Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.6.2022 09:58

Pekný deň prajem psíčkarom. Mám iba takú malú otázku - postreh. Mám teraz 10 mesačnú fenku MSP. Je to zvláštna povaha. Naozaj veľmi šikovná chápe veľmi rýchlo - teda ak ja prídem na to ako jej vysvetliť čo chcem. Včera som si viac menej potvrdila teóriu, že ona sa v momente učí odkukávaním. Chcem sa spýtať či je to fakt možné. Pár príkladov, ktoré sa mi s ňou stali: Keď sme ju doniesli domov mala 9 týždňov. Bola riadny bojko a tak ju vôbec nelákalo chodiť za niekým. Prvé dva dni sedela iba vo dverách - vždy sme ju museli iba zobrať aby sa vôbec pohla. Ale máme aj kocúra, ktorý je naučený na zavolanie prísť - stačí zavolať Riči poď - nanana a je pri nás. A tak som mimovoľne volala naň aj v jej prítomnosti a po tých dvoch dňoch jej sedenia zrazu pribehla súbežne s kocúrom. A od vtedy máme vlastne privolanie - už sme zameraný len na presnosť. Druhý prípad bol na cvičáku - len tak na blbnutie som sa ju snažila presvedčiť prebehnúť tunel - ani za svet to nešlo pamlsky, volanie nič. Minule tam bol s mamou jeden chlapec a kým ona cvičila so psom s nami v kruhu malý si lozil cez tunely. Keď sme dostali pauzičku moja milá psica sa vybrala ku tunelom a s nadšním začala cez ne behať ( aj ten čo má zadnú stranu spadnutú - ako vrece) Čumela som ako puk. A včera som na dvore išla cvičiť kladinu - lebo na cvičáku sme ju ani dvaja nepresvedčili, že sa tam dá vyjsť. Tak som dala na záhradný stolík nábehovú dosku, že skúsim. Nič spätkovanie skákanie a pod. Potom moja polovička hovorí - počkaj idem ja a ona nech pozerá. Od prešiel a ona o chvíľu tiež - sama bez pamlskov. Je to možné, že takto odpozoruje? Lebo na jednu stranu je to super na druhú tým pádom odkuká aj to čo nechcem. Hlavne psiská dedinské - zúriace za plotom by sme teda naozaj nemuseli napodobňovať.

2.6.2022 10:03

"Včera som si viac menej potvrdila teóriu, že ona sa v momente učí odkukávaním"

to není jen teorie, tak to funguje
napodobování je jedním ze způsobů učení

2.6.2022 10:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Včera som si viac menej potvrdila teóriu, že ona sa v momente učí odkukávaním"

to není jen teorie, tak to funguje
napodobování je jedním ze způsobů učení

No u mě to docela funguje, akorát, že moji psi vždycky odkoukali spíš nějakou bejkárnu .

2.6.2022 12:19
assil

XXX.XXX.121.3

No můj pes, když byl mladší, tak ho hrozně takhle zajímalo, co dělají lidi. Jak ten dokázal sledovat například proces vaření kafe, to jsem ještě neviděla. Bohužel škoda no že nemá ruce a nedá se to nijak využít.

2.6.2022 12:36

assil napsal(a):
No můj pes, když byl mladší, tak ho hrozně takhle zajímalo, co dělají lidi. Jak ten dokázal sledovat například proces vaření kafe, to jsem ještě neviděla. Bohužel škoda no že nemá ruce a nedá se to nijak využít.

Jo tak to Mates je teda taky taková asistentka. Všechno co dělám bedlivě sleduje. Dokonce se i snaží pomáhat, ale při vyklepávání dek a následné umístění zpět na gauče to není to pravé ořechové.
On se chudinka snaží pomáhat hlavně při úklidu a to potom všechno trvá 3x tak dlouho.

2.6.2022 16:11
Zoia

XXX.XXX.209.82

No jako moje máma si při hlídání flaťáka nevím proč stěžovala, že jak za sebe při pletí zahazuje plevel, tak jí to pes přičinlivě nosí zpět a cpe do ruky. Pak to ještě vylepšila tím, že se rozhodla použít na odrazení metodu, kterou úspěšně používala u ridgebacka, a to že psa pokropila vodou z konvičky .

2.6.2022 17:42

Vždy jsem si hrozně ráda pořizovala štěně ke starším,vycvičeným psům.Pes se spoustu cviků naučil od nich a mně přišlo,že s ním nemám žádnou práci.Teď mám jen jednoho a je to znát.Občas mně přijde úplně blbej a že mu vše,mimo kravin,trvá strašně dlouho než ho to naučím.

3.6.2022 22:05

Vždy jsem si hrozně ráda pořizovala štěně ke starším,vycvičeným psům.Pes se spoustu cviků naučil od nich a mně přišlo,že s ním nemám žádnou práci.Teď mám jen jednoho a je to znát.Občas mně přijde úplně blbej a že mu vše,mimo kravin,trvá strašně dlouho než ho to naučím.

No tak já jsem teda vesměs ráda, že Mates neodkoukává skoro nic od Giny....to bych si šla asi hodit mašli.

3.6.2022 22:32

No tak já jsem teda vesměs ráda, že Mates neodkoukává skoro nic od Giny....to bych si šla asi hodit mašli.

No blbosti se odkoukávají nejlépe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík