Co myslíte, že by to mohlo být? Má mě to nějak znepokojovat?
Nevylučuju, že se před pár dny píchla o ježka. Byla tma, neviděla jsem ho a ona do něj čumákem zřejmě strčila a tvářila se pak, jako že to schytala, párkrát se to už takhle stalo. Ale teď vidím, že se jí najednou objevilo toto.
Na vymačknutí hnisu a bordela se to netváří. Chtěla bych se nejdřív zkusit zeptat tu než s tím půjdu za vetkou. Jestli třeba někdo nemá zkušenost a neví, co to je, třeba to může být hovadina, třeba ne.
Já bych asi chvíli počkala a zatím neřešila. Jestli to fakt nemůže být nějaký puchýř od toho ježka? Ale možná i bradavice...
Můj pes měl zase bradavičku u oka, přímo na spodním víčku, taky jsem to nějak akutně neřešila, ale když jsme šli s jiným problémem na veterinu, tak jsem se ptala i na toto. Bylo mi řečeno zatím neřešit, ale že je dost možný, že mu to začne vadit a začne si to škrábat packou - pak už by se to radši řešilo... No pes asi jak to slyšel, tak se vyděsil a nějak to vyřešil sám , zhruba týden na to už tam bradavici neměl - byla to taková ta visací, asi upadla....
Případně pro klid duše, když se mi nezdá problém vyloženě akutní, tak posílám vetovi fotku...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Atheira
napsal(a):
Co myslíte, že by to mohlo být? Má mě to nějak znepokojovat?
Nevylučuju, že se před pár dny píchla o ježka. Byla tma, neviděla jsem ho a ona do něj čumákem zřejmě strčila a tvářila se pak, jako že to schytala, párkrát se to už takhle stalo. Ale teď vidím, že se jí najednou objevilo toto.
Na vymačknutí hnisu a bordela se to netváří. Chtěla bych se nejdřív zkusit zeptat tu než s tím půjdu za vetkou. Jestli třeba někdo nemá zkušenost a neví, co to je, třeba to může být hovadina, třeba ne.
Zatím bych sledovala.
Atheira
napsal(a):
Tak se to zvětšuje, na tak krátkou dobu poměrně dost mi přijde. Poslala jsem foto vetce a uvidím, co a jak.
Chtěla jsem napsat, že se mi to tvarově nelíbí, bradavice to s jistotou nebude. Doufám, že něco píchnuté? To by byla ta lepší varianta. Aha, teď čtu zpětně, že ježek tak doufám. Nezkoušela jste to pomačkat, jestli z toho něco nevyteče? Za tu dobu, co jste dávala, by to nejspíš prasknulo...z bodliny.
lesnížínka
napsal(a):
Chtěla jsem napsat, že se mi to tvarově nelíbí, bradavice to s jistotou nebude. Doufám, že něco píchnuté? To by byla ta lepší varianta. Aha, teď čtu zpětně, že ježek tak doufám. Nezkoušela jste to pomačkat, jestli z toho něco nevyteče? Za tu dobu, co jste dávala, by to nejspíš prasknulo...z bodliny.
Zkoušela jsem to lehce zmačknout právě když jsem tohle vlákno zadávala a nic, ono je na tom jasně vidět, že to naplněný hnisem prostě není. Nebo aspoň mně to tak přijde. Veterinářka mi odepsala, že to buď vyřízne a pošla na histologii nebo udělá cytologii.
Na té první fotce jsou ještě nějaké zbytkové chlupy, jak se to zvětšuje, tak už to má úplně holé, vystouplejší a teda i do stran větší.

Atheira
napsal(a):
Zkoušela jsem to lehce zmačknout právě když jsem tohle vlákno zadávala a nic, ono je na tom jasně vidět, že to naplněný hnisem prostě není. Nebo aspoň mně to tak přijde. Veterinářka mi odepsala, že to buď vyřízne a pošla na histologii nebo udělá cytologii.
Na té první fotce jsou ještě nějaké zbytkové chlupy, jak se to zvětšuje, tak už to má úplně holé, vystouplejší a teda i do stran větší.
Určitě ať nechá udělat histologii a cytologii. Upřímně, hned napoprvé mně naskočil katastrofický scénař mastocytom nebo histiocytom, ale nechtěla jsem vás děsit. Ale jestli to výrazně poporostlo....
napsal(a):
Určitě ať nechá udělat histologii a cytologii. Upřímně, hned napoprvé mně naskočil katastrofický scénař mastocytom nebo histiocytom, ale nechtěla jsem vás děsit. Ale jestli to výrazně poporostlo....
Děsit neděsit, mě to právě napadlo taky. Jinak bych se tady neptala. Dneska když máme ty internety, jsou katastrofický scénáře vždycky jako první verze.
napsal(a):
Mě právě taky Ten tvar a vzhled už jsem právě viděla u kamarádky berňuchy Ale na katastrofy je vždycky času dost. My jsme měli x katastrof a nakonec to byla banalita. Takže doufám, doufejte.

Atheira
napsal(a):
Zítra jedem odebrat vzorek, doufám, že si nakonec budeme moct říct, že to byl jen zbytečnej voser.
Taky držím palce! Laruš je holčička statečná 🌷
Atheira
napsal(a):
Tak za týden bych měla vědět výsledky. Vyfasovala jsem i recept na mastičku, nějaký korťáky. Veterinářka si myslí, že to spíš nebude žádnej převrat a pomůže mast.
Nabírala jí vzorek na třikrát, protože z toho nic moc nešlo, tak snad to aspoň k něčemu bylo.
Super! U nás se drží hned 14 tlapajzen!

Atheira
napsal(a):
Tak zhoubné to není.
Co přesně to je ale taky úplně nevím. Nezvětšuje se to, zdá se mi, že to zarůstá srstí, ale že by to po masti nějak mizelo, to ne. Mám ještě mazat a za týden probereme, co s tím případně dál.
Naše nebožka fena měla jednou něco podobného na hlavě, jen ještě víc vystouplého. Veterinář nám na to tehdy dal Bactroban a Triamcinolon E, měli jsme jí to mazat na střídačku antibiotikem a kortikoidem. Zabralo to perfektně a boulička zmizela beze stopy. Prý to byla přemrštěná lokální reakce na štípnutí infikovaným hmyzem.
Nechtěla jsem to psát dřív, než se vyloučí průšvih...
napsal(a):
Naše nebožka fena měla jednou něco podobného na hlavě, jen ještě víc vystouplého. Veterinář nám na to tehdy dal Bactroban a Triamcinolon E, měli jsme jí to mazat na střídačku antibiotikem a kortikoidem. Zabralo to perfektně a boulička zmizela beze stopy. Prý to byla přemrštěná lokální reakce na štípnutí infikovaným hmyzem.
Nechtěla jsem to psát dřív, než se vyloučí průšvih...
No tak to jsem přesně já co píšete. Kortikoidové masti stále v lednici. A ven bez léků od jara do podzimu nevycházím.
5x už to skončilo na chirurgii a několika stehy - infikovaný hmyz.
Tak snad Laře zaberou masti a nebude muset pod kudlu.
Je super že to není nic horšího.
Tak lidi, už se jí to samé dělá znova, akorát na druhé straně přesně v místě, kam jí teĎ nedávno štípla vosa - posílala jsem fotku, jak měla oteklou hubu.
Aspoň to mám úplně potvrzené. Mrcha je to. Asi jí to začnu zase mazat. Možná to předtím nemusela pomoct ta mast, ale zmizelo to samo, kdo ví.
Atheira
napsal(a):
Tak lidi, už se jí to samé dělá znova, akorát na druhé straně přesně v místě, kam jí teĎ nedávno štípla vosa - posílala jsem fotku, jak měla oteklou hubu.
Aspoň to mám úplně potvrzené. Mrcha je to. Asi jí to začnu zase mazat. Možná to předtím nemusela pomoct ta mast, ale zmizelo to samo, kdo ví.
Takže je Lara alergička?
Jaký byl vlastně závěr té histolky? Pokud jsem to teda nepřehlídla...
fikovnice
napsal(a):
Takže je Lara alergička?
Jaký byl vlastně závěr té histolky? Pokud jsem to teda nepřehlídla...
Nějaký erudovaný lékařský stanovisko vám nenapíšu... prostě z toho vyplývalo, že to nic není.
Jestli je alergička netuším, vlastně ani nevím, že by jí předtím nějaká vosa štípla, jestli ano, tak neotekla jako teď... měla jsem za to, že dostala od ježka, co zasloužila. Ona do nich žduchá a chtěla by je házet, jak se zakulí. Nechá se od nich odvolat, ale ten první kontakt většinou provede dřív než si vůbec stihnu všimnout, že tu nějaký ježek je. Jednou nám právě už spícího přinesla na házení a položila ho mojí mámě k nohám. Netušíme, kde ho našla. Museli jsme mu pak nechat přezimovací krabičku v dílně.
Atheira
napsal(a):
Nějaký erudovaný lékařský stanovisko vám nenapíšu... prostě z toho vyplývalo, že to nic není.
Jestli je alergička netuším, vlastně ani nevím, že by jí předtím nějaká vosa štípla, jestli ano, tak neotekla jako teď... měla jsem za to, že dostala od ježka, co zasloužila. Ona do nich žduchá a chtěla by je házet, jak se zakulí. Nechá se od nich odvolat, ale ten první kontakt většinou provede dřív než si vůbec stihnu všimnout, že tu nějaký ježek je. Jednou nám právě už spícího přinesla na házení a položila ho mojí mámě k nohám. Netušíme, kde ho našla. Museli jsme mu pak nechat přezimovací krabičku v dílně.
No hlavně, že to fakt je benigní záležitost!
A pokud otéká, tak asi vybavit přece jen nějakými léky na alergii (pokud je tedy už v lékárničce nemáte)...