klarismi

XXX.XXX.110.129
Dobrý den,
je tu prosím někdo, kdo by mi dokázal poradit?
3 dny zpátky jsme si přivedli domů nejspíš týraného 8 měsíčního staforda kříženého s pitbulem. Rychle se přizpůsobil a i si hraje, pije a jí, jenže jakmile přijde večer a někdo si lehne tak přijde a začne nám ocumlávat obličej a krk (ne že by přímo kousl, ale jako by si chtěl hrát, až na to, že to hra není). Když mu řekněme "fuj" a pod. tak to poslechne, ale za chvíli přijde znovu. Jsem si vědoma, že by bylo nejlepší vědět příčinu proč to dělá, to se bohužel nedovíme.
Jediné co víme je, že bývalí majitelé byli feťáci a pejsek byl zavřený v garáži, přes den a v noci. Jinak na lidi a ostatní psy je zlatej a chce si hrát.
Nevěděli byste tedy proč by mohl "kousat" a jak to odnaučit?
Vééérka

XXX.XXX.203.208
Je to stále mladý pes, štěně. Je to hra. To máte psa prvně? Řict stačí, odtáhnout ho na místo..nedávat mu prostor ke hře. Není to agrese ale zas a pouze hra. Děcko taky zlobí a zkouší..a toto je to stejný. Prostě ho jen odveďte na pelech, na místo a je to. Ignorujte ho pak..nedělejte prkotiny
Uživatel s deaktivovaným účtem

chování odnaučujeme tak, že učíme, co má pes dělat jiného místo toho nesprávného
jako podle popisu ten pes prostě kontaktuje člověka, mile a neagresivně......

Si vezmete týraného psa a štěkáte na něj fuj, když chce být s lidmi?
To vážně?
Chce spát v posteli. Pod peřinkou. Prostě ho tam vemte a uhladit.
Je vyběhaný, nakrmený, vyvenčený? Tak do postele a spíme. Ten pes taky.
klarismi

XXX.XXX.110.129
Prosím vás, abychom se chápali.. zezacatku to tak bylo. Není to jako mazlení ale že po nás skočí a jde po nás zubama ale nepokouse. Není to úplně mazlení, do postele si v klidu nelehne. On se pak uklidní na chvíli a když někdo usne tak přilítne znovu a jde třeba po krku uprostřed noci. Jsme s ním jinak celý den a věnujeme se mu, ale jakmile si lehneme tak jakoby útočí. Možná jsem to poprvé nenapsala úplně výstižně. Není zvyklý spát s lidmi, proto se ptám, když nefunguje právě hlazení, to že ho uložíme.

klarismi
napsal(a):
Dobrý den,
3 dny zpátky jsme si přivedli domů nejspíš týraného 8 měsíčního staforda kříženého s pitbulem. Rychle se přizpůsobil a i si hraje, pije a jí, jenže jakmile přijde večer a někdo si lehne tak přijde a začne nám ocumlávat obličej a krk (ne že by přímo kousl, ale jako by si chtěl hrát, až na to, že to hra není). Když mu řekněme "fuj" a pod. tak to poslechne, ale za chvíli přijde znovu. Jsem si vědoma, že by bylo nejlepší vědět příčinu proč to dělá, to se bohužel nedovíme.
Jediné co víme je, že bývalí majitelé byli feťáci a pejsek byl zavřený v garáži, přes den a v noci. Jinak na lidi a ostatní psy je zlatej a chce si hrát.
Viz megí. Proč ho chcete odnaučovat, že chce být s vámi? Sama píšete, že dosud trávil čas v garáži, bez kontaktu s člověkem.
napsal(a):
Viz megí. Proč ho chcete odnaučovat, že chce být s vámi? Sama píšete, že dosud trávil čas v garáži, bez kontaktu s člověkem.
Zadavatelka nechce psa odnaučovat být s něma,ale jde o to kousání.Taková kombinace plemen a to co pes dělá určitě příjemné není.Napadá mě jedině v tu chvili psa ignorovat, nějakým způsobem se ohradit,poslat na misto ( pokud to umí), převést pozornost jinam,nabídnout hračku atd.Určitě netolerovat. Někteří psi ve hře neznají miru, je třeba je usměrnit.Možná byl na takovou "hru" zvyklý,kdo ví co s ním dělali.
Jde o naprosto normální chovani temperamentního štěněte. V první řadě vám tím říká že je málo unavený. V řadě druhé ho musíte umět v jakékoliv situaci uklidnit, čím utahanejsi bude tím to bude snazší. Uklidnite ho odložením, sednutim, apod. Povel musí být důsledně dokončen do odvolání. To že na pár vteřin sedne a poté pokračuje vám nepomůže. Prostě, uklidnite tělo, uklidnite mysl, tedy i jeho rozrušení. Základ ale je ho utahat a vyblbnout do bezvědomí😊

Argie
napsal(a):
Jde o naprosto normální chovani temperamentního štěněte. V první řadě vám tím říká že je málo unavený. V řadě druhé ho musíte umět v jakékoliv situaci uklidnit, čím utahanejsi bude tím to bude snazší. Uklidnite ho odložením, sednutim, apod. Povel musí být důsledně dokončen do odvolání. To že na pár vteřin sedne a poté pokračuje vám nepomůže. Prostě, uklidnite tělo, uklidnite mysl, tedy i jeho rozrušení. Základ ale je ho utahat a vyblbnout do bezvědomí😊
Základ ale je ho utahat a vyblbnout do bezvědomí😊
Nemám zkušenost s těmito plemeny...tohle je určitě základ....to utahání nejenom fyzické, ale zaměstnat i hlavinku.
Z mého pohledu se pejsek musí všechno naučit, nejenom sedni, lehni, ale i způsob hry, komunikace s lidmi.....což se nestane přes noc.
Mě to ze strany psa přijde jako komunikace....způsob, kterým si říká o pozornost.
Jak říkám, s bull plemeny nemám zkušenost....ale mám doma půlročního berňáka, plemeno, které snad nikdo nemůže podezírat z nějaké agrese, psa, kterého od dvou měsíců piplám a vychovávám. Je to takovej buldozer, když se přílítne pomazlit, tak kolikrát to pro mě končí nějakými modřinami, nějakými škrábanci, hlavně když se mu povede "pohladit" mi obličej packou, no a nějakými kousanci....přilítne, podupe a jakože juchů a hned tě hryznu...ne moc, ale padni kam padni.....když ležím na gauči a on vezme hračku a lítá s ní, tak mi klidně přeběhne přes hlavu, to samé, když mě přišel v noci budit, prostě na mě hupsnul, "rozšlápnul mi obličej", "ukousnul mi nos".......no tak prostě učím, že přes "maminku" se neběhá, že nejsem pes, takže na mě se nemůže s otevřenou tlamou a hrát si na to, kdo jí má větší, že já opravdu nestojím o "kousavou pusinku".
Chci tím říct, že adolescenti to kolikrát ani nemyslí špatně, ale neznají míru, jsou temperamentní, v případě větších plemen to jsou prostě buldozeři, kteří z čiré radosti, lásky, touhy o pozornost, z výzvy "hele člověče pojď něco dělat" jsou bez zlého úmyslu schopni svého člověka podupat, podrápat, povalit, poštípat, "pokousat" a klidně mu i vyrazit zuby....
klarismi
napsal(a):
Dobrý den,
To proč to dělá je radost a rozrušení. Toto plemeno je velmi kontaktní a hravé, resp. potřebuje pritomnost člověka a aktivity. Pokud mu je nedáte vy, najde si je sám. Intenzita tohoto chování se postupně sníží s přibývajícím věkem, taky je ale dobré psa v tomto chování ovládat a nenechat ho rozrusit příliš.
Argie
napsal(a):
V první řadě vám tím říká že je málo unavený
Troufám si tvrdit, že to vůbec nemusí být pravda (ale samozřejmě může), a že to právě klidně může být přesně naopak .
Jasně, souhlasím, že je dobré psa unavit, fyzicky i psychicky, a pak to jde doma líp. Ale nesouhlasím úplně s tím, že je třeba utahat a vyblbnout do bezvědomí (i když chápu, že je to řečeno obrazně), spíš bych řekla, že je třeba naučit psa odpočívat...
Mám se psem něco podobného taky za sebou. A paradoxně jsem postupem času přišla na to, že čím víc jsem se psa snažila na večerní procházce vyblbnout, tak tím víc on byl pak doma aktivní a prudil, pro něho to bylo něco jako rozcvička a pak mu prostě trvalo, než zase přepnul do toho módu, že má doma odpočívat. Takže se pak zavedlo, že večerní procházka bude klidná, a doma byl pak taky klid.
Možná by bylo fajn, kdyby zadavatelka trošku popsala jaký má ten pes režim.
taky je ale dobré psa v tomto chování ovládat a nenechat ho rozrusit příliš.
S tímhle souhlasím. Oni jsou bullové takoví, jak to říct, impulzivní? Rychle přepnou.. Někdy psa, už v polospánku, začnu drbat třeba na břiše, mluvit na něj, a on začne vrtět ocasem, bručet, a když to trvá déle, tak se občas stane, že se prostě úplně rozvášní, ožije, a chce si najednou hrát, akčně, drsně, rychle . Už je to dospělej a celkem rozumnej pes, takže si dá říct, že teď ne, ale ten mladej pes se to nejdřív musí naučit.

marcelamax
a jestli to pes dělá, když lidé spí a nemohou včas reagovat, tak bych zvolila mechanickou zábranu (u nás by to dopadlo s ohrádkou s dvířky u postele, ať si pes může říci, že chce za mnou, ale ať to mám pod kontrolou)
+ samozřejmě výcvik "chování v posteli"

marcelaamax
napsal(a):
V první řadě vám tím říká že je málo unavený
Troufám si tvrdit, že to vůbec nemusí být pravda (ale samozřejmě může), a že to právě klidně může být přesně naopak .
Jasně, souhlasím, že je dobré psa unavit, fyzicky i psychicky, a pak to jde doma líp. Ale nesouhlasím úplně s tím, že je třeba utahat a vyblbnout do bezvědomí (i když chápu, že je to řečeno obrazně), spíš bych řekla, že je třeba naučit psa odpočívat...
Mám se psem něco podobného taky za sebou. A paradoxně jsem postupem času přišla na to, že čím víc jsem se psa snažila na večerní procházce vyblbnout, tak tím víc on byl pak doma aktivní a prudil, pro něho to bylo něco jako rozcvička a pak mu prostě trvalo, než zase přepnul do toho módu, že má doma odpočívat. Takže se pak zavedlo, že večerní procházka bude klidná, a doma byl pak taky klid.
Možná by bylo fajn, kdyby zadavatelka trošku popsala jaký má ten pes režim.
taky je ale dobré psa v tomto chování ovládat a nenechat ho rozrusit příliš.
S tímhle souhlasím. Oni jsou bullové takoví, jak to říct, impulzivní? Rychle přepnou.. Někdy psa, už v polospánku, začnu drbat třeba na břiše, mluvit na něj, a on začne vrtět ocasem, bručet, a když to trvá déle, tak se občas stane, že se prostě úplně rozvášní, ožije, a chce si najednou hrát, akčně, drsně, rychle . Už je to dospělej a celkem rozumnej pes, takže si dá říct, že teď ne, ale ten mladej pes se to nejdřív musí naučit.
Zadavatelka, jak je tady "dobrým" zvykem, nejspíš nepopíše.
klarismi

XXX.XXX.110.129
Děkuji vám za rady, režim popíšu.
Přes den si s ním hrajeme celá rodina, většinu dne je venku na zahradě, hlídá, hraje si a aportuje, takže se i vyběhá. Učíme ho povely, to ho moc baví, hezky spolupracuje. Do toho chodíme pravidelně na procházky, aspoň dvě za den jsou o dost delší než klasický. Je samozřejmostí, že ho mazlíme, necháme i chvíli odpočívat, když chce mít svůj klid.
Psa nemáme prvně, ale máme prvně tuhle rasu. Ptali jsme se pár chovatelů a prý děláme vše zatím správně i s výchovou. Nekřičíme na něj, nemlátíme, ale jsme důrazný.
To s tím kousáním dělal první dvě noci, pořídili jsme mu pelíšek a uzlík a žvýkací kost (dostali jsme ho při předání jen s vodítkem). Takže jsme mu ukázali kde má místo, on si lehnul, zhasli jsme a spal. Kolem deváté hodiny už má unavený oči tak se chodí spát cca v tu dobu. Když se chce tulit tak má možnost jít do postele k segram, už nezlobí a spí celou noc.

Prostě někdo leží blbě, no. Visí ruka z postele a ten pes to nezvládá, se musí upravit.
Taky lidi potřebujou umýt a vytahat blechy.
Já nevim. Tuhle megý spustila sirénu, protože jí hračka spadla za postel a peřina na zem
a vona teda bez peřiny spát nebude.
Podle mě nejlepší pes.

napsal(a):
Prostě někdo leží blbě, no. Visí ruka z postele a ten pes to nezvládá, se musí upravit.
Taky lidi potřebujou umýt a vytahat blechy.
Já nevim. Tuhle megý spustila sirénu, protože jí hračka spadla za postel a peřina na zem
a vona teda bez peřiny spát nebude.
Podle mě nejlepší pes.
....bože vy mi dáváte...jsem v práci a řehtám se tu jak jelito

klarismi
napsal(a):
Děkuji vám za rady, režim popíšu.
Přes den si s ním hrajeme celá rodina, většinu dne je venku na zahradě, hlídá, hraje si a aportuje, takže se i vyběhá. Učíme ho povely, to ho moc baví, hezky spolupracuje. Do toho chodíme pravidelně na procházky, aspoň dvě za den jsou o dost delší než klasický. Je samozřejmostí, že ho mazlíme, necháme i chvíli odpočívat, když chce mít svůj klid.
Psa nemáme prvně, ale máme prvně tuhle rasu. Ptali jsme se pár chovatelů a prý děláme vše zatím správně i s výchovou. Nekřičíme na něj, nemlátíme, ale jsme důrazný.
To s tím kousáním dělal první dvě noci, pořídili jsme mu pelíšek a uzlík a žvýkací kost (dostali jsme ho při předání jen s vodítkem). Takže jsme mu ukázali kde má místo, on si lehnul, zhasli jsme a spal. Kolem deváté hodiny už má unavený oči tak se chodí spát cca v tu dobu. Když se chce tulit tak má možnost jít do postele k segram, už nezlobí a spí celou noc.
Takže je vlastně všechno v pořádku. Hraje si s ní celá rodina, většinu dne je na zahradě, má aspoň dvě procházky za den o dost delší než klasické (pod tím si mám představit co?), to s tím kousáním dělal jenom první 2 noci...Pokud vašemu příspěvku správně rozumím.