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pes-pokousal-trilete-dite-v-kempu-na-benesovsku-40396278
Dasvo
napsal(a):
Taky tomu cestování k moři se psem moc nerozumím. Ale konkrétně my jsme oba naše pobyty se psem u moře měli spojené s výstavami. Rozhodně na to ráda vzpomínám (on takový Championnat de France a následný výlet po pobřeží Normandie BYL rozhodně zážitek). Ale taky si myslím, že pokud má člověk možnost psa nechat doma a jet k moři sám... tak si to lépe užije i člověk i pes.
Ale asi i záleží na tom, kde se psem jste. My v Chorvatsku byli v kamenném domě uprostřed olivového háje přímo na břehu moře, nikde nikdo, a docela jsme si to - vč. psa - užívali.
Ale do kempu v Chorvatsku bych se psem určitě nejela.

Šarina
napsal(a):
Taky tomu cestování k moři se psem moc nerozumím. Ale konkrétně my jsme oba naše pobyty se psem u moře měli spojené s výstavami. Rozhodně na to ráda vzpomínám (on takový Championnat de France a následný výlet po pobřeží Normandie BYL rozhodně zážitek). Ale taky si myslím, že pokud má člověk možnost psa nechat doma a jet k moři sám... tak si to lépe užije i člověk i pes.
Ale asi i záleží na tom, kde se psem jste. My v Chorvatsku byli v kamenném domě uprostřed olivového háje přímo na břehu moře, nikde nikdo, a docela jsme si to - vč. psa - užívali.
Ale do kempu v Chorvatsku bych se psem určitě nejela.
Mega pláže v Normandii těsně před oslavami vylodění. Už je teplo okolo 20 stupňů, sluníčko, nikde ani noha, nekonečný písečný prostor na lítání. Tomu se říká psí dovolená. Podobně Dánsko.
napsal(a):
Mega pláže v Normandii těsně před oslavami vylodění. Už je teplo okolo 20 stupňů, sluníčko, nikde ani noha, nekonečný písečný prostor na lítání. Tomu se říká psí dovolená. Podobně Dánsko.
ano, přesně tak jsme byli a pes si ty kilometry mokrého písku a chechtající se racky neskutečně užíval...

Když do Itálie, tak až pod Řím, prostě tam, kam jezdí místní, se psy problémy nemívají. Byli jsme několikrát, hafan si užíval místní kamarády, koupačku i hry s animátory a obdiv během večerních posezení u dobrého jídla. Ale k tomu vždy během dne měl pohodlí apartmánu, pod stanem bych ho trápila.
Moc děkuji za názory a tipy na konkrétní kempy!
My ve skutečnosti nejsme žádní velcí cestovatelé, že bychom psa často tahali na náročné cesty. Dovolenou si dopřáváme většinou jednou ročně u moře, nebo někdy si třeba místo toho zaplatíme lyžování v Alpách na pár dní. I z finančních důvodů jsme si zvykli jezdit právě do kempů, a jelikož v této době už jsou některé kempy tak luxusní, už nás apartmány vůbec nelákají. V kempu jdeme v plavkách rovnou k vodě, nemusíme tahat žádné plážové věci přes rozpálené město apod. Máme veškeré vybavení i s vařičem a muž si to kempování jednou za rok užívá. Já si zase užívám, když se jdeme pak večer do toho města projít, miluji ty večerní kavárničky a šplouchání loděk v přístavu. Tyhle možnosti nám nejvíc nabízí holt to středozemí no. Přiznám se tedy, že ani ke studenému moři, ani na samotu mě to neláká, i když bych se tam určitě ráda také podívala.
A teď k tomu psovi Zajímalo vás, jaké je to plemeno. Tak právě zatím žádné. Moc bych si psa už dlouho přála a chtěla jsem raději pomoct nějakému z útulku. Sice bydlíme v bytě a chodíme do práce, ale syn chodí ze školy dříve a muž má flexibilní pracovní dobu. Navíc skoro každý víkend jsme na chalupě v podhůří, kde by se pes mohl dostatečně vylítat na našem pozemku u lesa. Myslím, že by se s námi měl určitě dobře. Muže právě ale nemůžu moc přesvědčit, jeho hlavní argument je, že je to velký závazek a nemohli bychom pak nikam jezdit. To byl důvod, proč jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti s těmi dovolenými. Jinak muž má se psem zkušenosti a má psy moc rád
Co se tedy týká toho, proč k moři a proč na jich: Celý rok se na ten jeden týden tohoto typu dovolené těšíme a chtěla jsem muži (s vaší pomocí) vysvětlit, že pes není překážkou, abychom se toho museli vzdát.
Co se týká toho, proč proč a proč musíme s sebou tahat psa k moři: Bohužel opravdu nemáme v rodině nikoho, kdo by měl možnost psa pohlídat ani na víkend, natož na týden nebo déle. A kamarádi nám chodí zalévat kytky a krmit kočku. Psem bych je opravdu nechtěla otravovat, když sami svého psa nemají a ani nechtějí. Sice existují psí hotely, ale vzhledem k tomu, že chceme psa z útulku, určitě bych ho nechtěla stresovat, aby si myslel, že jsme ho odložili.
Jinak to s tím ponecháním psa u stanu na vodítku, to byl spíš takový výstřel ode mě Jakože lidé nechávají psa přes den v létě raději spát a jdou na pláž sami. V tomto případě by to asi opravdu nešlo, ale na druhou stranu, my si pronajímáme místo pro karavan (máme velký stan, dáváme plachtu nad „terasu“, velké auto…), takže to je opravdu velký pozemek (možná klidně 20 m čtverečních?), prostě skoro takový venkovní byt, s elektřinou a většinou i vodou. A pes by se na cestičku nebo k lidem ve vedlejších stanech vůbec nedostal. Ale chápu, že malé dítě může zahlédnout ležícího psa a vlézt tam, to bych skutečně nerada nechávala psa z útulku bez dozoru.
Jinak v kempech vídám právě hodně těch psů, proto jsem si myslela, že to bude úplně v pohodě. Jen jsem se s těmi lidmi nikdy nedala do hovoru. A psa bych si určitě vzala až po letošní dovolené, abychom ho stačili do příštího roku trochu vychovat a mohli s ním mezi lidi
V Chorvatsku to tedy vypadá asi příznivěji, jsou tam různá menší zákoutí, abychom neotravovali na narvané pláži. S tím občůráváním kempů nevím, zkusím ho tedy naučit povel „pokračuj“
A v Itálii holt možná tedy výjimečně radši apartmán no. Já bych se hrozně ráda podívala i dolů pod Řím, jen teda ta cesta by byla šílená, já neřídím, muž to musí odjet sám a pro psa by to taky asi nebylo nic moc.
Děkuji za info, jelikož ho nevychováme od štěněte, tak bych se tohoto plemena bála, i když samozřejmě vím, že to jsou hodní psi. No, uvidíme, který si s námi padne do oka a budu doufat, že nám ho na hranicích nevyhodí Když ani nebudu vědět, co je to vlastně za rasu... Já bych radši něco menšího, aby byl skladnější i při jiných příležitostech. Muž má rád velké nebo aspoň střední psy, ale to bude ještě předmětem domluvy, jak moc se bude starat on nebo já
Pravda je, že v těch útulcích někdy ta bull plemena a jejich kříženci končí, stejně jako třeba staří psi. Dáme si na to nějaký čas, snad se tam nějaký pravý pro nás objeví v pravý čas

s ohledem na dovolené u teplých moří bych se přikláněla k menším plemenům. Opravdu třeba Chorvati často nemusí velké psy a podle mě se i dost bojí. Malé psy tolerují podstatně lépe.
Velký pes ve velkém teple kromě jiného slintá - musíte dávat pozor, kde se oklepe, otírat tlamu... neb pokud máte rádi promenády, kavárničky, letní davy... je to složitější.
I kvůli psovi (a taky věk a lenost zapracovaly) jsme se od kempů dostali k bydlení v pronajatých chatkách či domcích se zahradou (nebo alespoň velkou terasou). Prostě aby pes nemusel být 24 hodin uvázaný. V kempu ho na volno v sezóně nepustíte nikde. Naštěstí my ty promenády a davy vůbec nepotřebujeme, u nás platí heslo, čím míň jiných lidí, tím líp
Pes na dovolené je vždy omezení - s tím musíte počítat. A to vám píšu já, co se psem zcestovala skoro celou Evropu. Jde to, je to fajn, nenechala bych psa doma - ale někam se nepodíváte, do řady restaurací nesmíte, někde vás neubytují, ... a i program musíte uzpůsobit podle počasí, terénu nejen s ohledem na vás, na děti, ale i na chlupáče
edit: a pozor na horké chodníky a dlažby !!
Já vám fandím, ale taky si myslím, že když budete chtít brát psa s sebou, budete mu to muset přizpůsobit. Někde u karavanu ve stínu ho samotného prostě nechat nemůžete, ať bude z útulku nebo ne, nebudete tam a nebude mít kontrolu nad tím, co se tam děje. Nejde jen o to, že se k němu může rozběhnout malé dítě a píchnout ho do oka a tím vyprovokovat nežádoucí reakci, ale i to, že mu může někdo chtít záměrně ublížit, může nejen způsobit škodu na zdraví, ale i ji někdo může způsobit jemu.
S velikostí má Xerxová svatou pravdu, všechny národy nejsou takoví milovníci psů jako my, a to s sebou ani nemusíte mít dogu nebo vlkodava, abyste půlku dovolené v zahraničí poslouchala, jaký je to velký! pes. Menší pes je snazší na manipulaci a lidé se míň bojí. Také vám ho někdo snáz pohlídá, hlídač se může najít třeba z okruhu spoluvenčitelů, nebo, pokud byste nakonec brala psa od chovatele, ve skupině stejného plemene. Nevím, jak je to jinde, ale u flatů občas někdo hlídání poptá, když selže původní plán, a většinou mu přistane hned několik nabídek. Takže řešit se to určitě dá, ale přizpůsobit se budete muset ať tak či tak.
Lesnichyse

XXX.XXX.16.63
Nejezdíme, pravda na jih, jezdíme polský Balt. Poláci mají také problém se psy, oficiálně se nesmějí pouštět z vodítka nikdy a nikde a za nesebrání bobku je pokuta jako řemen. Mám mix bordery a AUO. Kolem dvaceti kilogramů, pes, naučený neobčurávat, pokud mu to zatrhnu.
A vlastně to vůbec není špatná dovolená. Nestane se, že proti vám vyletí pes na volno a když, majitel je poblíž a hodně, hodně se omlouvá. Mají i dog friendly kempy a pláže, nejsou-li přímo u velkých měst, nebývají se psem problém. Už proto, že po pár stech metrech je na pláži minimum lidí a z toho polovina pejskařů. Po vzájemné domluvě a jsou-li si psi sympatičtí, lze vypustit za předpokladu, že sledujete okolí a pes je přivolatelný.
A ano. I mnoho Poláků se psů bojí. A několika pejskařům jsem ukázala praktické mysterium canicrossového sedáku.
Je to všechno jen o ohleduplnosti vůči lidem a místním zákonům.
Lída308
napsal(a):
Moc děkuji za názory a tipy na konkrétní kempy!
My ve skutečnosti nejsme žádní velcí cestovatelé, že bychom psa často tahali na náročné cesty. Dovolenou si dopřáváme většinou jednou ročně u moře, nebo někdy si třeba místo toho zaplatíme lyžování v Alpách na pár dní. I z finančních důvodů jsme si zvykli jezdit právě do kempů, a jelikož v této době už jsou některé kempy tak luxusní, už nás apartmány vůbec nelákají. V kempu jdeme v plavkách rovnou k vodě, nemusíme tahat žádné plážové věci přes rozpálené město apod. Máme veškeré vybavení i s vařičem a muž si to kempování jednou za rok užívá. Já si zase užívám, když se jdeme pak večer do toho města projít, miluji ty večerní kavárničky a šplouchání loděk v přístavu. Tyhle možnosti nám nejvíc nabízí holt to středozemí no. Přiznám se tedy, že ani ke studenému moři, ani na samotu mě to neláká, i když bych se tam určitě ráda také podívala.
A teď k tomu psovi Zajímalo vás, jaké je to plemeno. Tak právě zatím žádné. Moc bych si psa už dlouho přála a chtěla jsem raději pomoct nějakému z útulku. Sice bydlíme v bytě a chodíme do práce, ale syn chodí ze školy dříve a muž má flexibilní pracovní dobu. Navíc skoro každý víkend jsme na chalupě v podhůří, kde by se pes mohl dostatečně vylítat na našem pozemku u lesa. Myslím, že by se s námi měl určitě dobře. Muže právě ale nemůžu moc přesvědčit, jeho hlavní argument je, že je to velký závazek a nemohli bychom pak nikam jezdit. To byl důvod, proč jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti s těmi dovolenými. Jinak muž má se psem zkušenosti a má psy moc rád
Co se tedy týká toho, proč k moři a proč na jich: Celý rok se na ten jeden týden tohoto typu dovolené těšíme a chtěla jsem muži (s vaší pomocí) vysvětlit, že pes není překážkou, abychom se toho museli vzdát.
Co se týká toho, proč proč a proč musíme s sebou tahat psa k moři: Bohužel opravdu nemáme v rodině nikoho, kdo by měl možnost psa pohlídat ani na víkend, natož na týden nebo déle. A kamarádi nám chodí zalévat kytky a krmit kočku. Psem bych je opravdu nechtěla otravovat, když sami svého psa nemají a ani nechtějí. Sice existují psí hotely, ale vzhledem k tomu, že chceme psa z útulku, určitě bych ho nechtěla stresovat, aby si myslel, že jsme ho odložili.
Jinak to s tím ponecháním psa u stanu na vodítku, to byl spíš takový výstřel ode mě Jakože lidé nechávají psa přes den v létě raději spát a jdou na pláž sami. V tomto případě by to asi opravdu nešlo, ale na druhou stranu, my si pronajímáme místo pro karavan (máme velký stan, dáváme plachtu nad „terasu“, velké auto…), takže to je opravdu velký pozemek (možná klidně 20 m čtverečních?), prostě skoro takový venkovní byt, s elektřinou a většinou i vodou. A pes by se na cestičku nebo k lidem ve vedlejších stanech vůbec nedostal. Ale chápu, že malé dítě může zahlédnout ležícího psa a vlézt tam, to bych skutečně nerada nechávala psa z útulku bez dozoru.
Jinak v kempech vídám právě hodně těch psů, proto jsem si myslela, že to bude úplně v pohodě. Jen jsem se s těmi lidmi nikdy nedala do hovoru. A psa bych si určitě vzala až po letošní dovolené, abychom ho stačili do příštího roku trochu vychovat a mohli s ním mezi lidi
V Chorvatsku to tedy vypadá asi příznivěji, jsou tam různá menší zákoutí, abychom neotravovali na narvané pláži. S tím občůráváním kempů nevím, zkusím ho tedy naučit povel „pokračuj“
A v Itálii holt možná tedy výjimečně radši apartmán no. Já bych se hrozně ráda podívala i dolů pod Řím, jen teda ta cesta by byla šílená, já neřídím, muž to musí odjet sám a pro psa by to taky asi nebylo nic moc.
"Liduš", pozor ještě na jinou věc! Píšete, že máte kočku! Pokud si vezmete útulkáče, tak se pořádně povyptávejte, zda je snášenlivý vůči kočkám. A i tak to soužití nemusí dopadat ideálně. Tím Vám nechci kazit Vaši hezkou myšlenku na dobrý čin, berte to jen jako upozornění na možné budoucí konflikty.
Moc vám všem děkuji!
Ano, na kočku jsem také myslela, ona je přes jaro a léto většinu času na balkoně nebo venku (bydlíme v přízemí ve vilkové čtvrti), takže by si snad postupně na sebe zvykli, až pak budou přes zimu oba doma Koukám na pesweb na psy k adopci a tam je u pejsků popis, zda k dětem, ke kočce apod. Samozřejmě bychom to pak vše museli ještě doladit s útulkem nebo dočaskou, na psa se přijet podívat apod. Nevím, jak to vlastně přesně funguje. Mně se tam jeden pejsek hodně líbil a ten jeho popis, že je klidný a tak. Ale oni tam píšou, že jim máme napsat něco o sobě a naopak oni sami pak vybírají, komu psa nakonec dají. My stejně musíme počkat, až se vrátíme z dovolené, kterou máme už zaplacenou se známými. Léto je ideální na to vzít si psa, protože budeme více doma, syn má prázdniny, kočka bude venku... Takže na to zvykání pejska je to asi jediná možnost.

" Léto je ideální na to vzít si psa, protože budeme více doma, syn má prázdniny, kočka bude venku..."
kočka venku = lovná zvěř
na to bacha
to je spíše negativní faktor
lépe se pes učí na domácího mazla
a taky se může stát, že se kočka odstěhuje
a přesně tohle je důvod, proč u nás útulkáč nee