Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Saintpetronel

1.6.2022 19:11
Saintpetronel

XXX.XXX.120.199

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli může chovatel žádat pokutu 2 000,- kč když neumožníme neohlášenou návštěvu, nebo spoustu jiných sankcí? Např. 100 000,- za množení. Rozumím, že to ve smlouvě je, ale nikde jsem si nevšiml, že by se do kupní smlouvy psali pokuty. Děkuji předem za odpověď. Petr Filip Vacek

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2022 19:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemůže nic.
Ale Vy byste ze slušnosti toto neměl podepisovat, když s tím nesouhlasíte.
Chovatelů je plná Evropa.

1.6.2022 20:17
impact

XXX.XXX.62.69

Smluvní pokutu za produkci psů bez PP chovatelé ve smlouvě mívají.

Za neumožnění návštěvy jsem teda ještě nikdy neviděla.

Otázka pak je vymahatelnost takových pokut.

Každopádně pokud se Vám podmínky smlouvy nelíbí, bude nejlepší si vybrat štěně jinde.

chocochoc

2.6.2022 20:46
chocochoc

XXX.XXX.112.12

Pořídila bych psa jinde. Nemám důvod důvěřovat někomu, kdo už předem podezřívá mne z všemožných nekalostí. Takoví lidé mají obvykle smlouvy plné podmínek a pokut, ale nejsou v nich stanovena žádná práva pro kupujícího, naopak jsou v nich šikovně zakomponované klauzule o tom, že se zříkáte veškerých práv na uplatnění reklamace při zjištění skryté vady apod. Psů je dost na to, aby si každý mohl vybrat psa i chovatele podle svého gusta. Není důvod podepsat nic, s čím vnitřně nesouhlasíte nebo se Vám zdá účelově nevýhodné. Jak se v takovém případě řeší nechtěné nakrytí, za které třeba ani nemůžete? Např. na Vaší oplocené zahradě Vám sousedův pes nakryje fenu, protože pohrabe Váš plot. Dozví se to chovatel (třeba podle telefonního čísla v inzerátu na štěňata) a bude chtít uplatnit smluvní pokutu 100 tisíc. Co pak?

Přidejte reakci

Přidat smajlík