KIRA1234

XXX.XXX.33.211
Dobrý den,
mám dotaz a předem děkuji za odpovědi.
Máme doma kříženku Huskyho a NO. Je to láska ale chtěli bychom ji pořídit segru, či bráchu. 😁 každopádně máme teď možnost fenečky huskyho, která má už 5 měsíců a naše holka má 8.
Myslíte, že to nadělá paseku?
Doma zásadně rozhoduji já, ikdyž věcně pyskuje🤣💪🏽
Děkuji a krásný den.⛰☀️
Uživatel s deaktivovaným účtem

neee, to nedělejte.
fakt ne.
není to vůbec dobrý nápad.

KIRA1234
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz a předem děkuji za odpovědi.
Máme doma kříženku Huskyho a NO. Je to láska ale chtěli bychom ji pořídit segru, či bráchu. 😁 každopádně máme teď možnost fenečky huskyho, která má už 5 měsíců a naše holka má 8.
Myslíte, že to nadělá paseku?
Doma zásadně rozhoduji já, ikdyž věcně pyskuje🤣💪🏽
Děkuji a krásný den.⛰☀️
Ano, na 99,9% procenta to bude problém.

husky je tvor smečkový. Takže by asi nenastaly podstatné rozpory v dospělosti - což se u dvou fen bohužel často stává. Navíc jsou to obě vlastně štěňata - zvykla by si na sebe dokonale. Ale co víte o té pětiměsíční fenečce. Je socializovaná?? Nebo je to zatím výchovou a socializací netknutý "neprodanec". Co vaše dorostenka? Má dobré základy poslušnosti?? Ono mít dvě puberťačky není sranda ani pro hodně zkušeného pejskaře.
Prostě pokud chcete feny dvě, možná se vyplatí ještě nějaký ten měsíc počkat... a pořídit si štěně až k dospělé vychované feně. Protože jinak vás čeká děsně moc práce (to vás čeká stejně - ale u dvou puberťáků se to násobí )- fenky musí fungovat spolu, ale také každá zvlášť. To stojí spoustu času a úsilí.
Ještě si to rozmyslete

Ty huskyny by se spolu asi porovnaly i přes přibližně stejný věk. Ale když je starší x NO, tak bych do toho nešla. Kdyby to neklaplo, tak to bude psycho pro všechny.
Musheři si běžně pořizují dvě a více psů (fen) z jednoho vrhu. A vcelku to funguje. Je ale otázka jak fungujete vy. Hasky není pes na volné běhání. Loví. Zabíjí jiné zvířata. Potřebuje běh v zápřahu. Pokud se tímto ubírá váš styl života, pak směle do toho. Pokud se chystáte žít běžný život pejskaře, bude to průser.