Menší aktivní plemeno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2022 15:39
alcamer

XXX.XXX.152.142

Ahoj,
Plánuju pořízení aktivní parťačky ke mně a mému kříženci papillona. Jsem rozhodnutá pro Kooikerhondje, ale u nás jich moc není, tak bych ráda měla v záloze ještě jiné plemeno.

Psu nabízím aktivní život - běh (se mnou i u kola), túry (i několika denní se spaním pod širákem, za den 20-30 km), pro radost cvičíme nosework, agility, frisbee a triky. Výcvik poslušnosti je samozřejmost. Pes by žil s námi vevnitř, ale zahradu k dispozici mám.

Co hledám - aktivního, lehce cvičitelného psa, který není samostatná jednotka. Lovecké pudy v rozumné míře nevadí, vrozená ostrost vůči psům ano. Důležitá je velikost - větší než papillon, ale přinejlepším max 15 kg. Na srsti úplně nezáleží, ale preferuji psy, co se nemusí nijak složitě upravovat.

Netrefila jsem se s Kooikrem vedle? A jaké jiné plemeno bych si mohla dát do 'zálohy'?

Předem děkuji za odpovědi.

7.6.2022 16:30
janaa

XXX.XXX.174.173

Co šeltie?

7.6.2022 16:40
alcamer

XXX.XXX.152.142

janaa napsal(a):
Co šeltie?

Nad tou jsem taky uvažovala, ale četla jsem, že jsou docela citlivky. Osobně znám jen jednu a na tu to docela sedí. Nebo se jejich chov trochu posunul?

7.6.2022 16:44
janaa

XXX.XXX.174.173

alcamer napsal(a):
Nad tou jsem taky uvažovala, ale četla jsem, že jsou docela citlivky. Osobně znám jen jednu a na tu to docela sedí. Nebo se jejich chov trochu posunul?

Dřív bych řekla,že to bylo horší. Pokud budete vybírat spojení a rodiče,tak bych se toho nebála. Oni kooikři jsou taky citlivky, a vzhledem k málopočetnosti je výběr těžší. Jako vůbec vám ho nevymlouvám, jsou to fajn pesjci,ale šeltie bych se taky nebála

7.6.2022 17:42
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Co německý pinč? Splňuje všechno, chtěla jsem to obdobně jako Vy. Jsem naprosto nadšená:-) Samozrejme se musi vychovat a duslednost je dulezita, ale psa uz jednoho mate, tak jiste vite.. Fena pinče ideál:-) Mam ted 8 mesicni pubertacku, ale kdyz se pes nenudi, tak uplna parada.. Mozna je pes pinč slozitejsi, ale fena je oddana a zlata proste.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2022 18:13

alcamer napsal(a):

Napíšu vám zítra zpravu, dnes jsem to nestíhala.

Ale pokud nechcete shelticku kvůli tomu že je citlivá tak na kooikra zapomeňte. Je ještě citlivější než sheltie. Aspoň z mých zkušeností. Není docela citlivka, je velmi citlivý.

Za mě je úplně dokonalý, je ještě tisíckrát lepší než jsem původně čekala. Vím že jiné plemeno už nikdy chtít nebudu.

Ale záleží na tom jaké má člověk požadavky, jak se k němu hodí a co s ním chce dělat. Pro mě je prostě ideál.
Mne ta citlivost nevadí, naopak 🥰
Nerozuměla bych si s "tvrdou" povahou

7.6.2022 19:43
alcamer

XXX.XXX.33.68

Myslím, že jsem použila špatné slovo, měla jsem spíš na mysli bázlivost

Citlivá povaha mi sama o sobě nevadí. Kenjiho nálada je většinou odrazem té mojí a skoro na něj nemůžu zvednout hlas, aby to nebral jako trest, a to mi nevadí. Skvěle mě naučil sebekontrole Ale jde mi spíš, aby se pes tzv. nebál vlastního stínu a to jsem měla se sheltiemi, pravděpodobně tedy mylně, spojené.

Rozhodně si je více nastuduju. Děkuji za rady.

7.6.2022 19:47
alcamer

XXX.XXX.33.68

BlueBee napsal(a):
Co německý pinč? Splňuje všechno, chtěla jsem to obdobně jako Vy. Jsem naprosto nadšená:-) Samozrejme se musi vychovat a duslednost je dulezita, ale psa uz jednoho mate, tak jiste vite.. Fena pinče ideál:-) Mam ted 8 mesicni pubertacku, ale kdyz se pes nenudi, tak uplna parada.. Mozna je pes pinč slozitejsi, ale fena je oddana a zlata proste.

Mrknu na ně, děkuju. Jen nevím, jestli nejsou už moc velcí.

7.6.2022 19:51
Křepik

XXX.XXX.72.189

Co šiperka

7.6.2022 19:56

U šeltií tohle dost záleží, chce to pečlivě vybírat nejen CHS, ale i konkrétní rodiče. A samozřejmě vše podpořit odpovídající výchovou. Ale lidi je s papišky dost párují (myslím co do soužití, ne křížení), tak to asi spolu funguje dobře.

Jinak mě napadla z extra sporťáků (bláznů) a méně tradičních plemen mudi a z těch klasik třeba šiperka, (dlouhosrstý) vipet, barevný kokřík (i když tam už je ta úprava srsti nepříjemná), pudl, knírač, existuje mini aussie... Návrh na pinče (velikostí je víc) je taky prima. Kooikera znám jen jednoho, a taky je to bezva pes, ale to se Vám rozepíše Im. :-) Teriérů je na výběr taky spousta… ale k papišovi bych vybírala spíš jemnější plemeno.

Edit: Bostonek mě napadl, ti jsou taky fajn, malí sporťáci.

7.6.2022 20:05

alcamer napsal(a):
Myslím, že jsem použila špatné slovo, měla jsem spíš na mysli bázlivost

Citlivá povaha mi sama o sobě nevadí. Kenjiho nálada je většinou odrazem té mojí a skoro na něj nemůžu zvednout hlas, aby to nebral jako trest, a to mi nevadí. Skvěle mě naučil sebekontrole Ale jde mi spíš, aby se pes tzv. nebál vlastního stínu a to jsem měla se sheltiemi, pravděpodobně tedy mylně, spojené.

Rozhodně si je více nastuduju. Děkuji za rady.

Jestli se vám chce zkuste mi, klidně zase do zprávy, napsat ještě jaký je váš papillon.

To bylo totiž jedine plemeno, které jsem kromě kooikera na chvilku zvažovala. Na mě je ale moc miniaturní.
Chtěla jsem malého psa, ale ne takto malinkého.
Přijde mne ze mají dost společného, ale neznám žádného osobně. Jen co jsem o nich nacetla. Tak se můžu plést.

Citlivost a bazlivost spolu docela souvisí. Je tam trochu i ta bazlivost, je to ale o úhlu pohledu. A na co je člověk zvyklý.

7.6.2022 20:55
BlueBee

XXX.XXX.3.174

alcamer napsal(a):

No feny maji cca 15 - 17 kg. Tak jestli chcete max 15 kg, tak to malinko presahuje:-) Jinak šiperka, vipet, to by se taky dalo uvažovat..

7.6.2022 21:06
Terven

XXX.XXX.110.191

alcamer napsal(a):

Tak potom trpasličí pinč - podmínku, aby byl větší než papillon, splňuje

7.6.2022 21:15
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Terven napsal(a):
Tak potom trpasličí pinč - podmínku, aby byl větší než papillon, splňuje

Tak tak:-)))

7.6.2022 21:33

alcamer napsal(a):

Jen jestli ta fena BlueBee není výjimka :-))

( Xerxovi pamatujete na pinčovou našeho veter. ?) A zas o tolik větší ten trpasličí než papillon nebude.

7.6.2022 21:41

alcamer napsal(a):
Ahoj,
Plánuju pořízení aktivní parťačky ke mně a mému kříženci papillona. Jsem rozhodnutá pro Kooikerhondje, ale u nás jich moc není, tak bych ráda měla v záloze ještě jiné plemeno.

Psu nabízím aktivní život - běh (se mnou i u kola), túry (i několika denní se spaním pod širákem, za den 20-30 km), pro radost cvičíme nosework, agility, frisbee a triky. Výcvik poslušnosti je samozřejmost. Pes by žil s námi vevnitř, ale zahradu k dispozici mám.

Co hledám - aktivního, lehce cvičitelného psa, který není samostatná jednotka. Lovecké pudy v rozumné míře nevadí, vrozená ostrost vůči psům ano. Důležitá je velikost - větší než papillon, ale přinejlepším max 15 kg. Na srsti úplně nezáleží, ale preferuji psy, co se nemusí nijak složitě upravovat.

Netrefila jsem se s Kooikrem vedle? A jaké jiné plemeno bych si mohla dát do 'zálohy'?

Papillon je božííí. Turista.

7.6.2022 21:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen jestli ta fena BlueBee není výjimka :-))

( Xerxovi pamatujete na pinčovou našeho veter. ?) A zas o tolik větší ten trpasličí než papillon nebude.

Ne, o tolik ne...proto tam mám toho chechtacího smajlíka
Tipuju tak o tři kila...
Ale Blue Bee má německou a ta je větší o dost.

7.6.2022 21:48

Terven napsal(a):
Ne, o tolik ne...proto tam mám toho chechtacího smajlíka
Tipuju tak o tři kila...
Ale Blue Bee má německou a ta je větší o dost.

Smajla jsem si nevšimla. Ale zas u těch tří kil vám chybí - ten smajl. Že má BB německého jsem zaregistrovala, ale nějak nešlo citovat ji i vás.
Ta výjimka se týkala povahy.

7.6.2022 21:55

alcamer napsal(a):
Ahoj,

Zkoumám fotku č.11. Středohoří, Milešovka, Kletečná, ale co je ten kopeček vpředu ?

7.6.2022 21:56
Lily2

XXX.XXX.133.235

Však i papillon se dá sehnat v pěti kilech. :) Potkala jsem teď chovatelku, která chová ty větší a ti jsou super. :)

7.6.2022 22:00
assil

XXX.XXX.121.3

Kdybych chtěla menšího akčního psa s nenáročnou úpravou, kterej se blbě shání, tak bych brala lundehunda.

7.6.2022 22:04
Terven

XXX.XXX.110.191

Smajla jsem si nevšimla. Ale zas u těch tří kil vám chybí - ten smajl. Že má BB německého jsem zaregistrovala, ale nějak nešlo citovat ji i vás.
Ta výjimka se týkala povahy.

Když já jsem nepochopila, proč by u tří kil měl být smajl ....brala jsem, že menší papillon má cca 2,5 kg i míň, moje pinčová má 5,5.

7.6.2022 22:16

Terven napsal(a):
Když já jsem nepochopila, proč by u tří kil měl být smajl ....brala jsem, že menší papillon má cca 2,5 kg i míň, moje pinčová má 5,5.

Tak jsem koukla na standard : papillon 20-28 cm, 3,2 -4.1 kg
pinč 25-28 cm, 3,5-5 kg

Tak když vezmeme hodně drobného papillona a trochu většího pinče, třeba se na ta 3 kila dostaneme :-))
(Ale ve skutečnosti jde o ...nic, jak známo, když nejde o život )

Jinak já bych hlasovala pro malého knírače ( střeďák by byl asi velký ), ale úprava.....

7.6.2022 22:22
Terven

XXX.XXX.110.191

pinč 25-28 cm, 3,5-5 kg

Tak když vezmeme hodně drobného papillona a trochu většího pinče, třeba se na ta 3 kila dostaneme :-))

Jinak já bych hlasovala pro malého knírače ( střeďák by byl asi velký ), ale úprava.....

Mno, ony jsou dvě hmotnostní kategorie...a i ten větší může být o 3 kg lehčí než pinč
https://www.papillons.eu/cz/standardy

7.6.2022 22:35

Terven napsal(a):
Mno, ony jsou dvě hmotnostní kategorie...a i ten větší může být o 3 kg lehčí než pinč

Jo, když vezmete u jednoho spodní a u druhého horní váhovou hranici, tak pak jsou to skoro 3 kila na jednu nebo druhou stranu. A to ani nepočítám, že jeden může být přerostlý :-)), druhý vyhublý.

7.6.2022 22:36

Terven napsal(a):

..můj Keliš, jejich odchov...

7.6.2022 22:37

..můj Keliš, jejich odchov...

A ten malý, nebo ten větší ?

7.6.2022 22:40

A ten malý, nebo ten větší ?

....menší...3 kila

7.6.2022 22:42
BlueBee

XXX.XXX.3.174

pinč 25-28 cm, 3,5-5 kg

No knirac - pinč = stajovy pinč:-)) Driv se to bralo za jedno, az casem se to ‘odvětvilo’:-) Myslim, ze povahove je to hodne podobné stvoření:-) Jen tedy pinč ma naprosto bezudržbovou srst. I jak je ten něm. pinč na vyssich nohach, tak z venku zadny bordel na brise..

7.6.2022 22:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo, když vezmete u jednoho spodní a u druhého horní váhovou hranici, tak pak jsou to skoro 3 kila na jednu nebo druhou stranu. A to ani nepočítám, že jeden může být přerostlý :-)), druhý vyhublý.

Jasný, no...ale u toho menšího typu, kterej je do 2,5 kg, není třeba takových složitých úvah, tam to ty tři kila hodí bezpečně ...a to jsem měla na mysli.

7.6.2022 22:45
BlueBee

XXX.XXX.3.174

....menší...3 kila

Mate nadhernou kočinku i psisko:-) Ted jsem koukla na fotky..

7.6.2022 22:48

BlueBee napsal(a):
Mate nadhernou kočinku i psisko:-) Ted jsem koukla na fotky..

....děkuji

7.6.2022 23:09
alcamer

XXX.XXX.33.68

"Tak potom trpasličí pinč - podmínku, aby byl větší než papillon, splňuje"

Kenji má 3,5-4 kg, takže je pravda, že tu podmínku trpaslíci s odřenýma ušima splňují :D

"Však i papillon se dá sehnat v pěti kilech. :) Potkala jsem teď chovatelku, která chová ty větší a ti jsou super. :)"

Ale ta šance, že přeroste tak velká není. Navíc asi nechci schválně koupit štěně, co vybočuje standardu.

"Kdybych chtěla menšího akčního psa s nenáročnou úpravou, kterej se blbě shání, tak bych brala lundehunda."

Ten vypadá zajímavě. Nevíte, kde bych o něm mohla sehnat víc info?

Nad malým kníračem jsem uvažovala taky. Ale chovají je příbuzní a povahově mi moc nesedí.

7.6.2022 23:12
alcamer

XXX.XXX.33.68

Zkoumám fotku č.11. Středohoří, Milešovka, Kletečná, ale co je ten kopeček vpředu ?

Mám příšerný orientační smysl, takže trochu hádám, ale myslím, že by to mohl být Sutomský vrch.

Jinak Kenji strčí na turistice do kapsy všechny psy okolo bez ohledu na velikost Škoda, že sem nejdou vkládat videa. Občas je jak kamzík a vyleze snad všude.

7.6.2022 23:14
Lily2

XXX.XXX.133.235

Ale ten standard je na dvě váhové kategorie. Jsou chovatelé, kteří se zaměřují na ty větší kolem těch 4,5kg. :) Tohle byla přímo CHS.

Hmotnost: dvě kategorie
1) méně než 2,5 kg pro psy i feny.
2) 2,5 kg až 4,5 kg pro psy, 2,5 kg až 5 kg pro feny.

7.6.2022 23:27
Šarina

XXX.XXX.200.119

Pudl.
Tedy s přiměřenou úpravou srsti.

8.6.2022 06:46
Terven

XXX.XXX.110.191

alcamer napsal(a):

Kenji má 3,5-4 kg, takže je pravda, že tu podmínku trpaslíci s odřenýma ušima splňují :D

"Však i papillon se dá sehnat v pěti kilech. :) Potkala jsem teď chovatelku, která chová ty větší a ti jsou super. :)"

Ale ta šance, že přeroste tak velká není. Navíc asi nechci schválně koupit štěně, co vybočuje standardu.

"Kdybych chtěla menšího akčního psa s nenáročnou úpravou, kterej se blbě shání, tak bych brala lundehunda."

Nad malým kníračem jsem uvažovala taky. Ale chovají je příbuzní a povahově mi moc nesedí.

Je pravda, že knírač je taky pinč, ale já tam tedy vidím celkem rozdíl v povaze - možná mě kníračáři opraví.
Pinč se mi zdá senzitivnější a větší závislák na majiteli.

8.6.2022 07:22
Mí

XXX.XXX.68.184

Něm.pinče jsem znala jen jednoho,byla to fena a palice tvrdá, svéhlavá, nevyzpytatelná.Měli ji lidé kteří léta chovali m.hl.pinče.Taky jsem kdysi měla m.hl.pincče a později měli i u syna.Jsou fajn, chytří jako opice,ale je to pes jednoho pána, mohou být dost uštėkaní, zbrklí, cizí psy a lidi moc nemusí, někteří mají averzi k dětem.Ale je to už spousta let a možná chovatelé zapracovali na povaze.Napadl mě ještě český strakáč,border teriér,špic.Šeltie je úžasný pes, kamarádky fenka je ale opravdu taková nesmělá, opatrná.Srst je taky trochu náročnější a v bytě všude.

8.6.2022 22:08
Evv

XXX.XXX.108.153

alcamer napsal(a):

Jestli nechcete citlivé plemeno tak střední pudl, černý nebo hnědý ty mají sebevědomí na rozdávání. A když náhodou v tom sportu začnou být ambice tak na to bude (snad) pes :) :D

Lundehundy miluju, ale na sport bych si ho nepořídila.

9.6.2022 10:16
assil

XXX.XXX.234.22

alcamer napsal(a):

Asi u poradce chovu nebo nějakého chovatele https://www.kchmpp.cz/zastresena-plemena/norsky-lundehund/
Ale obecně u těhle málopočetných plemen se nejlíp informace shání na FB v nějaké zahraniční skupině věnované tomu plemeni.

9.6.2022 11:51

Dobrý den, co třeba jack russell teriér. Je malý, ale velmi akční a vytrvalý. Já mám jeho křížence a fenka je v pohybu téměř celý den. Na školní zahradě také jednoho mají a celý den honí míček a běhá sem a tam.

9.6.2022 11:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Dobrý den, co třeba jack russell teriér. Je malý, ale velmi akční a vytrvalý. Já mám jeho křížence a fenka je v pohybu téměř celý den. Na školní zahradě také jednoho mají a celý den honí míček a běhá sem a tam.

On ten JRT nemusí být úplně ok se psy, což je pro zadavatelku jedna z priorit. Navíc je to prostě teriér, svým způsobem tvrďák.

Co hledám - aktivního, lehce cvičitelného psa, který není samostatná jednotka. Lovecké pudy v rozumné míře nevadí, vrozená ostrost vůči psům ano

Myslím, že tohle JRT úplně nesplňuje (tedy opravdový JRT, ne nějaká napodobenina).... Plus k papilonovi mi nesedí, není tak "jemný", naopak. Mě by tam nejvíce seděla ta šeltie, případně ten kooiker....

A jen tak bokem - to, že pes celý den honí míček je spíše smutné, určitě bych to nevyzdvihovala jako výhodu, pozitivum

6.9.2022 20:17
CherrHoney

XXX.XXX.62.178

Zdravím, jak to teda dopadlo nebo dopadá? jestli je ještě prostor tak já se přikláním k šiperce. Co se týče váhy tak má od 3 do 8 kil ale měly by být dvě varianty menší co má 3 až 5 a větší 5 až 8 nevím jak přesně to s tou velikostí je ale nejspíš by se dala sehnat třeba s 6 kg to je většinou vidět i podle toho kolik váží rodiče... Nicméně je to opravdu malý akční, učenlivý pejsek, je teda pravda že to není moc rozšířené plemeno (já o něm v minulosti uvažovala a asi je na tom podobně možná třošku lépe než kooikerhondje. Pejsek se dá v pohodě sehnat ale na fenky je asi větší zájem)

6.9.2022 21:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.23

Pes, který celý den honí míček a běhá sem a tam je jako prima?
To je chudák pes, který má místo mozku tenisák.

6.9.2022 21:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.23

alcamer napsal(a):
Ahoj,

Proč ne druhý papillon?

7.9.2022 08:57
impact

XXX.XXX.48.83

Fiona.Praha napsal(a):
Pes, který celý den honí míček a běhá sem a tam je jako prima?
To je chudák pes, který má místo mozku tenisák.

Asi tak. Permanentně vystresovanej psychopat.

21.9.2022 12:54
alcamer

XXX.XXX.171.227

Tak update, pokud to někoho zajímá :)

Nakonec jsem se rozhodla pro plemeno, o kterém jsem původně ani neuvažovala a tady není úplně doporučované (oprávněně) Pokud vše půjde dobře, měla bych si po novém roce jet pro fenku BOC.

Jsem už v kontaktu s chovatelkou, kam jsme začali s Kenjim chodit na tréninky, a nemyslí si, že by šlo o špatnou volbu a bordera k nám pravděpodobně sedne dobře.

Chovatelku mám 20 minut od domova, takže budu mít 'pomoc' hned po ruce, pokud bude někdy potřeba.

U feny se teprve čeká na hárání, tak držte palce, ať vše vyjde, narodí se dost štěňat a jedna fenka na mě vyjde

21.9.2022 13:50

alcamer napsal(a):

Nakonec jsem se rozhodla pro plemeno, o kterém jsem původně ani neuvažovala a tady není úplně doporučované (oprávněně) Pokud vše půjde dobře, měla bych si po novém roce jet pro fenku BOC.

Jsem už v kontaktu s chovatelkou, kam jsme začali s Kenjim chodit na tréninky, a nemyslí si, že by šlo o špatnou volbu a bordera k nám pravděpodobně sedne dobře.

Chovatelku mám 20 minut od domova, takže budu mít 'pomoc' hned po ruce, pokud bude někdy potřeba.

U feny se teprve čeká na hárání, tak držte palce, ať vše vyjde, narodí se dost štěňat a jedna fenka na mě vyjde

No tak já budu hlavně držet palečky, aby jste si jako smečka opravdu sedli i s tou BOCkou

21.9.2022 15:47
fikovnice

XXX.XXX.134.32

alcamer napsal(a):

"Alcamer", kdysi na "Kočky" chodila nějaká "Alcamar". Přátelily jsme se, pak zmizela jako mnoho dalších lidí. Nejste to náhodou Vy (s minizměnou v nicku)?

21.9.2022 16:52
alcamer

XXX.XXX.171.227

No tak já budu hlavně držet palečky, aby jste si jako smečka opravdu sedli i s tou BOCkou

Děkuju :D Naštěstí máme chovatelku fakt za humny a začali jsme tam skoro každý týden jezdit cvičit, tak se štěňaty budeme v kontaktu skoro od začátku.

21.9.2022 16:52
alcamer

XXX.XXX.171.227

fikovnice napsal(a):
"Alcamer", kdysi na "Kočky" chodila nějaká "Alcamar". Přátelily jsme se, pak zmizela jako mnoho dalších lidí. Nejste to náhodou Vy (s minizměnou v nicku)?

Nn, to bohužel nejsem já.

21.9.2022 17:58
fikovnice

XXX.XXX.134.32

alcamer napsal(a):
Nn, to bohužel nejsem já.

A Vy máte dle profilovky motýla? Úžasní psíci!!!
Dřív jsem si říkala, co je to za strašidýlka, ale jednak vlivem "chameleonHuga" a tak nějak vůbec jsem názor přehodnotila...je to úžasné plemeno!

22.9.2022 01:13
alcamer

XXX.XXX.45.175

fikovnice napsal(a):
A Vy máte dle profilovky motýla? Úžasní psíci!!!
Dřív jsem si říkala, co je to za strašidýlka, ale jednak vlivem "chameleonHuga" a tak nějak vůbec jsem názor přehodnotila...je to úžasné plemeno!

Ano, mám křížence

Papilloni jsou skvělí, když se k nim člověk chová správně. Kdyby byli alespoň dvakrát takoví, tak bych nad jiným plemenem ani neuvažovala

22.9.2022 10:27

alcamer napsal(a):
Ano, mám křížence

Papilloni jsou skvělí, když se k nim člověk chová správně. Kdyby byli alespoň dvakrát takoví, tak bych nad jiným plemenem ani neuvažovala

Líbí se mi spíš krátkosrstí psi, ale poznala jsem prvního papilona a ten mě ohromil. Fantastický pejsek, učenlivý, chytrý, plný života a krásný. Mě se na něm nejvíc líbí ty motýlí uši. Až moje fenka odejde, bude pro mě těžká volba, zda ještě N.O. nebo právě papilon. Dost o něm uvažuju, zase N.O. je moje srdcovka. Tak uvidíme

22.9.2022 10:40
Terven

XXX.XXX.110.191

alcamer napsal(a):
Ano, mám křížence

Mám dlouhý vedení - na fotkách tedy není papillon, ale kříženec?

22.9.2022 11:00
alcamer

XXX.XXX.171.227

Terven napsal(a):
Mám dlouhý vedení - na fotkách tedy není papillon, ale kříženec?

Kenjiho jsem kupovala jako papillona bez PP, takže pro mě je to kříženec :)

22.9.2022 11:04
alcamer

XXX.XXX.171.227

Líbí se mi spíš krátkosrstí psi, ale poznala jsem prvního papilona a ten mě ohromil. Fantastický pejsek, učenlivý, chytrý, plný života a krásný. Mě se na něm nejvíc líbí ty motýlí uši. Až moje fenka odejde, bude pro mě těžká volba, zda ještě N.O. nebo právě papilon. Dost o něm uvažuju, zase N.O. je moje srdcovka. Tak uvidíme

Pokud chce člověk psa, se kterým může vést aktivní život (sporty apod.), ale už se třeba necítí na velkého psa, tak je papillon jasná volba. Baví je skoro všechno, rádi spolupracují s člověkem a na manipulaci je jejich velikost ideální

22.9.2022 11:09
Terven

XXX.XXX.110.191

alcamer napsal(a):
Kenjiho jsem kupovala jako papillona bez PP, takže pro mě je to kříženec :)

Tak to je jasný, ale měla jste štěstí a vypadá "čistě"

22.9.2022 12:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

alcamer napsal(a):
Ano, mám křížence

Je krásnej! Ten výraz!!

22.9.2022 22:04

Tenhle příspěvek mi unikl, ale když jsem se dnes kousla a četla od začátku, tak mě hned jako první trklo, že motýlovi se říká malá bordera, že jako parťačka by mohla být ta standard velikost. Dočtu do současnosti a jak to nakonec dopadlo?

23.9.2022 10:11

Tenhle příspěvek mi unikl, ale když jsem se dnes kousla a četla od začátku, tak mě hned jako první trklo, že motýlovi se říká malá bordera, že jako parťačka by mohla být ta standard velikost. Dočtu do současnosti a jak to nakonec dopadlo?

..říká... .ale našemu motýlovi na cvičáku říkají německý ovčák převlečený za motýla a mají ho tam za maskota..

Přidejte reakci

Přidat smajlík