Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lass

19.6.2022 06:21
Lass

XXX.XXX.116.150

Dobrý den, jdu si sem pro radu. Mám ročního pejska, který je naprostý nežravec. Vystřídali jsme již několik druhů granulí (RC, Brit Care, Calibra, Primordial, Yoggies, Pro Plan.....), ale hafan vše baští tak první týden a pak to prostě jíst nebude a je schopný hladovět i několik dní. Z toho důvodu jsem přešla na BARF, jenže máme stejný problém. Hafan většinu věcí nežere a jen se v tom šťourá a vybírá si. V tom horším případě se toho nedotkne vůbec a já již vyhodila spoustu masa. Také kvůli tomu, že spoustu toho nejí mu nedovedu krmivo správně vyvážit. Pejsek je díky tomu hubenější a já potřebuji aby začal baštit a trochu mi nabral. Máme dělané testy na veterině a pejsek je naprosto zdravý a v pořádku. Jen je prostě rozmlsaný a nic mu nejede. Zkoušela jsem i různá cvičení typu - dám misku s jídlem (vždy ve stejný čas), pejsek si musí sednout, dostane jídlo a pokud to nesní , za 15 min. mu to seberu a dám až při večerním krmení..Stejně nic. Otázka zní: Doporučte mi nějaké chutné granule pro nežravce, po kterých přibere popřípadě máte nějaký fígle, aby začal pes baštit? Začínám být bezradná...Ještě doplním, že po pamlskách a různých dobrůtkách co jemu chutnají by se mohl utlouct.

Předem děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2022 07:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

někteří psi umí být nežravci a rostou snad ve vzduchu a vody... Pokud to není fakt obřík, bude na roce už na výšku dorostlý a velké průšvihy způsobené výživou už asi nehrozí. Oplácat se nějakým tím kilíčkem navíc jde i využitím třeba i nějaké té dobrůtky - vařené mastnější maso, vánočka... A není třeba krmit až tak různorodě - najděte, co je ochotný jíst a toho se držte. Jsou psi, kteří třeba zeleninu nebudou (a nebudou ani maso, které kolem ní prošlo) a nedostávají ji a žijí spokojeně...

Měla jsem fenu, co měla velmi omezený jídelníček - žrala jen rozvařené slepice a syrové hovězí. Tolerovala ve vývaru rozmočený rohlík (jeden!) nebo kolínka. Ovoce a zelenina byl jed. A když byla falešně březí, byla ochotna si zobnout jen uzené makrely nebo osmažených jater. Hrozná mrcha to byla... přesto vyrostla a byla zcela zdravá. První nemoc byla tou poslední - ale nemyslím si, že by osteosarkom souvisel s jejím šíleným jídelníčkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík