Dobrý den,
marně se pídím po informaci, z jakého důvodu je už nemožné sehnat krmivo Josera Mini Junior s jehněčím a batáty. Nahradili to kachním a lososem, o čemž jsem neměla tušení, takže můj pejsek má při plném přejití na jiný druh průjem. Nevíte o tom něco, kdo také krmí tímto?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mini a junior jsou stejné. Teda toto neznám, mě nebere...
ale hodnoty bývají stejné - malinký pes totiž má podobné spalování jako štěně.
Může se lišit velikost granulí, ale spíše ne.
Kupte malé balení.
Nebo úplně něco jiného, co má podobné složení a analýzu.

"tak nevím, jestli dávat 6měsíčnímu jezevčíkovi."
zcela v klidu a bez uzardění....

dávkovací tabulky jsou orientační
je třeba se řídit kondicí konkrétního zvířete
co se týká živin, srovnej ty mini - pokud ještě máš pytel- a tyhle (analýza)
ono se to zas tak lišit nebude
Tady jsou tabulky, s tím, že on má 7,5-8 kg, takže Mini jsem teď dávala 165 g (jsme aktivní), tzn., že podle tabulky Deluxe bych na jeho kila a aktivitu měla dávat 110 g. Na psovi samozřejmě poznám, že třeba přibírá a těžkopádněji se hýbe, ale takový nedostatek vitaminů nebo minerálu apod. asi moc ne.

To je ovoce atd., to Vás nezajímá.
Vlevo ta procenta + kalorie.
To říkám, že jsem marná
Koukám na to a je to opravdu podobné, akorát bych se teda nebála přidat u těch dospěláckých? Když je aktivní a ještě ve vývinu. Nedat třeba 110, ale třeba 130-140 g?

Já se na tabulky nikdy nekoukala, dávala jsem vždycky dle kondice psa. A nikdy se nic nestalo.

vážně se domníváte, že v přírodě se jinak živí mláďata do půl roku a jinak dospělí?? Můj předchozí pes byl celý život na juniorských granulích (nejen na nich). Přesto přežil ve zdraví.
Koukejte na kondici psa - na jeho bobky, srst, energii... a neřešte tabulky

Marm25
napsal(a):
Ano, ano, mně jde teď spíš o to, že mám 6měsíční štěně a tohle jsou tabulky pro dospěláka...
Takto to není.
Štěně potřebuje nějaké množství bílkovin, tuku, ...
Vitaminy a minerály a to všecko vychází z kalorií - stravitelnosti.
Když je v jedněch granulách 3800 kcal a 2 % Ca a něco fosforu, toho a tamtoho vitaminu... tak těchto složek se do psa vstřebá méně
než z granul, které mají 4000 kcal a 2 % Ca. Např.
Rozumíte?
To se Vám snaží hmn_ říct.
Mám pro dospělého psa někdy i štěněčí granule, protože mají vše, co chci.
Vím cca, kolik kalorií potřebuje, podle toho nasypu.
Ale tabulky jsou dělané tak, že CCA.
A je to jídlo jen na to, aby pes nepošel.
Jestli mají ty dospělácké méně proteinu, tuku, kalorií, dejte víc.
Možná taky kouknout, jestli by si pomalu nezvykal i na něco jiného... až nebude značka vůbec, klíďo, ona za nic nestojí, co budeme dělat? :-)

Je to tak u hodně značek. Některé ani nepochopily, že senior potřebuje jíst a ne hladovět na sacharidech. Tak to neberte tak vážně.
Zkrátka - malý dospělý pes (např. york) funguje skoro stejně jako štěně, jen dostane o malinko méně než to štěkanátko, protože už není poskakovací blázen.
Velký dospělý pes netráví tak rychle jako york, dostává papání jiné a ne tak často.
Atd.

Nesmíte si to tak brát, ono v životě podle tabulek nejde skoro nic.
Moc vám děkuji :)
Já mám janka, užíváme si aktivní pohyb venku (v lese, parcích), takže je opravdu čilý, má se k světu. Má velký apetit, určitě ho jen kvůli tabulkám nebudu držet nějak z krátka, když se má po současných dávkách k světu.
Samozřejmě jsem uvažovala o pozdější změně značky, ale samozřejmě o postupné, ne, že mu najednou dám jinou šarži a rozhodím mu zažívání. Tyhle granulky má od štěňátka a nikdy žádné zažívací problémy neměl (když jsme přišli na to, že má alergii na hovězí maso a vyřadili ho).