Dobrej všem,
mám dotaza. Obrátil se na mne kolega - odešla jim feňulka stará a poohlíží se po její nástupkyni. Našli v Annonci inzerát tohoto spolku a nebyli a nejsou (vlastně stejně jako já) úplně nějak sto pochopit ten spolek a jeho fungování. Ještě méně poté, co prostudovali jejich smlouvu. Kolega je poctivý člověk a z té smlouvy je totálně rozhozený. Jak už se tu tak často nad těma smlouvama probíralo, děsí ho militantnost požadavků, představa, že mu tam někdo o půlnoci nakráčí do bytu a bude lustrovat třeba po třech letech, jak pes žije... Je tam několik protimluvů od "Nepiště email, nevolejty" vs. "Než zavoláte, rozmyslete se!" Neumí si úplně (stejně jako já) představit, jak do SMS zprávy (protože jak jinak se se spolkem tedy spojit) vypisuje vše, co chce spolek vědět a také to, na co by se zeptal rád on atd. atd. Ale nechme teď smlouvu stranou. Jde mi o to, že na mě osobně, prostě ten spolek nepůsobí- nevím proč, třeba křivdím a proto se ptám - nějak serózně. Stejně tak to vnímá on, proto se na mě obrátil, jestli nevím. A já nemůžu dát k dispozici nic jinýho, než svůj podivnej pocit. Vadí mi i to, že pes je Annonci inzerovát jako roční, na stránkách pak jako 6 měsíční...., není tam podle všeho dlouho na to, aby takhle "zestárl" . Já jsem se na ten spolek několikrát koukala a prostě jak říkám, nepůsobí to na mě, nevím proč, dobře. Třeba paní křivdím a je už prostě z lidí zpruzená natolik, že se snaží max. lidi odradit.
Znáte někdo nějak blíž, máte někdo osobní zkušenost? Ne - nějak z druhé ruky, já bych ráda byla objektivní, ale na druhou stranu mám já sama osobní-i když letitou - zkušenost s místem, kde to rozhodně nebylo děláno pro dobro psů.
Nicméně poznámka pod čarou - přesně tohle chování odradí spoustu lidí, kteří by byli jinak vynikajícími páníčky - kolegu znám, vím, že feňule se měla královsky, když odjel pracovat do zahraničí, bylo zcela jasný, že fenku berou s sebou... prostě člen rodiny. A chápu jeho pocity, já je mám stejný a můžeme třeba křivdit.
Omlouvám se rovnou za případné chyby, píšu to hrozně kulometně, protože nestíhám a slíbila jsem se zeptat. Díky všem, kdo podají nějaký relevantní info.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Už se tady řešili ve vlákně o adopčních smlouvách. A jsou tam i zajímavé právní informace celkově k adopcím.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3907331/adopcni-smlouva-pravni-pohled

Chápu, že nechcete, aby někdo odpovídal obecně, ale:
Unie práv zvířat je institucionálně spolek.
Název spolku je jen shluk písmen, neznamená nic ohledně práv, unie ani zvířat ve smyslu, který může být obvyklým významem daných slov na první čtení mozkem podsunut - chápete, jak to myslím?
Kolega se zřejmě poprvé v životě setkal tváří v tvář s praktikami některých spolků, útulků, dočasek či záchranářek v ČR.
Vy sem chodíte léta, víte, jak to je.
Jediná rozumná rada je nezúčastnit se toho - ať si kolega vybere buď někde, kde jsou podmínky pro převzetí pro něj akceptovatelné, nebo ať si nového psa koupí, místní majitelé či chovatelé by třeba mohli i doporučit.
Za sebe mohu natipovat Voříškov - jednání na rovinu, žádné velké obezličky.

A já doporučím Zelené Vendolí, máme od nich našeho stařečka.
napsal(a):
Už se tady řešili ve vlákně o adopčních smlouvách. A jsou tam i zajímavé právní informace celkově k adopcím.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3907331/adopcni-smlouva-pravni-pohled
Já jsem to probíhala - ale nějaký osobní zážitek tam asi není, že ne, nebo jsem to přehlídla?

Zrzavci
napsal(a):
Já jsem to probíhala - ale nějaký osobní zážitek tam asi není, že ne, nebo jsem to přehlídla?
Pár jich je v recenzích na Peswebu.
Strana 1
https://www.pesweb.cz/cz/hodnoceni-firmy-prohlizeni?firma_id=i.002998
Strana 2
https://www.pesweb.cz/cz/hodnoceni-firmy-prohlizeni?firma_id=i.002998&start=10
Strana 3
https://www.pesweb.cz/cz/hodnoceni-firmy-prohlizeni?firma_id=i.002998&start=20
napsal(a):
Chápu, že nechcete, aby někdo odpovídal obecně, ale:
Unie práv zvířat je institucionálně spolek.
Název spolku je jen shluk písmen, neznamená nic ohledně práv, unie ani zvířat ve smyslu, který může být obvyklým významem daných slov na první čtení mozkem podsunut - chápete, jak to myslím?
Kolega se zřejmě poprvé v životě setkal tváří v tvář s praktikami některých spolků, útulků, dočasek či záchranářek v ČR.
Vy sem chodíte léta, víte, jak to je.
Jediná rozumná rada je nezúčastnit se toho - ať si kolega vybere buď někde, kde jsou podmínky pro převzetí pro něj akceptovatelné, nebo ať si nového psa koupí, místní majitelé či chovatelé by třeba mohli i doporučit.
Za sebe mohu natipovat Voříškov - jednání na rovinu, žádné velké obezličky.
Jo - jo, mně šlo o to, jestli je to jen můj - třeba nespravedlivý - náhled na věc, přijde mi to prostě přitažený za vlasy, ale třebas jinak fungujou dobře a oni by mohli být spokojení . Kolega je hodný, slušný, v psím světě (a asi obecně možná i) v tom dobrým slova naivní. Kapek ho to zaskočilo, proto se na mě obrátil, protože se o mě ví, že jsem čoklema stižená. Nechtěla jsem dávat jen svůj náhled na věc. Já bych si odtamtud po přečtení toho všeho prostě psa nevzala, ale jak říkám, třebas to tak jen působí a jinak je to v pohodě. na jednu stranu se nedivím všem těm vykřičníkům a pro někoho podivnostem, lidi, kteří se psy dělají už toho taky asi musí mít dost, toho jak se lidstvo ke psům chová. Na druhou stranu - ano jsou útulky, který to jedou mnohem déle a jsou normální, bez všeho toho kolem.
Mimochodem - kolega byl zaskočen i tím prezidentováním.
Mně osobně přijde, že to co mělo být původně pomoci psům z útulků, aby tam nemuseli trčet, aby se s nimi pracovalo a měli lepší šanci na umístění - že se zvrhlo do něčeho úplně jinýho, takže já za sebe - zas psa jen z útulku, jako opravdu z útulku. Ze spolku už ani náhodou. Páč oni ti psi tam už z těch útulků nejsou, jsou braní odkudsi.
Útulek Děčín,před lety jsem odtud adoptovala stařičkou labinu, byli tam moc fajn, a zrovna jednu křižovatku jezevce mají https://www.facebook.com/MestskyUtulekDecin/photos/a.177008399068961/4548440868592337

Ještě Jimlín je fajn, odtud má psa moje mamka. Momentálně v nabídce Elvíra, jezevčík x JRT, věk 10-12 měsíců