Hezké dobré ráno, nevěděla jsem kam s dotazem, tak to zkusím tady. Již delší dobu sháním práci a před týdnem se mi naskytla příležitost kousek od domova v obchodě pro chovatele, což jsem s nadšením uvítala. Chápejte myslela jsem si naivně, že jsem našla práci snů, jenže počáteční euforie se kapánek změnila po týdenním zaučování. Jakožto chovatel psů a milovník zvířat nemohu skousnout spoustu věcí, ale to co jsem viděla zde je na pováženou. V regálech jsou dva roky prošlé sušené pamlsky z masa s etiketou sleva, kterou opravdu musíte na obalu hledat a proto ji plno lidí přehlédne, zejména straší důvěřiví zákazníci, které by tohle ani nenapadlo. Další věc co se příčila je způsob skladování, asi si dokážete představit špinavé- papírové krabice ležící na zemi a v nich naházené sušené pamlsky, které až netypicky smrdí ( samozřejmě bez označení datumu, takže se ani neví jak dlouho tam jsou) kolem běhají myši a všelijaká havěť. Co mi ale vyrazilo dech bylo, že prodavačky ( mají více provozoven) běžně dostanou příkaz od vedení u granulí, konzerv atd, aby lihem či jinou chemkou mazali datumy spotřeby u prošlých věcí a přepisují je na aktuální. Jako vím, že se tohle děje i v obchodech s potravinami a je toho čím dál víc, proto nechci mlčet a zkusit to nějak řešit. Do obchodu chodí spousta starších lidí, kteří mají pejsky nebo kočky jako jediného společníka a já rozhodně nechci být TA co jim ho zabije, Existuje nějaká instituce, kam se v tom v tomto případě obrátit a nějak to řešit? Ono to tam totiž není jen o přístupu k sortimentu, ale i k zaměstnancům, takže bych to řešila asi na vícero místech.
Ve školních letech jsem si taky prošla zkušeností se zverimexy - s řetězci - je to práce, kterou milovník zvířat, který se ještě nějak vyzná, dlouhodobě dělat nemůže, protože to prostě nezkousne. Nicméně to, co popisujete, normální není.
To je soukromník?
Tohle je na českou obchodní inspekci a hygienu.
Deerhan
napsal(a):
Ano soukromník. Nechci jmenovat a nejedná se o řetězec typu Super ZOO a podobně. Mají pouze 3 provozovny + eshop, na který zrovna nejsou dobré recenze.
V tom případě prostě napište na tu čoiku a hygienu. Jestli je to férový obchodník, nic mu nehrozí ani kdyby ho udalo sto lidí. Jestli není...no, pak už je to jeho problém.
Deerhan
napsal(a):
Ano soukromník. Nechci jmenovat a nejedná se o řetězec typu Super ZOO a podobně. Mají pouze 3 provozovny + eshop, na který zrovna nejsou dobré recenze.
Já myslím že je to na podnět na Státní veterinární správu, oni kontrolují krmiva.
https://www.svscr.cz/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale čoika dělá klamání spotřebitele, takže přepisování data spotřeby u čehokoli do toho bude spadat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ze stránek ČOI: "Krmiva
Dozor v oblasti krmiv pro zvířata vykonává zejména Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský.
Kde je to upraveno: § 2 odst. 1 písm. b) zákona č. 147/2002 Sb., o Ústředním kontrolním a zkušebním ústavu zemědělském"