Krycí pes

Nabízím ke krytí 3 roky starého pejska. Pes je s PP, bonitován, vyšetření o...
Zdravím, můj pes bude mít brzo dva roky a teď se naučil takovou libůstku…Když je doma sám, občas počůrá zeď v chodbě, v kuchyni…vždy když jsem to zjistila jsem mu k tomu dala čumák a slovně jsem ho pokárala. Při příchodu domů se vždy když něco vytropil choval tak, ze moc dobře věděl co udělal…pak to udělal znovu a znovu. Nebyla v tom žádná pravidelnost. Myslela jsem si, ze to třeba nemůže vydržet a tak jsem mu dala na záchod savou podložku. Dvakrát se tam vycural, moc jsme ho chválili, ale nepomohlo to, jsme zase tam, kde jsme byli…. Nevím proč to dělá…proč někdy jo a někdy ne…chce nás jenom vytrestat, že zůstal doma sám nebo to bere jako zábavu? Prosím o nějakou radu jak na nej, co změnit.. jsem už bezradná 😬🙈
Uživatel s deaktivovaným účtem
vždy když jsem to zjistila jsem mu k tomu dala čumák a slovně jsem ho pokárala. Při příchodu domů se vždy když něco vytropil choval tak, ze moc dobře věděl co udělal…pak to udělal znovu a znovu.
Ne...nevěděl, co udělal....takhle to nefunguje.
Tak mě napadá co se změnilo....? Změnil se mu denní režim?? Zůstává doma víc sám?? Přibyl nějaký člen domácnosti, ať už lidský a nebo zvířecí?? Někde hárá fena?? Přestěhovali jste se??
adla.ko
napsal(a):
Zdravím, můj pes bude mít brzo dva roky a teď se naučil takovou libůstku…Když je doma sám, občas počůrá zeď v chodbě, v kuchyni…vždy když jsem to zjistila jsem mu k tomu dala čumák a slovně jsem ho pokárala. Při příchodu domů se vždy když něco vytropil choval tak, ze moc dobře věděl co udělal…pak to udělal znovu a znovu. Nebyla v tom žádná pravidelnost. Myslela jsem si, ze to třeba nemůže vydržet a tak jsem mu dala na záchod savou podložku. Dvakrát se tam vycural, moc jsme ho chválili, ale nepomohlo to, jsme zase tam, kde jsme byli…. Nevím proč to dělá…proč někdy jo a někdy ne…chce nás jenom vytrestat, že zůstal doma sám nebo to bere jako zábavu? Prosím o nějakou radu jak na nej, co změnit.. jsem už bezradná 😬🙈
Slovně pokárat nepomůže. Pes NEVÍ, co udělal. Savá podložka nepomůže - značkování není totéž co močení. Vytrestat, že zůstal doma sám... předtím nebyl? Jinak viz rapotacka.
Jako upřímně zkušenost s tím nemám....resp. jednou se stalo, že afgán označkoval budnu návštěvě, co si jí pověsili na židli, ale myslím, že to není to samé.
Chtěla jsem jen říct, že bych pořádně vydrbala ta místa, kam pejsek čůral, jak zeď, tak zem....myslím, že na to existuje jeden super přípravek, co rozkládá ty bakterie nebo co, ale teď si zaboha nemůžu vzpomenout, jak se to jmenuje.
Ještě mě tak napadlo...nepořídili si třeba sousedi nového psa??
A dále je zmiňovaná dominance, jak se ta dominance projevuje?? A ze zvědavosti...co máte za plemeno??
Nene to vůbec.
Máme trpasličího pinče. Je to sluníčko, ale občas si prostě potřebuje dokázat, že je frajer nebo já nevím co. 😅 Někdy vyjdeme před dům a on zaštěká..jen tak, do prázdna. Asi aby všichni věděli, že zrovna jdeme na procházku. Nebo když si s přítelem dáme pusu, on musí být hned u toho vtírá se mezi nás tak dlouho, dokud si ho “nevšimneme”, dále třeba když vezmu ze stolu telefon a s někým dlouho telefonuji nebo píšu zprávu - hned si vynutí pozornost. Jsou to takové maličkosti 🤷♀️😅
rapotacka11
napsal(a):
Inkontinence rarita
Když to teklo z mý labiny, bylo by mi fuk,
kdyby byla jediná .
Z malýho pinče to nebude tak hrozný jako
z velkýho psa a v zimě, všude smrad jak v LDNce
už se těším na příspěvky jaká jsem neschopná lemra atd ...
A ono je to u psů, samců, běžné? Já to teda zatím vždycky slyšela jen ve spojitosti s fenou, se psem ne.
adla.ko
napsal(a):
Nene to vůbec.
Máme trpasličího pinče. Je to sluníčko, ale občas si prostě potřebuje dokázat, že je frajer nebo já nevím co. 😅 Někdy vyjdeme před dům a on zaštěká..jen tak, do prázdna. Asi aby všichni věděli, že zrovna jdeme na procházku. Nebo když si s přítelem dáme pusu, on musí být hned u toho vtírá se mezi nás tak dlouho, dokud si ho “nevšimneme”, dále třeba když vezmu ze stolu telefon a s někým dlouho telefonuji nebo píšu zprávu - hned si vynutí pozornost. Jsou to takové maličkosti 🤷♀️😅
No já to moc na dominanci nevidím...spíš rozmazlenost, možná v něčem nedůslednost a nemyslím to ve zlém...sama mám psy rozmazlený.
To, že pes vyleze ven a štěká, tak to může být třeba nadšením....dožadování se pozornosti k tomu má tendence více psů.
adla.ko
napsal(a):
Není, ale samozřejmě inkontinentovat muže i samec. A není to záležitost pouze kastrace
Je mi jasné, že tím může trpět i pes . Jen vyloženě ve spojitosti s kastrací/po kastraci jsem o tom slyšela u fen, kde to zase tak úplně výjimečné není, ale u psa jsem o tom po kastraci ještě neslyšela...
adla.ko
napsal(a):
Nastuduju, pořídím s zkusím ho na to navyknout..
V nejbližší době budeme chemicky kastrovat (kvůli zdravotním problémům), tak třeba pomůže i to. Ale bojím se, že jestli je opravdu tak dominantní tak nepomůže ani to…asi budeme muset počkat a uvidíme
Jaké zdravotní problémy?
rapotacka11
napsal(a):
Snad odpoví doktorky.
Inkontinence u psů je velmi vzácná.