Co by to mohlo být za křížence?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2022 10:41

Dobrý den,

máme fenečku z depozita asi od 8 týdnů. V březnu jí byl rok, váží 3 a půl kila.

Je to velmi akční pejsek, ujde i 20 km. Celý den vydrží honit míček i po 3 dlouhých procházkách je nevyřáděná a chce něco dělat.
Má silné lovecké pudy, honí všechno. Ulovila několik brouků a málem chytla myš. Vyhrabává díry, miluje vodu a hlavně syrové maso.

Prý je to kříženec pudlíka, ale já v ní vidím drsnosrstého jrt.

Co si myslíte vy?

23.5.2022 10:50
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Tři a půl kila, akční, sklony k lovení, láska k vodě, chundelatý psík. Ten lov je částečně věcí výchovy a přístupu, ale i tak stojí za zmínku, že pudl je původem lovecký pes. Čumáček, srst i ouška mi přijdou mnohem více pudlovité než teriérovité.
Řekla bych, že to klidně může být kříženec pudla.

23.5.2022 10:52
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

I ten JRT.

23.5.2022 11:25

Hranatá hlava a nezastavitelný? To je teriér :-)
Ale klidně s tím pudlem, i když mi víc připomíná maltézského nebo bišona, u nás na vsi je jich asi dvacet, přijde mi to pravděpodobné. Na jedné fotografii má zas hlavu užší do pudla.
Jenže... tabulky... bišoni u nás na vsi jdou s důchodci nebo ignoranty, takže je možné,
že jinak vedený by se změnil na úžasňáka.
Dája odsud z ifauny má smečků menších psíků a to teda nejsou žádný vořezávátka.

23.5.2022 14:05

Jinak je hodná, poslušná a spí s námi v posteli. Milujeme jí. Jen mě zajímalo, co to je. Povahově vyloženě jrt.

23.5.2022 14:16

Ta spodní fotka je ještě jako štěně.
Má hodně hrubou srst na zádech, jemnou na hlavě a bříško flekate skoro bez srsti.

30.5.2022 09:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hranatá hlava a nezastavitelný? To je teriér :-)
Ale klidně s tím pudlem, i když mi víc připomíná maltézského nebo bišona, u nás na vsi je jich asi dvacet, přijde mi to pravděpodobné. Na jedné fotografii má zas hlavu užší do pudla.
Jenže... tabulky... bišoni u nás na vsi jdou s důchodci nebo ignoranty, takže je možné,
že jinak vedený by se změnil na úžasňáka.
Dája odsud z ifauny má smečků menších psíků a to teda nejsou žádný vořezávátka.

Ono je opravdu jedno s čím je křížená, jen mě to zajímalo. Milujeme jí hrozně moc.

3.6.2022 14:22
loluciss

XXX.XXX.141.213

Dobrý den, já tam toho pudlíka vidím :-)! Pudl je původně lovecký pes, moje pudlí fenky měly lovecký pud všechny. Je roztomilá, ať Vám dělá radost.

3.6.2022 16:45

Takže russeldoodle😉😇

3.6.2022 16:46
impact

XXX.XXX.62.69

Děláte jí nějakou úpravu srsti?

3.6.2022 20:14

impact napsal(a):
Děláte jí nějakou úpravu srsti?

Dobrý den, zatím ne, jenom kartáčujeme, ale momentálně máme se srstí značné problémy. Před dvěma měsíci jsem podala kapicku proti zevním parazitům, také vysadila kuřecí maso,jelikož se po něm velmi drbala. Už se měsíc a půl nedrbe, ale je skoro plešatá, respektive ji hodně prořídla srst a prosvítá jí flekatá kůžička, kterou má takovou od narození. Momentálně jsem nasadila lososový olej a chystám se na poradu ke zverolekaři.

Myslíte, že to mohlo způsobit ono antiparazitikum?

3.6.2022 21:31

Dobrý den, zatím ne, jenom kartáčujeme, ale momentálně máme se srstí značné problémy. Před dvěma měsíci jsem podala kapicku proti zevním parazitům, také vysadila kuřecí maso,jelikož se po něm velmi drbala. Už se měsíc a půl nedrbe, ale je skoro plešatá, respektive ji hodně prořídla srst a prosvítá jí flekatá kůžička, kterou má takovou od narození. Momentálně jsem nasadila lososový olej a chystám se na poradu ke zverolekaři.

Nebo ta alergie...

3.6.2022 21:35

Pokud se nedrbe a přesto plešatí, zvážila bych hormonální příčinu.

4.6.2022 08:20

Pokud se nedrbe a přesto plešatí, zvážila bych hormonální příčinu.

Dobrý den, teď jsem si všimla, že se docela drbe, parazity nemá a kuře nejí. Nejčastěji žere vařené hovězí nebo vepřové vnitřnosti. Někdy syrové, protože ho miluje. Granulky máme vysoce kvalitní, ale nikdy je nejedla, to by radši umřela hlady. Někdy je sní, když jí je zaliju silným vývarem.

4.6.2022 09:50

Dobrý den, teď jsem si všimla, že se docela drbe, parazity nemá a kuře nejí. Nejčastěji žere vařené hovězí nebo vepřové vnitřnosti. Někdy syrové, protože ho miluje. Granulky máme vysoce kvalitní, ale nikdy je nejedla, to by radši umřela hlady. Někdy je sní, když jí je zaliju silným vývarem.

Ale to je jiná. Takže třeba potravinová alergie?

4.6.2022 10:28

Ale to je jiná. Takže třeba potravinová alergie?

Je to možné, každopádně se příští týden objednám na veterinu.
Nevypadá to naštěstí na akutní problém, tak se objednám v pondělí někdy na středu nebo pátek.

Jinak je stále stejně akční, koupe se v řece, honí míček, hrabe nory a litá jako ďas. Baští taky hezky, jen mě mrzí, že nejí ty granule.

4.6.2022 10:39
impact

XXX.XXX.62.69

Tak pudl se musí stříhat a hrubosrstý raslík trimovat. Bohužel hrubosrstí JRT bývají často po otrimovaní prakticky nahatí. Vzala bych ji do salonu a nechala si s tou srstí poradit. Pokud ji má trimovací, může se drbat i kvůli tomu, že se tam žádná úprava neděje a mrtvá srst nejde pryč.

4.6.2022 11:17

impact napsal(a):
Tak pudl se musí stříhat a hrubosrstý raslík trimovat. Bohužel hrubosrstí JRT bývají často po otrimovaní prakticky nahatí. Vzala bych ji do salonu a nechala si s tou srstí poradit. Pokud ji má trimovací, může se drbat i kvůli tomu, že se tam žádná úprava neděje a mrtvá srst nejde pryč.

Jak se dá u křížence poznat, že se má trimovat? U plemen se to ví, ale u kříženců? Zvlášť, když je na psovi více druhů srsti?
V salónu by to poznat měli, ale dost možná sáhnou rovnou po strojku, protože to je méně pracné...

4.6.2022 21:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Jak se dá u křížence poznat, že se má trimovat? U plemen se to ví, ale u kříženců? Zvlášť, když je na psovi více druhů srsti?
V salónu by to poznat měli, ale dost možná sáhnou rovnou po strojku, protože to je méně pracné...

Řekla bych, že je to na tom typu srsti vidět.
Mám mix hladkosrstého jezevčíka a shih tzu a srst je prostě dlouhá a šicácká už od štěněte a je to poznat.

5.6.2022 09:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.57

Ta spodní fotka je ještě jako štěně.
Má hodně hrubou srst na zádech, jemnou na hlavě a bříško flekate skoro bez srsti.

Já vidím čivavomaltézáčka nebo čivavobišonka. I ta váha odpovídá.
Stříhala bych ji strojkem, časem ta hrubá srst změkne a trošku se zvlní. Poradila bych se s někým, kdo stříhá, jaký "střih" zvolit.

5.6.2022 09:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.57

Na té srsti se to dá poznat, je prostě jiná, hrubá. Když je uzrálá, stačí za ni chytit a jde ven, aniž by si pes všiml, nebolí to.
V salonu by to poznat měli, ale často se jim nechce trimovat. Bolí od toho ruce.
Kdysi jsem měla trimovací pesu, až když jsme změnili psí kadeřnici, zjistili jsme, že se měla trimovat a tím, že se stříhala, už je srst zničená, měkká a už trimovat nejde.

5.6.2022 10:42

Fiona.Praha napsal(a):
Já vidím čivavomaltézáčka nebo čivavobišonka. I ta váha odpovídá.
Stříhala bych ji strojkem, časem ta hrubá srst změkne a trošku se zvlní. Poradila bych se s někým, kdo stříhá, jaký "střih" zvolit.

Třeba ano, i když v ní čivavu nevidím, ale to je celkem jedno. Teď nás trápí ta srst.

5.6.2022 10:46

Srst má po celém těle středně dlouhou hrubou a na hlavě vlnitou velmi jemnou.

5.6.2022 12:20
eli22

XXX.XXX.58.38

Každopádně vidím teriéra. Tipla bych shih-tzu x terier. Co se týče srsti, nezdá se m na alergika. Alergický psi mívají tmavé packy a čumák od lízání se. A často záněty v uších. Spíš ta hormonální nerovnováha nebo to bude kříženec s čínským chocholatým

5.6.2022 14:19

eli22 napsal(a):
Každopádně vidím teriéra. Tipla bych shih-tzu x terier. Co se týče srsti, nezdá se m na alergika. Alergický psi mívají tmavé packy a čumák od lízání se. A často záněty v uších. Spíš ta hormonální nerovnováha nebo to bude kříženec s čínským chocholatým

Čínský chocholatý mě taky napadl, ale to by měla od mala. Vždy měla hustou srst a nezačala by plešatět až v roce.

5.6.2022 15:15

Čínský chocholatý mě taky napadl, ale to by měla od mala. Vždy měla hustou srst a nezačala by plešatět až v roce.

K veterináři určitě zajděte, ať zjistíte příčinu.
Sama jí kromě lososového oleje můžete dávat i pivovarské kvasnice (Pangamin), tím nic nezkazíte a na problémy s růstem srsti je výborný 😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík